Dodaj do ulubionych

proste włosy

24.08.03, 17:25
czy sa jakies preparaty na prostowanie wlosow, lub - ewentualnie wygladzanie?
Czy ktoras z was robila moze trwale prostowanie wlosow?-oplaca sie?jakie sa
wlosy po takiej trwalej?
Obserwuj wątek
    • Gość: kula Re: proste włosy IP: *.gabo.pl 24.08.03, 17:34
      ja mialam lekko krecoen wlosy (przy koncach).
      Teraz mam calkiem proste. Susze je suszarką 'z góry" a nie tak jak
      ddotychczas 'do boku'
    • vaunti Re: proste włosy 24.08.03, 18:46
      Odkąd kupiłam sobie prostownice [już dobre pare lat temu] zapomniałam jak
      wyglądają moje 'prawdziwe włosy'. Natura dała mi bardzo nieudane włosy - ani
      kręcone...ani proste. Zupełna beznadzieja.
      Poszłam do fryzjerki po rade, a Ona mi je wyprostowała właśnie prostownicą.
      Preparatów żadnych nie używałam, ani tymbardziej trwałej nie robiłam, mam tylko
      to urządzonko, które zawsze używam po umyciu włosów... i wyglądam po ludzku, aż
      do następnego umycia.
      • Gość: nela Re: proste włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 01:50
        Czy taka prostownica nie wysusza za bardzo wlosow?
        • vaunti Re: proste włosy 26.08.03, 13:01
          Jak każde urządzenie ma swoje wady i na pewno nie wpływa korzystnie na zdrowie
          włosa. Powiem Ci jak wpłynęło to na moje włosy.
          Na początku były osłabione i więcej ich wypadało, końcówki strasznie się
          przesuszały. Definitywnie zrezygnowałam z suszarki - dwa urządzenia na takie
          biedne włosy to za dużo. Muszę wcześniej wstawać by wyschły same.
          Biore tabletki drożdżowe Humavit [co niesamowicie wpływa na mój stan cery],
          końcówki włosów przed umyciem smaruje kremem nawilżającym do twarzy [by się nie
          rozdwajały], dwa razy w tygodniu nakładam maseczke na włosy taką domowej roboty
          i poza tym kosmetyk, który chroni je przed promieniami słonecznymi.... i tak
          odkąd mam tą prostownice, już pare lat.
          Co jakiś czas pozwalam sobie na użycie szamponu koloryzującego.
          Włosy mam do ramion, są błyszczące [myślę, że to rozgrzana prostownica sprawia,
          że takiego blasku nabierają] łatwo się układają, końcówki się nie rozdwajają i
          jestem z nich b.zadowolona. Długo "pracowałam" na taki efekt.
          Czasem szlag mnie trafia gdy muszę stać przy tym lustrze i przez godzine
          prostować te włosy, ale efekt rekompensuje mi wszystkie koszty.
          • Gość: nela Re: proste włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:44
            Hm, jak dla mnie chybA JEdnak za duzo klopotow, no i ja farbuje wlosy, wiec
            chyba mialabym jeszcze wiecej problemow...

> końcówki włosów przed umyciem smaruje kremem nawilżającym do twarzy [by się
            nie> > rozdwajały],

brzmi fajnie! naprawde dziala? Zwyklym kremem nawilzajacym? Sprobuje :)))
            • vaunti Re: proste włosy 26.08.03, 22:07
              Gość portalu: nela napisał(a):
              > brzmi fajnie! naprawde dziala? Zwyklym kremem nawilzajacym? Sprobuje :)))

Tak, zwykły krem nawilżający. Tylko pamiętaj to nie zwalczanie skutków ale
              zabieg zapobiegawczy! Krem wcieraj w końcówki włosów od momentu gdy je
              podetniesz - wtedy będą one zdrowe, nie rozdwojone. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka