Dodaj do ulubionych

niemily zapach z ust

IP: *.72.163.67.Dial1.Washington1.Level3.net 30.09.03, 06:17
Jak moge zpobiec przykremu zapachowi z ust?Myje zeby po kazdym
posilku,czyszcze nitka dentystyczna,uzywam plynu mietowego do plukania jamy
ustnej,zuje gume do zucia i nadal mam nieswiezy zapach.
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: niemily zapach z ust IP: 213.76.130.* 30.09.03, 07:32
      wyszoruj język np.szczoteczką do zębów
    • jadwiga_r Re: niemily zapach z ust 30.09.03, 08:23
      Przyczyn może być wiele.Np.ropne zapalenie zatok,problemy gastryczne,choropy
      płuc,problemy złego trawienia mleka.
      Ktoś na forum podał sposób sprawdzenia jaki mamy smak,zapach wydobywający się
      z jamy ustnej.Należy polizać nadgarstek i po 5 sekundach powąchać.Po mleku jest
      bardzo nieprzyjemny.Z tego wniosek,że organizm nie toleruje mleka.Kiedyś
      profesor chorób wewnętrznych wypowiadał się,że medycyna nie jest w stanie
      czasem ustalić przyczyny nieświeżego zapachu.Niektóre organizmy przy trawieniu
      białka,wydają nieprzyjemny zapach.Cebula i czosnek mają dużo bodajże związków
      siarkowych i też powodują ten niemiły zapach.Proponuję zastosuj ten test co
      wyżej wymieniłam i ktoś z domowników niech Ci pomoże porównać zapach z jamy
      ustnej z tym na polizanym nadgarstku.Sprawdzaj po,którym posiłku są takie
      nieprzyjemne zapachy i wtedy metodą prób i błędów wyeliminujesz potrawy,które
      nie powinnaś jeść.
    • aally Re: niemily zapach z ust 30.09.03, 10:09
      Podobno niezwykle skuteczne jest żucie zielonych części warzyw. Możesz jeść
      pietruszkę (natkę), zioła np. bazylia. Chlorofil neutralizauje zapachy przy
      kłopotach gastrycznych. Nie obraź się ale wiem, że są tabletki chlorofilowe dla
      psów - dla ludzi też powinny być.
      Pozdr.
      a.
      • Gość: Jagna Re: niemily zapach z ust IP: 167.83.9.* 30.09.03, 10:19
        W aptece można kupić wyciąg z pietruszki w postaci takich ładnych zielonych
        kapsułek :), które się połyka. Jest to specyfik właśnie na taką dolegliwość.
    • Gość: tati Re: niemily zapach z ust IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 10:28
      a moze wizyta u lekarza? z tego co wiem moze miec to powazne przyczyny
      zdrowotne,
    • Gość: axa Re: niemily zapach z ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:44
      proponuje wizyte u dentysty, moze w jakims niewidocznym dla Ciebie miejscu jest
      jakis ubytek w zebie, gromadza sie bakterie... i dlatego ten niemily zapach.
    • Gość: Ana Re: niemily zapach z ust IP: 195.136.36.* 30.09.03, 14:09
      u mnie jest on np spowodowany brakiem kwasow w zoladku, pokarm nie chce sie
      trawic i zalega, przed kazdym posilkiem musze pic ziola by pobudzic ich
      produkcje i pomaga!
    • Gość: laura Re: niemily zapach z ust IP: *.tele2.pl 30.09.03, 15:59
      aaaaaa..... aaaaa!!!!!! ojej, zrobiłam wlasnie ten test i sama nie wiedzialam
      ze tak zle wyjdzie.. nie zdawałam sobie sprawy, bo bardzo o to dbam :/
    • Gość: kk Re: niemily zapach z ust IP: *.jci.com 30.09.03, 17:09
      plukanie ust plynem z alkoholem (a takich jest wiekszosc w sklepach) pomaga na
      krotko, ale wysusza jame ustna i u niektorych przyczynia sie do nieswiezego
      zapachu juz w pare minut 'po'
      • Gość: Marta Re: niemily zapach z ust IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 30.09.03, 19:15
        ten test z polizaniem nadgarstka to bzdura!!!!!!!!!
        • Gość: anka Re: niemily zapach z ust IP: *.aol.pl 01.10.03, 00:35
        • jadwiga_r Re: niemily zapach z ust 01.10.03, 08:36
          A możesz to bardziej szczegółowo uzasadnić.Na forum o tym pisał pacjent na
          podstawie wiedzy uzyskanej od lekarza.Ja testowałam posmak po różnych pokarmach
          i po każdym był inny zapach.Myślę,że coś w tym jest.Wcale nie musisz w to
          wierzyć i stosować sie do tego.Ale podaj uzasadnienie dlaczego to podważasz.
          Ja zamieszkuję sama i nie mogę poprosić domownika o potwierdzenie tego testu,a
          nie będę prosiła obcej osoby,żeby określiła jaki mam zapach z ust.
          • Gość: Marta Re: niemily zapach z ust IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 01.10.03, 09:21
            Ponieważ u mnie się to nie zgadza. Za każdym razem pachnie tak samo,
            niezależnie od tego co zjem. Pytałam też domowników, niby ślina na nadgarstku
            śmierdzi ale z ust nie. Ślina na specjalnie składniki i to one w zetknięciu ze
            skórą powodują ten zapach, a w ustach jest inny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka