Dodaj do ulubionych

nadmierne pocenie sie

02.03.08, 15:39
hej:)mam problem z nadmiernym poceniem, wlasciwie zadne antyperspiranty nie
pomagaja niweluja tylko nieprzyjemny zapach ale mokra plama pozostaje,
slyszalam o takich wkladkach ktore przykleja sie na ubranie pod pacha, wiecie
moze gdzie to mozna kupic?pzdr.:)
Obserwuj wątek
    • asiaczek22 Antidral 02.03.08, 19:39
      Próbowałaś już antyperspirantu Antidral?
      • amelia00 Re: Antidral 02.03.08, 19:58
        ja też mam ten sam problem. Juz wypróbowałam antidral, niestety nie
        pomógł ... Nawet podczas zimy się pocę ... Większość moich ciuchów
        to czerń i biel, bo nie widać plam pod pachami ..:(
        • nexstartelescope Re: Antidral 02.03.08, 20:28
          Mi tez antidral nie pomogl, do tego podraznil mi skore, pomogl za to
          swietnie etiaxil (do kupienia w aptekach, ok 50 zl), jesli stosuje
          sie zgodnie z instrukcja naprawde pomaga. Goraco polecam dziewczyny,
          mialam taki sam problem, wyprobowalam ze 100 antyperspirantow i
          dopiero odkad uzywam etiaxilu, moge ubierac sie w to, na co mam
          ochote :)
          • hifinadiiii Re: Antidral 02.03.08, 20:42
            mam etiaxil ale on mi nie pomaga w 100% a na ubraniach nawet mala mokra plamka
            juz wyglada strasznia;(
            czy stosujac etiaxil uzywasz jeszcze jakiegos zwyklego dezodorantu?mi sie wydaje
            ze jak sie czyms psikne to etiaxil traci swoje dzialanie i poce sie chyba
            jeszcze bardziej;)
            • nexstartelescope Re: Antidral 02.03.08, 21:58
              Nie uzywam juz nic innego. Chyba najwazniejsze jest, zeby dokladnie
              posmarowac caly obszar pod pachami (nie zostawiajac nieposmarowanych
              miejsc) , po kapieli, na dobrze wysuszone pachy. Aha, i nie
              opuszczac rak dopoki calkiem nie wyschnie i nie zrobi sie biale,
              zmyc rano i z glowy. Zauwazylam, ze jak cos pomine albo mi sie nie
              chce tego tak dokladnie robic ;) to efekty sa slabsze, na szczescie
              juz dochodze do perfekcji ;)
              • asiaczek22 Antidral i Exiatil to te sama substancja czynna. 02.03.08, 22:50
                Antidral i Exiatil to te sama substancja czynna.

Trzeba je stosować tak samo, czyli wieczorem, na bardzo porządnie wysuszoną
                skórę itd.

Antidral ma tę zaletę, że jest tańczy.

Dla mnie miał jeszcze tą przewagę, że szybciej wysychał, przez co nie piekł tak,
                jak Etiaxil.

Osobom, którym tak silne antyperspiranty nie pomagają, poleca się zabiegi z botoksu.
              • hifinadiiii Re: Antidral 02.03.08, 23:13
                to juz wiem dlaczego na mnie etiaxil nie dziala, nigdy nie czekalam az wyschnie
                i bialej warstwy tez nie dostrzeglam;)dzieki za rady, jutro dam etiaxilowi
                jeszcze jedna szanse;)
                • weana Re: Antidral 03.03.08, 00:11
                  Miałam etiaxil a teraz mam antidral.

Moim zdaniem etiaxil jest mocniejszy. Lepiej działa. Po antidralu
                  szybciej sie pocę niż po zwykłym dezodorancie nivea i nie tłumi on
                  nieprzyjemnego zapachu. Poza tym antidral sie nie wchłania, zostają
                  mokre pachy. Mimo, ze antidra jest tanszy to wróce do etiaxilu.
                  • rowena1 Re: Antidral 03.03.08, 11:32
                    ja również od tygodnia uzywam Etiaxilu i jestem zachwycona. Poza tym
                    że strasznie piecze, działa rewelacyjnie. Wprawdzie zakupiłam wersję
                    sensitive, ale i tak piecze jak cholera.A czy wy tez na początku
                    uzywałyście go według ulotki co drugi dzień przez 6 dni?
                    Bo może ja po prostu przesadziłam????
                    • rowena1 Re: Antidral 04.03.08, 12:39
                      podnosze wątek
                      • gondra Re: Antidral 05.03.08, 19:17
                        A czy Antidral nie brudzi ubrań?
                        • california_rose Re: Antidral 05.03.08, 21:48
                          Jeśli uzywasz wg zalecen, czyli na b,sucha skóre, wazne zeby nie
                          byla podrazniona bo bedzie bardzo piec i swedziec(golenie pach
                          zostawic na rano)i płyn calkowicie się wchłonie to nie bedzie
                          śladów. Płyn musi CAŁKOWICIE sie wchlonąc , wyschnac ... inaczej
                          ciuchy zostan odbrawione... w ten sposob raz zniszczylam sobie
                          sweter:( bo posmarowalam sie rano "na szybko", ubralam sie i
                          wybieglam z domu - efekt spocona a ciuchy do kosza. Dlatego powinno
                          sie stosowac antidral wieczorem a rano zmyc.jak pizama sie ew
                          odbarwi to nie bedzie az tak zal jakby to byl ulubiony ciuch.
                          jak sie uzywa jak trzeba to nie ma mozliwosci zeby brudził ubrania.
    • arabelka13 Re: nadmierne pocenie sie 10.03.08, 22:53
      mnie srodki apteczne masakrycznie podrazniaja skore pod pachami niestety, uzywam
      rexona skin care, mnie pomaga. w sumie zawsze dosyc sporo sie pocilam ale lekarz
      powiedzial mi ze jeszcze utryzmuje sie w normie, stad tez siegam po prostu po
      antyperspirant

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka