praca610 07.11.07, 09:35 czy któraś z Was zauwazyla u siebie wysyp krostek po piciu mleka? Bardzo lubie musli i inne płatki na mleku ale musialam je odstawic:( ale cera sie poprawiła:) Są jakieś mleko podobne przetwory?:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: mleko a pryszcze 07.11.07, 09:38 u mnie nie powodowało pryszczy ale wiem że takie przypadki są możliwe. mlekopodobne przetwory to wszelkiego rodzaju nabiał: jogurty, kefiry, biały ser. dla dorosłego człowieka są nawet bardziej wskazane niż samo mleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
praca610 Re: mleko a pryszcze 07.11.07, 17:28 ok dzieki za odpowiedz Zastanawialam sie wlasnie czy jogurty tez mają taki wplyw ale i tak nie mam zamiaru z nich rezygnowac ale mleczku juz dawno powiedzialam papa:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taurusp Re: mleko a pryszcze 07.11.07, 19:46 Jesli ktos nie zamierza zastępowac mleka innymi białkowymi przetworami to lepiej niech nie rezygnuje z mleka Pryszcze pryszczami, ale osteoporoza potem zbiera żniwo Ubytków wapnia z młodości potem nie da sie nadrobic Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 09:37 W mleku krowim i jego przetworach znajduje sie enzym, ktorego dorosly czlowiek nie trawi, to moze byc przyczyna problemow z cera. Generalnie istenieje poglad, ze dorosly czlowiek nie powinien w ogole spozywac przetworow z mleka krowiego. Lepiej wybierac mleko cyz sery kozie albo owcze. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 11:07 przetwory mleczne można, samego mleka nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
deva25 Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 09:47 polecam kozie mleko, moj facet tez mial ten problem....od momentu kiedy przerzucilam Go na kozie problem zniknal.... Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 10:18 jedzenie ma bardzo duży wpływ na stan skóry. Nie tylko picie mleka, ale też nadmierne spozycie węglowodanów, soli, ze o chemii nie wspomnę. Zresztą wiele osób reaguje wręcz alergiccznie np. na ostre perzyprawy czy czekolade. Tyle tylko,z ę kazdy ma trochę inaczej, np. moja cera bardzo się poprawia, gdy ograniczam produkty zawierajace cukier i mąkę pszenną. Odpowiedz Link Zgłoś
miang Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 12:54 a może to wina musli, probowalas pixc mleko bez dodatkow? Odpowiedz Link Zgłoś
praca610 Re: mleko a pryszcze 08.11.07, 17:19 dzieki za zainteresowanie sie tematem:) samego mleka raczej nie próbowałam juz od dłuższego czasu ale kiedys i owszem i mialam problemy z zolądkiem wiec stawiam na mleko niz na musli Spróbuje tego koziego albo owczego przyszło mi tez do głowy sojowe ale one chyba są dosyć drogie prwada? Chemi raczej unikam w jedzeniu (zadnych zupek, chipsów itp) ale wiadomo wszystkiego sie nie uniknie Białe pieczywo również mi szkodzi na zoladek:/ ale z cerą nie wiem czy ma cos wspolnego w kazdym razie jem chleb pełnoziarnisty bo jest tez smaczniejszy:) a tak przy okazji spróbuje mleko na twarz ponoc fajnie rezultaty przy cerze mieszanej i tłustej:) Odpowiedz Link Zgłoś