Gość: Kasia IP: *.advatech.pl 04.09.03, 09:18 Ostatnio bardzo wypadają mi włosy ! Co zrobić ? Jakie szampony, a może któraś z Was wie co jeszcze. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Co zrobić ??? 04.09.03, 09:21 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Ostatnio bardzo wypadają mi włosy ! Co zrobić ? Jakie szampony, a może > któraś z Was wie co jeszcze. > Pozdrawiam > Kasia Wpadanie może być związane z przesileniem letnio jesiennym lub zmianą diety, stresem etc. Spróbuj zaopatrzyć sie w skrzyp polny (apteka), szampon wzmacniający wloski np. Ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Co zrobić ??? IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 04.09.03, 09:32 Rodzina Lellewelów (słynących z bujnych czupryn - wystarczy spojrzeć na fotkę Joachima L.) stosowała podobno miksturę na wzmocnienie włosów. W jej skład wchodziły: olej (zdaje się że rycynowy, ale poewna nie jestem), sok z rzepy, żółtka jaj i sok z cebuli. Smaruje się tym skórę głowy, regularnie przed myciem, ze 2-3 razy w tygodniu, potem myje. Wszystko jest ok, tylko ta mikstura przeraźliwie śmierdzi. To chyba ta rzepa z cebulą! Umyte włosy później nie śmierdzą, ale niech no tylko się włosy zmoczy, albo się spocą! Wypadały mi włosy, smarowałam, włosy po jakimś czasie przestały wypadać, a te co były, faktycznie się sporo wzmocniły! Ale chodziłam na basen. Co zdjęłam czepek pod prysznicem, czułam wokół siebie otoczkę rzepy i cebuli. I to tak było jeszcze ze 2 tygodnie po zaprzestaniu kuracji. Ale teraz wszystko jest ok., włosy zdrowe i mocne! I gęste!!! Odpowiedz Link Zgłoś