Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 00:23
czy jesli dotychczas stosowalam tabletki antykoncepcyjne stediril30, a chce
sie przestawic na diane30, to moge to zrobic od razu czy przy przestawianiu
sie na inne tabletki trzeba odczekac jakis czas? mam nadzieje, ze nie trzeba
i mi nie zaszkodzi taka zmiana :)

i jeszcze jedno - jak ktos po raz pierwszy bierze tabletki anty i sa to
tabletki diana30, zaszkodzi jesli wezmie sie je dopiero od 4 dnia cyklu, a
nie od pierwszego?
Obserwuj wątek
    • Gość: nela Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 01:05

> czy jesli dotychczas stosowalam tabletki antykoncepcyjne stediril30, a chce
      > sie przestawic na diane30, to moge to zrobic od razu czy przy przestawianiu
      > sie na inne tabletki trzeba odczekac jakis czas? mam nadzieje, ze nie trzeba
      > i mi nie zaszkodzi taka zmiana :)
      > i jeszcze jedno - jak ktos po raz pierwszy bierze tabletki anty i sa to
      > tabletki diana30, zaszkodzi jesli wezmie sie je dopiero od 4 dnia cyklu, a
      > nie od pierwszego?

powinnas wziac pierwszego. Nie zaszkodzi ci, ale pozbawiasz sie efektu
      antykoncepcyjnego, wiec lepiej zabezpiecz sie dodatkowo!! Jezeli wezmiesz 4go
      dnia to zdaje sie ze skutecznosc bedziesz miala dopiero od drugiego
      opakowania, wiec szkoda kasy w sumie
    • Gość: monika Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: 213.17.162.* 26.08.03, 08:20
      Gość portalu: allal napisał(a):

> czy jesli dotychczas stosowalam tabletki antykoncepcyjne stediril30, a chce
      > sie przestawic na diane30, to moge to zrobic od razu czy przy przestawianiu
      > sie na inne tabletki trzeba odczekac jakis czas? mam nadzieje, ze nie trzeba
      > i mi nie zaszkodzi taka zmiana :)
      >
      > i jeszcze jedno - jak ktos po raz pierwszy bierze tabletki anty i sa to
      > tabletki diana30, zaszkodzi jesli wezmie sie je dopiero od 4 dnia cyklu, a
      > nie od pierwszego?

slowo daje zadajesz dziwne pytania.. czyzbys przestawiala sie na nowe tabletki
      bez wiedzy lekarza? to on powinien Ci to wszystko wyjasnic
      • Gość: allal Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 08:46
        nie pytalam czy to pytanie dla Was jest dziwne, moze jest, ale dla mnie tez
        jest wazne. wiec Twoj komentarz monika uwazam za zbedny jak dla mnie.
        • Gość: sabna Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.x-net.gliwice.pl 26.08.03, 09:23
          Na prawde powinnaś spytać lekarza. Przeciez sposób zmiany tabletek zalezy od
          ich składu. A nie wiem ile forumowiczek zna skład podanych przez ciebie
          tabletek.
          • Gość: siwa Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: 217.20.193.* 26.08.03, 16:22
            przeciez diane i tak musi przepisac ci lekarz, wiec przy okazji "wykorzystaj
            go" i wypytaj o wszystko, czego nie wiesz. my tu mozemy udzielac ci rad tylko
            na zasadzie "jedna pani drugiej pani", albo wlasnego doswiadczenia, a przeciez
            kazda kobieta inaczej reaguje na kazdy lek (w tym i tabletki anty), wiec nasze
            doswiadczenia niekoniecznie musza byc adekwatne do twojej sytuacji. posluchaj
            dobrej rady i wypytaj o wszystko swojego lekarza.
    • Gość: justy Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 16:38
      To, kiedy należy rozpocząć przyjmowanie nowych pigułek zależy od tego czy
      zawierają one mniej, tyle samo czy więcej estrogenów niż pigułki brane
      dotychczas.
      Jeśli nowe pigułki zawierają więcej lub tyle samo estrogenów, co dotychczasowe
      pigułki, to robi się siedmiodniową przerwę, a po niej rozpoczyna się stosowanie
      nowych pigułek.
      Jeśli nowe pigułki mają mniej estrogenów niż stare, to albo nie robi się żadnej
      przerwy alebo nowe pigułki zaczyna się stosować od pierwszego dnia krwawienia,
      które pojawia się podczas siedmiodniowej przerwy.
      Dzięki takiemu postępowaniu zostaje utrzymana ochrona przed ciążą.
    • Gość: allal Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:23
      dziekuje

chcialam zmienic tabletki bez wizyty u lekarza, bo tak sie sklada ze mieszkam
      na wiosce gdzie takowego nie ma, a recepty na oba srodki mam od znajomej.
      jednak sie do niego wybiore i macie racje, tak bedzie najlepiej :)
      • Gość: siwa Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: 217.20.200.* 26.08.03, 20:43
        jak to!? to bierzesz tabletki antykoncepcyjne bez wiedzy lekarza!!??
        oglupialas czy jak!? leki hormonalne to nie witamina C!
        • Gość: lenya Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.lublin.mm.pl 26.08.03, 22:19
          Gość portalu: siwa napisał(a):

> jak to!? to bierzesz tabletki antykoncepcyjne bez wiedzy lekarza!!??
          > oglupialas czy jak!? leki hormonalne to nie witamina C!

I to jeszcze Diane, ktore do najlzejszych nie nalezą !!!!!!!!!
      • Gość: monika Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 21:31
        Gość portalu: allal napisał(a):

> dziekuje
        >
        > chcialam zmienic tabletki bez wizyty u lekarza, bo tak sie sklada ze mieszkam
        > na wiosce gdzie takowego nie ma, a recepty na oba srodki mam od znajomej.
        > jednak sie do niego wybiore i macie racje, tak bedzie najlepiej :)

jak napisala kolezanka ponizej tabletki antykoncepcyjne to nie witamina C; czy
        kiedykolwiek czytalas dokladnie ulotke dolaczona do opakowania? Jesli tak to
        powinnas sobie zdawac sprawe z tego jak dluga jest lista przeciwwskazan, zanim
        lekarz przepisze Ci pigulki musi wykluczyc wiele chorob podczas badania i
        wywiadu; przyjmowanie pigulek na wlasne ryzyko i bez porady lekarza to igranie
        z ogniem i wlasnym zyciem; dziwie sie, ze sa lekarze, ktorzy po znajomosci
        wypisuja pigulki nie widzac pacjentki na oczy;
    • Gość: allal Re: PROSZE O POMOC - TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 20:06
      BYLAM U LEKARZA I PRZEPISAL MI STEDIRIL30, bralam go kilka miesiecy, a teraz
      chce zamienic to na diane. wiem ze tabletki antykoncepcyjne to nie witamina C!
      i wiem ze diane maja duza ilosc hormonow, doskonale zdaje sobie z tego sprawe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka