Dodaj do ulubionych

Max Factor Miracle Touch-opinie

06.09.07, 21:13
W nowej Vivie na 132 stronie jest zdjęcie Max Factor Miracle Touch
Liquid Illusion Foundation, jakie macie opinie na temat tego
podkładu?
Obserwuj wątek
    • princessofbabylon up 02.11.07, 12:30

• paulina.galli Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 02.11.07, 12:39
      Kupiłam go w środę:)
      Dziś wieczorem jego debiut na mojej twarzy :) postaram się jutro napisać jak mi
      sie sprawdził/nie sprawdził :)
      • princessofbabylon Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 02.11.07, 13:33

ooo, fajnie :) czekamy :)
    • jarka63 Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 02.11.07, 15:03
      Niezle kryje,ladnie wygladza,matuje srednio,mimo ze jest raczej suchy i nie polecalabym go nikomu z suchą cerą.Nie kupię,bo żaden z dostępnych 4(tak,słownie czterech)odcieni nie jest dla mnie dość jasny.
      • princessofbabylon Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 02.11.07, 16:10

łeeee, to mały ten wybór :(
        • paulina.galli Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 02.11.07, 17:51
          Na razie (mam 10 min. do wyjscia :)) moge powiedziec ze bardzo ładnie sie
          nakłada! (nakladalam pedzelkiem z sephory) i bardzo ładnie kryje
          Nie robi maski, ładnie stopił sie ze skora, ładnie wyrównał cere .
          Mimo zapewnien producenta ze jest to i podklad i puder - jednak uzylam pudru
          sypkiego.
          Efakt po polozeniu - bardzo ok! :)I na razie jestem zadowolona z zakupu!
          Jutro napisze jak z trwałoscia no i jak wyglada po godzinie czy dwoch na twarzy
          :) Bo juz mialam takie "cudenka" na twarzy ktore w pierwszym momencie wygladaly
          super a po godzinie tragedia

ps. odcieni jest 6 - tzn jak kupowalam w Sephorze to faktycznie byly wystawione
          tylko 4 , ale na reklamowce od Sephory jest 6 odcieni (w tym 1 brazujacy)
          ja kupilam "golden" balam sie ze bedzie za ciemny ale nie - ladnie wtopil sie w
          skore (nawet specjalnie uzylam go najpierw w dziennym swietle bo teraz jak
          maluje sie przy sztucznym to nie bylo by byc moze zauwazalne)
          • sabriel Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 03.11.07, 13:53
            Ja po pierwszym użyciu byłam zadowolona, teraz już mniej.
            Niestety nie jest zbyt trwały, konieczne są poprawki w ciągu dnia.
            Na opakowaniu pisze, że jest to połączenie fluidu, pudru i korektora, ale jest
            to tylko reklama.Krycia jest małe,to podkład dla cer idealnych i
            bezproblemowych(!).Matowania też nie widzę-trochę sie po nim świecę(może to wina
            grzejników, a może nie).
            Jeśli chodzi o zalety to faktycznie ładnie sie rozprowadza, nie tworzy maski.Ma
            ciekawą konsystencję, nietypową dla kompaktów- na skórze staje sie płynny.To
            jest raczej podkład do poprawek, do włożenia do torebki.
            • paulina.galli Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 03.11.07, 19:53
              No wiec zdaje relacje:)
              +:
              -> bardzo dobrze sie naklada (jak pisalam wczesniej ja nakladalam pedzelkiem),
              faktycznie zmienia sie na taki fajny polplynny stan, nie tworzy maski , nadaje
              ładne pudrowe wykonczenie, ładnie kryje i tuszuje niewielkie przebarwienia,
              wygodny w uzyciu , dobrze sie robi pozniej ew. poprawki, dosyc dlugo zostaje na
              twarzy
              swietny do torebki (szkoda tylko ze w opakowaniu nie ma lusterka :()

- :
              -> srednio matuje -po nalozeniu jest ok ale doisyc szybko przestał przy
              skrzydelkach nosa i zaczal lekko swiecic, na pewno trzeba miec przy sobie puder
              i dokonywac czasem lekkiego przypudrowania (z tym ze ja mam strefe T tłusta) .
              Na pewno nie jest to typowy puder matujacy.
              delikatnie ciemnieje po jakims czasie na twarzy :/ - po nalozeniu odcien wydawal
              sie mi idealny po godzinie, dwoch minimalnie za ciemny - zaluje ale to
              duzo podkladow chyba ma taka "wlasciwosc"

Ogolnie - ja jestem zadowolona z zakupu ale bede stosowac chyba w polaczeniu z
              innym mocniej kryjacym podkladem (gl. na nos) a ten reszte twarzy.
              • paterycja133 pędzelek z sephory! 08.11.07, 16:27
                tak nieco nie na temat zapytam,jaki jest ten pędzelek z sephory?
                Cały czas się zastanawiam, czy go kupić, czy podkład nakłada się nim
                rzeczywiście lepiej niż palcami? Jakoś nie umiem sobie tego
                wyobrazić:)
                • paulina.galli Re: pędzelek z sephory! 08.11.07, 19:53
                  paterycja133 - TAK! :) Tzn. mi zdecydowanie lepiej.

Ja palcami nakladam tylko podklad na nos (zwł. skrzydełka nosa) i to
                  miejsce gdzie nos łaczy sie z czołem (nie wiem jak to fachowo
                  nazwac :) - a to dlatego ze wtedy moge go delikatnie wklepywac
                  (musze tak robic bo akurat na nosie mam troche rozszerzone pory ) i
                  pedzelkiem nie jestem w stanie tego precyzyjnie zrobic - tak aby byl
                  niewidoczny.

Cala reszta twarzy - czoło, policzki, broda, na lini żuchwy i szyi -
                  nakladam pedzlem.
                  Zanim odkrylam pedzelek - nakladalam leciutko zwilzona gabeczka -
                  ale jest to zupelnie nieekonomiczne (wiecej podkladu wsiaka w gabke
                  niz jest zuzywane na mke up, dwa - kwestioa higieny - zawsze
                  wydawalo mi sie ze ta gabeczka jest brudna i pomimo mycia zostaje w
                  niej podklad pomieszany z tłusta w-stwa ze skory ).

Pedzelek (ten pomaranczowy) jest zrobiony z syntetycznego wlosia -
                  bardzo miekiego i takiego sprężystego. Wiem ze sa tez pedzle do
                  fluidu z wlosia naturalnego - ale przynam sie ze nie probowalam .

Ale ten pedzelek jest naprawde dobrym sposobem malowani sie (choc
                  na pewno nie jedynie słusznym ) :) - i na pewno musialabys mu dac
                  chwilke na przyzwyczajenie sie do tego sposobu nakladania make
                  upu :).
                  Najczesciej robie tak ze nabieram /wyciskam odrobine fluidu na
                  wierzch dloni i lekko "rozrabiam" go tym pedzelkiem - a potem dosyc
                  delikatnymi i szybkimi ruchami - takimi ni to posuwistymi ni
                  to "uderzajacymi" - nakladam na twarz (nie wiem czy obrazowo
                  tłumacze :))

Wazne zeby nie nabrac za duzo na pedzel a dwa zeby nie nakladac
                  fluidu sposobem " przykladam do twarzy i po niej tym pedzlem
                  ciąąąągnęęęę.... :)ile sie da " - bo wtedy moga zrobic sie smugi i
                  trzeba je szybko likwidowac palcami :)

Tak naprawde kwestia wprawy i malego treningu - na pewno dobrze
                  pocwiczyc bo zupelnie niewprawna reka faktycznie moze na poczatku
                  troche smug narobic.

Aha - Miracle touch MF - nakladam nabierajac bezposrednio z tego
                  pudelka - tez lekkim ruchem nabierajac odrobinke na pedzelek - tak
                  jakbym chciala zetrzec tym pedzelkiem kurz z niego :).
    • kami4 Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 03.11.07, 20:40
      Czytałam w czasopismach recenzje tego podkładu. Makijażystki
      polecały go jako świetny dla suchej cery. Poszłam do perfumerii z
      zamiarem zakupu i zawiodłam się strasznie. Po nałożeniu wyglądał
      strasznie, bardzo widoczny, wysusza, podkreśla pory. Byłam z
      siostrą,u niej wyglądał podobnie.
      • cantucci Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 09.11.07, 09:07
        Zgadzam się z poprzedniczką - podkład jest fatalny widoczny, wysusza
        masakra.... jedyne co w nim fajne to sposón nakładania. Odcienie
        nieciekawe ciężko coś dopasować. Wyrzucone pieniądze :((((
    • znajomy01 Re: Max Factor Miracle Touch-opinie 08.11.07, 13:27
      hmm a ja zamierzam właśnie dziś zakupic...hmm nie wiem czy dobrze robie ( po
      przeczytaniu paru opinii sie zniechecilam) ...u mnie w sklepei miracle touch
      kosztuje 53,00 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka