Dodaj do ulubionych

dekoloryzacja+farba

09.09.03, 18:43
Hej mam maly problem od kilku lat farbuje wlosy i moim pierwszym kolorem byl
rudy naturalnym jest ze teraz jaka bym nie polozyla farbe zawsze po pewnym
czasie zejdzie mi do wyblaklego rudego. Teraz chcialabym zdekoloryzowac kolor
i polozyc zwykly braz i nie wiem jak sie za to zabrac?mozna to przeprowadzic
jednego dnia?moze ktos mial juz podobne doswiadczenia?bede wdzieczna za
wskazowki
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: dekoloryzacja+farba 17.09.03, 22:28
      Witam
      Radzę w tej sprawie udać się do swego, lub jeśli takiego Pani nie ma, to do
      dobrego fryzjera. Mam dużo doświadczeń ze zniszczonymi włosami po zabiegach
      tego typu. Teoretycznie, taki zabieg wykonuje się w jednym dniu. Efekt końcowy
      zawsze zależy od wyjściowego stanu włosów (zarówno od ich koloru jak, i to
      przede wszystkim, ich kondycji. Dlatego tak ważne jest, aby przed zabiegiem
      poradzić się z doświadczonym fryzjerem.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • hanka17 Re: dekoloryzacja+farba 18.09.03, 10:53
      Witaj,
      ja mam podobny problem, rozjaśniałam włosy od lat ale nigdy nie udało mi się
      uzyskać b. jasnego blondu, zawsze po pewnym czasie kolor zmywał się robiąc się
      żółtawo - rudy. Teraz pofarbowałam całe włosy na popielaty blond, który
      wyszedł b. ciemny. W związku z tym bardzo chciałam zdekoloryzować całe włosy i
      wrócić do blondu. Obdzwoniłam w tej sprawie sporo fryzjerów. Zrezygnowałam z
      dekoloryzacji gdyż jest to zabieg bardzo drastyczny dla włosów. Widziałam też
      skutki tego u 2 fryzjerek w salonie. W Twoim przypadku podejrzewam, że i tak
      nie byłoby efektu jakiego oczekujesz, gdyż jeśli masz naturalne włosy rude lub
      brązowe, to po zastosowaniu tego środka, może Ci wyjść bardzo jasna marchewka
      lub jajeczko (ostra żółć) a po tym włosy będą już tak zniszczone, że co byś
      nie nałożyła to nie chwyci lub szybko się zmyje. Fryzjer chętnien Ci to zrobi,
      ale skutki będą tragiczne. Mi osobiście sam fryzjer odradził ten zabieg
      strasząc że będę musiała codziennie wstawać 1,5 godź wcześniej, żeby się
      uczesać.Już lepiej zrób np. dwukolorowy balejaż z brązem i jakimś innym
      odcieniem - bedzie mniej drastycznie - a efekt może być tylko lepszy.
      Pozdrawiam :))) Hania
      • lena81 Re: dekoloryzacja+farba 20.09.03, 12:26
        bardzo dziekuje za rady i chyba Haniu masz racje zrobilamsobie jakis czas temu
        pasemka i juz teraz widze ze moje wlosy tego tak dobrzenie przyjely(chociaz o
        dziwo zrobily sie grubsze!!!)jak na razie przeszla mi ochota na eksperymenty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka