mal-sia 18.05.08, 10:23 czym doprowadzic piety do gładkosci? smaruje ,szoruje je i tak sa w opłakanym stanie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garraretka Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 10:31 tak ciężko użyć wyszukiwarki? albo chociaż przejrzeć wątki na pierwszej stronie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=79550612 Odpowiedz Link Zgłoś
mamus-ia111 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 11:02 Witaj! Mysle,ze po to jest forum,zeby moc sie kogos doradzic... Ja osobiscie polecam masc witaminowa kupisz w aptece za ok 2zl.Smaruj 2,3razy dziennie napewno pomoze.Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: ah te piętki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 11:14 A ja polecam (oprócz wyszukiwarki oczywiscie ;-) ) dobrą pedikiurzystkę. Niektórzy muszą się przełamać, żeby do niej pójść, ale może się okazać, że dobra pedikiurzystka po kilku wizytach ładnie wyprowadzi stopy do ładnego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: ah te piętki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 15:10 Pedicure swoja drogą, ale są przypadki w których nawet dobry zabieg nie pomaga, w gabinecie polecam zabieg parafinowy na stopy, prócz tego, do domowej pielęgnacji nic tak nie działa jak profesjonalne specyfiki - chociażby bardzo dobry jest krem do stóp suchych i zniszczonych - Neutrogena, kosztuje ok. 20zł. Już po 5 dniach widać poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_xi Re: ah te piętki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 23:18 Dokładnie tak. Bez tego ani rusz. Na stopach narasta zrogowaciały naskórek, który musi być co jakiś czas ścięty omegą, lub jak ktoś woli to opiłowany frezarką. Choć od klientek wiem, że nie bardzo frezarkę lubia ;)Potem peeling, krem i w ten sposób można stopy wyprowadzić. Wtedy pielęgnacja w domu staje się łatwiejsza, a przy regularnej dbałości stopy odwdzięczą się i będą mięciutkie i zadbane :) Odpowiedz Link Zgłoś
red.cherry Re: ah te piętki....... :( płakac się chce.... 19.05.08, 09:15 sloneczna.dziewczyna napisała: > A ja polecam (oprócz wyszukiwarki oczywiscie ;-) ) dobrą > pedikiurzystkę. Niektórzy muszą się przełamać, żeby do niej pójść, > ale może się okazać, że dobra pedikiurzystka po kilku wizytach > ładnie wyprowadzi stopy do ładnego wyglądu. Tak, ona na pewno cuda zdziała. Dziewczyny, czy tak trudno zadbać o siebie w domu? Z każdą pierdołą trzeba lecieć do kosmetyczek, itp.? Dajcie spokój. Na rynku jest mnóstwo kremów, peelingów i innych kosmetyków do stóp. Można nabyć w aptece np. maść na pękające i szorstkie pięty. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: ah te piętki....... :( płakac się chce.... 20.05.08, 15:52 Red.cherry, po co z kazda pie.. latac do lekarza, jak mozna kupic ksiazki medyczne i samemu sie leczyc? Po co z kazda latac do krawcowej, sklepow odziezowyc - kazdy potrafi w koncu sam sobie uszyc ubranie przy odrobinie wprawy? Po co w ogole chodzic do dentysty - mozna samemu sie wyedukowac, w koncu to nie taka sztuka zaszpachlowac dziure? Po co placic doradcy podatkowemu - kazdy w miare inteligentny czlowiek moze sam doczytac przepisy i prowadzic wlasne interesy? Po co zlecac prowadzenie ksiag ksiegowej - tez mozna robic samemu, to latwe? Po co chodzic do restauracji, skoro mozna obiad przygotowac samemu w domu, kupic przepisy? Po co wzywac hydraulika? Malarzy? Budowlancow? Krew sobie tez samemu mozna pobrac, zadna sztuka. Wiekszosc czynnosci, Red.Cherry, jestesmy w stanie swietnie wykonywac sami. Problem polega na tym, ze doba ma 24 godziny - wiec mamy kontraktorow i subkontraktorow, ktorym placimy nie tyle za wykonanie czegos, co w duzej mierze moglibysmy zrobic sami, ale za CZAS, ktory mamy wolny, podczas gdy oni robia cos za nas/dla nas. Czas jest najwieksza wartoscia, Red.Cherry, i jezeli mam do wyboru spedzenie 15 minut u kosmetyczki vs papranie sie z maseczkami i depilacjami w domu przez 45 minut czy godzine, to wole zaplacic i miec te pol godziny czy godzine wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 15:22 Kup płyn do kąpieli stóp Tołpy, pumeks, krem do stóp Zaji w pomarańczowym pudełku i zacznij systematycznie robić pedicure. Możesz dokupić też peeling Sally hansen "Pedicure in a minute". Za miesiąc nie będziesz narzekać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 16:17 Polecam babciny sposób- jak dla mnie rewelacja. Smaruj codziennie stopy, zwłaszcza pętki dobrym, tłustym kremem i nakładaj skarpetki bawełniane do spania. Zapewniam Cię, że wystarczy 2 tygodnie i kłopot z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 17:38 lookbill napisała: > Polecam babciny sposób- jak dla mnie rewelacja. Smaruj codziennie > stopy, zwłaszcza pętki dobrym, tłustym kremem i nakładaj skarpetki > bawełniane do spania. Zapewniam Cię, że wystarczy 2 tygodnie i > kłopot z głowy A ten krem nie wetrze się w skarpetki zamiast w skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 22.05.08, 10:06 Nie wetrze się, zapewniam. Miałam taki kłopot ze swoimi piętami przy specyficznej pracy i właśnie to mi pomogło pozbyć się kłopotu. Musi być jednak naprawdę coś tłustego- wazelina, krem Nivea albo nawet oliwa z oliwek. Wetrzeć przed snem i nałożyć skarpetki bawełniane. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 18.05.08, 21:41 Kup sobie tarke do piet Rossmanna (teraz jest w promocji za 4zl), krem do stop Scholl (ok 15zl) i peelling 4 pory (taki fioletowy ok. 4,50zl) :) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 19.05.08, 09:00 mozesz spróbowac krem z mocznikiem dla mnie rewelacja na suche pięty kolana łokcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 19.05.08, 11:50 Ja swoje doprowadziłam w tydzień do całkiem przyjemnego stanu:) Po pierwsze codziennie podczas kąpieli je ścieram tarką, najzwyklejszą rossmanowska za 3 zł. Już sie przekonałam, że lepiej co tydz. kupować taką niż szarpnąć się raz na droższą:P Dodatkowo raz/dwa w tygodniu porządnie peelinguję stopy kawą. Dwa razy dziennie smaruję stopy dernilanem Herbapolu i kilka co drugi dzień kremem z wysokim stężeniem mocznika np. Oxeril 30, Xerial 30, Xerial 50. I to naprawdę wystarczy:) Teraz czekam jeszcze na krem z avonu z 10% kwasem glikolowym, żeby utrzymać stopy w dobrym stanie. Cyli krótko podsumowując - przede wszystkim porządna eksfoliacja zarówno mechaniczna jak i chemiczna :P Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Krem z mocznikiem 19.05.08, 11:53 Możecie polecic jakis dobry? I ile taki krem kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Krem z mocznikiem 19.05.08, 13:09 Oxeril 30 na pękające pięty jest niezły, koszt ok. 15zł. Xerial 30 i 50 są drozsze - ok.40zł, ale o tyle lepsze, że mają od razu w składzie kwas salicylowy i glikolowy. Jest też kilka tańszych maści aptecznych z mocznikiem ze stężeniem do 15% Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: Krem z mocznikiem 19.05.08, 13:15 dzieki! :) Nie mam problemu z pękającymi piętami, tylko mam bardzo twardą skórę na podeszwach stóp. Tarka mimo regularnego stosowania kiepsko sobie z tym radzi :( więc chyba muszę zkupic taki krem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: Krem z mocznikiem 19.05.08, 13:30 Ja używam Neutrogeny na zniszczone i suche stopy i naprawdę super, stopy są miękkie i skóra na piętach różowiutka, a nie jak zawsze pomarańczowo - sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_do_przodu Re: Krem z mocznikiem 19.05.08, 13:42 Ja po kilku tygodniach noszenia zajefajnych butów ecco, które doprowadziły moje nogi do koszmarnego stanu, niby wygodne, ale tak jakoś uciskają stopy w niektórych miejscach już byłam załamana. Kupiłam Xerial 30 SVR - po weekendzie, smarowałam łącznie może 5 razy, moje stopy są super, jestem zaskoczona, najgorzej było w tym miejscu gdzie się robią haluksy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Krem z mocznikiem 19.05.08, 13:50 Dużą ilość mocznika zawiera również Cracked Heel Repair Scholla a jest chyba połowę tańszy. Ja go używam jak zwykłego kremu, na całe stopy, w połączeniu z pedicure daje stopy jak u niemowlaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Krem z mocznikiem 20.05.08, 01:08 doda1983 napisała: > dzieki! :) > > Nie mam problemu z pękającymi piętami, tylko mam bardzo twardą skórę > na podeszwach stóp. Tarka mimo regularnego stosowania kiepsko sobie > z tym radzi :( więc chyba muszę zkupic taki krem. Tez nie mam pękających pięt:) Ale kremy z mocznikiem sobie bardzo chwalę, bo wraz z tarka dobrze sobie radzą ze zrogowaciałym naskórkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
cola2008 Re: Krem z mocznikiem 20.05.08, 18:48 Mój facet miał też na prawdę gruuuubą i twardą skórę pięt, też smarował, moczył i używał tarki do stóp, ale teraz z tym koniec! Wczoraj wrócił od kosmetyczki z na prawde gładkimi stópkami:) Najpierw moczył nogi wodzie z jakąś solą, potem kosmetyczka zgrabnie, jak to określił poobcinała mu skórę pięt- oczywiście bezboleśnie, wsmarowała mu kremy i kazała kupić maść Dernilan za 6 zł i efekt jest odczuwalny:) Powiedziała że ma przychodzić co 2 miesiące i 2, 3 razy w tygodniu używać pumeksu i tej maści. Zapłacił 60zł więc nie wiem czy to duzo czy mało ale napewno sie opłaca bo efekty są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia245.1987 Re: ah te pietki....... :( płakac się chce.... 21.05.08, 13:33 sa odpowiednie kosmetyki do piet, mozna tez isc do dermatologa z tymproblemem Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Tylko Dermesa! 22.05.08, 02:43 Kup w aptece plyn na pekajaca skore dstop i dloni DERMESA. Rewelacja! Wystarczy uzyc go rano i wieczorem. Juz po pierwszym uzyciu widac poprawe. Mialam twarda skore na pietach - a teraz jest miekka i zadbana. Naprawde polecam! Odpowiedz Link Zgłoś