28.01.08, 19:58
mam 167 cm wzrostu i ważę 56 kg, jest to odpowiednia waga ale na brzuszku mam
wałeczki tłuszczu no i trochę wielką pupcię . Nie mam żadnego doświadczenia
jeśli chodzi o diety, od dziś robię serię ćwiczeń rano i wieczorem, ale czy to
wystarczy ? czy musiałabym wprowadzić też jakąś dietę żeby ten tłuszczyk na
brzuszku zniknął, czy same ćwiczenia wystarczą ?
jedyna dieta jaka mi przychodzi do głowy to zrezygnować z słodyczy i fast
foodów, kolacja o godz. 19, najgorsze jest to, że ja tak bardzo kocham jeść,
doradźcie, proszę .
jak macie jakieś odpowiednie wypróbowane diety (nie rygorystyczne dla żołądka)
to piszcie .
z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • darsana Re: dieta 28.01.08, 21:19
      Jeżeli chcesz schudnąć to powinnaś zrezygnować z wszelkich klusek, białego pieczywa, pizzy itp, ciasta. Nie wierz w to, ze powinno się zrezygnować całkowicie ze słodyczy i cukru. Kilka osób, które znałam tak postąpiły i dwie z nich zemdlały,jedna w racy - druga w domu. Po drugie - nie wiem co to za głupoty, że od czekolady się tyje - ja jem czasami całą czekoladę i jakoś po niej nie przytyłam, a niektóre dziewczyny boją się, że od 3,4 kawałków przytyją. Zresztą każdy jest dorosły i zrobi jak uważa - ja piszę ze swojego doświadczenia. W odchudzanie ćwiczenia są bardzo ważne - dobrze, że ćwiczysz tak trzymaj.Każdy się odchudza inaczej, jedni stosują prawie głodówki a później efekt jojo. Najlepszy sposób na zbędne kilogramy to więcej ruchu, więcej wody mineralnej lub herbaty owocowej, soków domowych, warzyw.Napisałaś, że kolacja o 19 - to zależy o której idziesz spać-nie powinno się nic jeść 3 godziny przed snem. Pozdrawiam.
    • 2szarozielone Re: dieta 29.01.08, 01:02
      Biegaj :) Godzina codziennie - albo co drugi dzień. I z głowy problemy z dietami :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka