Dodaj do ulubionych

nowy wojewoda

07.11.06, 21:39
Łysa pyra zapowiedział czyszczenie administracji.Proponuję zacząć od nadzoru
budowlanego.Markowski,Sulik,Dargiel...
Obserwuj wątek
    • rotepirat Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 08.11.06, 11:17
      Rogacki z Kalisza, Ramlau z Dobrzejewic, spadochroniarz z Poznania, o
      Kwiatkowskim szkoda pisać... A przecież mamy w Toruniu prof. Górskiego - byłego
      ministra administracji, profesora prawa. Idealny kandydat na wojewodę. Czyż pom-
      kuj w PiSie już nikt nie myśli.
      Czyli co, znowu mierny ale wierny?
      Lepszy jest desant komunisty Zaleskiego w toruńskim PiSie?

• gracz_nr_1 Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 08.11.06, 11:38
        Wojewoda z Torunia, Marszalek rowniez z Torunia, wam od tej chciwosci to sie
        juz chyba w glowach pop...lilo!!!
      • historykii Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 06:31
        W PIS-ach( teraz są dwa, a może nawet trzy) pom-kuj jak nazywasz jest taka
        atmosfera wazeliniarstwa, zamiast " burzy mózgów", że ludzie zadają -nam "
        aktywnym twórcom "S" z Sierpnia 1980 r-:
        ..." Co Wy( my z Sierpnia) tam robicie"(...)???
        PS
        Ja już dawno odpowiedziałem mojemu( jeszcze )PIS-owi-historycznie,
        przywołując szelmę Podhorskiego w duecie z królem St. Augustem Poniatowskim
        (...). Czy nie jest to paralelne z V-tą kolumną obecnego Prezydenta w PIS-ie?
        Po tej kolesiowsko-anty-solidarnosciowej " brance na kandydatów do Rady"-nie
        pozostawiłem zarządowi PIS-u żadnej wątpliwości(...).
        Podziekowałem za [n-te] miejsce!!!
        Ale cóż mogę -SAM(...)?
        PS
        Na koniec -kolegom z PIS-u dedykuję świetny aforyzm mojego Nauczyciela( kilka
        miesięcy temu na forum Pomorskiej ostrzegałem Pana Markowskiego a. Napoleona-i
        NIC!-poczytajcie...), ktory powinien być znany szczególnie " zajączkom, ktorzy
        na siłę chcą fruwać"(...):
        ..." Drogo się płaci za zwyczaj przerabiania historii w abstrakcję i za
        lekceważenie konkretów".
        W głosowaniu-głos oddam na Prof. Górskiego- mimo V tej kolumny(...)
        • rotepirat Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 08:03
          Wybory staną się wypadkową dziwnych gier personalnych kuj-pom PiSu. Bo przecież
          kandydatów na wojewodę było kilku. Oburzjące jest to, że wszyscy "poważni"
          kandydaci, któzy otrzymali taką propozycję byli związani z komunistą -
          prezydentem Torunia Zaleskim. Wymienię tylko Kwiatkowskiego, Smoczyka czy
          Banaszaka. Podobna sytuacja miała miejsce z kandydatem na prezydenta, kiedy to
          PiS zaproponował prof. Górskiemu kandydowanie na miesiąc - czy dwa przed
          wyborami, co było moim zdaniem niepoważne, bo przecież Zaleski robi kampanię co
          najmniej od roku. I tylko należy podziwiać prof. Górskiego, że podjął się tak
          trudnego zadania, bo przecież gdyby rozpoczął kampanię wcześniej, to i jego
          kampania wyborcza była by inna, bardziej okazała. Pomorsko-kujawski PiS nie ma
          czasu na popełnianie błędów i chcę wierzyć, że są to są tylko błędy, a nie -
          jak co raz głośniej mówi się w Toruniu, że jest celowa robota ludzi związanych
          z Zaleskim. Do sprawy warto wrócić po wyborach.
          Będę głosował na prof. Górskiego, dziwię się zresztą, że nie został wojewodą.
          PiS potrzebuje mądrych ludzi jak tlenu.
          • b3ut Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 08:55
            > PiS potrzebuje mądrych ludzi jak tlenu.

wreszcie coś mądrego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka