Dodaj do ulubionych

Skuteczne wybielanie zębów...

21.07.03, 15:22
Szanowne Panie:))
Wiem, wiem, że już był ten wątek, ale nie mogę się w nich doszukać konkretów.
Chcę jak najszybciej kupić SUPER pastę wybielającą? Jaką?

Albo może jest inny sposób na biały uśmiech:)?
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: RACHELA Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 21.07.03, 20:47
      NAJLEPIEJ WYBIELA OPALESCENS, TO AMERYKANSKI ZEL DOSTEPNY U STOMATOLOGA, CENA
      ZABÓJCZA ALE EFEKT REWELACYJNY
      • Gość: ania Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 20:44
        Rachela ..gdzie bym mogla nabyc ta paste opalescens bo juz chyba w moim miescie
        wszedzie sie o nia pytalam nawet w hurtowniach oraz moglabys zdradzic cene tej
        pasty.
        • ciaobambina Re: Skuteczne wybielanie zębów... 25.07.03, 20:48
          Obawiam sie ,ze mozesz ja dostac tylko u stomatologa.Koszt ok 500zl.Z
          wykonaniem nakladek
          • Gość: ania Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 14:28
            Dziekuje za odpowiedz.
        • Gość: RACHELA Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 27.07.03, 22:21
          ANIU A SKĄD JESTEŚ?????
          • Gość: ania Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 14:25
            Jestem z Jastrzebia Zdr.
            • Gość: RACHELA Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 28.07.03, 21:54
              NO TO NIE WIEM,JA JESTEM Z WROCŁAWIA, ALE COŚ CI PORADZĘ, WYBIELANIE
              OPALESCENSEM KOSZTUJE OD 600 DO 2000 ZŁ W ZALEŻNOŚCI OD GABINETU, ALE
              BEZ PROBLEMU MOZNA OMINac TĄ DROGĘ PROPONUJE ZADZWOŃ DO SKLEPU Z
              ART. DLA STOMATOLOGÓW , NAPEWNO MAJĄ TAM TEN ŻEL , TRZEBA KUPIC 12
              STRZYKAWEK [[KOSZT OK 200 ZŁ]] NASTĘPNIE IŚĆ DO TECHNIKA
              STOMATOLOGICZNEGO I POPROSIĆ GO O ZROBIENIE WYCISKU POD SZYNY WYBIELAJĄCE A
              NASTĘPNIE SAME SZYNY[[[ OMIJASZ STOMATOLOGA, BO TECHNIK ROBI CI I SZYNY I
              WYCISK]] KOSZT OK 100 ZA OBIE, POTEM TEN ŻEL NAKŁADASZ NA NOC W TĄ SZYNĘ
              I W NIEJ ŚPISZ, I TO CAŁA FILOZOFIA, LEKARZ STOMATOLOG JEST TU TYLKJO
              POŚREDNIKIEM, KTÓRY NIC NIE ROBI POZA KASĄ, KURACJA TRWA OK 10 DNI
              EFEKT- REWELACYJNY PRACUJE U STOMATOLOGA TO WIEM
    • Gość: justy Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 21:39
      ze sposobów domowych najsuteczniejsze są ponoć whitestrips blendamedu
    • Gość: ania Do Rachelli IP: *.telsten.com / 10.21.7.* 28.07.03, 22:07
      Rachella, a czy ta metoda mozna tez wybielic martwe zeby (tzn. takie szare,
      sine leczone kanalowo) ?
      • Gość: kk Re: Do Rachelli IP: *.jci.com 28.07.03, 22:15
        > Rachella, a czy ta metoda mozna tez wybielic martwe zeby (tzn. takie szare,
        > sine leczone kanalowo) ?

niestery nie, bo sina tkanka przeswieca przez szkliwo, a wybiela sie tylko
        szkliwo... jedyny sposob to koronki albo moze licowki (przyklejane na przod
        zeba)

• variacja Re: Do Rachelli 29.07.03, 12:19
          Ja właśnie kończę kurację blend-a-med (whitestrips). Moje zęby są bielutkie,
          ale niewiele w sumie różnią się od koloru przed kuracją. I tak miałam białe,
          ale ponieważ nie są super rózne, to chociaż chciałam je wybielić ;-)
          Myślałam,że efekt będzie taki jak u amerykańskich aktorów, a tu po prostu
          zwykła biel... Ależ jestem wymagająca, prawda?

P.S. RACHELA - czy wiesz może jak to jest z wybielaniem, kiedy zamierzam za
          ok. 2-3 miesiące załaożyć aparat ortodontyczny (stały)? Nie pojawią mi się
          wówczas plamy, czy coś w tym stylu?
          • Gość: RACHELA Re: Do Rachelli IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 29.07.03, 20:11
          • Gość: RACHELA ODPOWIEDZ IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 29.07.03, 20:13
            APARAT ORTODONTYCZNY NIE ZASZKODZI, NATOMIAST JUŻ PO LECZENIU WARTO NA 2-3
            DNI ZALOŻYĆ PLASTEREK LUB ŻEL[[ ZALEŻY OD METODY]] BO MIEJSCA PO ZAMKACH SĄ
            FATALNE, ALE NIE MA TAKIEJ KONIECZNOSCI
            • Gość: gosia Re: ODPOWIEDZ IP: *.di.pl / 192.168.0.* 29.07.03, 23:03
              ile takie whitestrips kosztuja? i gdzie je mozna kupic? dzialaja cos wogole?
            • Gość: katinka Re: ODPOWIEDZ IP: 213.17.252.* 31.07.03, 10:50
              Gość portalu: RACHELA napisał(a):

> APARAT ORTODONTYCZNY NIE ZASZKODZI, NATOMIAST JUŻ PO LECZENIU WARTO NA 2-
              3
              > DNI ZALOŻYĆ PLASTEREK LUB ŻEL[[ ZALEŻY OD METODY]] BO MIEJSCA PO ZAMKACH SĄ
              > FATALNE, ALE NIE MA TAKIEJ KONIECZNOSCI

Rachela, co to znaczy, ze miejsca sa fatalne??? czy po odklejeniu zamkow
              zostaja slady??? co ze szkliwem? opisz, jak to dokladnie wyglada, nosze aparat
              staly, mam przebarwione zabki w ogole (odwapnienia) i myslisz, ze bedzie
              jeszcze gorzej??? w jaki sposob dokonuje sie odklejenia... gdzieniegdzie
              mam "rozlany" klej na zebach, czeka mnie tez niebawem przeklejenie zamkow, czy
              taka zmiana polozenia zamkow jest szkodliwa dla zebow? jestem zaniepokojona! :(
              • Gość: dolores12 Re: ODPOWIEDZ IP: 212.182.122.* 31.07.03, 18:08
                Gość portalu: katinka napisał(a):

>
                > Rachela, co to znaczy, ze miejsca sa fatalne??? czy po odklejeniu zamkow
                > zostaja slady??? co ze szkliwem? opisz, jak to dokladnie wyglada, nosze
                aparat
                > staly, mam przebarwione zabki w ogole (odwapnienia) i myslisz, ze bedzie
                > jeszcze gorzej??? w jaki sposob dokonuje sie odklejenia... gdzieniegdzie
                > mam "rozlany" klej na zebach, czeka mnie tez niebawem przeklejenie zamkow,
                czy
                > taka zmiana polozenia zamkow jest szkodliwa dla zebow? jestem zaniepokojona! :

Ja juz rok temu zdjelam aparat staly i nie zauwazylam zadnych zmian w
                zabarwieniu zebow pod zamkami aparatu. Klej usuwa sie bez zadnych pozostalosci,
                nie ma tez zadnych przebarwien.
                • Gość: katinka Re: ODPOWIEDZ IP: *.attu.pl / 192.168.8.* 31.07.03, 18:40
                  Gość portalu: dolores12 napisał(a):

> Gość portalu: katinka napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > Rachela, co to znaczy, ze miejsca sa fatalne??? czy po odklejeniu zamkow
                  > > zostaja slady??? co ze szkliwem? opisz, jak to dokladnie wyglada, nosze
                  > aparat
                  > > staly, mam przebarwione zabki w ogole (odwapnienia) i myslisz, ze bedzie
                  > > jeszcze gorzej??? w jaki sposob dokonuje sie odklejenia... gdzieniegdzie
                  > > mam "rozlany" klej na zebach, czeka mnie tez niebawem przeklejenie zamkow,
                  >
                  > czy
                  > > taka zmiana polozenia zamkow jest szkodliwa dla zebow? jestem zaniepokojon
                  > a! :
                  >
                  > Ja juz rok temu zdjelam aparat staly i nie zauwazylam zadnych zmian w
                  > zabarwieniu zebow pod zamkami aparatu. Klej usuwa sie bez zadnych
                  pozostalosci,
                  >
                  > nie ma tez zadnych przebarwien.

wielkie dzieki, Dolores, naprawde! pozdrowionka
              • Gość: RACHELA Re: ODPOWIEDZ IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 02.08.03, 22:34
                NIE PRZERAŻAJ SIE TAK TE MIEJSCA PO ZAMKACH SA OK, TYLKO NIECO SIE
                PRZEBARWIAJĄ BO CIĘŻKO SIE MYJE ZABKI Z APARATEM, ALE PO ZDJECIU APARATU ,
                USUNIĘCIU KAMIENIA I EW, WYPIASKOWANIU ZEBOW WRACAJA ONE DO NORMY, NIE
                PRZERAZAJ SIE , BO NIE MA NIC GORSZEGO NIZ KRZYWE ZEBY, A DZIEKI APARATOM MOZNA
                SIE POZBYC TEGO DEFEKTU, DOBRZE ZALOZONY ABSOLUTNIE NIE SZKODZI, KLEJ TAKZE DA
                SIE ZMYC, SĄ DO TEGO ŚRODKI POZDRAWIAM RACHELA
          • Gość: kk Re: Do Rachelli IP: *.jci.com 31.07.03, 20:16
            Amerykanscy aktorzy i b. wiele osob poza nimi ma tu wlasnie snieznobiale
            licowki. Efekt jest jak z reklam, wprawdzie nienaturalny ale wielu osobom tak
            sie wlasnie podoba.
    • Gość: gosia Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.di.pl / 192.168.0.* 30.07.03, 17:07
      Czy ktos uzywal moze tych paskow Blendamed?
      • Gość: illy Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.net.autocom.pl 31.07.03, 12:48
        a czy ktos uzywal pasty rembrant(nie wiem czy dobrze napisalam) czy ona
        cokolwiek wybiela?
        • kropeska paski blend a med 31.07.03, 22:57
          uzywalam, efekt baaardzo slabiutki, ja widze leciutka roznice, zas moj chlopak
          nie widzi zadnej, znajomi tez nie widza.. :(( Natomiast zeby mam teraz tak
          wrazliwe, na zimno, na goraco, nigdy tak nie mialam, zaluje, ze wogole zaczelam
          tych paskow uzywac, strata kasy i mam nadzieje, ze niczego wiecej, ze ta
          nadwrazliwosc zebow mi przejdzie :((( Gdybym mogla cofnac czas, kupilabym jakas
          lepsza paste do zebow + uzyla raz sodki oczyszczonej do mycia - efekt bylby
          taki sam, a bez szkody dla zebow i portfela. Osobiscie odradzam tych paskow,
          ale wiem, ze kto ciekawski i tak sprobuje, bo mi tez odradzano a jednak
          kupilam, po prostu to bylo silniejsze ode mnie, teraz zaluje..
          • Gość: justy Re: paski blend a med IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 00:18
            zerknij tutaj: na zdjęciu jest wybielenie o 6 odcieni- ja prawie nie widze
            różnicy między przed a po zdrowyusmiech.onet.pl/1109898,3,3,artykul.html
            a paski wybielają średnio o 4 odcienie...
            szkoda, bo właśnie kupiłam te paski :(
          • luloo1 Re: paski blend a med do kropeska 04.08.03, 07:53
            U mnie efekt jest super, ale zęby tak wrażliwe, że wścieku dostaję.
    • kat_ja1 Re: Skuteczne wybielanie zębów... 01.08.03, 08:49
      A ja stanowczo odradzam Opalescence. Efekt może i jest, ale kosztem zębów.
      Opalescence zawiera 10% nadtlenku karbamidu, działa na zasadzie że atomy tlenu
      wnikają w głąb szkliwa i zębiny, rzekomo nie naruszając właściwej struktury
      zęba. Rzekomo, ponieważ zęby stają się kruche. Pod byle czym (nawet na bułce)
      mogą się wykruszać. Gdyby zabiegi wybielania zębów były takie bezpieczne,
      wszyscy stomatolodzy mieliby lśniące białe uśmiechy....ale o tym nie można
      powiedzieć głośno pacjentowi, bo nikt nie zdecydowałby się na zabieg. Zresztą
      przed nocnym wybielaniem nakładkowym podpisuje się "cyrograf", że w razie
      ew.komplikacji pacjent nie zgłosi żadnych roszczeń...
      Jest już nowy preparet Opalescence Xtra Boost, który wybiela żęby podczas
      jednej wizyty..mnie akurat nikt nie przekona, że jest to bezpieczne.
      Jeżeli masz zdrowe zęby dobrze zmineralizowane to możesz się zdecydować, w
      końcu nie każdemu szkodzi. Ale jeżeli masz jakiekolwiek problemy z zębami
      tudzież z przyzębiem, to ja odradzam. Zresztą...zęby niebieskobiałe mają
      głównie dzieci, a świdczy to głównie o słabej mineralizacji.
      Aha, Opalescence występuje w dwóch smakach; miętowym i arbuzowym.

P.S.
      Już bardziej polecam pastę Yotuel albo Rembrant, wybielają mniej efektownie za
      to bezpieczniej.

• Gość: RACHELA Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 02.08.03, 22:40
        A JA SIĘ NIE ZGADZAM, OPALESCENS TO NIE NOWOŚĆ, NA AMERYKANSKIM RYNKU JEST JUZ
        OD PONAD 10 LAT, TO SKUTECZNY I BEZPIECZNY ŚRODEK, DAJACY REWELACYJNY EFEKT,
        LEPRZY I ZDROWSZY OD PAST WYBIELAJĄCYCH, KTÓRE TYLKO RYSUJĄ I ZDZIERAJA
        SZKLIWO, DZIĘKI NIEMU CI KTÓRYCH NATURA NIE OBDARZYŁA PIEKNYMI ZĘBAMI TAKZE
        MOGĄ MIEĆ PIEKNY BIAŁY UŚMIECH
        • Gość: nela Re: Skuteczne wybielanie zębów... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 12:55
          Uzywalam White Nite czy moze Nite White, nie pamietam ;), tez strzykawki, zel
          i szyny, zaplacilam 500 zeta, ale tylko dlatego, ze nic nie wzial dentysta
          (zaprzyjazniony). Kuracji nie przeprowadzilam do konca (2 tyg. zamiast 3) z
          powodu niesamowitego zwiekszenia wrazliwosci zebow: wczesniej sie na to nie
          skarzylam, a po zeby bolaly mnie nawet gdy otworzylam usta na swiezym
          powietrzu!! Efekt byl bardzo widoczny, ale mam wrazenie, ze zbiegiem czasu
          jakby zniknal (a bylo to tylko 4 miesiace temu). Reasumujac: jak ktos chce
          mocny efekt jednorazowy (np. na slub, u mnie tak bylo), to moze przemyslec.
          Aha, nadwrazliwosc zebow znika po paru miesiacach. Mi w tej chwili zostala
          tylko na... slodycze, co moze jest i dobre :))))

Aha, jak sie mieszka z facetem, to raczej nieeeeeeeeeeeee
          wyglada to w buzi ohydnie, zero pocalunkow ani seksu
          • luna31 Re: Skuteczne wybielanie zębów...? DO RACHELI 03.08.03, 20:56
          • luna31 Re: Skuteczne wybielanie zębów... 03.08.03, 20:57
            Mam pytanie: czy na licówki porcelanowe można nakładać preparat wybielający?
    • kat_ja1 Re: Skuteczne wybielanie zębów... 04.08.03, 10:46
      Licówek się nie wybieli, bo to porcelana;) Co do wypowiedzi Racheli,która tak
      zaciekle broni swojego zdania i zachęca do stosowania Opalescence, mnieman iż
      zajmuje się dystrybucją i rozpowszechnianiem w gabinetach produktu
      amerykańskiej firmy;)) Ja wychodzę z założenia, że jeżeli zachęca się do kupna,
      czy stosowania czegoś, co trochę też kosztuje, trzeba mówić też o negatywnych
      aspektach... Nie pracuję już wprawdzie w swoim
      zawodzie, w którym zresztą i tak pracowałam tylko trzy lata, ale miałam w swoim
      czasie dwóch pacjentów, którzy poznali te inne skutki stosowania Opalescence
      i na pewno nie polecaliby tej metody z taką stanowczościa;)....Zresztą każdy
      może sobie zdecydować sam, tylko musi sobie zdawać też sprawę ze skutków
      ubocznych.
      Co do tego, że w Stanach ten produkt jest od 10-ciu lat.....tam
      chleba "normalnego" też się nie kupi i wszyscy jedzą sztuczne pampuchy, które
      mają smakować jak bułka;))) i żyją....to fakt..;) Są też przodownikiem w
      wymyślaniu produktów odchudzjących a są jacy są;)
      • luna31 Re: Skuteczne wybielanie zębów... 05.08.03, 11:02
        Dziękuję za rzetelną wypowiedź.
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka