Dodaj do ulubionych

przydkie palce u stóp

06.08.03, 18:21
Z zazdrością patrze na dziewczyny chodzące po mieście w odkrytych klapeczkach
i moich ulubionych japonkach. Ja nie mogę ich nosić, bo mam brzydkie palce,
duze takie przekrzywione, trochę halluksowate, ale nie bolą. poza tym
czerwone ślady po starych otarciach. Pocieszcie mnie, może nie tylko ja tak
mam. Taki kompleks, że nie lubię pokazywać odkrytych stóp. A tak bym chciała ;
((
Obserwuj wątek
    • mmaagg Re: przydkie palce u stóp 07.08.03, 09:08
      Mam ten sam problem. Już sama nie wiem nosząc które buty tak sobie wykrzywiłam
      dwa palce w prawej nodze. Ja też z zazdrością patrzę na ładne stopy innych
      dziewczyn. Nie noszę japonek, staram się kupować klapki jak najmniej
      odsłaniające palce. Ale przestaje się tym pomału przejmować, przecież już ich
      nie wyprostuję. I jeszcze coś ci powiem, naprawdę nie jesteśmy jedyne z
      krzywymi paluchami. Przyjrzyj się stopom kobiet, które nosiły szpilki z wąskimi
      noskami w czasie gdy były takie modne. Ich palce też nie są idealne. Jak widzę
      teraz w sklepach różnego rodzaju buty z długimi szpicami omijam je z daleka.

Pozdrawiam

Majka
    • ann_marie Re: przydkie palce u stóp 19.08.03, 10:57
      Mam ten sam problem, z tą różnicą, że dokładnie wiem które butki spowodowały
      wykrzywienie się dużych paluchów. Reszta niby w porządku, ale moje stópki nie
      są dla mnie powodem do dumy. Sandały mam jedne, reszta butów letnich to klapki
      z zabudowanym przodem. Też z zazdrością patrzę na piekne stopy innych kobiet.
    • Gość: monia76 Re: przydkie palce u stóp IP: *.u.mcnet.pl 19.08.03, 11:25
      dolilo napisała:

> Z zazdrością patrze na dziewczyny chodzące po mieście w odkrytych klapeczkach
      > i moich ulubionych japonkach. Ja nie mogę ich nosić, bo mam brzydkie palce,
      > duze takie przekrzywione, trochę halluksowate, ale nie bolą. poza tym
      > czerwone ślady po starych otarciach. Pocieszcie mnie, może nie tylko ja tak
      > mam. Taki kompleks, że nie lubię pokazywać odkrytych stóp. A tak bym chciała ;
      > ((

eee tam, nie przejmuj sei. dbaj o stopy, zeby skora byla miekka, pomaluj jakims
      delikatnym kolorem paznokcie i napewno beda wygladaly ladnie. przeciez jesli
      widac, ze stopy sa wypielegnowane, nikt normalny nie bedzie dziwnie patrzyl
      tylko dlatego, ze nie masz idealnych stop!
    • an_ni Re: przydkie palce u stóp 19.08.03, 12:55
      na naszych ulicach mnostwo kobiet z brzydkimi palcami i z zaniedbanymi stopami
      chodzi w japonkach
      ja tez nie mam idealnych wiec nie wystawiam ich na publiczny widok ewentualnie
      na plazy
      grunt to samokrytycyzm a nie slepa gonitwa za moda
      • wincenta Re: przydkie palce u stóp 22.08.03, 19:18
        Myślę, że to nie musi mieć akurat nic wspólnego ze ślepą
        gonitwą za modą. Nie mam pięknych stóp, ale dbam o nie
        tak jak potrafie i wiem, że latem najlepiej czują się w
        odkrytych sandałkach, których kiedyś nie ubrałabym za nic
        w świecie, a do noszenie których których przekonał mnie
        mój chłopak, stwierdzając, że uwielbia moje "stópeczki" i
        nie mam się czego wstydzić. Chodze zresztą w tym, w czym
        mi wygodnie i w czym dobrze się czuję, a nie w tym co
        jest obecnie modne. I chyba o to chodzi ...

Pozdrawiam

an_ni napisała:

> na naszych ulicach mnostwo kobiet z brzydkimi palcami i
        z zaniedbanymi stopami
        > chodzi w japonkach
        > ja tez nie mam idealnych wiec nie wystawiam ich na
        publiczny widok ewentualnie
        > na plazy
        > grunt to samokrytycyzm a nie slepa gonitwa za moda
    • Gość: Dosia Re: przydkie palce u stóp IP: 195.217.253.* 19.08.03, 14:34
      Ja nie mam halluksow, ale za to b. szerokie stopy. Chcialabym kiedys zalozyc
      sobie japoneczki, ale nie moge bo mi stopa wychodzi bokiem z podeszwy. Wyglada
      to koszmarnie kiedy male palce u stop wychodza poza podeszwe w bok ... :((
    • Gość: a Re: przydkie palce u stóp IP: *.srvsquid2.gln / localhost 19.08.03, 17:42
      Ha! Ja tez mam halluksy, ale znalazlam sposob na chodzenie w odkrytych
      klapeczkach. Po prostu kupuje takie modele, ktore te halluksy zaslaniaja (np.
      jakis pasek, ktory wypada akurat w tym miejscu, jakies paski krzyzowane,
      plecione, itp. duperelki). Niestety klasyczne japonki odpadaja.

Do tego 5 razy bardziej trzeba o stopy dbac, zeby mimo tych halluksow ladnie
      wygladaly: moczyc w solach, scierac peelingiem do stop przeznaczonym, nawilzac
      i natluszczac kremami, no i koniecznie probowac unikac obtarc. Do tego ladnie
      opilowane paznokcie i neutralny kolor lakieru (zadne blekity, ani czerwienie
      przyciagajace wzrok - raczej bezbarwne lub mleczne) i mozna taka stope swiatu
      pokazac!!!

Naprawde, troche wysilku sie oplaci!

Mozna tez kupic rozne plastry i wkladki na halluksy (np. Scholla). Naprawic -
      nie naprawia, ale np. wlasnie pomoga unikna obtarcia.

Powodzenia!!!
      • Gość: kiwi Re: przydkie palce u stóp IP: *.kprm.gov.pl 20.08.03, 09:56
        PIszecie, dziewczyny, że macie halluksy - ja też miałam, ale podjęłam męską
        decyzję i zdecydowałam się na operację, Jestem już dwa lata po operacji (miałam
        w sumie trzy) i myślę ze to była słuszna decyzja. Wprawdzie wyłączyło mnie to z
        życia na ok. 1,5 roku, ale było warto. Może się zdecydujecie, przecież halluksy
        to nie tylko defekt kosmetyczny, ale przede wszystkim poważne schorzenie
        zwrodnieniowe stawów...
        • Gość: a Re: przydkie palce u stóp IP: *.srvsquid1.gln / localhost 20.08.03, 16:29
          Kiwi, ja tez zastanawialam sie nad operacja, ale wlasnie slyszalam, ze trzeba
          dosyc dlugo zostac w domu (w gipsie?) i ze halluksy niestety sie odnawiaja. Czy
          mozesz napisac na czym polega operacja, jaka jest potem rehabilitacja i czy raz
          usuniete halluksy nie powracaja?
    • Gość: cinka Re: przydkie palce u stóp IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 18:23
      wam to chyba tylko pozazdroscic :)
      juz nie macie sie czym martwic to wymyslacie takie duperele :)
      malo kto zwraca uwage na stopy, no chyba ze sa brudne, popekane, z oblazacym
      lakierem ustrojone w rozowo zlote klapki!

cieszcie sie ze macie ladna cere, figure, zgrabne cycki, ladnie sie opalacie
      itp :)
      • Gość: a Re: przydkie palce u stóp IP: *.srvsquid1.gln / localhost 21.08.03, 15:01
        Pewnie ze sie cieszymy z pieknego koloru oczu, slicznych dloni, ponetnych ust
        itp. Ale mylisz sie jesli uwazasz, ze nikt nie zwraca uwagi na stopy. Jesli sa
        ladne i zadbane, to potrafia przyciagac wzrok tak samo jak zgrabne nogi albo
        sliczny dekolt, a jesli ladne nie sa, to trzeba im w tym pomoc i dbac tak samo
        jak o inne czesci ciala (twarz, paznokcie, szyje, itd.)
        • Gość: cinka Re: przydkie palce u stóp IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:58
          owszem, to co mozesz zmienic - zmieniaj. nie mowie zeby nie dbac o stopy, ale
          takimi rzeczami jak za szerokie czy za krotkie palce nie ma sie co przejmowac.
          czysciutkie, zadbane stopki, paznokcie pociagniete gustownym lakierem wygladaja
          wystarczajaco ladnie. ponoc niektore robia sobie operacje plastyczne stop
          [zeskrobywanie kosci itp] aby je wyszczuplic i dopasowac do modnych
          pantofelkow. brrrr....
    • Gość: melmire Re: przydkie palce u stóp IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:09
      hehe, ja mam obsesje pt' za dlugie palce'. Oczywiscie wiem ze to bzdura, ale
      wydaje mi sie ze duzo dziewczyn ma takie male fajne paluszki, a ja przy nich
      mam wrazenie ze wygladam jak osmiornica ! Co oczywiscie nie przeszkadza mi
      nosic sandalow bo w ogole malo sie moja watpliwa uroda przejmuje :) Ale staram
      sie dbac o moja macko-paluchy , ostatnio staram sie nauczyc nadawac paznokciom
      jakis ludzki ksztalt, zamiast obcinac je pi razy drzwi. Mowicie ze trzeba
      pilowac? sprobuje!
    • Gość: samanta Re: przydkie palce u stóp IP: *.kabel.telenet.be 23.08.03, 06:52
      Jesli Cie to pocieszy to powiem , ze tez japonki sa nie dla mnie , bo mam
      bardzo szeroka stope ( na japonki)

Nie wiem , czy to ma jakis wplyw , ale odkad pamietam kupowalam zawsze buty o
      1-2 numery wieksze , takie , ktore nie uciskalyby mnie z zadnej strony bo
      mialam kiedys zle doswiadczenia i stwierdzilam , ze uciskajacy but zatruwa
      zycie a zycie ma byc piekne prawda?

W ogole buty przeszkadzaja mi na nogach , dlatego chodze w nich tylko po
      ulicy , do tego musza pasowac do stroju ( czyli nie zadne adidasy i inne
      tego typu sportowe obuwie , ktorego nie cierpie) wiec kupuje zawsze buty ,
      ktore mi sie podobaja ale o nr za duze ( musza trzymac sie na nodze , ale nie
      uciskac )

Raz bardzo spodobaly mi sie buty (kupilam je bo wchodzily mi na nogi a jakze
      ale o 2 nr za male i byla to gehenna bo zatruwaly kazde fajne
      przyjecie , mimo , ze byly sliczne

Jak mam sandalki z paseczkami to one utrzymuja zwartosc stopy ale
      wizualnie w japonkach wszystko sie rozkleca :-)

• frunze Re: przydkie palce u stóp 23.08.03, 23:04
      Ja swoje stopy bardzo lubię, mimo że są wielkie jak u chłopa podolskiego (40),
      a palce mam tak długie że są zawsze atrakcją dla nowo poznanych ludzi :) Spadek
      po dziadku i mamie :) I nie przesadzam, są naprawdę długie...uściślając to
      długie są cztery pierwsze, mały palec jest malutki, tak że jak czasami założę
      sandały to jego w ogóle nie widać. Więc japonek to ja sobie chyba nie
      kupię...Ale i tak lubię moje stopy, przynajmniej są oryginalne :)
      • Gość: Tuptus Re: przydkie palce u stóp IP: *.usc.es 25.08.03, 13:19
        A ja mam drugi palec wiekszy niz pierwszy i w zwiazku z tym kilka odciskow,
        zawsze mialam kompleks, ale ostatnio kupilam dosc odkryte sandalki na obcasie a
        co mi tam! O stopy dbam, jakis jasny lakier i wcale az tak zle nie wyglada. Ale
        zazdroszcze posiadaczkom idealnych stopek.
    • acid.burn badanie naukowe??????? 25.08.03, 13:44
      a ja słyszałam kiedyś dziwną informację. podobno jacyś naukowcy stwierdzili, że
      kobiety, które mają drugi palec wystający przed paluch są bardziej atrakcyjne
      fizycznie!!! brzmi to jak junk science, ale może coś w tym jest. słyszałyście
      kiedyś o tym?
      • Gość: kiwi Re: badanie naukowe??????? IP: *.kprm.gov.pl 25.08.03, 14:00
        Ja natomiast słyszałam, że są inteligentniejsze. Nie wiem, czy wymyślili to ci
        sami naukowcy czy konkurencja, w każdym razie świadczy to o tym, że przegrzały
        im się już mózgi i powinni iść na urlop.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka