IP: 64.81.200.* 28.09.03, 23:57
dziewczyny,
Mam takie pytanko:
Czy ktos uzywal tego kremu i jezeli to tak, czy tak naprawde on dobry jest?
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: La Mer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 00:03
      patrzac w skład- bardzo przeciętny
      • Gość: gonia01 Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 29.09.03, 04:39
        Z racji ze pracuje w Douglasie w USA mam dostep do tych kosmetykow i musze
        przyznac ze te kosmetyki sa przereklamowane i za krem nigdy bym nie zaplacila
        160 $, jest ogolnie bardzo ciezki w konsestecji cos jak nivea , polecam za to
        cleansing gel drogi bo 65$ ale starcza na dlugo , fantastycznie zmywa make-up i
        jest bardzo delikatny ogolnie polecam , przekonalam sie tez do oil absorbig
        tonic mimo ze alkoholowy z talkiem swietnie matuje i do mojej mieszanej cery
        jest extra ,

Pozdrawiam
        • Gość: lulu Re: La Mer IP: 64.81.200.* 29.09.03, 13:14
          dzieki za odpowiedz, ale chodzilo mi o krem do oczu za $ 90 i lotion za $ 140.
          Czy naprawde sa one warte?

dziekuje z gory za odpowiedz
          • Gość: gonia Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 29.09.03, 17:26
            Gość portalu: lulu napisał(a):

> dzieki za odpowiedz, ale chodzilo mi o krem do oczu za $ 90 i lotion za $ 140.
            > Czy naprawde sa one warte?
            >
            > dziekuje z gory za odpowiedz

A wiec droga Lulu

Eye balm ma lzejsza konsystecje niz moisturizing cream , uzywam go do tej pory
            ale musze przyznac ze w moim przypadku niczego nadzwyczajnego nie uczynil musze
            przyznac ze jedynym plusem jest to ze jest absolutnie antyalergiczny i nawet
            jak ci troche wplynie do oka to nic sie absolutnie nie stanie , ja osobiscie
            nie polecam bo cena wygorowana a dzialanie slabe , no ale zawsze mozesz
            poprosic o odrobine do wyprobowania .

Nie wiem o jaki moisturizing lotion ci chodzi bo jest tez oil absorbing lotion
            w kazdym razie mnie rowniez te kosmetyki nie przekonaly nawilzaja calkiem
            calkiem no ale ten ostry zapach zawsze przesladowal mnie przez caly dzien .
            Ale to sprawa indywidualna musisz poprosic o probki i wyprobowac .
            Ja osobiscie polecam NIEKTORE produktu La Prarie tez drogie ale przynajmniej
            widze jakies rezultaty.
            Pozdrawiam

• Gość: lulu Re: La Mer IP: 64.81.200.* 30.09.03, 02:40
              Goniu,

dziekuje ci bardzo za informacje.Przekonalas mie i widze, ze naprawde tak z
              tego kremu nic i nie ma. Zreszta czasem nie wiesz gdzie on jest produkowany?
              Wlasnie slyszalam o tym kremie La Prarie. A czy ty go uzywalas? A jezeli tak
              to ktore z nich polecasz?
    • Gość: GONIA Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 30.09.03, 04:58
      Wiesz bylam przekonana ze Creme De La Mer to amerykanska firma ale na
      opakowaniu pisze ze Made in Canada wiec zbaranialam i sorry nie wiem .

Z La Prarie zachwycona jestem Cellural Energy C Serum , mam mieszana cere i
      wiecznie zapchane pory po kremach nie wazne czy za 10 czy za 300$ i tak szczeze
      mowic nie wiem czy ogromna poprawe stanu cery zawdzieczam temu serum czy po
      prostu konsystecji tego kosmetyku (lekka zelowa ) , jedyna wada to fakt ze
      smierdzi okropnie cos jak karmel ale swietnie prasuje zmarchy i twarz jest taka
      promienniejsza .
      Moge tez polecic krem pod oczy z La Prarie Age Management Repair Eye,
      higieniczne opakowanie z pompka mimo ze drogi to niezmiernie wydajny , jest
      dobry choc cudow nie ma co sie spodziewac , i polecam ich wszystkie toniki choc
      cholernie drogie to musze przyznac ze wspaniale buzia robi sie jasniutka i
      mieciutka .
      Pozdrawiam
      • basia_niechcic Re: do Goni 30.09.03, 07:38
        Goniu,
        jesli pozwolisz zadam Ci jeszcze pare pytan. Otoz napisz troszke o firmie
        Sisley, czy dorownuje LP jakoscia, bo cenami na pewno. Jak ocenisz np. Sisleya
        w konfrontacji z kremem kawiorowym, co ma wieksze powodzenie u wymagajacych
        klientek? Ja, jesli idzie o LP jestem pod duzym wrazeniem ich kosmetyki
        kolorowej, np. kawiorowy makeup jest przeswietny, czyni cuda, bardzo lubie tez
        ich kredki i maskare.
        Ciekawi mnie czy zetknelas sie juz z nowym zapachem Cartiera, Baiser du Dragon,
        bardzo zaciekawila mnie kompozycja zapachowa tej wody. Zdaje sie, ze neiman
        marcus ma tu wylacznosc, ale czy to nalezy rozumiec, ze inne perfumerie nie
        moga sprzedawac tego zapachu?
        I jeszcze jedno, wydaje mi sie, ze to wlasnie Ty wspominalas na tym forum o
        skarpetkach silikonowych do stop, a moze sie myle, bo to bylo dosc dawno. Czy
        wiesz cos na ten temat? Gdzie mozna ich szukac, ile kosztuja, na jakiej
        zasadzie dzialaja? Napisz cos o tym.
        Z gory dzieki za odpowiedz.
        • Gość: gonia01 Re: do Goni IP: *.dyn.optonline.net 30.09.03, 17:21
          basia_niechcic napisała:

> Goniu,
          > jesli pozwolisz zadam Ci jeszcze pare pytan. Otoz napisz troszke o firmie
          > Sisley, czy dorownuje LP jakoscia, bo cenami na pewno. Jak ocenisz np.
          Sisleya
          > w konfrontacji z kremem kawiorowym, co ma wieksze powodzenie u wymagajacych
          > klientek? Ja, jesli idzie o LP jestem pod duzym wrazeniem ich kosmetyki
          > kolorowej, np. kawiorowy makeup jest przeswietny, czyni cuda, bardzo lubie
          tez
          > ich kredki i maskare.
          > Ciekawi mnie czy zetknelas sie juz z nowym zapachem Cartiera, Baiser du
          Dragon,
          >
          > bardzo zaciekawila mnie kompozycja zapachowa tej wody. Zdaje sie, ze neiman
          > marcus ma tu wylacznosc, ale czy to nalezy rozumiec, ze inne perfumerie nie
          > moga sprzedawac tego zapachu?
          > I jeszcze jedno, wydaje mi sie, ze to wlasnie Ty wspominalas na tym forum o
          > skarpetkach silikonowych do stop, a moze sie myle, bo to bylo dosc dawno. Czy
          > wiesz cos na ten temat? Gdzie mozna ich szukac, ile kosztuja, na jakiej
          > zasadzie dzialaja? Napisz cos o tym.
          > Z gory dzieki za odpowiedz.

Droga Basiu
          Nie moge Ci nic powiedziec w kwesti Sisley gdyz nigdy nie uzywalam tych
          kosmetykow , Douglasy w USA nie prowadza sprzedazy tych produktow , ale wiele
          dziewczat na forum pewnie ma orientacje. Z kolorowki La Prarie to rowniez
          kocham podklad z kawiorem , bardzo fajny natyralny choc kryjacy ma idealnie
          dobrany korektor . No i nowy zapach Cartiera tez jeszcze tu nie dotarl . Ja
          osobisie bardzo lubie Vere Wang i czasem dla poprawienia humoru w deszczowe dni
          Spring Flower Creeda .

Tak , kiedys pisalam o solikonowych skarpetkach i rekawiczkach firmy Bliss ,
          jesli ktos ma przesuszone stopy lub dlonie to calym sercem polecam choc to
          rowniez nie maly wydatek ale efekt gwarantowany. Z tego co pamietam to
          rekawiczki kosztowaly ok 50$ do tego nalezy kupic kremik za ok 26$ , ktory
          aplikujesz i nakladasz rekawiczki na jakies 30 min , po zdjeciu ich skora jast
          gladziutka i mieciutka . Co do zakupow to chyba w Saksie i na 100% w
          Douglasach.
          Pozdrawiam Pa
          • Gość: Patsy Re: do Goni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 16:15
            Używam szminki sisleya i błyszczyku, zregenerowały mi usta, przetestowałam
            mase szminek i po wielu selektywnych markach i nie tylko schodziła mi skóra do
            miesa( jestem alergikiem). polecam mimo wys. ceny .
      • Gość: lulu Re: La Mer IP: 64.81.200.* 30.09.03, 13:14
        pozdrawiam,
        Masz racje, rozmawialam jeszczez z jedna dziewczyna to ona mi tez polecila la
        Prairie. podobnie czyni " Cudo" :)
        Mam 29 lat i tak jak ty cere mieszana i wiec mi zalezy na dobrym kremie. Cena
        wygorowana, ale coz ..........
        A teraz gdzie poradzisz mi to kupic: w Saks czy jeszcze ktos ma?
        Nie wiem jakie lubisz perfumy, ale ja ostatnio kupilam GucciII ( rozowe)piekny
        maja zapach...

Milego dnia,

PS, Wspomnialas,ze mieszkasz w USA, ja tez w NY.
        • Gość: gonia Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 30.09.03, 16:48

> pozdrawiam,
          > Masz racje, rozmawialam jeszczez z jedna dziewczyna to ona mi tez polecila
          la
          > Prairie. podobnie czyni " Cudo" :)
          > Mam 29 lat i tak jak ty cere mieszana i wiec mi zalezy na dobrym kremie. Cena
          > wygorowana, ale coz ..........
          > A teraz gdzie poradzisz mi to kupic: w Saks czy jeszcze ktos ma?
          > Nie wiem jakie lubisz perfumy, ale ja ostatnio kupilam GucciII ( rozowe)
          piekny
          > maja zapach...
          >
          > Milego dnia,
          >
          > PS, Wspomnialas,ze mieszkasz w USA, ja tez w NY.

Ja mieszkam w CT , ale jesli Ty mieszkasz w NY City to mozesz zrobic zakupy w
          Douglasie na Grand Central , u mnie Saks nie mial calej lini La Prarie czy La
          Mer wiec nie wim jak bedzie u Ciebie , bardzo fajny Douglas jest w NJ w
          Westfield ale to pewnie troche daleko , ale wiesz nie oczekuj cudow ja
          osobiscie sadze ze bardzo ciezko jest trafic w kosmetyk ktory jest stwozony
          jakby dla ciebie i to nie jest prawda ze jak cos jest drogie to doskonale wiec
          moja rada jest taka : nigdy nie kupuj drogiego kremu zanim go nie
          przetestujesz , zawsze pros o probki , w Polsce to moze by bylo troche
          wstydliwe ale tu normalne .

Pa Pa
          • Gość: lulu Re: La Mer IP: *.bbnplanet.com 30.09.03, 20:03
            No wlasnie bylam dzisiaj w Saksie i wiesz dzieki tobie Goniu wzielam niektore
            probki i oprocz tego zapisalam sie na piatek na Facial fo free :) Zobacze co z
            tego bedzie.
            Probke co otrzymalam to jest The Retexturizer, chce wlasnie wybrobowac.
            Masz racje,ze nie zawsze krem drogi jest dobry, ale wlasnie ta firma jest
            slynna tylko z produkowania dobrych kremow. A po tym czasem wiesz samopoczucie
            jest lepsze jak masz dobry kosmetyk.
            A propos kosmetykow, moze mozesz poradzic jakies dobry.
            Ostatnio uzywam tylko Diora i ciesze sie, ale juz mi sie znudzilo.

pa
            • Gość: gonia1 Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 01.10.03, 04:39

> No wlasnie bylam dzisiaj w Saksie i wiesz dzieki tobie Goniu wzielam niektore
              > probki i oprocz tego zapisalam sie na piatek na Facial fo free :) Zobacze co
              z
              > tego bedzie.
              > Probke co otrzymalam to jest The Retexturizer, chce wlasnie wybrobowac.
              > Masz racje,ze nie zawsze krem drogi jest dobry, ale wlasnie ta firma jest
              > slynna tylko z produkowania dobrych kremow. A po tym czasem wiesz
              samopoczucie
              > jest lepsze jak masz dobry kosmetyk.
              > A propos kosmetykow, moze mozesz poradzic jakies dobry.
              > Ostatnio uzywam tylko Diora i ciesze sie, ale juz mi sie znudzilo.
              >
              > pa

Ciesze sie Lulu ze moje rady okazaly sie pomocne . I wybralas swietny kosmetyk
              Retexturizer zawiera kwasy AHA i rozjasnia przebarwienia na twarzy , no i niby
              blahostka to bardzo eleganckie opakowanie co nas kobiety rowniez bardzo
              cieszy .Ja osobiscie nie uzywalam tego kosmetyku wiec czekam na twoja opinie .
              Jak nie szkoda ci kasy to powinnas jeszcze kupic jakis swietny krem pod oczy
              np. Smoothing Eye Contour YSL, lub Essence Caviar La Prarie oba sa
              swietne . Piszesz ze uzywasz Diora , ja wlasnie chce zafundowc sobie nowe
              serum CAPTURE XR60/80 juz uzywalam i dla mnie bomba .

Pozdrawiam Pa Pa

• Gość: lulu Re: La Mer IP: *.bbnplanet.com 01.10.03, 19:05
                Goniu,

Co dotyczy Retexturizer to wzielam tylko probki i musze przyznac, ze sa swietne.
                wlasnie tak juz wspominalam w piatek ide na ten facial i chce poprosic probki z
                kremu jakies nawilzajacego pod makijaz. A krem pod oczu to chce kupic od razu.
                Mialam kiedys serum od Diora, ale nie 60/80 ,to bylam zadowolona z tego
                produktu.
                Nigdy nie uzywalam YSL kosmetykow, czy sa dobre? Na przyklad cienie do oczu?
                lub mascare?

Goniu, ile masz lat?

Pa, Pozdrawiam
                • Gość: gonia01 Re: La Mer IP: *.dyn.optonline.net 01.10.03, 22:23

> Goniu,
                  >
                  > Co dotyczy Retexturizer to wzielam tylko probki i musze przyznac, ze sa
                  swietne
                  > .
                  > wlasnie tak juz wspominalam w piatek ide na ten facial i chce poprosic probki
                  z
                  >
                  > kremu jakies nawilzajacego pod makijaz. A krem pod oczu to chce kupic od razu.
                  > Mialam kiedys serum od Diora, ale nie 60/80 ,to bylam zadowolona z tego

> produktu.
                  > Nigdy nie uzywalam YSL kosmetykow, czy sa dobre? Na przyklad cienie do oczu?
                  > lub mascare?
                  >
                  > Goniu, ile masz lat?
                  >
                  > Pa, Pozdrawiam

Hej Lulu , wiesz ja uwielbiam kolorowke YSL na rowni z Chanel , cienie i
                  pomadki maja naprawde wspaniale , tuszu nigdy nie uzywalam bo poczciwy
                  Definicilis Lancoma robi wystarczajace cuda z moimi rzesami. A treatment YSL
                  jest tez dobry , tylko maja takie tandetne plastikowe opakowania 0% elegancji

Pozdraiam
                  Aaa, zapomnialam mam 28 lat i mieszana cere :)
                  • Gość: lulu Re: La Mer IP: 64.81.200.* 02.10.03, 04:39
                    wstapilam dzisiaj do Sephory, aby tak sie troche rozejrzec i wybrobowac
                    Clarins.
                    Ale moj Boze to dopiero jest smierdzidlo!!!!!!!1,ze trzeba z daleka uciekac

A wiec czekam piatku i na cuda z mego facial od La Prairie :)
                    Nie wiem dlaczego ,ale czytalam bardzo zle opinie o Lancomie i tak sobie sie
                    zastanawiam czy naprawde te kremy nie maja wartosci i dzialania???
                    A bardzo szkoda poniewaz z pracy na lancome i inne firmy mam dobra znizke od
                    30-50% ?
                  • Gość: lulu Creed IP: 64.81.200.* 02.10.03, 04:48
                    Hey Goniu,

wlasnie chcialabym sprobowac tego zapachu Himalaya Creed, ale nie wiem w
                    ktorym sklepie musze go szukac?
                    Wiem, ze Neiman Marcus maja, ale niestety nie chce zamawiac przez internet i
                    nie moge dojechac do tego sklepu.
                    Moze podpowiesz???
                    dzieki ci z gory
                    lulu
    • basia_niechcic Re: dziekuje Goniu 01.10.03, 21:07
      dzieki za informacje o tych skarpetkach, bede musiala sie rozejrzec, bo mam
      ogromny problem z pietami.
      Z ciekawosci zapytam o perfumy Vera W.(nie wiem dlaczego, ale sama nazwa jest
      mi nieco obca), zapoznam sie tez z Twoim ulubionym Creed (tu mysle zgadzamy
      sie zupelnie gustami, bo ja takze cenie ta marke, tyle , ze wybralam Imperial
      Millesime).
      A propos Twoich watpliwosci co do producenta La mer, kiedys zajrzalam na ich
      strone www. i wynika z niej, ze to marka niemiecka.
      Pozdrawiam Cie b. serdecznie.
      • Gość: Gonia01 Re: dziekuje Goniu IP: *.dyn.optonline.net 01.10.03, 22:11
        Droga Basiu , jak lubisz Creeda to koniecznie powachaj nowy zapach , nazywa sie
        Himalaya , jest calkiem calkiem , i przypomnialam sobie ze pelna game produktow
        Bliss ma rowniz Sephora .

Pozdrawiam Pa Pa
      • Gość: ... la mer to marka koncernu Estee Lauder USA IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 01.10.03, 22:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka