Dodaj do ulubionych

REGENERACJA WŁOSÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 19:52
Mam straszne "siano" na głowie - czyt. słuche włosy.
Trochę je zniszczyłam - farbowaniem, rozjaśnianiem etc.
Co mogę zrobić, żeby włosy wyglądały lepiej ?

Obserwuj wątek
    • Gość: SERENA Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.4web.pl 06.07.03, 16:31
      Gość portalu: ankaaa napisał(a):

> Mam straszne "siano" na głowie - czyt. słuche włosy.
      > Trochę je zniszczyłam - farbowaniem, rozjaśnianiem etc.
      > Co mogę zrobić, żeby włosy wyglądały lepiej ?
      >
      Polecam L`orel Kerastase seria Nutritive, drogie jak cholera ale pomagają
    • Gość: marcelina Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.krasnik-fabryczny.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 17:42
      Do suchych zniszczonych włosów używam szampon Timotei i odżywkę.Raz na tydzień
      robię sobie maseczkę z nafty oczyszczonej+żółtko+sok z cytryny.Maseczkę
      nakładam przed myciem na około 30 min.Włosy odzyskują blask isą nawilżone.
    • Gość: daria Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.4web.pl 06.07.03, 18:12
      Timotei? jakie pieniądze taki efekt (czyli marny).Kerastase to jest to!
      • Gość: Lidka Re: REGENERACJA WŁOSÓW-Daria! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:30
        Włąsnie zastanawiam się nad oleo-relax fluid na moje przesuszone farbą i
        słońcem włosy jednak cena zwala z nóg (90 zł), a wypróbować przed kupnem nie
        sposób, tak więc wielka prośba o kilka zdań na temat owego preparatu-dobrze:)
        Bardzo dziękuję z góry, może coś jeszcze polecisz, tylko opisz działanie w
        dwóch słowach;)
        • Gość: daria Re: REGENERACJA WŁOSÓW-Daria! IP: *.4web.pl 07.07.03, 16:48
          Gość portalu: Lidka napisał(a):

> Włąsnie zastanawiam się nad oleo-relax fluid na moje przesuszone farbą i
          > słońcem włosy jednak cena zwala z nóg (90 zł), a wypróbować przed kupnem nie
          > sposób, tak więc wielka prośba o kilka zdań na temat owego preparatu-dobrze:)
          > Bardzo dziękuję z góry, może coś jeszcze polecisz, tylko opisz działanie w
          > dwóch słowach;)
          nie miałam oleo-relax,z doświadczenia mogę ci powiedzieć o Nutrtive do włosów
          średnio przesuszonych.Preparat na końcówki-rewlwcja!Co prawda kosztuje 90zł ale
          używam go codziennie od miesiąca a zużycie jest minimalne.Ogólnie Kerastase
          można zaufać
    • Gość: magda Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.elartnet.pl 06.07.03, 18:55
      Ja mam ten sam problem za autorka wątku. A co powiedzie na Goldwell?
      Uzywałyscie? Pomogło?
    • kat_ja1 Re: REGENERACJA WŁOSÓW 07.07.03, 09:55
      Ja używałam Goldwell, dwóch różnych rodzajów odżywek regenerujących na włosy
      suche i zniszczone. Są takie sobie, po zmyciu dają efekt "śliskich" włosów, ale
      specjalnego odżywienia nie zauważyłam, albo powiem tak-podobny efekt daje maska
      Joanny Słoneczna-za 10 zł;)). Co do Kerastase-polecam. Miałam serię z cementem-
      rewelacja. Polecam też kosmetyki z ceramidami Permy. Ceny trochę mniejsze niż
      Kerastase, maska kosztuje jakieś 60parę 70 zł, a są naprawdę b.dobre. Uważam że
      jeżeli włosy są już zniszczone, trochę większe wydatki są konieczne, chyba że
      zdecydujemy się na ścięcie;))
    • Gość: pipi11 Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.03, 18:36
      A gdzie we Wrocławiu kupię kosmetyki Kerastase?
      Jolka
    • Gość: kachna Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 21:07
      Dziewczyny co zniszczyło Wam włosy lub kto?Trzeba duzo chemi by stały
      się "sianowate,gumowate".Odżywki pomogą lecz nie zawsze.Każda
      koloryzacja,demakijaż powinny być zrobione przez fachowca z dużą wiedza
      fryzjerską.Jeżeli farbujemy włosy są one uwrażliwione na wodę
      procentową.Różnica w farbach ze sklepów a salonach jest zasadniczo duza,chodzi
      tu o środki kosmetyczne które każdy z produktów posiada.Każde następne
      farbowanie powoduje większe uwrażliwienie włosów iż woda%działa rozjaśniajaco i
      otwiera łuskę włosa by sztuczne pigmenty mogły sie do niego przedostać.Po
      kazdej koloryzacji trzeba zamknać łuskę,a farby ze sklepow nie mają
      wystarczajacych do tego środków.Kazde kolejne farbowanie powinno polegać na
      pigmentacji z niską woą % na długości i końce,wtedy kolor się utrzyma,a włos
      zostanie nieuwrazliwiony.Niewielu fryzjerów wie lub chce to robić,czyli nie
      zamyka łuski włosowej.Zawsze jestem dokładna i nie mogłabym pogodzic sie z
      myslą iz nie zakonczyłam prawidłowo koloryzacji.Jezeli fryzjer wykonał
      diagnostykę poprawnie i zna się na koloryzacji nie będzie niespodzianek.Jestem
      fryzjerką i wiem co to znaczy mieć problem z włosami.Jeżeli chodzi o
      regenerację trzeba uwzględnić wszystkie wcześniejsze zabiegi które miały
      miejsce na włosach.Wtedy można dobrać produkt do regeneracji.Pzdrawiam!
    • Gość: api3 Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.szczecin.pl 07.07.03, 21:53
      Kachno, mam do ciebie pytanko: jaki szampon poleciłabys na moje wysuszone,
      nierozdwojone włosy długie, ciemne, które nie wiadono czemu tak zmarniały.
      Nigdy nie farbowałam ,ani nie miałam trwałej , podcinam regulornie u fryzj. co
      2-3 miesiące.Może jest jakiś cuodowny szampon w Twoim salonie , który by
      pomógł? Bardzo proszę o odpowiedz....
      • Gość: Lidka Re: REGENERACJA WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 09:09
        Ja też się przyłączam, napisz jak zregenerować włosy po nieumiejętnie
        przeprowadzonej koloryzacji. Najlepiej zrezygnowac z niej ale co zrobić kiedy
        koloryzacja nie jest tylko kwestią zabawy- zmiany siebie w zależności od
        nastroju czy humoru, a niezbędną do funkcjonowania wśród ludzi koniecznością
        (siwe włosy)??? Nie ukrywam, iż owe zabiegi koszmarnie wpływają na stan moich
        włosów, gęstych i niegdyś grubych(teraz coraz cieńszych niestety:(, i to gdzie
        wykonuję koloryzację nie ma znaczenia(w moim przypadku); po koloryzacji w
        salonach(zarówno tych drogich "renomowanych", jak i tańszych, osiedlowych),
        przerzuciłam się na domowe sposoby ( L'Orealem Excellence)ponieważ zauważyłam
        wyraźną poprawę włosów po domowym zabiegu. No niestety wciąz borykam sie z
        problemem sianowatych włosów i chciałabym jakis porządny preparat, który
        utrzymywałby moje sianko w jako takiej kondycji. Może Kersatase, cement lub
        oleo-relax tak zachwalane? Nie mam pojęcia:)
        • balbina_alexandra Re: REGENERACJA WŁOSÓW 09.07.03, 14:04
          Hello non stop farbuje wloski a ze z natury mocne nie sa
          to jest maly problemik chwilami... Uzywalam regularnie
          dwoch serii Kerastase - nutritive i zielonej z cementem.
          Mialam i welle i loreal professional i Goldwell...
          wszystko bardzo dobre ale Kerastase to jakby robili cuda
          (tak mi powiedzial moj fryzjer, chyba mial racje?).
          Podobno wlasnie cement jest dobry na takie oslabione
          wlosy, ale ja wole pomaranczowa serie nutritiive, oleo
          relax mi nie podpasowal. Uzywam szamponu najczesiej 2
          czasen 1 (raz nawet 3) plus mleczko witalizujace, plus
          maseczka masquintense. Dla bardzo zniszczonych wlosow
          cudotworcza jest aqua oleum - mozna uzywac u fryzjera
          albo kupic zestaw do domu, drogi jak zboj ale niesamowity
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka