Dodaj do ulubionych

JARMARK DOMONIKAŃSKI?

09.07.03, 12:26
hej gdańszczanki w jakim terminie w tym roku? byłam 2lata temu i kupiłam
kilka superzastych unikatowych rzeczy i teraz też się wybiorę:-))
Obserwuj wątek
    • krajka Re: JARMARK DOMINIKAŃSKI? 09.07.03, 12:27
      poprawka;)
      • Gość: Sylwia Re: JARMARK DOMINIKAŃSKI? IP: *.amg.gda.pl 09.07.03, 12:37
        Tegoroczny Jarmark Dominikański będzie trwał w dniach 26 VII-10 VIII.
        Zapraszam wszystkich do pięknego grodu nad Motławą.
        • krajka Dziękuję i będę:)) 09.07.03, 12:41
          • Gość: Sylwia Re: Dziękuję i będę:)) IP: *.amg.gda.pl 09.07.03, 12:47
            Proszę bardzo. Mogę służyć za przewodnika. :)))
    • annika_vik Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 12:48
      A ja nienawidzę tej imprezy... eeeee! Straszne!
      Może dlatego, że jestem Gdynianką :)

Annika
    • joasia8 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 14:02
      gdynianką pozdrawia gdyniankę :-)))
    • joasia8 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 14:02
      miało byc
      Gdynianka pozdrawia Gdyniankę:-)))
    • elve Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 15:12
      napisz proszę co kupiłaś, ja nie cierpię tej imprezy, mam wrażenie, że nic tam
      nie ma ciekawego, i chętnie dam się wyprowadzić z błędu.
      • madllen Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 19:20
        Ja rownież byłam tam dwa lata temu:)) Przypadek sprawił, że spędzałam kilka dni
        w Gdańsku- cudne miejsce, niebywała atmosfera, ilekroć mam przyjemność tam
        gościć czuję się jak w domu,jak ja Wam Gdańszczanki zazdroszczę!- i nieświadoma
        wówczas rozmachu owej imprezy, znalazłam się w samym jej centrum, zdumiona
        oszołomiona i bardzo bardzo przytłoczona. To prawda, że wiele tam tandety,
        banalności i złego smaku, ale błąkając się wśród niekończącego się morza
        straganów, trafiłam na ludzi, którzy za pomocą swej wewnętrznej magii talentem
        zwanej, nas zjadaczy chleba w anioły przemieniają tworząc niezwykłe, choć
        przyziemne rzeczy. No, ale też ceny mają niezwykłe:)
        Nie planując wydatków, wróciłam do domu z całą masą rozmaitych drewnianych
        ocieplaczy-otulaczy domowych (głównie jednak do pokoju Córki), które w dużym
        stopniu wpływają na klimat mieszkania, a które ubóstwiam za emanujące z nich
        ciepło.
        Zaś dla mnie samej, fantastycznym okazał się zakup pięciu par(!!!) skórzanych
        bucikow na płskiej podeszwie zapinanych na paseczek, ręcznie szytych, w
        przeróżnych, niesamowitych kolorach. Mistrzostwo świata te butki, w tym roku
        wybiorę się po następne; mam bzika na ich punkcie, podobnie jak moja
        Przyjaciółka, którą obdarowałam jedną parą. Zresztą wszystkie moje znajome o
        nie pytają... zresztą, jeśli byłyście na Jarmarku Dominikańskim w latach
        ubiegłych, z pewnością są Wam znane:)
        Poza tym, spostrzegłam kilka "staroci", które bardzo chciałabym ugościć u
        siebie w domu:), przede wszystkim jednak zachwyciły mnie twory ludzkich rąk i
        wyobraźni, o czym wspomniałam powyżej.

Pozdrawiam cieplutko!
        • joan1973 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 11.07.03, 17:44
          madllen napisała:

> Zaś dla mnie samej, fantastycznym okazał się zakup pięciu par(!!!) skórzanych
          > bucikow na płskiej podeszwie zapinanych na paseczek, ręcznie szytych, w
          > przeróżnych, niesamowitych kolorach. Mistrzostwo świata te butki, w tym roku
          > wybiorę się po następne; mam bzika na ich punkcie, podobnie jak moja
          > Przyjaciółka, którą obdarowałam jedną parą. Zresztą wszystkie moje znajome o
          > nie pytają... zresztą, jeśli byłyście na Jarmarku Dominikańskim w latach
          > ubiegłych, z pewnością są Wam znane:)

Madllen napisz coś więcej o tych butkach, prosze!! Będę w pierwszej połowie
          sierpnia w Gdyni i chętnie wybiorę się na jarmark. Pomijając zakup
          wszelkich "ocieplaczy", i innych drobiazgów do domu zainteresowały mnie te
          butki, które nabyłaś. Nigdy o nich nie słyszałam, choc moja przyjaciółka jest
          bywalczynią Jarmarku rokrocznie. Podaj jakieś szczegóły, jak wyglądają, kolory
          i cenę jeśli oczywiście pamiętasz. Pozdrawiam, Joanna
          • madllen Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 12.07.03, 20:51
            Joasiu, sa to buciki niezwyklej urody, mnie przywoluja na mysl wdzieczne butki
            dla malych dziewczynek, nad którymi czasem przystajemy w sklepie w przyplywie
            chwilowej zadumy:) Na plaskiej podeszwie, palce i piety zakryte z paseczkiem
            wokól kostki- Krajka wspomniala o Dziupli, tak, to dokladnie ten styl, tyle, ze
            te gdanskie wydaja sie ladniejsze; tak w ogóle to sa produkowane w Lodzi
            (wypytalam dokladnie sprzedajacych dwa lata temu, bo dlugo poszukiwalam takiego
            obuwia na lato:) Dostepne we wszystkich kolorach teczy chyba, kosztowaly
            wowczas 60 zl.
            Polecam i przepraszam za brak polskich liter, ale cos mi nie gra w komputerze,
            a musze biec:)

Pozdrawiam serdecznie,
            Magda
            • joan1973 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 12.07.03, 21:07
              madllen napisała:

> Joasiu, sa to buciki niezwyklej urody, mnie przywoluja na mysl wdzieczne
              butki
              > dla malych dziewczynek, nad którymi czasem przystajemy w sklepie w przyplywie
              > chwilowej zadumy:) Na plaskiej podeszwie, palce i piety zakryte z paseczkiem
              > wokól kostki- Krajka wspomniala o Dziupli, tak, to dokladnie ten styl,
              > Dostepne we wszystkich kolorach teczy chyba, kosztowaly
              > wowczas 60 zl.

Madllen dziękuję za odpowiedź! Rzeczywiście cudne muszą być te pantofelki! I te
              kolory, można wybrać na każdy dzień tygodnia, do każdej sukienki czy apaszki!
              Jeśli tylko odnajdę je w tym natłoku straganów i ludzi napewno sprawię je sobie.
              Pozdrawiam, Joanna
    • Gość: kiziamizia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: proxy:* 09.07.03, 21:18
      do krajki :powiedz mi prosze skad pochodzi twoje pseudo bo juz mnie to
      intryguje od dłuzszego czasu
      • krajka Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 10.07.03, 08:24
        Gość portalu: kiziamizia napisał(a):

> do krajki :powiedz mi prosze skad pochodzi twoje pseudo bo juz mnie to
        > intryguje od dłuzszego czasu

pewnie Cię rozczaruję ale moje pseudo nie ma żadnej zawiłej historii, a co
        kojarzy się z czymś może z kimś:-))

do madllen: czy te buty to taka dawna warszawska(jeśli jestes z wawki) dziupla?
        chyba wiem o jakie chodzi, kupiłam czarno-grafitowe są boskie i chyba nie do
        zuzycia:-))) fajnie może się spotkamy:-))
        • Gość: magda Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: *.sgib.com 11.07.03, 17:11
          A co to jest Jarmark Dominikanski? I gdzie sie odbywa?
    • Gość: kiziamizia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: proxy:* 11.07.03, 18:21
      do krajki ;to moze chodzi nam o tego samego czlowieka
    • Gość: Kasia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: mastema:* / 192.168.0.* 01.08.03, 17:40
      I jak jest w tym roku?? Jade za kilka dni po wyzej opisane butki( juz wczesniej
      upatrzone) ile kasy mam na nie przygotowac?? Pozdrawiam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka