minniemouse Re: Rabarbar 05.06.08, 23:23 """Dluzsza dyskusja na forum kobiecym predzej czy pozniej wywola komentarze typu "stara baba". Jakie kobiety sa mile wobec innych kobiet... W jakim wieku jest sie "stara baba"? Ja bym tak zadnej kobiety nie nazwala.""" zalosne. moze mi jeszcze powiesz ze Malgorzata Niemien to ciagle mloda dziewoja? stara baba to stara baba - kobieta ktora przekroczyla pewien prog wieku chocby nie wiem jak sie swietnie trzymala. zeby nie wiem jak sie cudownie trzymala Demi Moore - to juz jest STARA BABA. i to WIDAC. mlodym moja droga sie jest dopoki wymiana starych komorek na nowe zachodzi sprawnie, skora nie traci jedrnosci i elastycznosci. dzieje sie tak niestety tylko do trzydziestki, w tym wieku te procesy sie zwalniaja i zaczyna proces starzenia. To ze coraz wiecej kobiet wyglada dobrze w starszym wieku nie oznacza ze przestaly byc starymi babami w wieku 40 czy 50 lat. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland minniemouse 06.06.08, 03:55 Protestuje przeciwko uzywanemu przez Ciebie uparcie, nawet z luboscia, okreslenia "stara baba". Nie upieraj sie przy tym, ze w pewnym wieku kazda nia jest. TY chcesz tego okreslenia uzywac. Powinnas sie wstydzic jako kobieta inne kobiety tak okreslac. Myslalam, ze tak robia glownie ci mezczyzni, ktorzy niezaleznie od wieku i wygladu uwazaja, ze tylko kobieta do 30 jest atrakcyjna. Starzejemy sie bardzo roznie glownie nie z powodu genow (za wyjatkiem bardzo rzadkich chorob), ale srodowiska w jakim zyjemy (zanieczyszczenia), naszej diety, wystawienia na ultrafiolet, tego czy bierzemy suplementy, czy nie. Najlepszym dowodem na to sa blizniaki, ktore beda bardzo roznie wygladac w zaleznosci od tego, czy zmarnuja, czy dobrze wykorzystaja dane im geny. Nie wiem, czy sama nalezysz do kategorii (stworzonej przez Ciebie) starych bab. Moze jestes bardzo mloda, moze przedwczesnie postarzala i przez to zgorzkniala? Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Rabarbar 06.06.08, 08:10 minniemouse napisała: > """Dluzsza dyskusja na forum kobiecym predzej czy pozniej wywola > komentarze typu "stara baba". Jakie kobiety sa mile wobec innych > kobiet... > W jakim wieku jest sie "stara baba"? > Ja bym tak zadnej kobiety nie nazwala.""" > > zalosne. > > moze mi jeszcze powiesz ze Malgorzata Niemien to ciagle mloda > dziewoja? > > stara baba to stara baba - kobieta ktora przekroczyla pewien prog > wieku chocby nie wiem jak sie swietnie trzymala. > zeby nie wiem jak sie cudownie trzymala Demi Moore - to juz jest > STARA BABA. i to WIDAC. > > mlodym moja droga sie jest dopoki wymiana starych komorek na nowe > zachodzi sprawnie, skora nie traci jedrnosci i elastycznosci. > dzieje sie tak niestety tylko do trzydziestki, w tym wieku te > procesy sie zwalniaja i zaczyna proces starzenia. > > To ze coraz wiecej kobiet wyglada dobrze w starszym wieku nie > oznacza ze przestaly byc starymi babami w wieku 40 czy 50 lat. > > Minnie Posluchaj Minnie jak w tej "ciszy" wokol Ciebie bezlitosnie tyka zegar...Odmierza czas,coraz bardziej przyblizajac Cie do "nieuniknionego",czyli STARCZEGO wieku 30-tu lat:D Fajnie pojmujesz swiat,moje gratulacje. Pazdrawiam ,buzka Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: faszyzm 06.06.08, 12:23 ps, kiedy zaczyna sie byc dokladnie "stara baba" to rzeczywsci trudno okreslic. na pewno nie jest sie nia jak sie ma 30 lat, nawet poczatek 4O. to gdzies pozniej. ale 50 lat to juz niestety "stara baba".. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: faszyzm 06.06.08, 12:56 tworzmy pelna liste kategorii: stara baba - kobieta lat 41 i 4 miesiace (i kazda, ktora na to zasluguje) Zyd - osoba skapa, z zakrzywionym nosem i wylupiastymi oczami (i kazda, ktora nam podpadla) czarnuch/cygan - osoba o skorze ciemniejszej niz kawa z mlekiem (i kazda, ktora mam ochote upodlic) szczeniak - osoba mlodsza niz 25 lat (i kazda, ktora chce zdyskredytowac) stary dziad - sasiad debil - dziecko kolezanki z pracy ku.. - sprzedawczyni z warzywniaka pedal - student z gory ale przestane, bo dyskusja zaczyna byc zbyt latwa. A ja nie lubie jak jest zbyt latwo. Pokoj Tobie Minni oraz Twojej zagrodzie, wiem, ze Cie powkurzalam i o to mi chodzilo, bo swieta nie jestm. Jednak trace na tej dyskusji czas i spokoj, bo zamiast gadac o tym co lubie, a lubie o urodzie, zabiegach i babskich pomyslach na ww, to piore sie z Toba po pysku. A mam faze na bycie femme, lezenie i pachniecie. Wiec pokoj i zgoda, masz w tym co mowisz jakis kawalek hie-hipokrytycznej racji, bo fakt, wszyscy sie oceniamy, dyskredytujemy i atakujemy. Ja Ciebie, Ty mnie i stare baby itd. I kupa jeza, swiata na lepsze tym nie zmienimy. A jesli moje wywody sa dla Ciebie zbyt nawiedzone, to i dla mnie tez troche sa. Jestem jaka jestm. rabarbar, co sie nagadal:) Odpowiedz Link Zgłoś
carolla8 (..) 06.06.08, 14:07 Sorry ze sie wcinam w Waszą dyskusję,ale nie mogę wytrzymać. Przeczytałam Wasze wpisy z uwagą i aż mnie zatkało. Dla mnie osoba 30+, 40+ itd. to taka sama osoba jak 15, 20+. Podziwiam kobiety starsze a piękne-bo zadbane.Chciałabym tak jak one wygladać. Dla mnie nie ma żadnego problemu z wiekiem.Absolutnie i nie rozumiem dlaczego ktoś je ma. Co cikekawe dopiero 30 dała mi to, co wiek młody nie dał. Bo dopiero dopiero teraz znam swoja wartosć, wyzbyłam się kompleksów, młodzieńczego tłuszczyku itd. CZuje się wolnym człowiekiem, pozbawionym stereotypów. Czuje sie b.dobrze we własnej skórze i dlatego uważam że pewnym wieku naprawdę zaczyna sie żyć. Nigdy nie miałam problemów z dogadywaniem sie z duzo młodszymi ludzmi, podobnie z młodszymi facetami:)) To jest po prostu kwestia akceptacji siebie i tego co życie przynosi. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Nie prawda jest ze młodośc to taka wspaniała sprawa dla każdego. Ja wręcz uważam ze jest o wiele trudniej.To ciągłe miotanie się, brak pewnosci siebie itd. W zyciu można zacząć ZAWSZE wszystko od nowa i zawsze jest na wszystko czas, wystarczy tylko chcieć i mieć świeże spojrzenie na świat, siebie i ludzi. I dlatego nie rozumiem dlaczego zupełnie młode osoby mają już takie skrzywienia. Tak samo nie rozumiem dlaczego osoby w wieku 35 lat (tu mam na myśli Ciebie Rabarbar i Rhode) czują sie stare (?!). Bo wybacz, tak to odebieram co piszesz. Dajesz sie tez podjechać, a to oznacza że Ciebie to "boli". A przecież jesteś młoda osobą. Co do meritum to w tzw.gonieniu młodości nalezy zachowac zawsze złoty środek i żyć pełnią życia, bez doszukiwania się usterek. A tu problem szcześcia został sprowadzony do zmarszczek tych wydumanych i tych rzeczywistych. Tak jakby nie było innych problemów w życiu. Nie wiem moze niektórzy nie mają zadnych kłopotów, chorób które przewartościowują całe spojrzenie na życie.Ale wątpie. (Juz wiecej nie bedę pisać, bo nie będę podbijała skądinąd dosc pustego watku). Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: (..) 06.06.08, 23:46 WNS, Poznan, rocznik 1997 (spoleczna, pracy), obrona u prof. Stachowskiego gestalt, Aion, Poznan, 1998/99 Trop, Warszawa, 2000 PSP, IPZ PTP, rocznik 2007, Warszawa z wyrazami szacunku:))) i nieklamana przyjemnoscia wykształciuch - rabarbar Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: (..) 07.06.08, 00:01 Rabarbar czy to bylo do mnie bo mi to nic nie mowi.... a tak nawiasem jesli ktokolwiek ma tu fobie starzenia sie to wlasnie Rhode. a tak wogole to Rhode ma dopiero 35 lat? a pisze jakby miala co najmniej 45 - i tak myslalam ze ma. a tu Rhode -o Bardotce; ""Starzenie jak najbardziej mozna opoznic. Ona je bardzo przyspieszyla, bo smazyla latami skore i juz w wieku 40 lat wygladala jak stara kobieta. Wyniklo to pewnie z niewiedzy jesli chodzi o to, co slonce robi ze skora. Kobieta wyglada przerazajaco, to nie jest normalne starzenie."" a tu Bardotka: cache.gawker.com/assets/images/gawker/2008/04/57157105.jpg zdaniem Rhode wyglada PRZERAZAJACO, nienormalnie. przerazajaco? nienormalne sytarzenie?? dla mnie to nadal sexy, urdoziwa starsza pani. a ze moglaby miec mniejsza siatke zmarszczek gdyby sie nie opalala? no i co z tego, ona (Bardot) nawet teraz ma wiecej sexu i uroku i urody w sobie niz niejedna 30ka. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Refleksja... 07.06.08, 00:35 dodam jeszcze to, ze o ile Sharon Stone, Tina Turner i te inne celebrities wygladaja bardzo dobrze w wieku 50 i wiecej lat to o tyle Bardotka ma na swojej twarzy, dekolcie, ciele wypisana historie swojego bogatego zycia - sex symbol nr 1, piekne cialo w St. Tropez, skandale, malzenstwa, kazda jej zmarszczka cos opowiada, nie sposb nie patrzec na te kobiete z podziwem, ktora tyle przezyla, na pewno gdyby chciala moglaby pojsc pod noz ale wlasnie ma tyle pewnosci siebie ze nie czuje takiej potrzeby, i to ze miala odwage zwyczajnie sie zestarzec wlasnie jest u niej takie pociagajace. moim zdaniem to ona zestarzala sie z godnoscia. a Rhode o niej ze "wyglada przerazajaco". please, i kto tu dostal "od ojca tyrana kuku za mlodu"? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland minniemouse 07.06.08, 21:20 Nie moge zniesc uzytego przez Ciebie okreslenia "stara baba". Nie mysle tak o zadnej kobiecie, niezaleznie od tego jak wyglada, czy ile ma la (co dla Ciebie jest najwazniejsze) Bardotka jest po prostu swietnym przykladem na to jak mozna zmarnowac wielka urode przez opalanie. Znam kobiety ok. 90 lat, ktore maja lepsza skore. Nie opalajcie sie kobiety. Ona nie zdawala sobie sprawy z tego, jak slonce niszczy skore i juz kilkadziesiat lat temu wygladala duzo starzej, niz mogla wygladac gdyby unikala slonca. Operacje, ktore ktos powyzej wspomnial nie pomoglyby jej. Moze wiele zabiegow Fraxel? Nie mozna podnoszac skore i miesnie pod nia naprawic tak duze zniszczenia sloneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minnie 07.06.08, 22:45 Dziwne jest uzywanie przez Ciebie okreslenia "stara baba", a potem mowienie o Bardotte, ze jest urodziwa, czy sexy. Gdyby miala 100 lat, to moze, ale ona ma dopiero 73 i jez kilkadziesiat lat temu byla antyreklama skutkow opalania. Mam ok. 40, ale ludzie daja mi mniej niz 30 nie dzieki genom (nie wierze w wielkie ich znaczenie), ale temu, ze dbam o siebie. Wydajnosc mojego organizmu jest lepsza, niz przecietnej 20 latki. Nie mialam zadnych operacji plastycznych, tylko 1 raz botoks miedzy oczy i IPL. Dzieki unikaniu slonca, niepaleniu papierosow, dobremu odzywianiu i temu, ze nie mam wahan wagi wygladam dobrze. Nie dzieki genom. Nie przeceniajcie ich znaczenia. Widzialam bardzo roznie wygladajace blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland przepraszam, ze znowu post po poscie 07.06.08, 22:55 Wiek ma tylko znaczenie jest chodzi o decyzje zostania matka. Wiele kobiet ma problem z zajciem w ciaze gdy zblizaja sie do 30. Pomijajac macierzynstwo, to mozna zrobic bardzo duzo by jak najdluzej nie tylko wygladac jak najlepiej, ale byc w jak najlepszej fizycznej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 do smutku20 08.06.08, 14:01 moglabym sie podpisac pod tym, co napisalas. Choroba zmienia widzenie wielu spraw, i mimo, ze chyba wiele lat nas dzieli (Ty masz 20, ja 35) to podobnie odbieramy sprawy zdrowia i urody. Tak jakos chcialam zareagowac na Twoja wypowiedz, wiecej nie mam do powiedzenia. pozdrowienia:) rabarbar Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minnie 07.06.08, 23:46 dziwne dla kogos ktos sie panicznie boi starzenia, np dla ciebie. ja w pelni akceptuje taki stan- NIEUBLAGANY stan przede wszystkim. dlatego nie boje sie i nie razi mnie okreslenie "stara baba" nawet w stosunku do mnie samej. osoba pewna siebie nawet o sobie z humorem powie "jestem juz stara baba". (co wcale nie znaczy ze w zyciu codziennym zwracam sie do innych per "stara babo") poza tym, mozna byc "stara baba", a mozna byc piekna "stara baba". I kazda kobieta w koncu osiaga wiek gdzie potocznie sie mowi o niej "to juz stara baba". zrozum to wreszcie, i zrozum tez ze zebys nie wiem jak wstrzymywala oznaki starzenia kiedys TEZ BEDZIESZ STARA BABA. Nie znosze zaklamania, eufemizmow i falszu. Bardotka jest PIEKNA SEXY STARA BABA, rozumiesz? i nie wymiguj sie ze pisalas tylko jak "na przykladzie Bardotki mozna zobaczyc jak slonce postarza" - napisalas ze wyglada PRZERAZAJACO i "nienormalnie starzeje sie". Przerazajaca jest raczej twoja opinia o takich postarzalych kobietach. Moja droga, moze nie wiesz ale tak wlasnie wyglada normalne starzenie sie - bez botoxu, wypelniaczy, skalpela. A nawet, zalozmy ze nie od slonca tak wyglada. dla ciebie i tak by bylo tak samo "przerazajace". i jeszcze to: "ona ma dopiero 73 lata" .... o ludzie. to w/g ciebie w tym wieku juz nie wolno tak wygladac? to jak ma wygladac czlowiek w tym wieku? jak Mary Tyler Moore? ona ust nie moze dobrze zamknac. Rhode moze ty wygladasz dobrze ale cos nie wydaje mi sie abys byla szczegolnie szczesliwa. Nie zrozum mnie zle Rhode jestem bowiem zdania ze jak kogos bez problemu stac na upiekszajace zabiegi i nie ma obsesji na punkcie swojego ciala to czemu nie, jego sprawa, ale okreslac normalna, po prostu juz stara 73 letnia kobiete ze zmarszczkami jako "przerazajaca" to dopiero jest odrazajace. Minnie ps. ""jez kilkadziesiat lat temu > byla antyreklama skutkow opalania."" nie za czasow Bardot. raz piszesz ze wtedy nie wiedzieli, teraz co innego. zdecyduj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minnie 08.06.08, 04:01 Od jakiego wieku jest sie wedlug Ciebie stara baba albo starym facetem? Czy ten wiek jest weglug Ciebie dla kobiet i mezczyzn inny? Jesli np. uwazasz, ze to jest 40 lat, to ktos kto ma 39 jest jeszcze mlody, a w dniu urodzin przekracza ta granice i nagle jest stary? Powiedz mi tez jak potrafisz okreslic ten magiczny wiek? Ludzie starzeja sie przeciez bardzo roznie, wiec dopoki nie znasz czyjegos wieku, to uwazasz dana osobe za mloda, ale zmieniasz zdanie w momencie poznania wieku tej osoby? Johny Depp rocznik 1963, zdjecie z tego miesiaca z MTV Movie Award. www.fadedyouthblog.com/wp-content/uploads/2008/06/mtv-highlights6.jpg Czy jest wedlg Ciebie stary, bo ma 45 lat? Znasz duzo mezczyzn, ktorzy wygladaja tak mlodzienczo w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minnie 08.06.08, 07:40 kiedy ty Rhode wreszcie zrozumiesz ze niewazne jak sie wyglada bo jak sie ma iles tam lat to sie JUZ NIE JEST MLODYM? tak Johhny Depp moje bozyszcze wciaz wyglada super, ale juz zaczyna byc starym zgredem, wyglada swietnie ale juz jest za stary zeby znowy grac w 21 Jump Street. rozumiesz wreszcie? a co do pytania Kiedy sie zaczyna byc stara baba albo starym dziadem- czytaj uwaznie moje wypowiedzi- juz sie na ten temat wypowiadalam. Johhny Depp 21 jumo street: entimg.msn.com/i/gal/JohnnyDepp/21Jump_Depp61579_400.jpg Johnny Depp today: www.theage.com.au/ffximage/2006/06/28/depp_narrowweb__300x423,0.jpg jak nie widzisz roznicy to pomysl o okularach, albo nie, dla ciebie okulary sa pewnie przerzakjace i postarzajce wiec zycze ci abys nadawala sie na Lasika. a tak w ogole to natura juz tak okrutnie z nami postapila ze kobiety starzeja sie brzydko a mezczyni dobrze. i niestety dlatego wiekszosc mezczyzn nadal wyglada atrakcyjnie starzejac sie (patrz Johnny Depp) i podobaja sie nawet mlodym kobietom, a niestety starzejace sie kobiety o ile nie maja szczescia w postaci dobrych genow lub wieliej kasy na zabiegi - ida w odstawke. prawda jest bolesna. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minnie 08.06.08, 08:47 Przeciez mnie nie chodzi tylko mlody wyglad, ale takze mlody organizn. To sa rzeczy przede wszystkim od nas zalezne. Tobie chodzi tylko o pewna cyfre. Wcale nie sadze, ze mezczyzni starzeja sie lepiej od kobiet. Pewni mezczyzni starzeja sie lepiej od innych mezczyzn tak jak i pewne kobiety lepiej od innych kobiet. Uwazam, ze Depp dzisiaj wyglada lepiej, niz wtedy gdy byl bardzo mlody. Wtedy mial okragla twarz, teraz "wyrzezbiona". Dzisiaj jest po prostu starszy, ma wiecej lat, ale to nie znaczy, ze jest stary. Poza tym, ja zamiescilam zdjecie Deppa z tego miesiaca (tego starszego), Ty chyba sprzed paru lat. Widzisz, to najlepszy dowod ze z wiekiem mozna nawet wygladac lepiej. Mozemy tak dyskutowac w nieskonczonosc, bo Ty upierasz sie, ze pewna cyfra oznacza bariere miedzy mlodoscia a staroscia. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minnie 08.06.08, 08:48 Twoje zdjecie jest sprzed dwoch lat, moje aktualne. Odmlodnial przez 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minnie 08.06.08, 09:22 Rhode, to zdjecie z linka ktore ty podalas jest po pierwsze nie z bliska, po drugie w slabym oswietleniu, po trzecie do nagrod byl "zrobiony". chyba nawet ty nie podejrzewasz ze on tak wyglada w rzeczywistosci. a jesli chodzi o "lepszy, gorszy organizm" - myslisz sie. wiek organizmu jest podyktowany przede wszystkim wiekiem biologicznym. i tak np. kobieta zdrowo sie odzywiajaca, zazywajaca ruchu, nieplaca bedzie przekwitac w mniej wiecej tym samym wieku co palaca itd. o ile w miare cwizcen mozna nabrac tezyzny fizycznej i byc silniejszym niz powiedzmy w mlodosci to organizm tak czy siak jest nagryzany zebem czasu. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re:moje zdanie 08.06.08, 13:51 Przeczytała tylko cześc watku... ale postanowiłam wyrazic swoja opinie. Dbanie o własne zdrowie i wyglad zewnetrzny jest bardzo wazne. Ja przed choroba nie dbałam o siebie...albo brak czasu..albo lenistwo i dopiero jak zachorowałam i przeszłam straszne leczenie...to stwierdziłam , ze wszystko musze zmienic w swoim zyciu. Zmiany musi dotyczyc rowniez wygladu zewnetrznego. I teraz szkoda mi zycia...bo jest najcenniejsze, na bycie gruba..bo otyłosc sprzyja chorobom..i nie warto byc grubym ze wzgledu na swoje zdrowie, szkoda zdrowia na bycie otyłym- ...szkoda mi zycia na odkładanie , ze pozniej zadbam o siebie..i np nie zrobie sobie botoxu na te pionowe zmarszczki przy brwiach, ...bo sobie zrobie..bo mi to poprawi humor, bo chce ... smarowanie kremami, filtrami to nie kaprys to ochrona przed czerniakiem...postanowiłam dbac i to robie o wyglad zewnetrzny abym byc zdrowa i juz. I dbanie o sobie nie uwazam za płytkie...oczywiscie..bez przesady...skalpel , naciaganie skory to nie dla mnie...ale kremy,maseczki, dbanie o skóre, zdrowy tryb zycia, szczupłosc, unikanie słonca ...to sa normalne wskazowki ktore maja zalecane osoby po ciezkiem doswiadczeniu z choroba. W tym wszystkim najwazniejsza kwestia to zdrowa dieta... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: smutek 09.06.08, 08:22 Andrew Weil?? no to juz wszystko rozumiem. to jeszcze sobie kup cudowne sposoby Kevina Trudeau do kompletu. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland co masz przeciwko Andrew Weil? 09.06.08, 18:56 Widze, ze zupelnie nic o nim nie wiesz. W wielkim skrocie: ukonczyl medycyne, ale nigdy jej nie praktykowal (bo nie zgadzal sie medycyna konwencjonalna), dzisiaj propaguje medycyne integracyjna, ktora jest przyszloscia. Jego program medycyny integracyjnej przyjelo juz wiele centrow medycznych w Stanach. Ale co ja tlumacze osobie, ktora z uporem uzywa okreslenia "stara baba".. i porownuje Weila do Trudeau... Przeczytaj o Weil'u, poczytaj jego strone i ksiazki. Wzbogaci to Twoje zycie, moze zmieni bardzo przestarzale spojrzenie na starzenie i poprawi Twoje zdrowie. Mam nadzieje, ze jestes na tyle otwarta en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Weil Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: co masz przeciwko Andrew Weil? 10.06.08, 00:16 no ja wlasnie wiem kto to jest Weil, dlatego on dla mnie nie jest zadnym autorytetem. wsadzam go do tego samego worka z Dupkiem Chopra, Hulda Clark i innymi oszustami. well, moze akurat Chopra i Weil nie sa takimi oszustami jak Trudeau i Clark niemniej jednak ich "metody medycyny integracyjnej" polegaja glownie na slownym wodolejstwie. od kiedy bardzo popularne staly sie metody typu wlasnie "mind over matter" bardzo duzo lekarzy zwietrzylo interes i przerzucilo na nazwijmy to "naturszczyzne i spiritualizm" co wcale nie znaczy ze to (posiadanie dyplomu MD) dodaje temu jakiejs autentycznosci. kazdy normalny lekarz ci powie ze pozytywne myslenie, cwiczenie umyslu, zdrowa dieta, ruch, sport, relaksacja i poczucie humoru przedluza zycie, poprawia kondycje, wyglad i pomaga w leczeniu choroby, Weil Ameryki nie odkryl. on tylko ja zapakowal atrakcyjnie. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland mininie 10.06.08, 00:38 To nie jest "przerzucanie sie na naturszczyzne i spiritualizm", ale medycyna, ktora laczy konwencjonalna i alternatywna. Gdzie tu oszustwo? W niektorych przypadkach pomaga tradycyjna i na pewno zabiegowej sie nie da zastapic, ale jesli chodzi o przewlekle choroby ta tradycyjna nie ma czesto nic do zaoferowania oprocz lekow dajacych wiele skutkow ubocznych. Wydaje sie, ze co miesiac jakis lek jest wycofywany z rynku z powodu szkod jakie wyrzadzil. Przeczytaj choc jedna ksiazke, ktora Weil napisal i potem pogadamy. Suplementy tez pewnie uwazasz za oszustwo? Program medycyny integracyjnej jest uznany w Stanach. Lubie tez kremy Weil'a (robione razem z firma Origins). Dzieki takiemu podejsciu jak Ty firmy farmaceutyczne robia fortune. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: mininie 10.06.08, 02:54 "" jesli chodzi o przewlekle choroby ta tradycyjna nie ma czesto nic do zaoferowania oprocz lekow dajacych wiele skutkow ubocznych."" alternatywna tez nie, a nawet A JUZ szczegolnie ALTERNATYWNA z pewnoscia NIE. Widze ze ty tez dalas sie oglupic propaganda "Big Bad Pharma". To jest staly refren Kevinka, a twierdzisz ze w niego nie wierzysz. Moja droga ty lepiej policz ile milionow zarobil Weil i jemu podobni do tej pory sprzedajac swoje ksiazki, jezdzac i wyglaszajac referaty, przyjmujac pacjentow i wciskajac im swoje "leki" i "suplementy" - oni nie zeruja na naiwnosci ludzkiej? a teraz jeszcze wpadli na swietny pomysl dlaczego by nie skorzystac finansowo na kosmetyce... . Trudeau ktory tak sie oburza na zarobki firm farmaceutycznych sam zbil bilion dolarow na oszukiwaniu ludzi. zreszta poczytaj sobie: dir.salon.com/story/books/feature/2005/07/29/trudeau/ on jest wspanialym przykladem takich co piora ludziom mozg gadka pt Big Bad Pharma sami zbijajac na tym bilionowe majatki. A tu sobie poczytaj o Andrew Weil: www.geocities.com/healthbase/weil_bmj.html szczegolnie powinno zapasc ci w pamiec to zdanie: """That's precisely what's disturbing about him: an MD who has lost touch with his scientific training, using his MD status to give credence to incredible ideas.""" His eight books have sold 6 million copies. Time magazine splashed his Santa-bearded face on its May 12, 1997 cover and later named him one of the 25 most influential Americans. "Andrew Weil's Self Healing" newsletter has 450,000 subscribers; his Web site (www.drweil.com) garners a half-million hits per week. findarticles.com/p/articles/mi_m1511/is_8_20/ai_55248815 ja Rhode wbrew pozorom nie jestem zamknieta na alternatywne metody i suplementy ale mam rozum i uwazam ze we wszystkim potrzebny jest zdrowy rozsadek. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: mininie 10.06.08, 03:01 Moze w akupunkture majaca tysiace lat tez nie wierzysz? Znam osoby, ktore bardzo zyskaly laczac leczenie tradycyjne z alternatywnym (czyli stosujac integracyjne) lub nawet rezygnujac z tradycyjnego zupelnie. Twoj wybor. Dzieki suplementom ja i bliskie mi osoby nie musza brac pewnych lekow. Czy nie wiesz, ze pewne suplementy zostaly w koncu uznane przez medycyne tradycyjna? Wiesz jak stara jest Medycyna Chinska (TCM Traditional Chinese Medicine)? Poczytaj o turmeric i jego wyciagu curcumin. Nie bede z Toba wiecej dyskutowac, nie chce mi sie. Z jakis powodow chcesz pozostac przy bardzo pesymistycznym i przestarzalym pojeciu o starzeniu sie. Moze zwalnia Cie to z odpowiedzialnosci za swoj wyglad i zdrowie? Zycze przyjemnej starosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: mininie 10.06.08, 03:04 Najzabawniejsze jest to, ze fakt zarabiania na czyms pieniedzy uwazasz za argument przeciwko komus. Ktos zarabia na tym, ze pomaga ludziom, kto inny robi fortune szkodzac nim. Nie widzisz roznicy? Mialam juz z Toba nie rozmawiac, chcialam tylko to dodac i wiecej juz na ten temat z Toba nie bede rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: mininie 10.06.08, 03:07 tylko ze ani Trudeau ani Weil wcale nie pomagaja. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: mininie 10.06.08, 03:11 ja rowniez wlasnie chcialam napisac "let's agree to disagree". wierz sobie w co chcesz, a ja ci gwarantuje jedno - wszystkie te fajne metody okaza sie funta klakow warte jak sie kiedys naprawde rozchorujesz. z mojego doswiadczenia wynika ze bez wyjatku zwolennikami metod "naturalnych" sa ci co wlasciwie nie choruja a jak choruja to na nic powaznego. nie zycze ci abys sie rozchorowala rzecz jasna. ale jesli tak sie kiedys stanie to wspomisz moje slowa. akupunktura? mialam robiona - i co.. hahahaa. pieniadze w bloto wywalone. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: mininie 11.06.08, 02:58 Jednak znowu pisze. O to chodzi by zmniejszyc ryzyko zachorowania wmacniajac organizm. Poczytaj, prosze to, co Weil pisze na ten temat. Dlaczego nie wierzysz w to, ze nasze zdrowie tak jak i wyglad sa w duzym stopniu w naszych rekach? Co jakis czas pojawiaja sie w mediach "rewelacje" na temat roznych suplementow, ziol, czy dobroczynnego dzialania pewnego jedzenia. A ja to wiem od lat, m.in. dzieki temu, ze czytam to, co pisze Weil. Zrozum, ze na suplementach, czy ziolach nie mozna zarobic tak jak na tradycyjnych lekach, bo nie mozna ich opatentowac. Jest oczywiste, ze firmy farmaceutyczne beda atakowac alternatywy do ich toksycznych drogich lekow. Nie sa jednak w stanie dowiesc ich szkodliwosci. Co jest wart lekarz ograniczajacy sie tylko do medycyny tradycyjnej opartej na przepisywaniu lekow? Nie wolalabys chodzic do lekarza majacego wiedze nie tylko z medycyny tradycyjnej, ale takze o innych metodach leczenia, ktory dzieki temu moze zdecydywac kiedy ktora metoda jest lepsza. Mam szczescie, ze moj lekarz jest taki. Dzieki temu jestem w nielicznej grupie osob w moim wieku, ktora nie bierze zadnych lekow na recepte. Mam mocny system odpornosciowy, dzieki suplementom polecanym wlasnie przez Weila. Od lat na nic nie chorowalam, choc przebywam czesto wsrod ludzi majacych choroby zakazne przenoszone droga kropelkowa, np. grype (nigdy tez nie zaszczepialam sie przeciwko grypie). Moze poszlas do osoby, ktora nie znala sie na akupunturze? Poszukaj kogos z kwalifikacjami. W Kanadzie panstwo placi za opieke medyczna, wiec sadze, ze powinno mu zalezec by coraz wiecej lekarzy bylo lekarzami medycyny integracyjnej, bo nie tylko, ze potrafia pomoc ludziom zapobiec chorobom, to znaja tansze (nie mowiac juz o tym, ze pozbawione skutkow ubocznych) metody lecznia. Naprawde, przeczytaj jakakolwiek ksiazke Weila. Zreszta juz czytajac jego website widzisz, ze czlowiek ma bardzo rozsadne podejscie do leczenia, bo integracyjne. Medycyna integracyjna, czy zapobiegawcza to rzeczywistosc, nie bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: mininie 11.06.08, 06:31 Ty mowisz o kilku osobach, ja o jednej: lekarzu integracyjnym. Kazdy sie moze w Chinach uczyc akupunktury. Nie macie w Kanadzie organizacji sprawdzajacych kwalifikacje? Nadal nie rozumiesz co to jest medycyna integracyjna? Chcesz miec takie podejscie jakie masz, Twoja sprawa. Zaloze sie, ze przez nie w wieku, powiedzmy 80 lat, Ty i ja bedziemy nie tylko ze wygladac zupelnie inaczej, ale biologicznie jedna z nas bedzie od drugiej starsza o kilkadziesiat lat. Chyba nie musze mowic, ktora z nas zestarzeje sie lepiej. Ja zapobiegne wielu chorobom, jesli nawet jakas mnie dopadnie, to moj organizm da sobie z nia rade. Polecam Ci to: www.drweil.com/drw/u/id/ART00430 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: mininie 11.06.08, 09:22 Alez ja rozumiem co to jest medycyna integracyjna jest to po prostu laczenie metod alternatywnych z konwencjonalnymi - bo co to innego moze byc? ja owszem stosuje pewne suplementy na wlasna reke tzn dowiaduje sie o nich przewaznie od ludzi ktorzy sie tym interesuja albo z Internetu ale jeszcze nie zauwazylam jakiejkolwiek poprawy od nich. dziekuje za linka ale ja juz przetestowalam szeroko zachwalany Grapefruit Seeds extract na moje zatoki, Olive Leaves, (mialo 100% dzialac) i nie zauwazylam zadnej roznicy w czestotliwosci i "jakosci" moich infekcji (teraz powiesz ze za krotko bralam, a moze byly nieswieze, a moze za male dawki itd) za to zawsze skutecznie mi pomagaja antybiotyki. (juz wiem, pewnie powiesz ze powinnam brac to i to razem. tylko ze wtedy nie wiadomo bedzie co tak naprawde zadzialalo. tzn wiadomo, ale wiesz...) chociaz zdaje sobie sprawe ze produkt ktory ty polecasz jest nieco inny ale zasada dzialania jest ta sama- dziala cudownie. powinnas pomyslec logicznie i wiedziec ze jesli masz silny organizm to czy bedziesz cos brala czy nie bedziesz to bedziesz zwalczala infekcje sto razy lepiej niz ktos ze slabym systemem immunologicznym. i tyle. jak juz wczesniej pisalam wszelkie zabiegi i produkty alternatywne polecaja mi ludzie zwykle z zelaznym zdrowiem, pewnien aspekt ktory ty potwierdzasz. wierze ze ruch, sport, zdrowe odzywianie, czas na relaks, gimnastyka umyslu np Sudoku to juz jest to co potrzebujemy aby wolniej sie starzec, mniej chorowac i ladnie wygladac. a suplemnty - coz jak ktos w nie wierzy to Ok with me. Milo mi sie z toba Rhode dyskutuje, ale widac ze ani ja ani ty nie zmienimy zdania. Akceptuje twoj sposob myslenia chociaz sie z nim nie zagdzam ale na szczescie mieszkamy w krajach gdzie mamy wybor :) chociaz nie powiem chetnie slucham co mowi dr Oz... bardzo podobny do dr Weil. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: mininie 23.06.08, 16:07 Ja tez ci cos zalece na przeziebienie - czosnek. Koszt - minimalny;) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: mininie 11.06.08, 22:57 Nie urodzilam sie z mocnym ukladem odpornosciowym, wiele lat byla chorowita, leczylam sie konwencjonalnie. Moje zdrowie diametralnie sie zmienilo gdy przerzucilam sie wylacznie na ziola i suplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: mininie 23.06.08, 16:04 Tradycyjna medycyna chinska to jedno, a wspolczesni szarlatani to drugie. Medycyna chinska ma kilka tysiecy lat. Podobnie joga, podobnie zielarstwo europejskie, nazywane pogardliwie 'medycyna ludowa'. Nie znam nikogo, kto otrulby sie ziolami (mimo ze istnieja smiertelnie trujace rosliny), za to znam przypadki zatruc lekami, ktore sa rzekomo bezpieczne (np. przeciwbolowe - voltaren itp) i sprzedawane bez recepty. Widzialam w aptece jakis preparat, rzekomo odmladzajacy - w skladzie mial kilka witamin. Oczywiscie sprzedawany byl za ciezkie pieniadze. To nie lepiej kupic sobie zwykly preparat witaminowo-mineralny? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: mininie 23.06.08, 22:20 ""Nie znam nikogo, kto otrulby sie ziolami (mimo ze istnieja smiertelnie trujace rosliny)"" no to rzeczywscie dowod: "ja nie znam nikogo". pozalowania godny sposob rozumowania. teraz wiadomo kto wierzy w te alternatywne brednie. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Dla mnie wiek to tylko cyfra 09.06.08, 04:17 Wiek organizmu nie jest podytkowany przede wszystkim wiekiem biologicznym, tu sie nie zgadzamy. Nie wiem dlaczego tak sie upierasz, ze wszyscy starzejemy sie tak samo. Mozemy bardzo duzo zrobic zeby opoznic wewnetrzne i zewnetrzne starzenie. Najbardziej widac roznice w starzeniu sie po pracy mozgu. www.sharpbrains.com/blog/2007/01/25/what-does-%E2%80%9Cnormal-aging%E2%80%9D-mean-do-we-all-age-the-same-way/ Aktywnosc fizyczna moze odjac 10 lat z naszego wieku biologicznego. www.webmd.com/fitness-exercise/news/20080129/to-slow-aging-get-moving Wiek biologiczny nie jest ten sam dla wszystkich. Uwierz w to. Twoje podejscie jest bardzo pesymistyczne i nieprawdziwe Polecam lekture ksiazek Andrew Weil i jego strone www.drweil.com Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Dla mnie wiek to tylko cyfra 09.06.08, 09:16 """" W pewnym wieku mozemy najwyzej wygladac na kobiete w wieku srednim. Prawdziwej mlodosci nie osiagniemy."""" mmhhhmmmmm... a z tym wiekiem biologicznym jest tak - masz 50 lat a cialo masz na 40, wyglad na 35, samopoczucie na 20. a prawda jest taka ze jestes juz... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland miniemouse i nie tylko 09.06.08, 18:48 Najwidoczniej chcesz uzywac okreslenia "stara baba", bo bardzo sie przy tym upierasz. To prawda, ze w pewnym wieku (bardzo dojrzalym)mozemy wygladac najwyzej na kobiete (czy mezczyzne w wieku srednim), ale nasz organizm moze byc biologicznie duzo mlodszy. Poza tym nikt nie jest "stara baba", ani nawet "baba". Sa kobiety. Procesu starzenia nie zatrzymamy, ale mozemy go bardzo spowolnic, mozemy odmlodzic sie zewnetrznie i wewnetrzenie (w tym, co bardzo wazne, nasz umysl). Jak mozesz wiec wszystkie osoby w tym samym wieku nazywac "starymi" jesli kazda z nich ma inny wiek? Np. dzisiaj mam gestsze wlosy, niz mialam bedac nastolatka, nadal jestem w stanie uczyc sie nowych rzeczy, w tym jezykow, a podobno z wiekiem ta umiejetnosc zanika. Masa miesniowa, czy wydajnosc organizmu jest tez podobno mniejsza, a wygrywam z nastolatkami w roznych amatorskich sportach. Czuje, ze moj organizm nie dosc, ze sie nie zestarzal, to jest dzisiaj w lepszym stanie. Przyklady moge mnozyc, wyglada, ze sie chwale, ale chce pokazac, ze mozemy zrobic naprawde wiele by starzec sie powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: do rhodeisland 11.06.08, 18:44 witam czuje sie juz lepiej, bo całe leczenie za mna..oby dalej zdrowie dopisało...ale wzwiazku z tym mam problemy z cera , włosow na razie nie mam..ale juz rosna...dzieki temu forum odkryłam wizaz...i duzo czytałam ostatnio na temat kosmetyków...oj wyszło ze byłam do tej pory totalna abnegatka w dbaniu o cere, skóre itd. chiałam napisac, ze chociaz tutaj wiele osób krytykuje Cie...to ja w 100% popieram..tak trzymaj... albo sie myle, ale chyba Ty pisałas o jakis specjalnych ubraniach na plaze ....aby unikac słonca i do kapieli...ja słonca boje sie panicznie i musze chronic skóre na maxa...wiec szczerze jestem tym zainteresowana... jezeli dobrze kojarze..ze był jakis watek o takich specjalnych ubraniach na plaze... dbanie o swoj organizm..o dobry wyglad..to jedna z najwazniejszych kwestii w zyciu kazdego człowieka. Fajnie , ze starasz sie pieknie i młodo wygladac...ja tez rozpoczełam walke, aby wygladac jeszcze lepiej niz przed choroba. Ale juz jestem zdrowa co bardzo mnie cieszy..a teraz chce odbudowac organizm, cere, włosy itd. I chce wygladac młodo ..tak jak Torbicka czy a nie jak Dymna( Anne dymne bardzo cenie i szanuje). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: do rhodeisland 11.06.08, 19:05 jeszcze cos dopisze..doczytałam wymiane zdan z minie... moje zdanie...w chorobach typu grypa, przeziebienie mozna odrzucic konwencjonalne leczenie..natomiast w chorobach powaznych niestety nie..ale trzeba dołaczyc do konwecjonalnych metod inne...suplementacja, odpowiednia dieta, ruch, zioła itp...tak aby odbudowac system odpornosciowy organizmu. Mnie lekarze kazali suplementacje..rcomer na białe ciałka krwi , dieta gdzie króluje sok z czerwonego buraka, brokuły, natka pietruszki...i moj organizm po chemii odbudowywał krew , własnie dzieki diecie, suplementom...i obyło sie bez ciezkich dodarkowych leków. Mam mnóstwo ksiazek , ktore przeczytałam ...co zrobic aby wzmocnic organizm..itd... i zmiana trybu zycia, diety, suplementy, witaminy, pierwiastki itd..to podstawa...spokoj ducha i brak stresu to równiez... ale jak juz jest powazna choroba..to trzeba sie oddac w rece lekarzy i brac na serio bardzo ciezkie leki bo nie ma sie wyjscia. ale lepiej zapobiegac niz leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you smutek20 11.06.08, 23:05 Nie martw się i nie smuć się - też przeszłam tą samą chorobę co Ty. Sok z buraków jest bardzo dobry, dodatkowo oczyscza organizm z toksyn...Mi zalecano jeszcze wcinanie kości ( tzn. wysysanie szpiku), ale nie zdecydowałam się na to;-) Chorowałam jakiś czas temu, włosy odrosły, są piękne:-) Najważniejsze to dobre samopoczucie - wtedy człowiek zupełnie inaczej wygląda. A tak swoją drogą nie rozumiem tego ciągłego czepiania się rhodeisland. Gdzie tolerancja dla innych poglądów? Ja rozumiem tą kobietę, bo w dzisiejszym konsumpcyjnym świecie wygląd jest bardzo ważny. Chętniej przyjmą do pracy osobę atrakcyjną, ludzie zupełnie inaczej odnoszą się do ludzi atrakcyjnych niż do nieatrakcyjnych. A aby zatrzymać młodość poświęcam tylko swój czas:-) I trochę pieniędzy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland smutek 11.06.08, 23:10 Ciesze sie, ze czujesz sie lepiej. Nie wiem, czy w Polsce sa dostepne stroje chroniace przed sloncem, tak wysmiane na forum Moda. Lubie je nosic, bo nie chce w ogole sie opalac, nie chce tez smarowac cala kremami z filtrami. Lubie plywac, nie siedziec na sloncu. Nie chodzi mi tylko o stroje chroniace przed zimnem, uzywane do plywania i przez nurkow, ale takie ktore nie chronia przed zimnem, ale tylko przed UV Nie wiem, na co chorowalas. Ja nigdy nie poddam sie chemioterapii. To moja osobista decyzja. Uwazam, ze istnieja alternatywy do leczenia organizmu przez zatruwanie go. Aktorka Suzanne Somers na przyklada odrzucila chemie i dala sobie rade z rakiem piersi metoda alternatywna. Propaguje tez alternatywe dla tradycyjnej terapii hormonalnej w okresie menopauzy en.wikipedia.org/wiki/Suzanne_Somers tlumczenie polskie jest bardzo skrotowe, nie podaje wymienionych przeze mnie faktow. Tu firma produkujaca ubrania i stroje do plywania chroniace przed UV. Wysylaja do Europy. Ta informacje mozesz znalezc w kategorii shipping www.coolibar.com/sunprotectiveswimwear.html?source=adwordskt&words=sunprotectiveswimwear&version=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: smutek 11.06.08, 23:17 To byly te stroje i na forum Uroda, nie Moda. Swoja droga na tej samej stronie jest tez krem z mineralnymi (nie chemicznymi) filtrami. Nie wiem, czy firma wysyla do Polski (jesli to Cie interesuje), na pewno jest ta informacja w shipping. W takich strojach najlepiej sie plywa, bo sa jednoczeciowe www.solartex.com/servlet/-strse-384/Long-sleeve-long-leg/Detail Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: smutek 12.06.08, 00:22 Rhodeisland - powiedz mi, jaką alternatywną metodę wybrałabyś na 12 cm złośliwy nowotwór na miednicy? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: smutek 12.06.08, 02:09 ""Aktorka Suzanne Somers na przyklada odrzucila chemie i dala sobie rade z rakiem piersi metoda alternatywna"" jedna jaskolka wiosny nie czyni. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: smutek 12.06.08, 08:39 "Nie wiem, na co chorowalas. Ja nigdy nie poddam sie chemioterapii. To moja osobista decyzja. Uwazam, ze istnieja alternatywy do leczenia organizmu przez zatruwanie go. Aktorka Suzanne Somers na przyklada odrzucila chemie i dala sobie rade z rakiem piersi metoda alternatywna. " Uwazam, ze goloszenie tego rodzaju pogladow i wspieranie ich odizolowanym i niepotwierdzonym oficjalnie przykladem jest BARDZO NIEBEZPIECZNE. Rhode, kazdy ma prawo decydowac o sobie, sama znam osobe, ktora uwazajac chemie za trucizne, chodzila do szarlatanow. PS. powinna bylam napisac "znalam osobe, ktora"...szkoda, to byla cudowna kobieta, ktora dala sie komus zmanipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: smutek 12.06.08, 12:30 """Nie wiem, na co chorowalas. Ja nigdy nie poddam sie chemioterapii. To moja osobista decyzja. Uwazam, ze istnieja alternatywy do leczenia organizmu przez zatruwanie go. Aktorka Suzanne Somers na przyklada odrzucila chemie i dala sobie rade z rakiem piersi metoda alternatywna. Propaguje tez alternatywe dla tradycyjnej terapii hormonalnej w okresie menopauzy""" Alez Ty niekonsekwentna,Rhode ;) Raka bedziesz leczyc medycyna alternatywna,aby nie "zatruwac" organizmu,ale juz botox(trucizna)aplikujesz sobie bez obaw o ewentualne skutki uboczne:D pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: smutek 12.06.08, 23:11 a jakie sa skutki uboczne Botoxu, Mikka8? Rhode- tak jak napisala poprzedniczka- gdyby metody alternatywne byly skuteczne to by je stosowano. medycyna alternatywna nie ma zadnych "cures", either. ja akurat moge sie wypowiedziec na ten temat przynajmniej w kwestii moich migren. ZADNA alternatywna metoda nie pomogla mi w tej chorobie, i nie tylko mnie bo wlasciwie nikomu kogo znam z forum o migrenie. ZADNA. moze na 50 osob jednej pomogla akupunktura ZMNIEJSZYC bol i czestotliwosc napadow ale NIGDY nie bylo WYLECZENIA czyli "cure" zadna metoda alternatywna. medycyna tradycyjna tez nie ma na to "cure" ale przynajmniej jest kilka lekow ktore pomagaja dorazne. sa to tryptany i narkotyczne leki p/bolowe. niektorym troche botox pomaga. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Jak najbardziej stosuje sie metody alternatywne 13.06.08, 01:05 tzn. ludzie je wybieraja jako wylaczne leczenie albo dopelnienie tradycynego. Cancer Center Treatments of America na przyklad stosuja wszechstronne leczenie. To powinien byc standard, nie wyjatek. www.cancercenter.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jak najbardziej stosuje sie metody alternatyw 13.06.08, 02:40 Rhode, owszem coraz wiecej MD wlacza do swojej praktyki metody alternatywne ale to tylko dlatego ze ludzie tak czy siak beda je stosowac. to lekarz woli miec to pod kontrola, poza tym przeciez chodzi o pieniadze! to jest tylko business. juz ci pisalam ze alternatywna medycyna to billion dollar industry. lekarz tez chce zarobic doradzajac ziolka ale to wcale nie znaczy ze wierzy w to ze to LECZY. ale wie ze jest bezpieczniej dla pacjenta byc pod opieka MD ktory w razie czego moze interweniowac niz byc tylko pod opieka np homeopaty i dac postepowac chorobie. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Jak najbardziej stosuje sie metody alternatyw 13.06.08, 06:02 Tylko medycyna integracyjna ma sens. Pisza "ziolka" pokazujesz, ze nie doceniasz potegi ziol i suplementow i masz pogardliwe podejscie do nich. Do niedawna szkoly medyczne dawaly absolwentom wylacznie wiedze o lekach i chorobach. Na szczescie to sie zmienia. Weil najlepiej to opisal: www.drweil.com/drw/u/id/QAA326514 O medycynie integracyjnej www.drweil.com/drw/u/id/ART02054 A Tu, specjalnie dla Ciebie, lekarze medycyny integracyjnej w Kanadzie. Jesli pojdziesz do ktoregos przekonasz sie jak inne jest ich podejcie. Sprobuj! integrativemedicine.arizona.edu/clinic/alumni.html?country=Canada Lekarz medycyny integracyjnej jest tradycyjnie wyksztalconym lekarzem, ktorzy oprocz tego jest wyksztalcony w medycynie integracyjnej. To a propos Twojej uwagi o homeopacie i MD Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jak najbardziej stosuje sie metody alternatyw 13.06.08, 09:20 """Pisza "ziolka" pokazujesz, ze nie doceniasz potegi ziol i suplementow i masz pogardliwe podejscie do nich.""" az zaraz pogardliwe to nie, ale wybacz na wlasnym przykladzie wiem ze jak sie zachoruje na cos powaznego to wszelkie ziolka niewiele daja. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Wracajac do glownego tematu 17.06.08, 02:39 Postanowilam przestac rozpaczac, ze nie mam juz 20 lat i nie wydawac tyle pieniedzy na wymazywanie sladow mijajacego czasu. Moze jesli bede bogata, zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Wracajac do glownego tematu 17.06.08, 03:26 to juz sie nie boisz byc stara baba ;) no i co z tego ze jestesmy stare baby ale za to piekne stare baby :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś