halinkaa22 23.01.08, 20:08 co o nim sądzicie? godne swojej ceny? bo to podbno orginalne kosztuje cos kolo 20 zl. nadaje sie do cery mieszanej ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mitrela Re: mydło oliwkowe 24.01.08, 17:36 ja jestem wniebowzięta i nie wyobrażam sobie już życia bez, chociaż mam tłustą, problematyczną i przesuszoną cerę (przez pół życia używałam przeróżnych żeli do takiej właśnie cery i długo nie mogłam się "przełamać"). Mydło oliwkowe to pierwsze co nie wysusza mnie na wiór (ale żeby była jasność - nie jest to remedium na wszelkie problemy dermatologiczno-kosmetyczne - ot, łagodne mydło, które nie niszczy płaszcza hydrolipidowego jak wszystkie produkty oparte na SLS). co do ceny - ja płaciłam około 20-24 zł za 200g (trzeba to przeciąć na dwie kostki o "standardowej wielkości), ale można znaleźć dużo droższe. przy czym to mydło jest niesamowicie wydajne (nie pieni się jak normalne mydło, ale trzeba zwracać uwagę, żeby sobie ładne wysychało po użyciu) i wystarcza na dłuuuuugo. u mnie w przybliżeniu 100g na miesiąc, używam do twarzy i ciała (wiem, że to brzmi strasznie - kostka mydła na miesiąc, brrrr). Czysta oszczedność. Tylko zapach jest .. dziwny. Mnie sie nawet podoba, ale moja mama go nie dotyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
halinkaa22 Re: mydło oliwkowe 25.01.08, 20:01 no a mogla bys mi powiedziedz gdzie go kupilas? w internecie czy w jakies mydlarni ?? (jak w interecie to podaj linka) znazłam cos na allergo ale nie chce kupowac jakiegos szajsu ( w sumie pisza ze to mydlo olio 72% ale nie wiem) tym bardziej ze serio by sie mi przydało jakies nawilżenie bo stosowałam mydło z chmielem i olejkiem z drzewa herbacianego spoko byl tylko wysuszyl za bardzo mi skore i sprobuje takie oliwkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
katherina Re: mydło oliwkowe 25.01.08, 22:00 Jakiekolwiek mydło jest wrogiem cery.Uzywaj TYLKO i wyłącznie mleczka i toniku.Wiem co mówię, nie uzywam mydła juz 10 lat i cerę mam zadbaną.Oczywiście nie tylko z powodu nieuzywania mydła.Ale w moim mniemaniu jest to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dcichon Re: mydło oliwkowe 26.01.08, 03:48 cieszę się Twoim/pani szczęściem, chociaż ostatni raz taką radę słyszałam 10 (!) lat temu od mojej nauczycielki matematyki (!). Każda cera jest inna, tłustą/mieszaną zaleca się myć z użyciem wody dwa razy dziennie. Ale każdemu wedle potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
katherina Re: mydło oliwkowe 26.01.08, 12:56 Rozumiem ze teraz ulegasz reklamom producentów mydła.Zapytaj kosmetyczki(dobrej)Cieszy mnie ze cieszysz się szczęsćiem nieznajomej z netu.Takie to rzadkie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: mydło oliwkowe 26.01.08, 13:30 Rozumiem, że ulegasz reklamom producentów mleczek i toników. ;) C, jednak doktor Wasyłyszyn by się z Tobą nie zgodził. :) I wiele jego pacjentek- którym pomógł. Ostrożnie więc z z tak kategorycznymi opiniami. Tobie służy zestaw mleczko+tonik, innym mydło+woda. Ja np. mleczek nie lubie i nigdy nic mnie nie zmusi do uzywania tegoż(fafluni ;) się to na twarzy, zostawia film, bleee, nie lubie) No i mam prawo. Ale za to lubie mydło (dobre) i też mam prawo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: mydło oliwkowe 29.01.08, 08:51 mleczko i tonic, nie zgadzam sie ,moze tobie sluzy ale mnie nie.uzywam delikatnego mydla do mycia twarzy a potem oczywiscie kremu nawilzajacego.Mleczko i tonik?Probowalam ale czulam si eniedomyta i moja skora wygladala zle. Odpowiedz Link Zgłoś