11.07.03, 15:16
Jak pielęgnować dredy i na co zwracać szczególną uwagę przy ich pielęgnacji?
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: DREDY 15.07.03, 20:36
      Mialam kiedys dready przez prawie rok - wiec moze pomoge :)
      Przede wszystkim, trzeba je caly czas skrecac - zwlaszcza po myciu, kiedy wlosy
      odrastajace od skory rozprostowuja sie pod wplywem wody. Mozna je skrecac reka -
      bierzesz takiego dreada miedzy drugi i trzeci palec, przy samej glowie i
      energicznie "mietosisz" o skore. Mozna tez robic to samo za pomoca welnianego
      szaliczka czy czapki. Po drugie - dready caly czas ulegaja destrukcji :) musisz
      uwazac, zeby sie o nic nie zaczepaly, bo wtedy wylaza z nich kosmyki. Takie
      wystajace kepki po prostu "wszydelkowujesz" albo wszywasz za pomoca igly i
      nitki (wiem, ze to smiesznie brzmi, ale tak sie robi :). I najwazniejsza
      kwestia - mycie. Wbrew opiniom, ze dreadow sie nie myje, ja moje mylam raz w
      tygodniu (wiem, ze nie za czesto, ale coz :). Na mycie lepiej przeznaczyc
      troche wiecej czasu niz zwykle - trzeba je dobrze namoczyc, zalac duuza iloscia
      szamponu i "mietosic" jak gabke. Potem rownie dlugo plukac, nadal mietoszac. A
      potem "tylko" kilka godzin czekac az wyschna (zdazalo mi sie klasc z mokrymi i
      budzic z nadal mokrymi). I to chyba koniec - mam nadzieje, ze bylam pomocna :]
      Pozdrawiam
    • oksana.zarewicz Re: DREDY 17.07.03, 15:10
      Witam
      Polecam skorzystac z konsultacji specjalistow fryzjerow salonu "Antresola
      Pieknosci" w Warszawie, ul. Koszykowa 30/4. lub z porady fryzjera w miejscu
      zamieszkania.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka