tristana 20.08.03, 13:15 pomozcie, czy sa jakies lepsze sposoby niz smarowanie Zoviraksem, Vratizolinem i czekanie, az jej samej sie znudzi i sobie pojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstosia Re: help, opryszczka nadciaga 20.08.03, 13:20 tristana napisała: > pomozcie, czy sa jakies lepsze sposoby niz smarowanie Zoviraksem, > Vratizolinem i czekanie, az jej samej sie znudzi i sobie pojdzie? tez mam ten problem i wlasnie wczoraj mi wyskoczyla:( slyszlam ze sa jakies tabletki, ktor bierze sie co pol roku i sie nie ma opryszczki. musisz sie zapytac swojego lekaza no chyba sa na recepte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: help, opryszczka nadciaga IP: 195.217.253.* 20.08.03, 13:24 Trzeba dobrze wyczuc moment i posmarowac zanim sie pojawi na ustach. Jest szansa, ze bedzie duzo mniejsza i szybko minie. Ale nie mozna czekac ze smarowaniem az juz wyskoczy tylo smarowac w momencie kiedy usta zaczynaja podejrzanie pierzchnac i szczypac. U mnie najczesciej pomaga. Smaruje wtedy na maxa, a oprycha sie nawet nie zdazy pojawic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: help, opryszczka nadciaga IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.03, 14:02 najlepiej to zapobiegac a nie leczyc sa tanie preparaty, np. drozdzowe, ktore zapobiegaja zajadom itp. zovirax nie jest tanim preparatem, dlatego lepiej kupic cos przeciwko zajadom. P.S. sprawdzone na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karasiowa Re: help, opryszczka nadciaga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 15:11 najlepsze sa tabletki o nazwie Heviran (niestety, na recepte). Dzialaja kiedy juz opryszczka wyskoczy, a na dodatek powoduja, ze nastepne pojawiaja sie rzadziej i sa mniej uciazliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 re: pomocy, opryszczka nadciaga 20.08.03, 15:31 Ja zawsze, kiedy poczuję to pierwsze swędzenie zapowiadające opryszczkę to też smaruję na maksa, ale nie żadnym zoviraxem, ani niczym takim, tylko sokiem z rozciętego liścia aloesu. Ta roślina działa bardzo dobrze i jeśli często i konsekwentnie smaruję, to opryszczka nie tyle, ze znika, tylko po prostu się na dobre nie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś