Dodaj do ulubionych

skuteczny krem matujący do świecącej cery

IP: w3cache:* / 10.3.3.* 29.07.03, 15:45
Cześć!
Dużo jest reklamowanych kremów i innych specyfików matujących.Które z nich
jednak są naprawdę skuteczne?Wiem z własnego doświadczenia, że trudno taki
znależć.A Wy?Może znacie coś skutecznego, niezawodnego?Czekam na dobre
rady:).Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: joan Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 12:37
      Właśnie kupiłam Avene Cleanance. krem matujący na dzień, do cery świecącej
      skłonnej do wyprysków. Uzywam go od 2 dni. Nastawiona byłąm raczej sceptycznie,
      bo miałam wcześniej Cleanance K do cery naczynkowej i nispecjalnie się
      sprawdził. Ale ten matujący moge polecić - ostatnie 2 dni były upalne, ponad 28
      st., w biuerze też gorąco, a mimo nie miałam świecącej brody, nosa i czoła.
      Oczywiście, dopiero po dłuższym stosowaniu będzie można ocenić, czy nie wysusza.
      • Gość: mona80 Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 12:46
        Garniere z glinką taki niebieski. Nawet po pół dnia skóra jast nawilżona i się
        nie przetłuszcza i nie świeci. Dobry do cery mieszanej.
        • Gość: fem.me Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.ale-czat.com.pl 30.07.03, 20:32
          Gość portalu: mona80 napisał(a):

> Garniere z glinką taki niebieski. Nawet po pół dnia skóra jast nawilżona i
          się
          > nie przetłuszcza i nie świeci. Dobry do cery mieszanej.

Całkowiecie się zgadzam. I jest niedrogi- ok 15 zł.
        • Gość: ewa Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.03, 13:30
          Gość portalu: mona80 napisał(a):

> Garniere z glinką taki niebieski. Nawet po pół dnia skóra jast nawilżona i
          się
          > nie przetłuszcza i nie świeci. Dobry do cery mieszanej.

Zgadzam sie w 100 % , a prubowalam juz wielu - mimo ze nie mam tlustej cery
          inne slabo dzialaly a ten to cudo :)
      • Gość: wiki Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 16:08
        Ile kosztował ten krem Avene? Jaka pojemność?
        • Gość: primcia Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.chello.pl 30.07.03, 18:42
          Gość portalu: wiki napisał(a):

> Ile kosztował ten krem Avene? Jaka pojemność?
          Ja kupilam Avene za 45 zl za 40 ml, ale przyznam, ze na mnie w ogole nie
          zadzialal. Swiecilam sie po nim tak, jakbym sie niczym nie posmarowala. Ale
          coz, na mnie nic nie dziala, poza sztyftem matujacym Bourjois, a to i tak nie
          tak dlugo, jak bym chciala...
      • Gość: megima Dermika IP: *.w / 192.168.10.* 14.08.03, 16:11
        Jestem za Dermika Mat-B, swietna seria, rewelacyjny jest krem na noc.
        Przetestowalam Vichy Thermal S-Mat, owszem, skora sie nie swieci, ale krem
        dramatycznie wysusza. Mam obecnie krem Loreal, ten z kwasami-sredni. Dobry jest
        rowniez Effidrate La Roche Posay, nie wysusza i Lysanel Mat SVR. Zdecydownie
        nie polecam kremow Ziaja, zapach i dzialanie fatalne. Na krostki-Avene, seria
        Cleanance oraz Effaclar K La Roche Posay. Na zime-swietny jest OligoVital AA do
        mieszanej na dzien i odzywczy na noc. Uff, przetestowalam miliard kremow,
        czekam na pytanie, drogie posiadaczki swiecacych cer..
      • smia Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 23.08.03, 20:25
        o tak!
        mam probke tegoz wlasnie
        oil-free etc.
        jest naprawde skuteczny!
    • dun-ka Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 30.07.03, 12:47
      Polecam krem Hydra-Matte Day Lotion firmy Clarins. Jest to leciutka emulsja,
      która nie tylko skutecznie matuje, ale nawilża i dobrze nadaje się pod makijaż,
      co nie jest bez znaczenia. Cena, o ile dobrze pamiętam - trochę ponad 80 zł.
      Pozdrawiam...

• Gość: wawa Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.03, 12:53
        A ja polski AA matujaco-koloryzujacy z mikrogranulkami absorbujacymi sebum,
        naturalnym pigmentem do cery tlustej i mieszanej cena 18zl
      • sublustris Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 14.08.03, 03:03
        dun-ka napisała:

> Polecam krem Hydra-Matte Day Lotion firmy Clarins.

wlasnie dzisiaj musialam oddac ten krem, a takze tonik z talkiem (ten zielony
        matujacy) - mnie za bardzo sciagaly skore. ale pewnie dla osob z faktycznie
        tlusta cera bedzie odpowiedni.
    • Gość: ludkaa@go2.pl Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 19:38
      ja od miesiaca uzywam kremu matujacego oriflame do cery tlustej/tradzikowej.
      50 ml kosztowalo troche ponad 20 zł. dobre tez sa bibulki matujace.
    • kasia_84 Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 31.07.03, 13:22
      W AVONie jest jakis krem matujacy. Wlasnie go zamowilam bo mialam juz z tej
      serii tonik i zele do twarzy i byly fajne, wiec mysle ze krem tez moze byc
      niezly teraz jest w promocji za chyba 15,90.
    • maga102 Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 31.07.03, 13:45
      Ja zdecydowanie nie polecam Garniera. Po 15 min miałam twarz jakbym się masłem
      posmarowała. Podobnie z AA.
      Natomiast polecam (sama niedawno zakupiłam) Dermikę i krem matujący na dzień
      seria Mat-B. Na razie kupiłam tonik i krem na dzień. Jest jeszcze fajna
      maseczka oczyszczająca z glinką i grejfrutem, którą też zamierzam kupić. Poza
      tym w skład serii wchodzi jeszcze krem nawilżający na dzień, krem na noc,
      jeszcze jedna maseczka (ale ponoć ta oczyszczająca jest lepsza) i korektor.

Pozdrawiam
      Magda
      • Gość: ja1972 Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 23.08.03, 19:32
        jest fajny zel CLINIQUE,bezzapachowy,antyalergiczny,SHEER MATTENES T-zone shine
        control.Mozna go stosowac pod makijaz i na makijaz.REwelacja ,ja mam tlusta
        cere i na mnie dziala.Jest w opakowaniach 15ml,ale jest wydajny ,bo naklada
        sie malutko.
    • Gość: flik Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 00:09
      dermatolog mi powiedziała, ze własciwie wszystkie kremy matujące będą działały
      podobnie - w sensie głównie nie za długo...:( bo nie można tego zrobić, zeby
      cera nie zaczynala sie świecić po kilku godzinach. podobno to wszystko lipa jak
      obiecuja cuda:) A ja liczyłam na jakis krem - cud:)
      • maga102 Re: skuteczny krem matujący do świecącej cery 26.08.03, 15:03
        No tak, ale po jednym kremie twarz się świeci juz po godzinie, a po innym
        dopiero po 4-5 godzinach. Dlatego warto znaleźć taki krem, który bedzie jak
        najdłużej utrzymywał matową buzię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka