malange 31.03.08, 22:57 Warto? Jeśli tak to jaką macie skórę, do jakiej skóry używacie i jakie są efekty :) Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna.wanna Re: Clinique 3 Step 31.03.08, 23:35 chwale sobie 3 steps jak nie wiem co :). uzywam nr II/III. nomen omen byl to moj pierwszy krok w strone lepszej cery, najlepszej jaka mam od 8 lat. mam cere mieszana, ze sklonnoscia do przetluszczania sie a takze alergii. rozszerzone pory i zanieczyszczona cera to byla moja codziennosc. po wstepnym oczyszczeniu u kosmetyczki zaczelam regularnie stosowac 3 kroki, cera sie wygladzila, rozjasnila, zaskornikow mniej o 50% (reszte zalatwily tabsy...). nigdy mnie ta seria nie podraznila, a wrecz koila moja cere - zwlaszcza zel nawilzajacy. toniki na poczatku troche szczypia, ale to normalne. nie nalezy przecierac nimi twarzy zbyt gorliwie, za mocno, 'podwojnie'. toniki i mydelka dzialaja lekko mikrozluszczajaco - jesli uzyjesz tych do cer mieszanych i/lub tlustych. te kosmetyki sa bezzapachowe wiec ryzyko uczulenia jest znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
mascota5 Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 08:28 Mam wrazliwa skore, wiec tylko teraz uzywam clinique, Nie musicice uzywac 3 step . ja czsami tylko uzywam Dramatically different moistuirizing lotion, i zylke mydlo bobas Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 08:32 Warto pod warunkiem, że używa się wszystkich produktów z serii. Kiedyś kupiłam tylko DDML i byłam rozczarowana, teraz pełna "kuracja" przynosi rezultaty. Mam cerę mieszaną. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 08:59 ja również polecam. mam cerę mieszaną, z wyleczonym trądzikiem. skomponowałam sobie własny zestaw ;) mydełko mild, lotion nr 2, DDML i DDMG zależnie od potrzeb: DDML pod makijaż w zimę, DDMG jest świetny pod mój samoopalacz do twarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 11:47 nie warto moim zdaniem. zużyłam zestaw mini produktów bez żadnej rewelacji. jedyne co clinique zrobił to mocno wysuszył mi twarz co nie zdarzyli mi sie jeszcze przy zadnych innych kosmetykach a stosowałam wiele naprawde mocnych tonikow itd. wiec szkoda kasy :) teraz ratuję moją wysuszoną buzię naszą polską ziają :) i sobie chwale :D Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 15:00 Ja też myśle o 3 krokach. Kupie 3 mimo że mam bardzo tłustą skórę bo podobno jest bardzo mocna. Teraz w sieciówkach widziałam zestaw za 95 zł. Myśle ze od tego zaczne i porzadnie przetestuje zanim kupie większe objętości Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 15:18 Dziewczyny, na ile zwykle starcza Wam ten zestaw za 95 zł ? Jestem po 2 tygodniach mniej więcej w połowie (jeszcze jej nie przekroczyłam ale już blisko) więc mam wrażenie że na miesiąc powinno wystarczyć. Najszybciej idzie chyba tonik, ale może takie mam tylko wrażenie. Na razie jestem przy pierwszym zestawie, kiedyś wypróbowałam ze 2 razy te miniaturki co były po 20 zł a potem trochę było mi szkoda kasy. Teraz jeszcze nie jestem w stanie ocenić jakości w odniesieniu do ceny, ale zarówno kiedy stosowałam przez kilka tygodni miniaturki, jak i teraz, widzę poprawę, cera zdecydowanie czystsza, nawilżona (mam zestaw 2). Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Clinique 3 Step 01.04.08, 15:30 Mam cerę mieszaną, wymagającą nawilżenia w punktach, gdzie jest nieco przesuszona używaniem Diacneal'u Avene. Z 3 kroków Clinique najbardziej pasuje mi mydło w żelu do cery suchej/mieszanej (Liquid Facial Soap Mild). Cała twarz jest po nim oczyszczona, nie podrażnia, nie wysusza, wygładza cerę, bardzo łatwo i dobrze się zmywa. Tonik mnie nie zachwycił, nie wyróżnia się niczym na tle innych, nawet wielokrotnie tańszych toników (inna sprawa, że moja cera niespecjalnie toleruje toniki, więc ich raczej nie używam). Krem (Dramatically Different Moisturizing Lotion) też mnie niczym nie zaskoczył, zwykły nawilżacz. Polecam więc to mydło w żelu, jest świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Clinique 3 Step 21.04.08, 19:02 Wreszcie nabyłam :) zaczynam testowanie & mam nadzieję, że dołączę do zachwalaczek i zadowlonych użytkowniczek Btw w temacie próbek - dostałam 3 (2 x perfumy + naklejki na paznokcie - te takie zamiast lakieru, szkoda że tylko 2 bo paznokci na dłoniach mam standardowo 10 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś