andzia_24 24.08.03, 17:25 czy sa jakies preparaty na prostowanie wlosow, lub - ewentualnie wygladzanie? Czy ktoras z was robila moze trwale prostowanie wlosow?-oplaca sie?jakie sa wlosy po takiej trwalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kula Re: proste włosy IP: *.gabo.pl 24.08.03, 17:34 ja mialam lekko krecoen wlosy (przy koncach). Teraz mam calkiem proste. Susze je suszarką 'z góry" a nie tak jak ddotychczas 'do boku' Odpowiedz Link Zgłoś
vaunti Re: proste włosy 24.08.03, 18:46 Odkąd kupiłam sobie prostownice [już dobre pare lat temu] zapomniałam jak wyglądają moje 'prawdziwe włosy'. Natura dała mi bardzo nieudane włosy - ani kręcone...ani proste. Zupełna beznadzieja. Poszłam do fryzjerki po rade, a Ona mi je wyprostowała właśnie prostownicą. Preparatów żadnych nie używałam, ani tymbardziej trwałej nie robiłam, mam tylko to urządzonko, które zawsze używam po umyciu włosów... i wyglądam po ludzku, aż do następnego umycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: proste włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 01:50 Czy taka prostownica nie wysusza za bardzo wlosow? Odpowiedz Link Zgłoś
vaunti Re: proste włosy 26.08.03, 13:01 Jak każde urządzenie ma swoje wady i na pewno nie wpływa korzystnie na zdrowie włosa. Powiem Ci jak wpłynęło to na moje włosy. Na początku były osłabione i więcej ich wypadało, końcówki strasznie się przesuszały. Definitywnie zrezygnowałam z suszarki - dwa urządzenia na takie biedne włosy to za dużo. Muszę wcześniej wstawać by wyschły same. Biore tabletki drożdżowe Humavit [co niesamowicie wpływa na mój stan cery], końcówki włosów przed umyciem smaruje kremem nawilżającym do twarzy [by się nie rozdwajały], dwa razy w tygodniu nakładam maseczke na włosy taką domowej roboty i poza tym kosmetyk, który chroni je przed promieniami słonecznymi.... i tak odkąd mam tą prostownice, już pare lat. Co jakiś czas pozwalam sobie na użycie szamponu koloryzującego. Włosy mam do ramion, są błyszczące [myślę, że to rozgrzana prostownica sprawia, że takiego blasku nabierają] łatwo się układają, końcówki się nie rozdwajają i jestem z nich b.zadowolona. Długo "pracowałam" na taki efekt. Czasem szlag mnie trafia gdy muszę stać przy tym lustrze i przez godzine prostować te włosy, ale efekt rekompensuje mi wszystkie koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: proste włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:44 Hm, jak dla mnie chybA JEdnak za duzo klopotow, no i ja farbuje wlosy, wiec chyba mialabym jeszcze wiecej problemow... > końcówki włosów przed umyciem smaruje kremem nawilżającym do twarzy [by się nie> > rozdwajały], brzmi fajnie! naprawde dziala? Zwyklym kremem nawilzajacym? Sprobuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vaunti Re: proste włosy 26.08.03, 22:07 Gość portalu: nela napisał(a): > brzmi fajnie! naprawde dziala? Zwyklym kremem nawilzajacym? Sprobuje :))) Tak, zwykły krem nawilżający. Tylko pamiętaj to nie zwalczanie skutków ale zabieg zapobiegawczy! Krem wcieraj w końcówki włosów od momentu gdy je podetniesz - wtedy będą one zdrowe, nie rozdwojone. :-) Odpowiedz Link Zgłoś