zalamana191 16.03.08, 21:26 J.w. Stosowal ktos? wiem wiem......... ale czego sie nie robi dla ......................... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ledzeppelin3 Re: Urynoterpaia na trądzik?? 16.03.08, 23:02 Z wydalin i wydzielin ustrojowych na trądzik zdecydowanie NIE polecam uryny :P Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: Urynoterpaia na trądzik?? 17.03.08, 10:30 Nie próbowałam, ale to raczej nie jest dobry pomysł. Są tam przecież liczne bakterie. Po co wcierać je w skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: bakterie w moczu 17.03.08, 16:04 Jak w moczu są bakterie to zwykle trzeba się ich pozbyć za pomocą antybiotyku. A do autorki wątku. Nie mam pojęcia czy urynoterapia działa na cokolwiek. Pamiętam tylko jak kiedyś w jednym z wywiadów Krystyna Kofta opowiadała o swojej nielubianej koleżance, która miała straszny trądzik. Złośliwe "przyjaciółki" podpowiedziały jej, że na trądzik najlepszy jest własny mocz, a później podśmiewały się między sobą, jak to niby sobie co wieczór ten mocz wciera w skórę. No i bardzo się zdziwiły jak po dwóch miesiącach ją zobaczyły. Miała podobno piękną cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana191 Re: Urynoterpaia na trądzik?? 26.03.08, 11:53 Piszcie co chcecie ale pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: Urynoterpaia na trądzik?? 17.03.08, 10:30 Nie próbowałam, ale to raczej nie jest dobry pomysł. Są tam przecież liczne bakterie. Po co wcierać je w skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Urynoterpaia na trądzik?? 17.03.08, 12:11 swego czasu ciocia moja przekonywała mnie że córka jej znajomej miała straszyny trądzik i też uryną przemywała.Mnie na samą myśl trzęsło, ale ciotka mówiła że nie ma się czego brzydzić bo to przecież jest moje, to są moje wydzieliny i nic w tym strasznego :| No i przemogłam się, stosowałam przez jakiś czas, chociaż miałam problem z nasikaniem do pojemnika ;) Nikomu się nie przyznałam do tego. Oczywiście nic mi to nie dało. Tyle, że ja trądziku to już nie mam , ja wierzyłam że może na moje blizny mi to trochę pomoże. Za parę dni wybieram się na zabieg kwasami, taki mi pomogło... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adelinda Re: Urynoterpaia na trądzik?? 17.03.08, 20:42 Tez mam problem z bliznami potradzikowymi. Bylam u dwoch dermatologow i obydwaj mi powiedzieli, ze nie ma takiej metody, ktora usunie blizny w stu procentach. Zalamalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Urynoterpaia na trądzik?? 18.03.08, 07:53 adelinda napisała: > Tez mam problem z bliznami potradzikowymi. Bylam u dwoch dermatologow i obydwaj > mi powiedzieli, ze nie ma takiej metody, ktora usunie blizny w stu procentach. > Zalamalam sie. No coś Ty. Nie mów mi takich rzeczy. Ja tez byłam u dermatologa wpierw i wiedziałam w sumie co mi powie, ale poszłam dla świętego spokoju. Przepisała mi na ewentualne wypryski Davercin, a tak na blizny to dermatolog nic nie poradzi. Kazała mi uzbierać pieniądze na zabieg w gabinecie medycyny estetycznej czyli to czego się spodziewałąm. Więc pochodziłam, znalazłam no i zrobiłam sobie mikrodermabrazję diamentową. Wyczytałam wcześniej że spłyca bliizny no to stwierdziłam że zrobię z dwa czy trzy zabiegi i już, ale się okazało (szkoda że jak już leżałam na łóżku w gabinecie ;) że mikro nie pomoże na blizny i że najlepiej jest zrobię zabieg złuszczania kwasem trójchlorooctowym.No więc wydałam 2 stówy na mikro po której buzia była gładsza może jakieś dwa dni a teraz znów jest wszystko po staremu. Więc idę po świętach na kwasy, wydać następne 3 stówy. Będzie mi twarz po kawałku odpadać przez kilka dni, ale ufam że będę mieć ładniejszą buzię. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
california_rose Re: Urynoterpaia na trądzik?? 17.03.08, 16:02 Troche przesadzacie. Uryna jakby nie patrzec jest "przefiltrowana" przez nerki, zawiera dokładnie mocznik, sole mineralne i wode. W moczu ZDROWEGO człowieka nie powinno byc bakterii, ani cukrów bialek. wydaje mi sie ze bardziej to my sami sobie mowimy ze to jest fuj i dlatego te opory a przeciez w slinie człowieka moze byc wiecej bakerii (jama ustna potencjalnie jest bardziej zagrozona)itd a przeciez całowac sie nie brzydzimy:P Nie namawiam do urynoterapii bo po co, skoro to tylko mocznik - w wielu kremach jest go wiecej niz w urynie, a najlepiej to isc do dermatologa :) Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś