Dodaj do ulubionych

Estée Lauder

IP: 81.49.19.* 10.07.03, 18:19
Jakie sa Wasze doswiadczenia z kosmetykami Estée Lauder (chodzi mi zarowno o
kosmetyki pielegnacyjne, jak i do makijazu)
Ja bardzo lubie blyszcaca szminke Pure Color, prosze podzielcie sie
wrazeniami.
Pozdrawiam
Sonia
Obserwuj wątek
    • Gość: niebieski motylek Re: Estée Lauder IP: *.mts.net 10.07.03, 19:01
      Uzywam Pure Color Lip Vinyl#501. Jestem zadowolona... Ladnie wyglada na ustach
      naklada sie pedzelkiem ktory jest dolaczony do Lip Vinyl...
      motylek
    • Gość: mika Re: Estée Lauder IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 19:15
      ... tusz do rzęs wydłużający jst rewelacyjny, przeszłam przez wszystkie firmy,
      ten zdecydowanie the best
    • Gość: api3 Re: Estée Lauder IP: *.szczecin.pl 10.07.03, 19:22
      Ja mam kremik pod oczy Advanced Night Repair. Jestem z niego b.b.b.
      zadowolona.Można przez pół dnia płakać ,niedosypiać i tym się smarować i potym
      oczka wyglądają na wypoczęte i "świeże" . Kosmetyk uważam za udany. Bogaty w
      składniki regenerujące, zwalcza przesuszenie, ciemne cienie, opuchlizne i
      zmarszczki.Ja mam 27 lat i stosuje go codziennie na noc, no chyba że popłaczę
      to i w dzień i płaczu nie widać!
      Polecam.
      • Gość: Sonia Re: Estée Lauder IP: 81.49.19.* 10.07.03, 19:27
        Gość portalu: api3 napisał(a):

> Ja mam kremik pod oczy Advanced Night Repair. Jestem z niego b.b.b.
        > zadowolona.Można przez pół dnia płakać ,niedosypiać i tym się smarować i
        potym
        > oczka wyglądają na wypoczęte i "świeże" . Kosmetyk uważam za udany. Bogaty w
        > składniki regenerujące, zwalcza przesuszenie, ciemne cienie, opuchlizne i
        > zmarszczki.Ja mam 27 lat i stosuje go codziennie na noc, no chyba że popłaczę
        > to i w dzień i płaczu nie widać!
        > Polecam.

Dzieki. Jestem odrobinke starsza i szukam dobrego kremu pod oczy. Wyprobuje.
        Pozdrawiam
        • Gość: api3 Re: Estée Lauder IP: *.szczecin.pl 10.07.03, 19:56
          Tak ,najpierw wypróbuj. On ma taką nietypową konsystęcję jakby jedwabistą , w
          czasie aplikacji tworzy pod okiem sliski "płaszcz",i zaraz sie wchłania.
    • isia67 Re: Estée Lauder 10.07.03, 20:29
      Od lat używam ich podkładu Lucidity. Uwielbiam go. Lekki, rozświetlający.
      Dobrałam sobie kolor idealnie pasujący do mojej karnacji.
      Długi czas używałam też ich wody perfumowanej Beatiful. Teraz troszkę mi się
      znudziła. Nadal jednak uważam, że ich wody i perfumy należą do jednych z
      najtrwalszych.
      Szminki też są OK.
      W sumie to dobra firma
      • Gość: monias1 Re: Estée Lauder IP: 217.97.133.* 11.07.03, 09:04
        Dla mnie to bardzo dobra firma. O nieebooo lepsza od np. Lancome. Estee Lauder
        ma bardzo dobra linie pielegnacyjna. Szczegolnie polecam kremy pod oczy z
        faworytem - Advanced NIght Repair-gdy nalozymy go na dzien to chroni cienka
        skore pod oczami przed promieniami slonecznymi jak tarcza!!!przy tym nawilza,
        odzywia wygladza (oczywiscie wyprobowalam na wlasnej skorze). Rowniez kremozel
        na twarz z tej serii jest super. Polecam rowniez krem na dzien Daywear.
        Uwielbiam ich szminki a szczegolnie blyszczyki.
        Naprawde warto zainwestowac w kosmetyki tej firmy.
    • Gość: alienor Re: Estée Lauder IP: *.crowley.pl 11.07.03, 09:45
      Absolutnym hitem tej firmy jest dla mnie Time Zone Eyes, mistrz nawilzania.
      Zdradzilam go dla Anty-Gravity Clinique, co okazalo sie bledem, ale nastepny
      sloiczek nabyty w wolnoclowce juz czeka w lodowce.
      Uzywalam i lubilam Idealista: nakladalam go na strefe T, przy dluzszym
      regularnym stosowaniu zmniejszal blyszczenie sie skory. Tylko jest strasznie
      drogi. Teraz bede testowac Base-Magic Biotherm jako potencjalny zamiennik i
      zobaczymy, co okaze sie lepsze.
      ANR pod oczy nie polecam, wygladza skore pod oczami jak Idealist, tworzac
      sliska powloke, ale specjalnych efektow pielegnacyjnych nie zaobserwowalam.
      Lucidity puder w kompakcie, transparentny, bdb, polecam, daje efekt aksamitnej
      cery.
      Poza tym maja duzy wybor ciekawych kolorow pomadek i lakierow do paznokci, co
      im sie chwali.
    • isia67 Re: Estée Lauder 11.07.03, 17:51
      Od lat używam podkładu Lucidity. Jest lekki, rozświetla ładnie buzię. Niestety
      właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że prawdopodobnie firma wycofa mój numer (04
      Vanilia Beige). Tzn. nie będą sprowadzać do Polski. Ciekawe co ja teraz zrobię.
      To był w sumie jedyny kolor (no może jeszcze droższy i jak dla mnie odrobinę za
      ciężki Shiseido) jaki mi odpowiadał. Nie wiem skąd ten upór dystrybutorów w
      sprowadzaniu wyłącznie żółtych beżyków albo brzoskwinek. Spora część Polek (w
      tym i ja) to kobiety lata, którym bardziej pasują beże w odcieniu lekkiego
      różu, albo neutralnym. Raczej chłodne. Tymczasem sprowadza się ciepłe,
      żółtości, które po nałożeniu dają efekt trupiej woskowo-żółtej maski. Koszmar.
      I jeszcze wmawia się nam przy każdej okazji zakupu podkładów, że zbyt
      zaróżowioną cerę trzeba stonować podkładem beżowym. Zgoda, tylko dlaczego beżem
      wpadającym w żółty? Neutralny w zupełności przy chłodnej karnacji wystarczy.
      No, a z milszych rzeczy to EL ma bardzo trwałe wody perfumowane, toaletowe i
      oczywiście perfumki. Pomadki też mają OK. To ogólnie dobra firma, a mój wywód o
      podkładach dotyczy ogólnej sytuacji w tej materii.
      PS. Mam nadzieję, że mój post zostanie opublikowany, bo ostatnio już dwa razy
      coś tam pisałam i to coś znikało po drodze. W tym wątku też, więc jeśli się
      odnajdzie to nie moja wina, że wyszło 2 razy. Pozdr.
      • isia67 Re: Estée Lauder 11.07.03, 17:53
        No i mówiłam. Odnalazało się. Za dubel (troszkę zmieniony) przepraszam.
        • kotmanka Re: Estée Lauder 13.07.03, 13:34
          Najlepszy, genialny nawilzacz pod oczy - Time Zone Eyes. Wystarcza na 2
          miesiace uzywania rano i wieczorem. Po drugim jednak skusilam sie na tez EL
          Resilience Lift pod oczy i raczej kleska, nie nawilza tak dobrze, "liftu" nie
          zauwazylam. Budze sie z uczuciem suchej skory wokol oczu, co nie zdarzalo sie z
          TZE.
          Daywear - bardzo swietny krem na dzien, dlugo nawilza, filtry, sloneczne i
          przeciw zanieczyszczeniom srodowiska. Mozna tez stosowac na noc. Bardzo
          wydajny, dobry krem.
          Szminki te lekkie pure colour cos tam - ok, natomiast te tradycyjne troche
          ciezkie. Perfumy trwale jak fiks ale troche staromodne nuty...Moze byc Knowing,
          moze Intuition...
          To tyle!

• Gość: dor Re: Estée Lauder IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:14
            ja używam Resillence i jestem b.zadowolona,choć niedawno się dowiedziałam od
            kosmetyczki ,że to krem po 40-ce!!!!!
          • damona Re: Estée Lauder 13.07.03, 21:25
            Time Zone - rewelacja jesli chodzi o nawilzanie i prasowanie drobnych linii.
            ANR wcale dobrze nie nawilzal mojej skory, byla przesuszona pod oczami,
            poza tym po nalozeniu piekly mnie po nim oczy.
            Bardzo mi pasuje cien do oczu w opakowaniu kostki lodu (pure colour).
            mam z tej serii jeszcze lakier: szybko schnie i ma bardzo ladny kolor.

Probowalam Double Wear, ale ten podklad zbyt wysusza moja skore, i ciezko
            dobrac odcien do jasnej karnacji. Za to duza jego zaleta jest to, ze jest
            bardzo trwaly.

• damona Re: Estée Lauder 13.07.03, 21:29
          isia67 napisała:

> No i mówiłam. Odnalazało się. Za dubel (troszkę zmieniony) przepraszam.

Zmieniony, ale za to sa dodatkowe informacje:)

Isiu67, milo Cie znowu widziec.
          Mam nadzieje, ze mozna nadal na Ciebie liczyc w kwestii doboru kolorow?

pozdrawiam,
          d.

• isia67 Re: Estée Lauder 14.07.03, 20:54
            damona napisała:

> isia67 napisała:
            >
            > > No i mówiłam. Odnalazało się. Za dubel (troszkę zmieniony) przepraszam.
            >
            > Zmieniony, ale za to sa dodatkowe informacje:)
            >
            > Isiu67, milo Cie znowu widziec.
            > Mam nadzieje, ze mozna nadal na Ciebie liczyc w kwestii doboru kolorow?
            >
            > pozdrawiam,
            No jasne, że tak. Mam tylko nadzieję, że nie straciłam "kolorystycznego
            węchu" :-))). Pozdr.

> d.
            >
            • damona Re: Estée Lauder 14.07.03, 22:13
              isia67 napisała:

> No jasne, że tak. Mam tylko nadzieję, że nie straciłam "kolorystycznego
              > węchu" :-))). Pozdr.

to chyba ma sie we krwi:)
              d.
              • isia67 Re: Estée Lauder 15.07.03, 19:06
                damona napisała:

> isia67 napisała:
                >
                > > No jasne, że tak. Mam tylko nadzieję, że nie straciłam "kolorystycznego
                > > węchu" :-))). Pozdr.
                >
                > to chyba ma sie we krwi:)
                > d.
                Mam nadzieję. Bozia słuchu nie dała (muchy w locie zdychają rażone moim
                fałszem), za to "wyrównała" w kolorkach :-))). No cóż każdemu coś tam po
                troszeczku.

• damona Re: Estée Lauder 15.07.03, 19:29
                  isia67 napisała:

> Mam nadzieję. Bozia słuchu nie dała (muchy w locie zdychają rażone moim
                  > fałszem), za to "wyrównała" w kolorkach :-))). No cóż każdemu coś tam po
                  > troszeczku.

hehe, teraz tez falszuje, chociaz kiedys spiewalam w chorze szkolnym.
                  Za to inne talenty w miedzyczasie mi sie rozwinely:)

Isiu, jestes moze na forum u Znak Yrden? Jesli nie, zapraszam - jest bardzo
                  sympatycznie:)
    • kimmay Re: Estée Lauder 14.07.03, 21:02
      fajna firma ale droga chlip ;(
    • Gość: k Re: Estée Lauder IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 20:51
      kiedys uzywalam tuszu more than mascara i byl sredni - niewidoczny i rozmazywal
      sie b. latwo.
      • balbina_alexandra Re: Estée Lauder 15.07.03, 23:56
        Ja polecam cienie Pure Colour (to te co przypominają kostke lodu), trwałe,
        duży wybór kolorów, ładnie rozprowadzają się na oku. Zachwycajace ale nie moge
        wybaczyc tego że aplikator jest osobno (po prawdzie to nie ma na niego
        miejsca) i zapodziałam go od razu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka