Dodaj do ulubionych

DEPILACJA LASEROWA - BIKINI

IP: *.tkdami.net 04.10.03, 20:49
Dziewczyny!
Zamierzam sie poddac zabiegowi depilacji laserowej. Mysle, ze to chyba
najlepszy sposob pozbycia sie futerka z okolic bikini. Z tego co slyszalam,
to:
-zabieg jest bezbolesny;
-wlosy nie odrastaja po kilku zabiegach;
-zabieg jest bezpieczny.

Prosze, rozwiejcie moje watpliwosci, czy to wszystko to prawa, czy tpo tylko
mit. Jestem tez ciekawa, czy mozna dokladnie okreslic powierzchnie, z ktorej
maja byc usowane wlosy (nie tylko te z wierzchu, ale takze, te w glebi -
mniej widoczne i trudno dostepne). Poza tym, czy przed zabiegiem musze ogolic
sobie te okolice sama, czy oni to zapewniaja w gabinecie. W ogole prosze o
jak najwiecej informacji i opinii na ten temat od dziewczyn, ktore sie temu
zabiegowi poddaly. Bardzo mi na tym zalezy!!! Warto, czy nie? W koncu to
bedzie jakies 2000 PLN...
Obserwuj wątek
    • Gość: zosia Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 12:18
      Rzeczywiście jest to dobry sposób na pozbycie się włosów. Jestem po trzecim
      zabiegu bikini, włosy jeszcze odrastają ale jest ich już bardzo mało. Proponuję
      jednak się znieczulić, bo może boleć.
      • Gość: BuBu Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: 2.4.STABLE* / *.pl 06.10.03, 20:52
        Prosze opowiedz cos jeszcze. Czy to co napisalam jest prawda. Czy to tylko
        obietnice. Szczegolyt!!!
      • Gość: BuBu Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: 2.4.STABLE* / *.pl 06.10.03, 20:53
        Prosze opowiedz cos jeszcze. Czy to co napisalam jest prawda. Czy to tylko
        obietnice. Szczegoly!!!
    • Gość: ja już po Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.chello.pl 06.10.03, 21:17
      Poddałam się pierwszemu zabiegowi, jak jeszcze nie było znieczulenia. Trochę
      bolało, ale warto było. Depilacja laserowa była najlepszą inwestycją, jaką
      poczyniłam w życiu!
      Są dwa typy lasera, musisz się dowiedzieć, z którego korzysta gabinet. Ja
      musiałam mieć włoski ogolone, ale lekko odrośnięte (golisz sama!). Za pierwszym
      razem masz wizytę u lekarza kosmetologa, który ustala, czy nie przyjmujesz
      akurat lekarstw, które uniemożliwiają zabieg i robi Ci "próbkę".
      Jeszcze jedno: po zabiegu skóra jest czerwona i podrażniona, może Ci się
      wydawać, że zostaną trwałe plamy. Raz miałam takie obawy, ale wszystko
      zniknęło. Jeśli chodzi o "skalę" odwłasiania: sama ustalasz, najwyżej wystąpisz
      na zabiegu golutka. Tyle, że nie wyobrażam sobie usuwania włosków, pardon, NA
      CAŁOŚCI. Generalnie depilację laserową polecam gorąco!
    • Gość: ja tez już po Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 13:38
      laserem depilowałam łydki i bikini, zneczulałam się przed zabegiem i
      rzeczywiście nie bolało, jestem po 4 zabiegu i chyba pozbyłam się 90 % włosów
      kolejne włosy odsrastały po 4-6 tygodniach ( na początku oczywiście częściej),
      polecam bo to chyba najlepszy sposób aby trwale pozbyć się zbędnych włosów
      • Gość: Agnes Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.tele2.pl 11.10.03, 14:06
        Dzien dobry.
        Chce isc na taka depilacje w tym miesiacu-bikini. Mam pytanie - JAK sie
        znieczulac ? Proszki ? Masci znieczulajace? (jezeli tak to jakie) Znieczula
        mnie osoba przeprowadzajaca zabieg ?

Poza tym - w ktorym gabinecie robilyscie ten zabieg ? Ja jestem a Warszawy i
        szukam tutaj. Moze cos polecicie.

I wreszcie - czy ktoras z Was slyszala o dlugofalowych skutkach ubocznych (nie
        wiem, jakies nowotwory czy inne cholerstwa).

Czekam na odzew !!!
        • Gość: ewa Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 11:07
          jest taki gabinet na Pradze- 'studio laser' kolezanka tam wlasnie poddala sie
          zbiegowi i byla zadowolona, ja tez o tym mysle
    • Gość: ola Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 16:04
      Ale co to tak naprawde znaczy z okolic bikini? To wlosy tylko tak jakby z boku,
      czy ktore?
    • Gość: Pea Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.ostropa.net / *.polsl.gliwice.pl 11.10.03, 11:01
      BuBu,
      a jaką masz karnację? Bo jeżeli masz urodę typu śródziemnomorskiego to nie
      warto. I tak Ci wszystko będzie odrastać nawet po kilku zabiegach. To operacja
      dobra dla blondynek. Zasada jest prosta: czym Ci bliżej do Arktyki tym zabieg
      skuteczniejszy, czym do Afryki tym mniej skuteczny.
      Pzdr. P.
      • Gość: Katherine Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.ihug.net 11.10.03, 11:06
        Bylam na laserze raz (i wiecej nie pojde, wole rodzic;)) i jest dokladnie
        odwrotnie. Im ciemniejsze wlosy tym wieksza skutecznosc zabiegu.
        • kurczak1976 Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI 11.10.03, 13:39
          Zgadza sie ale przy jasnej karnacji. Jesli masz ciemna skore promienie lasera
          beda wypalac barwnik skory przez co zmniejszy sie jego dzialanie na wlosy.
    • Gość: rozczarowana żałuję IP: *.tvgawex.pl 11.10.03, 19:28
      Ja niestety nie mogę powiedziec Ci nic dobrego. Jestem po 4 zabiegach (3
      wykonalam rok temu, a ostatni przed latem br.). Niestety mam mnostwo wloskow,
      ktore odrosly, zauwazylam nieznaczna tylko poprawe. Na pewno nie jest to
      sugerowne ok 90%, a nawet 50%. A jak to boli!! (pani dr poinformowala mnie, ze
      niektore pacjentki odczuwaja lekkie mrowienie :))- dla mnie to 20 minut
      koszmaru!) Kazdy z 3 zabiegow kosztowal 400zl, na 4-ty mialam 40% znizke.
      Wstydze sie o tej mojej inwestycji komukolwiek powiedziec, bo gdyby zobaczyl
      efekt postukalby sie w glowe, ze 1440 wrzucilam do Warty! Dla mnie jako
      studentki taki wydatek oznaczal przez dwa lata studiow rezygnacje z wszelkich
      przyjemnosci i chleb z dzemem, tymczasem efekt jest zenujacy. Drugi raz nie
      zecydowalabym sie!!!
    • Gość: agata Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.proxy.aol.com 12.10.03, 05:50
      moge opisac caly zabieg jak to wyglada bo sama takie zabiegi wykonywalam
      laserem diodowym.
      od poczatku...najlepiej samemu sie ogolic. dlaczego? bo napewno bedziesz sie
      mniej krepowala. oczywiscie ja tez golilam pacjentki, ale wiem ze potem na
      nastepny zabieg przychodzily juz ogolone. dlaczego wlosy musza byc ogolone? bo
      jak przykladasz "pistolet i strzelasz " laserem to powoduje on spalenie wslosow
      nie ogolonych i czuc swad. on ma dzialac na cebulki a nie na wlosy juz
      wyrosniete.
      czy boli? boli. bikini boli i niech nikt mi nie mowi ze to zabieg bezbolesny.
      robilam tez sobie i wiem...to jest takie uczucie jak by ci ktos wbijal mala
      igielke. jest to sekunda i potem juz jest lepiej. po zabiegu skora jest
      zaczerwieniona jak po opalaniu.

nie wystarczy pojsc raz na usuwanie wlosow ta metoda. 3 zabiegi to
      minimum...ale dziala. ja jestm zadowolona
      pozdrowionka
      weronika

• Gość: Ania Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 17:51
        Agata,

A czym bardziej boli - woskiem czy laserem?
        bo wiem jak boli woskiem i chciałabym sobie porównać...

Ale tym laserem diodowym to robiłaś sobie ze znieczuleniem czy bez?

Ze znieczuleniem też boli?
      • Gość: Marta Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.tele2.pl 13.10.03, 22:22
        A czy slyszalas o jakis skutkach ubocznych - ale powazniejszych niz ewentualne
        przebarwienia itp ?

Pozdrawiam,
        M.
      • mama_martusi Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI 05.11.03, 08:10
        miałam na razie jeden zabieg na łydki. minęły 3 tygodnie i wyskubałam sobie już
        prawie wszystkie włoski - łatwo wychodzą, a nie ma cierpliwości zeby czekać aż
        same się wykruszą. niektóre trzymają się mocno więc możliwe że zostały te
        miejsca przeoczone.

moje pytania:
        - w jakim odstępie czasu najlepiej robić te zabiegi - lekarz byl gotów mnie
        zapisać już na za 4 tygodnie, ale się nie dałam i idę w odstępie 8 tygodni.
        - czy nic nie słyszałyście o skutkach ubocznych??? - kosmetyczka której
        przyznałam się do zabiegu nastraszyła mnie bliżej nieokreślonymi efektami które
        zobaczę dopiero w przyszłości
        szukałam po Internecie negatywnych opinii ale jedyne co znalazłam to wypowiedzi
        dermatologa na wizaz.pl - jego zarzuty to niska skuteczność, zaburzone
        mikrokrążenie czy cos w tym stylu, szybsze starzenie skóry, zapalenie mieszków
        włosowych.

pozdrawiam
        MONIKA
      • Gość: amo Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 23:41
        wszystko co napisala Agatka to prawda. Ja robilam w dwoch roznych miejscach (w
        Gdansku i Wa-wie) laserem diodowym. Bikini boli strasznie ale mozna sie
        skutecznie znieczulic emla. Robilam tez brode -bez znieczulenia. Z efektow
        jestem zadowolona. Brode to nawet robilam w lecie, uzywalam potem kremu z
        wysokim filtrem. W Wa-wie polecam vivaderm, oglaszaja sie w Wysokich Obcasach.
    • Gość: ani Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.devs.futuro.pl 16.10.03, 12:22
      Hej! Ja wczoraj byłam na pierwszej serii. Jestem wyjątkowo wytrzymała na ból,
      więc jakoś to zniosłam... to tak, jakby ktoś cię kolił gorącą igłą, jedno
      piknięcie - żaden problem, ale tu się siedzi i siedzi, ukłucia - miejsce obok
      miejsca... W porównaniu do wosku - to jest inny rodzaj bólu. Można znieczulić
      kremem, jak ktoś sobie życzy. Podobno często stosowany (tzn. bikini i pachy, bo
      nogi już łatwiej znieść).
      Nie ma żadnych skutków ubocznych, o ile się stosuje do zaleceń, ale to żaden
      kłopot.
      Co do powierzchni - niektóre gabinety robią tylko paseczki tak jakby wzdłuż
      wykroju majteczek. Ale można też np. w Dermedzie zrobić "pogłębione", czyli
      paseczek z przodu plus okolice krocza. Możesz się ogolić sama lub zostawić to
      kosmetyczce przed zabiegiem.
      A czy warto - nie wiem jeszcze na razie. Aha, ważne - lepsze efekty są, jeśli
      zabiegi są w dłuższych odstępach czasu!
    • Gość: ali Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.tele2.pl 23.10.03, 16:36
      Wlasnie wrocilam z zabiegu wykonywanego laserem neodymowo-yagowym.
      Bol-zdecydowanie do wytrzymania, tam gdzie wlosy ogolone sa bardzo krotko (nie
      wystaja ponad skore) nie boli w ogole. Tam gdzie wystaja male milimetrowe
      wloski-czasem leca iskierki i jest uczucie goracego szczypania. Jednak
      spokojnie mozna to zniesc tym barzdiej, ze jesli ma sie dosc mozna poprosic
      kosmetyczke by na chwile przestala (ja nie korzystalam, nie mialam potrzeby).
      Jednak do nastepnego zabiegu zapuszcze troche wlosy przez 4-5 dni i zgole je
      dopiero w dniu zabiegu rano - w ten sposob bedzie gwarancja, ze wlosy beda
      zgolone dokladnie, zaden nie bedzie wystawal na powierzchnie i bol zostanie
      zlikwidowany calkowicie.

PS-Podobno, laser diodowy (zachwalany jako najbardziej skuteczny) boli
      najbardziej, jest najwieksze ryzyko poparzen, nie nadaje sie dla blondynek i
      dziala na melanine a nie na hemoglobine - ingerencja w pigment nie spodobala mi
      sie i zdecydowalam sie na laser yagowy jako bezpieczniejszy. Chetnie wyslucham
      opinii osob ktore maja podobne, lub zgola inne doswiadczenia.

POZDRAWIAM
    • dyzurna Re: POMOZCIE !! ZLA DEPILACJA LASEROWA ?? 05.11.03, 07:18
      dziwczyny pomozcie jestem zalamana wczoraj bylam na zabiegu na baczki mam cala
      buzie spuchnieta czerwona i te brunatne plami to byl laser diodowy i strasznie
      bolalo,czy moje efekty uboczne sa normalne czy mam isc z nimi do normalnego
      lekarza!!! blagam odpiszcie Zrozpaczona
      • Gość: hay Re: POMOZCIE !! ZLA DEPILACJA LASEROWA ?? IP: *.devs.futuro.pl 06.11.03, 11:24
        Co tu się zastanawiać - natychmiast udać się na konsultację do dermatologa
        który kwalifikował Cię na zabieg, NATYCHMIAST!!! Ale i tak skoro masz brunatne
        plamy to pewnie przebarwienia:(
      • Gość: czekolada Re: POMOZCIE !! ZLA DEPILACJA LASEROWA ?? IP: *.go.net.pl / *.net.pl 07.11.03, 14:37
        nie martw się, raz mi się coś takiego przytrafiło, brunatne plamy zniknęły po
        kilku dniach.
        • Gość: dyzurna Re: POMOZCIE !! ZLA DEPILACJA LASEROWA ?? IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 18:41
          a czy po zabiegu depilacji laserowej wogole kiedys skora bedzie normalnie
          wygladala???? to jest twarz i strasznie sie boje ze bedzie zawsze taka czerona
          czoc jest lepiej minely w koncu 3 dni???
    • Gość: Ann Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:22
      Wiem, ze są 2 rodzaje. Który laser wybrać? Jaki jest bradziej skuteczny?
      Ile kosztuje bikini?
      gdzi e wLublinie można zrobić taki zabieg?
    • Gość: Ann Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 14:03
      Podciągam
      • Gość: BuBu Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.11.03, 14:34
        Nie podpowiem ci jaki laser wybrac, bo tak naprawe nie wiem, ktory jest lepszy.
        Ja zamierzam poddac sie depilacji laserem diodowym.

Jesli chodzi o cene bikini, to w Krakowie waha sie od 380 za podstawowe do 700
        za glebokie.

Boje sie troche,ze efekty nie beda tekie jak bym chciala, bo moje wlosy nie sa
        superciemne, ale raz kozie smierc.

Zycze powodzenia pozostalym poddajacym sie zabiegowi :)
    • Gość: Gosia Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 12:16
      To teraz moje doświadczenia.
      Depilacje robiłam rok temu, laser neodymowo- yagowy. Warszawski salon Afrodyta,
      naprawde polecany.
      Pierwszy zabieg prawie bezbolesny, potem umieralam. Razem cztery zabiegi, kazdy
      z 4-5 tygod. przerwa i .... nic! Totalne rozczarowanie i pieniadze wywalone w
      bloto (za kazdy zabieg ok. 250 zl).
      Co do szczegolow technicznych - golila mnie kosmetyczka, zeby dokladnie
      wiedziec linie wlosow. Ile chce usunac, ustalalam sama - i to dosc gleboko. Po
      zabiegu zaczewieniona lekko skora, ale to szybko mijalo. Generalnie bardzo
      milo, symaptycznie... ale bez rezultatow! Uprzedzala mnie zreszta kosmetyczka,
      ze u 1% ludzi laser w ogole nie dziala... czyzbym miala az takiego pecha?...
      Nastawialam sie bardzo, a teraz znow walcze z wlosami :(((
      • Gość: czekolada Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.go.net.pl / *.net.pl 08.11.03, 13:44
        za pierwszym razem laser usunął mi 60%włosów- to dużo. za drugim- zero efektu.
        trzeba byc przygotowanym na taka możliwość, ciężko trafić w faze wzrostu włosów.
    • Gość: guuś Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.am.lodz.pl 08.11.03, 23:34
      a jaki salon polecacie w przypadku depilacji górnej wargi?jestem z okolic
      Łodzi...
    • Gość: ann Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 13:19
      Może ktoś coś dorzuci do tego wątku?
      Wiecie gdzie w Lublinie możan zrobić taki zabieg?
    • Gość: Ann Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 10:41
      Wyciagam na wierzch interesujący mnie wątek. Może ktoś coś jeszcze dopisze
      • agunia38 Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI 17.11.03, 13:20
        kosmetyczka zawsze uprzedza, że na ileś tam procent ludzi laser nie działa, i
        dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze to my jesteśmy w tym nikłym procencie;))
        a prawda jest taka, że po okresie zachwytów na zachodzie od lasera się
        odchodzi, bo nie warta skórka wyprawki. efektów typu 70-80 procent usunietych
        (na kilka lat, nie na zawsze) włosów mogą się spodzieważ tylko ososby z bardzo
        ciemnym zarostem przy bardzo jasnej skórze.
        mnie depilacja - mimo znieczulania kremem - bardzo bolała, a skóra była
        zaczerwieniona przez kilka godzin. po 7 zabiegach się poddałam, bo efekt był
        minimalny.
        trzeba też wziąc pod uwagę, że w trakcie kuracji (co najmniej kilka miesięcy)
        nie wolno depilować włosów woskiem ani depilatorem, jedynie golic lub usuwać
        kremem. nie wolno stosować kwasów, retinolu, opalać się ani brać pigułek
        antykoncepcyjnych.
        co do bólu, to jest on nieporównywalny z woskiem, przy wosku boli raz i krótko,
        tutaj niekiedy kilka godzin (jesli depilujesz duże powierzcnie).
        ja serdecznie odradzam, szkoda kasy, czasu i złudzeń.
      • Gość: Ja już po Re: IP: 195.94.206.* 20.11.03, 14:25
        Zgłaszam się jeszcze raz, bo widzę, że zaczynają przeważać oceny negatywne ;-)
        A ja gorąco polecam. Przed depilacją laserową stosowałam te wszystkie golarki,
        woski zimne i gorące, kremy, pianki i depilatory elektryczne. Przy goleniu -
        cięłam się. Przy wosku i depilatorze - włoski wrastały w głąb naskórka. No i
        konieczność powtarzania co i rusz całej "operacji"! W zasadzie gorzej być już
        nie mogło! Zasłyszaną informację o laserze sprawdziłam u pani dermatolog. Ta
        metoda depilacji była wówczas w Polsce zupełną nowością. Lekarka ostrzegła
        mnie, że mogą być przebarwienia, itp. Ale stwierdziłam, że nic nie ryzykuję,
        jeśli nogi i tak są nieładne i podrażnione! W tej chwili co pół roku / co rok
        chodzę na zabieg, a na co dzień starczają plastry z woskiem lub golarka. Nic
        nie wrasta, nawet po golarce mam spokój przez tydzień, bo włosków jest
        zdecydowanie mniej. W moim przypadku laser najbardziej był skuteczny na bikini
        i łydkach. Najgorsze rezulaty - w przypadku ud.
    • Gość: Gościówa Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.chello.pl 21.11.03, 17:16
      A ja tam sobie wyrywam włosy sama, włos po włosku, nie boli jak się wyrywa
      pojedyńcze. Praca wymaga czasu i zauważyłam, że włosków coraz mniej. Poza tym
      gdy widzę odrastające od razu je wyrywam. Tak też robiłam z włosami na nogach,
      które występuje już tylko gdzie nie gdzie...
    • Gość: ania Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.devs.futuro.pl 24.11.03, 09:10
      Ja jestem 6 tygodni po pierwszej serii lasera na pachy - na razie super,
      odrosło zalednie ok. 30% włosów, więc już się opłacało:)
    • Gość: lusia Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 16:56
      jestem po 4 zabiegu bikini i pozbyłam się juz ok 70 % włosów , dość
      optymistycznie to wygląda, dlatego zdecydowałam się na kolejne partie ciała
    • Gość: skizza Re: DEPILACJA LASEROWA - BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 22:11
      Byłam na 8 zabiegach w salonie Afrodyta w Warszawie i efekty są minimalne.
      Wyrzuciłam w błoto prawie 2000 zł. Długo potem siebie przeklinałam że dałam się
      tak naciągać. Życze Wam żebyście miały lepsze doświadczenia z laserem.
    • Gość: zrezygnowana beznadziejny efekt IP: *.rokiet.am.poznan.pl 03.12.03, 00:54
      Zdecydowanie nie polecam. Mialam juz 4 zabiegi - ostatni w tym roku przed
      wakacjami. Rzeczywiscie na poczatku jest duza frajda jak mozesz sobie te
      odrastajace wloski nawet palcami ze skory wyjmowac, ale to tylko na poczatku.
      Choc przez wakacje musialam tylko czasami golic okolice bikini, tak teraz nie
      pokazalabym sie nikomu bez reguralnego usuwania wlosow z taka czestotliwoscia
      jak na samym poczatku.
      Mama jak sie dowie kiedys jaki byl skutek wydania przez nia ok.1500 zl, to
      mnie udusi...
      Pomijam fakt, ze pani doktor nawet nie byla laskawa sie zapytac, czy aby na
      pewno pamietam, ze nie wolno mi sie opalac przez miesiac (byl juz czerwic), a
      moglam przeciez zapomniec skoro poprzednie trzy zabiegi robilam w roku
      ubieglym.
      Niestety dopiero po fakcie przyszlo mi do glowy pytanie, skad taka pewnosc, ze
      efekt bedzie na wieki, skoro ta metoda nie jest znana zbyt dlugo- przeciez od
      teorii do praktyki dluga droga...
      O d r a d z a m !!!
      • Gość: allicja Re: beznadziejny efekt IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 12:30
        hej dziewczyny, ja ostatnio zaczelam sie bardzo powaznie zastanawiac nad
        laserowa depilacja ( calych nog !! )gdy natknelam sie na inny specyfik pt ...
        nisim kalo,... takie cudenko kosztuje (buteleczka 120 ml )~ 100 zetek, ktory po
        zwyklym wydepilowaniu wloskow wciera sie dwa dni z rzedu w skore (3 x
        dziennie ); ponoc po kazdorazowej depilacji i uzyciu tego srodka wlosy
        odrastaja o 10 - 15 % mniej, ... moze warto?; jedna sprawa to taka, ze nie wiem
        czy mozna to uzywac po depilacji ale laserowej :), jezeli wiecie cos wiecej na
        ten temat, prosze, dajce znac:) dziekuje i pozdrowki:)
        • Gość: zrezygnowana Kalo IP: *.rokiet.am.poznan.pl 03.12.03, 20:53
          Używałam kilka lat temu- nie wiem jak jest teraz, wtedy trzeba było zamowic z
          jakiejs firmy wysylokowej. Cudow nie zauwazylam. Po uzyciu depilatora za
          kazdym razem tez odrasta mniej wlosow...
          • Gość: mama_martusi Re: Kalo IP: *.bsb.com.pl 04.12.03, 11:17
            mi tam po depilatorze nie odrasta mniej, ale może jestem jakaś dziwna ;)
            na razie postawiłam na laser
            po 1 zabiegu który miałam ponad 2 mies temu włosków jest dużo mniej
            pozdrawiam
        • Gość: skizza Re: beznadziejny efekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 17:29
          Jeżeli ktoś jest zainteresowany produktem KAOL to na stronie
          www.wizaz.pl/images/nisim/kalo_test/index.php jest test tego produktu
          przeprowadzony na 4 ochotniczkach.
          • Gość: dyzurna kalo-beznadzieja, laser-ok IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:28
            hej dziewczyny jeszcze miesiac temu moje hosty byly wolaniem o
            pomoc,przepelnione rozpacza o moim doswiadczeniu z laserem. w tej chwili
            wszystko odwoluje! ,zaraz po zabiegu bylam spuchnieta,czerwona obolala, mina
            miesiac,a mam golutka gladziutka powierzchnie twarzy bez zadnego wloska jeszcze
            nic nie odrasta,twarz wyglada lepiej niz kiedykolwiek. a co do kalo to 1,5 roku
            stostowalam i zupelnie nie przynioslo to rezultatow. buteleczka kosztuje 100 zl
            to niewiele porownujac z laserem,ale laser diodowy uzazam ze jest super.zabieg
            odbyl sie w krakowie.
            • Gość: do dyzurnej: Re: kalo-beznadzieja, laser-ok IP: *.veranet.pl / 62.89.111.* 05.12.03, 09:45
              Czy mozesz napisać w którym salonie w Krakowie poddałaś sie temu zabiegowi?
              POzdrawiam
              • Gość: dyzurna Re: kalo-beznadzieja, laser-ok IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 08:55
                Estetica,na slawkowskiej zaraz przy rynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka