stefanhenryk 07.11.06, 21:39 Łysa pyra zapowiedział czyszczenie administracji.Proponuję zacząć od nadzoru budowlanego.Markowski,Sulik,Dargiel... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotepirat Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 08.11.06, 11:17 Rogacki z Kalisza, Ramlau z Dobrzejewic, spadochroniarz z Poznania, o Kwiatkowskim szkoda pisać... A przecież mamy w Toruniu prof. Górskiego - byłego ministra administracji, profesora prawa. Idealny kandydat na wojewodę. Czyż pom- kuj w PiSie już nikt nie myśli. Czyli co, znowu mierny ale wierny? Lepszy jest desant komunisty Zaleskiego w toruńskim PiSie? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 08.11.06, 11:38 Wojewoda z Torunia, Marszalek rowniez z Torunia, wam od tej chciwosci to sie juz chyba w glowach pop...lilo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 06:31 W PIS-ach( teraz są dwa, a może nawet trzy) pom-kuj jak nazywasz jest taka atmosfera wazeliniarstwa, zamiast " burzy mózgów", że ludzie zadają -nam " aktywnym twórcom "S" z Sierpnia 1980 r-: ..." Co Wy( my z Sierpnia) tam robicie"(...)??? PS Ja już dawno odpowiedziałem mojemu( jeszcze )PIS-owi-historycznie, przywołując szelmę Podhorskiego w duecie z królem St. Augustem Poniatowskim (...). Czy nie jest to paralelne z V-tą kolumną obecnego Prezydenta w PIS-ie? Po tej kolesiowsko-anty-solidarnosciowej " brance na kandydatów do Rady"-nie pozostawiłem zarządowi PIS-u żadnej wątpliwości(...). Podziekowałem za [n-te] miejsce!!! Ale cóż mogę -SAM(...)? PS Na koniec -kolegom z PIS-u dedykuję świetny aforyzm mojego Nauczyciela( kilka miesięcy temu na forum Pomorskiej ostrzegałem Pana Markowskiego a. Napoleona-i NIC!-poczytajcie...), ktory powinien być znany szczególnie " zajączkom, ktorzy na siłę chcą fruwać"(...): ..." Drogo się płaci za zwyczaj przerabiania historii w abstrakcję i za lekceważenie konkretów". W głosowaniu-głos oddam na Prof. Górskiego- mimo V tej kolumny(...) Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 08:03 Wybory staną się wypadkową dziwnych gier personalnych kuj-pom PiSu. Bo przecież kandydatów na wojewodę było kilku. Oburzjące jest to, że wszyscy "poważni" kandydaci, któzy otrzymali taką propozycję byli związani z komunistą - prezydentem Torunia Zaleskim. Wymienię tylko Kwiatkowskiego, Smoczyka czy Banaszaka. Podobna sytuacja miała miejsce z kandydatem na prezydenta, kiedy to PiS zaproponował prof. Górskiemu kandydowanie na miesiąc - czy dwa przed wyborami, co było moim zdaniem niepoważne, bo przecież Zaleski robi kampanię co najmniej od roku. I tylko należy podziwiać prof. Górskiego, że podjął się tak trudnego zadania, bo przecież gdyby rozpoczął kampanię wcześniej, to i jego kampania wyborcza była by inna, bardziej okazała. Pomorsko-kujawski PiS nie ma czasu na popełnianie błędów i chcę wierzyć, że są to są tylko błędy, a nie - jak co raz głośniej mówi się w Toruniu, że jest celowa robota ludzi związanych z Zaleskim. Do sprawy warto wrócić po wyborach. Będę głosował na prof. Górskiego, dziwię się zresztą, że nie został wojewodą. PiS potrzebuje mądrych ludzi jak tlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Nie ma szczęścia kuj - pom do wojewodów... 10.11.06, 08:55 > PiS potrzebuje mądrych ludzi jak tlenu. wreszcie coś mądrego... Odpowiedz Link Zgłoś