Dodaj do ulubionych

ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilować?

04.07.03, 19:32
ja zaczęłam golić nogi i pachy gdzieś tak pod koniec
podstawówki, dokładnie nawet nie pamiętam, ale pamiętam
za to, że juz dużo wczesniej owe włosy mi przeszkadzały, tylko nie bardzo
wiedziałam jak się ich pozbyć, a ciągle słyszałam, że golić nie wolno,
bo "będę miała włosy jak facet na brodzie" ;(((
za to bikini zaczęłam depilować dopiero jakieś 3 lata temu, wcześniej
zupełnie mi to nie przeszkadzało ;)
a ręce w zeszłym roku.
ciekawe co jeszcze wymyślę z wiekiem ;)))

a Wy?????

Obserwuj wątek
    • lady Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo 04.07.03, 21:14
      Nogi i pachy - od kiedy obrosły. Bikini może ze dwa lata później. Rąk nie
      ruszam, bo prawie nic na nich nie mam. taki blondynkowaty meszek...
    • Gość: Ona Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.devs.futuro.pl 04.07.03, 21:30
      15
      • Gość: ... Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.ras13.floca.alerondial.net 04.07.03, 21:44
        14
        • Gość: gogaaaa Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.torun.mm.pl 05.07.03, 17:30
          11
          • Gość: gogo Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.mtnet.com.pl 05.07.03, 20:09
            8 klasa, rece pozniej bo mialam jasniutkie i malutko i lubialam jab maialam
            gesia skorke :) mialam z nich irokezka :))
    • Gość: iSKA Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 23:07
      Gdzies z 12. :)
    • Gość: xxx Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.chello.pl 06.07.03, 02:05
      14
    • Gość: loczki Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 08:29
      kiedy mialam 9 lat poszlam na wosk , bo powiedzialam mamie ze sie wstydze
      chodzic w krootkich spodenkach z tym blond futrem na nogach:)reszta przyszla
      duzo poozniej:) ok 13
      • Gość: lila Re: ile lat miałyście, gdy zaczęłyście się depilo IP: *.nd.e-wro.net.pl 06.07.03, 18:33
        A mi oczywiście nie pozwalają(mam 16 lat) , ponieważ niby później będę musiała
        codziennie się golić i moje włosy będą bardziej widoczne i twardzsze :(( Cóż
        jak już zakładam mini albo spodenki to chodze tylko tam gdzie nikt na to
        uwagi nie zwraca....chociaż to bardzo trudne.
        • Gość: chilli lila IP: *.acn.pl 06.07.03, 21:19
          a czy twoja mama sama sie depiluje? bo moja nie i pamietam jak jej powiedzialam
          w wieku 13lat, ze wstydze sie wloskow, to powiedziala, ze staje sie koibeta,ze
          to naturalne, a depilacja tylko je wzmocni:-/
          olalam to i dwa dni pozniej bylam juz wydepilowana;-) i radze ci rowniez nie
          sluchac w tych sprawach mamy, przeciez to twoje cialo. no chyba, ze tobie samej
          nie przeszkadzaja wloski..

moja statystyka:-) :
          nogi,paszki -13lat
          rece - 19
          lonowe -16
          i mam obsesje na tym punkcie:-)
          • Gość: lila Re: lila IP: *.nd.e-wro.net.pl 07.07.03, 12:27
            No cóz moja mama depiluje się ale dość rzadko....też tak sądze żeby to zrobić
            ale totalnie nie mam pojęcia czy maszynką czy jakimś kremem.
            • Gość: Sylwia Re: lila IP: *.tele2.pl 07.07.03, 14:01
              Lilu, myślę że najlepiej depilować woskiem, bo po maszynce i kremach szybko
              odrastają właski i rzeczywiście mogą być silniejsze.
              Ja mam 12-letnią córkę i razem chodzimy do kosmetyczki na wosk, ale jeśli
              twoja mama nie pozwala a ty masz stres z powodu włosków, to może uzbieraj
              sobie pieniążków na plastry z woskiem (polecam Tanita) i możesz zrobić
              depilację sama, w łazience. Na kremy uważaj, bo mogą uczulać.
              Tak czy inaczej bądź dzielna, masz rację, depilacja to ważna rzecz dla kobiety.
              Pozdrowiam :-)
              • Gość: lila Re: lila IP: *.nd.e-wro.net.pl 07.07.03, 16:28
                A ile kosztuje depilacja u kosmetyczki i jak to dokładnie wygląda? Dziękuję
                za wszystkie informacje :) i za wsparcie.
                • Gość: Asia Re: lila IP: *.upc-c.chello.nl 07.07.03, 20:56
                  Lila, nie polecam plastrow z woskiem Tanita. Mam i sa do kitu. Boli cholernie i
                  dziala niedokladnie. Jak juz wosk to najlepiej u kosmetyczki.
                  Najszybciej maszynka, ale niestety, na krotko. Krem w moim przypadku tez nie
                  dzialal zbyt dobrze.
                  Ja uzywam maszynke do golenia. A dzisiaj wyprobowalam pianke do depilacji firmy
                  Veet. Nie wiem czy jest juz w Polsce. Jak nie to sie pewnie pojawi szybko. Tez
                  jestem zadowolona.
                  Ja jestem za depilacja. Szczegolnie nog i pach. A nieogolone pachy u dziewczyny
                  wygladaja wrecz ochydnie i nieestetycznie.
                  Zaczelam sie depilowac jakos pod koniec podstawowki chyba. Nie pamietam
                  dokladnie
                  Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka