Dodaj do ulubionych

jaką farbę wybrać?

27.02.08, 13:39
Witam,
Mam dylematy z farbowaniem włosów - muszę zacząć bo pojawiają mi się siwe, ale....
1. kolor naturalny mam bardzo ciemny blond
2. nie chcę rewolucji tylko pokryć siwiznę i nadać ładny odcień.
3. zdecydowanie potrzebuję farby ZIMNEJ
4. używałam kiedyś safiry "piasek pustyni" łądny był ale ciepły odcień więć
trochę nie pasował

Pomóżcie mi prosze mam długie włosy i jak zrobie żle to będe się męczyc przez
2 lata zanim to cholerstwo zetnę.
Boję się ze wyjdzie znów jakis ciepły kolor.
Poradźcie jakąś farbę, nie za jasną i zimną.
Czy w ogóle na moich włosach zimny odcień wyjdzie??
Dobrze by było zeby nie rozjaśniał się z czasem - nie chcę typowego jasnego blondu

rozpisałam się ale bardzo prosze o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: kobietka Re: jaką farbę wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 16:09
      jak zawsze w takich sytuacjach muszę poradzić wizytę w dobrym salonie
      fryzjerskim. Farbując włosy sama nigdy nie masz pewności jaki kolor wyjdzie.
      Dobry fryzjer osiągnie zimny kolor. Jeśli coś nie będzie ci w tym kolorze
      pasowało nie bój się po prostu zgłosić reklamacji. W dobrym salonie będą
      poprawiali "do skutku" jeśli będziesz marudzić, ale z doświadczenia własnego
      wiem(nie lubię siebie w ciepłym odcieniu), że tylko u fryzjera udaje się
      osiągnąć trwały efekt, dokładnie taki jaki chcę.
      • estel7 Re: jaką farbę wybrać? 28.02.08, 15:58
        Hmmm
        po doświadczeniach z obcinaniem - w dobrych salonach boję się fryzjerów jak
        ognia :)))
        • Gość: kobietka Re: jaką farbę wybrać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.02.08, 08:42
          nie mówię, że sama nie boję się iść do nowego fryzjera. Nie chodzę w ciemno.
          Kiedy mój ukochany fryzjer opuścił nasz kraj byłam załamana. Teraz od roku już
          mam nową fryzjerkę, z dobrego salonu i nie mam zamiaru iść do nikogo innego.
          Polecam jednak lepsze salony. Rozumiem, że i tam czasami znajdzie się szarlatan,
          ale generalnie po wyjściu z małego fryzjera niedaleko mojej pracy przez miesiąc
          chodziłam w czapce albo opasce na głowie. Na szczęście to było kiedyś. Teraz już
          chodzę tylko do sprawdzonych salonów, co jest najważniejsze - fryzjer musi
          ciebie wysłuchać. Bo jak udaje, że słucha a zrobi swoje to jest tzw. masakra:)
          Ja zawsze staram się wytłumaczyć dokładnie o co mi chodzi, potem zadaję kilka
          pytań, żeby sprawdzić czy kontakt rzeczywiście został nawiązany:)
    • Gość: fryzjerka Re: jaką farbę wybrać? IP: *.silesialan.pl 16.03.08, 11:18
      wellaton! ze sklepu fryzjerskiego....sa bardzo dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka