Dodaj do ulubionych

KRĘCONE WŁOSY

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.03, 20:13
Pytanie do posiadaczek kręconych włosów (po trwałej lub naturalnych): jakich
produktów używacie do pielęgnacji i jakich do stylingu włosów?
Pozdrowienia (dla tych z kręconymi i prostymi)
Obserwuj wątek
    • Gość: pipi11 Re: KRĘCONE WŁOSY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.03, 11:38
      Hej, czy żadna z Was nie ma kręconych włosów i nie powie, czym je układać, żeby
      nie wyglądały jak sianko.Jakich żelów, pianek itd. uzywać?
      Czekam na jakieś odpowiedzi!!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: KRĘCONE WŁOSY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 11:52
        Używam pianki fructis i tej samej firmy płyn do loków. Wcześniej używałam płynu
        do loków loreala, ale ten fructisa jest o niebo lepszy. Teraz przymierzam się
        do kupienia szamponu Sunsilk do kręconych. A jak jest u ciebie??
        • pipi11 Re: KRĘCONE WŁOSY 10.07.03, 14:34
          Używałam pianki Welli do loków, ale sklejał włosy w strąki. Płyn Fructis jest
          lepszy, ale też nie do końca jestem zadowolona. Słyszałam o serii Elasto-Curl
          Kerastase do włosów kręconych, ale ceny są b. wysokie. Czy ktoś tego próbował i
          może mi polecić?
    • Gość: madusiak Re: KRĘCONE WŁOSY IP: *.acn.pl 10.07.03, 17:04
      pianka welli do lokow byla dla mnie za to super byla bo teraz zrezygnowalam z
      kreciolkow
    • Gość: Mania Re: KRĘCONE WŁOSY IP: *.adminpan.waw.pl / 10.1.3.* 10.07.03, 17:40
      Nie polecam szamponu Sunsilk dla wlosow kreconych: smierdzi i zadnego effektu.
      Sunsilk dla wlosow normalnych jest zdecydowanie lepszy. Miekke blysczace wlosy.
      Ja myje wlosy kazdego dnia, ostatnio tym Sunsilkem dla normalnych, a potem--
      pianka Fructisa. I nie narzekam, mam pekne loki (naturalne).
      • sznuroweczka Re: KRĘCONE WŁOSY 10.07.03, 22:00
        generalnie wszystkie kosmetyki, których używam muszą być do wlosów suchych.
        Moim dlugim, kręconym wlosom sluży najbardziej Gliss Kur (szampon i odżywka do
        wlosów suchych), lubię też Avon - Advance Techniques, szczególnie odżywkę w
        sprayu bez spłukiwania. Jeżeli chodzi o ukladanie to najlepiej spisuje się
        wspomniany już Fructis - pianka i woda do ukladania włosów kręconych. Poza tym
        te kosmetyki długo i ślicznie pachną:)
        Żeby nie mieć "sianka" wlosy rozczesuję bezpośrednio po umyciu, a potem juz
        tylko " ugniatam palcami" :))) podczas nakładania kosmetyków i suszenia. Na
        suche włosy czasami nakladam też troszkę wosku z "Joanny"- na te szczególnie
        nieposłuszne pasma.
        Pozdrawiam:)

• Gość: to znowu ja Re: KRĘCONE WŁOSY IP: 217.153.44.* 11.07.03, 08:21
          Ja uzywam Elaso-Curl i moge powiedziec ze jest ok. ale tylko bezposrednio po
          myciu. Loki sa ladnie uksztaltowane ale tylko przez pare godzin, tak wiec cena
          nie jest warta efektu. Kiedys uzywalam John Frieda serie do wlosow kreconych i
          byla rewelacyjna - niestety nie do kupienia w Polsce wiec z niecierpliwoscia
          czekam na swoj najblizszy wyjazd. Przywioze chyba sobie zapas na rok!!!
          • Gość: pipi11 Re: KRĘCONE WŁOSY-do"to znowu ja" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.03, 08:47
            Czy kosmetyki John Frieda są do kupienia w Niemczech? Jeżeli tak, to w jakich
            sklepach, ile kosztują i jakie konkretnie polecasz. Znajomi wybierają sie do
            Niemiec, poporosiłabym o przywiezienie.
            Pozdrawiam
            • Gość: to znowu ja Re: KRĘCONE WŁOSY-do'to znowu ja' IP: 217.153.44.* 11.07.03, 10:29
              Tak. Na 100% mozna je kupic w Niemczech. Nie sa bardzo drogie. Podam Ci
              przykladowe ceny angielskie: szampon ok. 3 funtów, odzywka 3 funty. serum
              (goraco polecam!!!!) 5 funtow. i tzw. curl perfecter - ozywka w spreju ok. 4
              funtow.
              Serum jest fantastyczne malutka buteleczka ale bardzo wydajna - mam po nim
              naprwade piekne loki.
              pozdr.
              • Gość: to znowu ja Re: KRĘCONE WŁOSY-do'to znowu ja' IP: 217.153.44.* 11.07.03, 10:32
                A i jeszcze jedno. Nigdy nie kupowalam ich w Niemczech ale podejrzewam, ze sa w
                kazdej wiekszej perfumerii a nawet w supermarketach.
                W Anglii sprzedaje je Boots.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka