krajka 09.07.03, 12:26 hej gdańszczanki w jakim terminie w tym roku? byłam 2lata temu i kupiłam kilka superzastych unikatowych rzeczy i teraz też się wybiorę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: JARMARK DOMINIKAŃSKI? IP: *.amg.gda.pl 09.07.03, 12:37 Tegoroczny Jarmark Dominikański będzie trwał w dniach 26 VII-10 VIII. Zapraszam wszystkich do pięknego grodu nad Motławą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Dziękuję i będę:)) IP: *.amg.gda.pl 09.07.03, 12:47 Proszę bardzo. Mogę służyć za przewodnika. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 12:48 A ja nienawidzę tej imprezy... eeeee! Straszne! Może dlatego, że jestem Gdynianką :) Annika Odpowiedz Link Zgłoś
joasia8 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 14:02 gdynianką pozdrawia gdyniankę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia8 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 14:02 miało byc Gdynianka pozdrawia Gdyniankę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 15:12 napisz proszę co kupiłaś, ja nie cierpię tej imprezy, mam wrażenie, że nic tam nie ma ciekawego, i chętnie dam się wyprowadzić z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 09.07.03, 19:20 Ja rownież byłam tam dwa lata temu:)) Przypadek sprawił, że spędzałam kilka dni w Gdańsku- cudne miejsce, niebywała atmosfera, ilekroć mam przyjemność tam gościć czuję się jak w domu,jak ja Wam Gdańszczanki zazdroszczę!- i nieświadoma wówczas rozmachu owej imprezy, znalazłam się w samym jej centrum, zdumiona oszołomiona i bardzo bardzo przytłoczona. To prawda, że wiele tam tandety, banalności i złego smaku, ale błąkając się wśród niekończącego się morza straganów, trafiłam na ludzi, którzy za pomocą swej wewnętrznej magii talentem zwanej, nas zjadaczy chleba w anioły przemieniają tworząc niezwykłe, choć przyziemne rzeczy. No, ale też ceny mają niezwykłe:) Nie planując wydatków, wróciłam do domu z całą masą rozmaitych drewnianych ocieplaczy-otulaczy domowych (głównie jednak do pokoju Córki), które w dużym stopniu wpływają na klimat mieszkania, a które ubóstwiam za emanujące z nich ciepło. Zaś dla mnie samej, fantastycznym okazał się zakup pięciu par(!!!) skórzanych bucikow na płskiej podeszwie zapinanych na paseczek, ręcznie szytych, w przeróżnych, niesamowitych kolorach. Mistrzostwo świata te butki, w tym roku wybiorę się po następne; mam bzika na ich punkcie, podobnie jak moja Przyjaciółka, którą obdarowałam jedną parą. Zresztą wszystkie moje znajome o nie pytają... zresztą, jeśli byłyście na Jarmarku Dominikańskim w latach ubiegłych, z pewnością są Wam znane:) Poza tym, spostrzegłam kilka "staroci", które bardzo chciałabym ugościć u siebie w domu:), przede wszystkim jednak zachwyciły mnie twory ludzkich rąk i wyobraźni, o czym wspomniałam powyżej. Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
joan1973 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 11.07.03, 17:44 madllen napisała: > Zaś dla mnie samej, fantastycznym okazał się zakup pięciu par(!!!) skórzanych > bucikow na płskiej podeszwie zapinanych na paseczek, ręcznie szytych, w > przeróżnych, niesamowitych kolorach. Mistrzostwo świata te butki, w tym roku > wybiorę się po następne; mam bzika na ich punkcie, podobnie jak moja > Przyjaciółka, którą obdarowałam jedną parą. Zresztą wszystkie moje znajome o > nie pytają... zresztą, jeśli byłyście na Jarmarku Dominikańskim w latach > ubiegłych, z pewnością są Wam znane:) Madllen napisz coś więcej o tych butkach, prosze!! Będę w pierwszej połowie sierpnia w Gdyni i chętnie wybiorę się na jarmark. Pomijając zakup wszelkich "ocieplaczy", i innych drobiazgów do domu zainteresowały mnie te butki, które nabyłaś. Nigdy o nich nie słyszałam, choc moja przyjaciółka jest bywalczynią Jarmarku rokrocznie. Podaj jakieś szczegóły, jak wyglądają, kolory i cenę jeśli oczywiście pamiętasz. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 12.07.03, 20:51 Joasiu, sa to buciki niezwyklej urody, mnie przywoluja na mysl wdzieczne butki dla malych dziewczynek, nad którymi czasem przystajemy w sklepie w przyplywie chwilowej zadumy:) Na plaskiej podeszwie, palce i piety zakryte z paseczkiem wokól kostki- Krajka wspomniala o Dziupli, tak, to dokladnie ten styl, tyle, ze te gdanskie wydaja sie ladniejsze; tak w ogóle to sa produkowane w Lodzi (wypytalam dokladnie sprzedajacych dwa lata temu, bo dlugo poszukiwalam takiego obuwia na lato:) Dostepne we wszystkich kolorach teczy chyba, kosztowaly wowczas 60 zl. Polecam i przepraszam za brak polskich liter, ale cos mi nie gra w komputerze, a musze biec:) Pozdrawiam serdecznie, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
joan1973 Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 12.07.03, 21:07 madllen napisała: > Joasiu, sa to buciki niezwyklej urody, mnie przywoluja na mysl wdzieczne butki > dla malych dziewczynek, nad którymi czasem przystajemy w sklepie w przyplywie > chwilowej zadumy:) Na plaskiej podeszwie, palce i piety zakryte z paseczkiem > wokól kostki- Krajka wspomniala o Dziupli, tak, to dokladnie ten styl, > Dostepne we wszystkich kolorach teczy chyba, kosztowaly > wowczas 60 zl. Madllen dziękuję za odpowiedź! Rzeczywiście cudne muszą być te pantofelki! I te kolory, można wybrać na każdy dzień tygodnia, do każdej sukienki czy apaszki! Jeśli tylko odnajdę je w tym natłoku straganów i ludzi napewno sprawię je sobie. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziamizia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: proxy:* 09.07.03, 21:18 do krajki :powiedz mi prosze skad pochodzi twoje pseudo bo juz mnie to intryguje od dłuzszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
krajka Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? 10.07.03, 08:24 Gość portalu: kiziamizia napisał(a): > do krajki :powiedz mi prosze skad pochodzi twoje pseudo bo juz mnie to > intryguje od dłuzszego czasu pewnie Cię rozczaruję ale moje pseudo nie ma żadnej zawiłej historii, a co kojarzy się z czymś może z kimś:-)) do madllen: czy te buty to taka dawna warszawska(jeśli jestes z wawki) dziupla? chyba wiem o jakie chodzi, kupiłam czarno-grafitowe są boskie i chyba nie do zuzycia:-))) fajnie może się spotkamy:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: *.sgib.com 11.07.03, 17:11 A co to jest Jarmark Dominikanski? I gdzie sie odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziamizia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: proxy:* 11.07.03, 18:21 do krajki ;to moze chodzi nam o tego samego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JARMARK DOMONIKAŃSKI? IP: mastema:* / 192.168.0.* 01.08.03, 17:40 I jak jest w tym roku?? Jade za kilka dni po wyzej opisane butki( juz wczesniej upatrzone) ile kasy mam na nie przygotowac?? Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś