Dodaj do ulubionych

Problem skorny HELP HELP!!!

29.06.08, 17:44
Od lat borykam sie z moja fatalna cera... :/
Ciagle wyskakuja mi jakies niespodzianki, czasami sa to czerwone bolace podskorne krostki, czasami malutkie babelki z plynem w srodku. Co gorsza czy je rusze (wiem, wiem nie powinnam) czy zostawie same sobie pozostaje mi po nich ciemniejsze przebarwienie.
Ale do diaska mam juz 26 lat i moj "mlodzienczy tradziko-problem" nie znika.
Naprawde nie wiem juz co mam robic.
Cera generalnie jest sucha. Po umyciu (zelem, pianka) jest sciagnieta.
Jednakze na policzkach tuz przy nosie, na nosie i troszeczke na czole mam rozszerzone pory. A syfki robia mi sie wlasnie na brodzie i na czole. Nie mam juz sily z tym walczyc. Sama juz nie wiem czego mam uzywac. Ma ktos pomysl co u licha moze byc nie tak z moja cera?
Moze to wina slodyczy, od ktorych jestem uzalezniona? Tabletki anty bralam i niewiele to zmienilo wiec to raczej nie hormony.
:/
Obserwuj wątek
    • jaaap1 Re: Problem skorny HELP HELP!!! 29.06.08, 20:40
      mialam to samo do czasu:) dermatolog przypisal mi wspanialy wspanialy lek! tzn
      antybiotyk. lekarz wypisuje recepte a w aptece przygotowuja ci cos na rodzaj
      toniku do przemywania twarzy. na poczatku podeszlam do tego sceptycznie. bo jak
      taki plyn ma sobie poradzic z moimi wypryskami?! wieczorem zasypialam a rano
      budzilam sie z nowymi krostkami:((( przemywalam twarz poczatkowo 3 razy
      dziennie, po ok 4 dniach przestaly sie pojawiac a po 7 dniach mialam gladka
      twarz! nie moglam w to uwierzyc. teraz stosuje lak raz, dwa razy w tygodniu.tak
      zapobiegawczo. mi pomoglo,ale nie wiem jak na to zareagujesz ty. aha, ten
      antybiotyk to detromecyna:) pozdrawiam i zycze powodzeni:)
    • renia_tm Re: Problem skorny HELP HELP!!! 29.06.08, 23:00
      A nie myslalas o wizycie u dermatologa lub w jakims dobrym gabinecie
      kosmetycznym?A moze zpisz sie na wizyte na ktorej dermatolog stwierdzi jaka masz
      cere,dlaczego twoja skora reaguje wlasnie tak i na co tak reaguje.... Oni
      naprawde potrafia pomoc i jeszcze odpowiednio dobiora kosmetyki,ktore beda
      odpowiednie wlasnie do twojej cery i napewno zaradza cos na twoja "fatalna cere "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka