jusca 25.08.07, 20:14 W jaki sposób można schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilogramów. proszę o rady!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jessica26 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 25.08.07, 21:01 ja tez jestem ciekawa.. chce schudnac 5 kg w ciagu hmm o, 5 tygodni czy to jest w ogole mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 25.08.07, 21:25 moze i mozliwe gdyby sie troche poglodzic ale po co?? zeby miec potem yoyo Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Ja chudnę :)) 25.08.07, 21:34 Na razie schydłam 2 kg w ciągu 1,5 tygodnia. Jak tak dalej pójdzie to 4-5 kg pójdzie w miesiąc. Ale ja chcę tylko 4, więcej nie chcę. Wcale się nie głodzę :)) Zupełnie zrezygnowałam z pieczywa, jem dużo warzyw i owoców, owoce i węglowodany jem tylko na śniadanie, piję herbatkę "spalanie Slim Line". I wcale nie ćwiczę bo mi się nie chce ;) A i tak chudnę. Wg mnie trzeba jak się da ograniczyć węglowodany, przede wszystkim te sztuczne przetworzone. Można spokojnie jeść te z owoców one podobno nie tuczą. Nie pić słodzonych soków, ja piję tylko 100% albo light. Nic oczywiście nie słodzić, tłuscz używac tylko do sałatek - oliwę z oliwek. Jem też dżem dla diabetyków, niesłodzony. Tylko na sniadanie, smaruję nim kromkę wafla ryżowego, mniam. Myślę że po takiemj zmianie żywienia efekt jojo nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Ja chudnę :)) 25.08.07, 21:41 yagiennka napisała: > Myślę że po takiemj zmianie żywienia efekt jojo nie grozi. nie grozi. ile lat masz zamiar tak jesc?? Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: Ja chudnę :)) 25.08.07, 22:08 no własnie jak dlugo zamierzasz tak jesc? moim zdaniem efekt yoyo masz murowany i radze jednak ruszyc pupke i troche pocwiczyc, lepsza przemiana, samopoczucie, jedrne cialo itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ja chudnę :)) 26.08.07, 00:31 No mówie - całe życie. To jest bardzo zdrowe odzywianie, poza tym nie jestem głodna więc czemu mam to zmieniac :) Dostarczam organizmowi wszystkich skłądnikó jakie potrzebuje. Ja juz kiedyś wprowadziłam pewne zmiany, stosowałam krótko dietę Montignac, wtedy też trochę schudłam. Ale konsekwentne niełączenie jest dla mnie trudne i kłopotliwe. Wolę moją dietę. Ja nie mam zcasu na ćwiczenia, poza tym nie lubię się gibać codziennie w takt muzyki, nudzi mnie to śmiertelnie. Chodzę na basen raz w tyg i mi to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Ja chudnę :)) 25.08.07, 23:28 Ja też zmieniłam jakieś dwa lata temu kompletnie sposób żywienia. Praktycznie całkowicie zrezygnowałam z jedzenia chleba, ziemniaków i makaronów. Ze słodyczy i ciast również. Jem bardzo dużo owoców,warzyw i nabiału. Mięsa nie szczególnie dużo, jadam szynkę (oczywiście bez chlebka). Nie objadam się wieczorem, staram się nie jadać po 19-ej. Z 65 kg waga spadła mi do 53 kg i w tych okolicach się utrzymuje. Nie ćwiczę w ogóle bo nie lubię i nie mam czasu. Czasami rower dla przyjemności i górskie wycieczki. Nie używam windy, ale to po to żeby mieć kondycje w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ja chudnę :)) 26.08.07, 00:39 No i super. Bo najlepszą metodą jest zupełna zmiana odzywiania, już na zawsze. Wraz z wiekiem można wprowadzac pewne modyfikacje w zalezności od tego, jak się czujemy i co nam służy. Mi kiedyś słodycze nie szkodziły a teraz już szkodzą. I nie lubisz ćwiczyć tak jak ja :) Nie ćwicząc też można utrzymać ładną sylwetkę, ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, noszę od 15 lat rozmiar 38, (miałam epizod 40stki, ale to trwało jakiś rok i schudłam) , mam jędrną skórę, nie mam celulitu. I też lubię chodzić po górach, jestem w nich niezmordowana :) Potrafię łazić całe dnie bez przygotowania, ja jakoś gdy trzeba wyciskam z organizmu bardzo dużo mimo że nie amm pozornie kondycji, chyba po prostu jestem zdrowa. A propo's makaronów - są ok tylko ja jem ciemne razowe. Ziemniaki nalezy wywalić, słusznie, są ciężkostrawne a z dodatkiem tłuszczu potwornie tuczace. Ja tez nie jem od lat. I żyję :) Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Ja chudnę :)) 26.08.07, 10:08 Yagiennka.. w pelni sie z Toba zgadzam.. przede wszystkim trzeba sie skoncentrowac na jedzeniu. Obserwuje czesto dziewczyczy z kilkoma naprogramowymi kilogramai (lub wiecej) opychajace sie batonikami w trakcie dnia i spozywajacymi na lunch frytki lub pizze (bo dobre i tanio), czy tez kotlety schabowe z ziemniaczkami przeniesione z domu. Ja wiem ze na pewno na normalne kanapki nie moge sobie pozwolic - jadam na sniadanie musli, tylko takie zwykle, nie oblepione miodem. Z obiadow wyeliminowalam calkowicie ziemniami i smazone miesko. O przekaskach typy chipsy nawet nie wspominam. Fast foody w postaci frytek i hamburgerow tez dla mnie nie istnieja. Jest ok. Waga sie trzema, skora jest jedrna ( rano i wieczorem kremy ujedrniajace/antycellulitowe). Najwazniejsze to zrozumiec wlasne cialo i byc konsekwentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Ja chudnę :)) 26.08.07, 10:56 Ja tez chcialabym zrzucic max. 4 kilo. Problem w tym ze nigdy sie nie odchudzalam, jestem dosc szczupla 173cm/57kg, ale chce zejsc do 53kg. Czytalam duzo o dietach itp. ale tu nie chodzi o diety tylko o samozaparcie, silna wole. Jesli przez 25 lat nie musialam sobie odmawiac niczego i teraz nagle nie moge czekolady ani serka zoltego to musze przyznac ze juz od 2 tygodni zaczynam diete, bo ciagle mi nie wychodzi, zawsze cos zjem slodkiego. Ale dzis juz drugi dzien sie dobrze trzymam, pije nawet Inneov Vichy wiec mam dodatkowa motywacje. A tak na marginesie podaje fajny przepis na sniadanie: Omlet z tunczykiem. Do miseczki wbijasz 1 jajko i 2 bialka i dodajesz tunczyka z puszki (tego w sosie wlasnym, ja dodaje 80 gr-15gr bialka). Na patelnie zcieram na tarce troche cebuli, podsmazam chwile i wrzucam do miski, mieszam wszystko i na patelnie. Jest to najlepsze sniadanie bo ma duuuuzo bialka i prawie zero weglowodanow.Na dobra patelnie nie trzeba nawet oleju wlewac. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ja chudnę :)) 26.08.07, 12:30 O pycha skorzystam, lubię takie wynalazki :) A ja mam przepis na pyszna sałatkę z kurczakiem, jem ja na obiad. Mała piers kurczaka, przyprawa vegeta, różowu prejpfrut - chociaż może być mandarynki, kilka konserwowych śliwek, 200 g ciemnych winogron, łyżeczka musztardy, skórka starta z pół cytryny, łyżka majonezu light, garść orzechów włoskich, natka, przyprawy. Piersi kurczaka natrzeć vegetą i piecze się w piekarniku 200 stopni przez pół godziny w folii, bez żadnego dodatku tłuszczu. Potem ostudzić i pokroić w kostkę. W salaterce dodać greffruta pokrojonego, kilka śliwek pokrojonych w ćwiartki, dodać winogrona. Sos: majonez wymieszać z musztardą i skórką cytryny, polać sałatkę, posypać natką i posiekanymi orzechami. Sól, pieprz. Pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
olga_1983 Re: Ja chudnę :)) 27.08.07, 12:49 a co jecie na obiad?nie wyobrażam sobie obiadu bez ziemniaków czy makaronu:( Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ja chudnę :)) 27.08.07, 20:18 Sałatki. Ja ziemniaków nie jem już, hmmm, chyba ze 3 lata. W ogóle. Przez ten czas mi się trafiło ze 3 razy u jakiejś cioci na imieninach bo trzeba było żeby się nie obraziła. Makarony można bez problemu, z tym że albo na słodko np ze śmietaną, z truskawkami, z serem, lub z warzywami. Zakazane sa sosy i miesa. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 27.08.07, 09:08 a ile tyłyście mi się zeszło 6 miesięcy na przytycie i tyle samo chudłam, co jesteście takie niecierpliwe wolniej chudniecie to jesteście zdrowsze i nie dopadnie Was jo-jo Odpowiedz Link Zgłoś
anisia25 Ja tez na diecie... 26.08.07, 10:58 Jak na razie schudlam prawie 4kg w 15 dni jedzac 5 razy dziennie male posilki, pije duzo wody, jedna lampke czerwonego wina dziennie (uwielbiam). Na razie jest ok, bo jestem sama w domu, ale jak za tydzien moj facet powroci z delegacji to bedzie sie domagal normalnych obiadow! Mam nadzieje, ze do tego czasu bede miala na tyle silna wole i sztuke perswazji, ze przekonam go do moich niskokalorycznych i zdrowych posilkow. W koncu sam tez ma troche brzuchola ;) A z drugiej strony, czy nie uwazacie, ze to cholernie niesprawiedliwe, ze niektorzy moga jest wszystko, doslownie wszystko, cieszyc sie zyciem, a inni musza sobie przez cale zycie czegos odmawiac zeby ladnie wygladac??? A ja uwielbiam fryteczki z McDonaldsa i nie wyobrazam sobie ze mialabym juz ich nigdy nie zjesc!!! A poza tym facetom bardzo podobaja sie moje kragle ksztatly! Jedynie ja nie czuje sie w swojej skorze najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 26.08.07, 11:12 a ja tam i tak uwazam ze odchudzanie bez sportu jest do doopy, juz nawet nie chodzi o odchudzanie ale moim zdaniem powinno sie jednak dbac o to aby byc w formie, aby miec jedrne cialo i jakies tam miesnie, ja gdybym nie cwiczyla przez jeden tydzien to juz zle bym sie czula, poza tym cwiczac polepsza sie przemiane materii i nie trzeba sobie az tylu rzeczy odmawiac pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 26.08.07, 12:53 Jak kto woli :) Mi wystarczy raz na tydzień basen bo lubię pływac. Nie cierpię się katować jakimiś siłowniami czy codziennym podskakiwaniem. Na jędrnośc skóry nie narzekam, mięsnie mi niepotrzebne bo wcale mi się to nie podoba. Kobieta ma być delikatna a nie umięsniona. Poza tym mięśnie ważą więcej niz tłuszcz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 26.08.07, 13:30 yagiennka napisała: > Poza tym mięśnie ważą więcej niz tłuszcz ;) wiec zalezy Ci na ladnym ciele czy na ladnym numerku na wadze? Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 26.08.07, 17:03 dzieki za przepis na salatke, napewno skorzystam. A jesli chodzi o sport to za malo kalorii sie traci zeby mogl on sam odchudzac.Podaje link do strony gdzie wyliczone jest spalanie kalorii dla osoby wazacj 58kg i cwiczacej przez 60 minut.(zakladajac rowna intensywnosc). www.primusweb.com/cgi-bin/fpc/actcalc.pl Sama biegam regularnie i wychodzi ze biegajac 3 razy w tygodniu ok 5mph/ czyli 8km/h strace 1400 kcal. najwazniejsza jest dieta, jesli dziene zapotrzebowanie przecietnej kobiety to 2000kcal to na diecie 1200kcla traci sie 800 kcal dziennie, a to 5600 kcla na tydzien! Moim zdaniem sport nie jest tu od spalania kalorii(no moze w malym stopniu) ale od poprawy przemiany materi i utzymania jedrnej skory. Osobiscie nie wyobrazam sobie biegania codziennie, jesli ktos zaproponuje, bola nogi, szczegolnie kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 26.08.07, 17:17 nie chce Ci sie cwiczyc i dorabiasz sobie do tego ideologie (moim skromnym zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 27.08.07, 20:23 Mi tam się nie chce i nawet nie dorabiam ideologii :) Chudnę bez ćwiczeń więc po co mam się katowac. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Racja 27.08.07, 20:22 Sport pewnie odchudza ale bardzo intensywny i wskazany jest u osób ze spora nadwagą bo przyspiesza spalanie i zapobiega wiotczeniu skóry. Chociaż to wszystko zalezy, jak się zrzuca 40 kg to nic nie zapobiegnie wiotrzeniu - lepiej po prostu aż tyle nie tyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacossta Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:21 Moj tata stosowal ta diete (mozna raz na 2lata)i schudł 11kg w trakcje 13 dni - tyle trwa dieta. Krótka charakterystyka: To 13 dniowy z góry określony jadłospis, któego należy rygorystycznie przestrzegać. jedno odchylenie i cała dieta idzie na marne. Pije się codziennie dwa litry płynów. Alkohol zabroniony. Ponizej link : www.twojadieta.info/dieta/szwedzka/ Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:29 "śniadanie: kubek czarnej kawy z kostką cukru" co jeden pomysl to lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:34 O czym ty mowisz? jak nie chce mi sie cwiczyc? przeciez mowie ze biegam regularnie kilka razy w tygodniu i to od paru lat. na silownie mnie nie stac. Ale prawda jest taka ze zeby schudnac trzeba ograniczyc jedzenie i tyle. No bo chyba nie chcesz jesc normalnie i biegac 3 godziny dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:35 A ta dieta szwedzka to inaczej kopenhaska. Jest o niej duzo na forum fitness. Wpisz w wyszukiwarke. Byl watek dlugi na 2000 postow. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:45 feralcat napisała: > Byl watek dlugi na 2000 postow. a forum Anoreksja i bulimia ma 36 677 postow Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: Dieta szewdzka - 11kg w 13dni... co Ty na to? 26.08.07, 19:42 feralcat napisała: Ale prawda jest taka ze zeby schudnac trzeba > ograniczyc jedzenie i tyle. prawda jest jak d..., kazdy ma swoja. moja jest taka, ze zeby schudnac wystarczy jesc normalnie i cwiczyc troche wiecej niz zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lacossta róbcie co chcecie.... 26.08.07, 19:55 może i filiżanka kawy z kostka cukru, ale jakie efekty. to tylko sniadanie, na obiad befsztyk gotowany bo gotowany ale bardzo smaczny bo sama jadlam, i salatka z marchewki, na kolacje owoc. jak chcesz schudnac to polecam ta diete, a potem przerzuc sie z białego pieczywa na ciemne, jedz owoce, pij wode. Teraz jest taka akcja - płatki Fitness i osobisty trener na komorke i schudnij w 14dni. wystarczy ze bedziesz jadla na sniadanie i jeden wybrany posilek- najlepiej kolacje- miseczke platkow i zarejestrujesz sie na necie gdzie wypelnisz ankiete i jak sie zalogujesz to bedziesz miala specjalne dla ciebie cwiczenia na kazdy dzien Platki sa bardzo smaczne- do wyboru zwykle (pelnoziarniste oczywiscie), z owocami i polane jogurtem. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: róbcie co chcecie.... 27.08.07, 20:25 I bardzo kaloryczne. Ja płatków nie jem. To wszystko jest marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena85 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 27.08.07, 18:16 DIETETOLOG, samemu nie warto kombinować- tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
armos Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 27.08.07, 19:43 DIETETYK raczej;) Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena85 Re: Jak schudnąć w ciągu miesiąca 5 kilo??? 27.08.07, 20:07 Masz rację, mózg mi siada, po tylu godzinach przed kompem :) Boże, masakra ;) Odpowiedz Link Zgłoś