Dodaj do ulubionych

ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!!

IP: *.net.pl 07.10.03, 12:51
mam straszne kompleksy z powodu mojego wzrostu- 160cm. Wydaje się,że to nie
tak mało, ale mnie to dobija, nie umiem tego zaakceptować. mam 21 lat a
wyglądam jak 17-latka, i nie jest to kwestia ubierania się czy twarzy, tylko
tych centymetrów:((( czy są jakieś sposoby zeby choć trochę urosnąć? nie mam
ochoty na bieganie w 10 centymetrowych szpilach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jagna Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: 167.83.9.* 07.10.03, 13:14
      Jeszcze będziesz się cieszyć, że młodo wyglądasz :).
      Ja mam 34 lata, 157 cm i 45 kg :), a moja 13-letnia córka ma 171 cm :)
      • Gość: choco Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.net.pl 07.10.03, 15:19
        nie zamierzam się postarzać, wyglądać młodo to nie to samo co dziecinnie, a
        tego wlaśnie nie chcę:(
    • Gość: egaheer Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 15:53
      A ja pocieszę, że inni maja gorzej:) Kończę 21 za miesiąc, mierzę 154 cm.
      Oczywiście, jestem wściekła, kiedy muszę skracać wszystkie kupione spodnie.
      Ale przyzwyczaiłam się. Nie mogę tego zmienić - dałam sobie spokój. 10cm obcas
      i tak nie sprawiał, że byłam 'normalnego' wzrostu. Moi koledzy nadal się
      śmiali. No to zaczęłam nosić glany i kopać ich po kostkach. Szybko sie
      nauczyli szacunku:)
      Małe kobietki mają w sobie 'coś'. Zaczęłam traktować mój wzrost jak zaletę.
      Znajomi mnie uwielbiają, mówią 'maleństwo' i to jest słodkie:)
      Głowa do góry:)))
      egaheer
    • Gość: Lidia Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.ath.forthnet.gr 07.10.03, 16:13
      HEJ!!!!!!!!!!!!!
      nie przejmuj sie ja mam 1,62 30 lat a wygladam na 22
      i na dodatek mieszkam w grecji tu jestem uwazana za normalnego wzrostu
      greczynki sa niskie, pamietam jak mialam 20 lat to wygladalam na 16
      teraz dalej wygladam jak nastolatka, kiedys tez bedziesz sie cieszyc ze
      mlodo wygladasz
    • Gość: cinka Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:14
      poza tym czytalam gdzies - chyba w polityce - o tym ze mezczyzni preferuja
      nizsze partnerki, bo to oznaka wysokiego poziomu kobiecych hormonow
      [rozmnazanie, przetrwanie gatunku itp ;], tak samo jak kobiety wybieraja
      wysokich mezczyzn [no i nie mowimy tutaj o skrajnosciach oczywiscie].
    • Gość: Ethlinn Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:19
      Dziewczyno, czym Ty się w ogóle martwisz?! Toż to powód do radości - małe jest
      piękne. Ja mam niecałe 160, ważę 46 kilo, mam 23 lata a wyglądam na 14. I wiesz
      co? Czasem kiedy widze panny w moim wieku wyglądające na 10 lat więcej to
      skakać mi sie chce z radości że tak wyglądam. Myśl pozytywnie;-)
      Pozdrawiam
      • Gość: choco Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.net.pl 07.10.03, 21:13
        noo...juz mi trochę lepiej
        martwie sie tylko,że nigdy nie bede traktowana powaznie, tylko jak dziecko...
        ale dziękuje za wsparcie!
        • Gość: Ethlinn Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 21:22
          To w jaki sposób traktują Cię ludzie zależy nie tylko od wyglądu. Mimo mojego
          właśnie dziecinnego wyglądu pracowałam jako wychowawca na kolonii, potem jako
          pilotka wycieczek zagranicznych, i naprawdę nie miałam problemów z narzuceniem
          swojej woli. A takich delikwentów którym wydawało się, że można nie traktować
          mnie poważnie, szybko sprowadzałam na ziemię;-)))
          Pozdrawiam
    • mandalay00 Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! 07.10.03, 21:23
      Mam 158 cm wzrostu, 22 lata, a wszyscy mysla,ze 16. Tez mnie to czasami
      doluje.Ale pomysl sobie,ze majac 40 bedziesz wygladala sporo mlodziej;)Male
      jest piekne:)
    • Gość: nata-lia Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.broker.com.pl 07.10.03, 21:42
      Słyszałam ,ze są cwiczenia rozciagające i wydłużajace mięśnie. Może to nie jest
      najlepsza porada, ale na niski wzrost juz nic nie poradzisz. A swoja drogą,
      chciałabym byc taka malutka, jak TY :)
      • Gość: kiwi Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 08.10.03, 09:15
        Wielkoludem nie jestm i mój wzrost 166 cm w zupełności mnie zadowala. Czytałam
        gdzieś, że przed realizacją filmu "Chicago" Renee Zelweeger za pomocą
        odpowiednich ćwiczeń wydłużyła sobie nogi (mięśnie nóg??) o kilka cm. Nie wiem
        ile w tym prawdy, ale ile plotki, chętnie dowiedziałabym się, tak z głupiej
        ciekawości...
        • an_ni Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! 08.10.03, 09:46
          rzeczywiscie z glupiej .. ciekawosci
          wydluzyc miesnie a wydluzyc nogi to zupelnie co innego!
          wydluzyc miesnie to wyszczuplic, wysmuklic np lydke
          wzrost to dlugosc kosci a nie miesni!
          • Gość: kiwi Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 08.10.03, 10:30
            W jakiejś babskiej gazecie było wyraźnie napisane, że ona sobie te nogi...
            wydłużyła. Nie mięśnie, właśnie, ale NOGI, co mnie też zdziwiło, bo przecież
            wydłużanie do tej pory kojarzyło mi się tylko z metodą prof. Ilzarowa, gdzie
            faktycznie, wydłuża się kończyny, ale tylko leczniczo. Kolejny przykład, że te
            gazety wypisują bzdury...
            • Gość: cinka Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 10:44
              moze rozciagali ja kolem przez miesiac codziennie przez 2 godziny? ;)
              • Gość: Marta Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 08.10.03, 11:15
                gdzie napisali ? Pewnie w Pani Domu ? On ja wydłużyła ale OPTYCZNIE!!! Trzeba
                być skrajnym idiotą żeby wierzyć że istnieje cos takiego jak sztuczne
                wydłużenie nóg.
    • Gość: pola Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:48
      nie martw się, niewielkie jest ładne :-)
      ja mam 161 cm i za miesiąc 24 lata, a dają mi 18, bo jestem niska i mam młodą
      buzię, a jeśli np. pomaluję usta to wyglądam wulgarnie, jak pomalowana
      dziewczynka, dlatego się nie maluję
      ale dobrze jest :-)
      moja mama ma 57, dają jej dychę mniej, więc pociesza mnie to, że mnie dadzą w
      jej wieku np. 42 :-)
    • Gość: gość Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.man.poznan.pl 08.10.03, 12:01
      Ja mam 176 cm wzrostu, 24 lata i mimo to mi sprawdzaja dowód jak kupuję
      papierosy:) Za to moja najlepsza kumpela ma 158 wzrostu( w kapeluszu i na
      chłopskiej drodze ) i też ciągle narzeka. No cóż ponoć małe jest piękne.....
      • Gość: Marta Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają nisko IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 08.10.03, 22:22
        korpus i im się serce w kale macza. Pozdrawiam z wysokości moich 172 cm.
        • kocurek_bury Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni 13.10.03, 12:45
          oto masz przykład sposobu postrzegania świat przez wysokich:-))) Jedyne jak dla
          mnie wytłumaczenie to takie, że kidy bozia rozum rozdawała, Marta stała własnie
          w kolejce po wzrost...:-)))
          • Gość: Marta Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 13.10.03, 13:30
            nie martw sie. rozumu i dla mnie starczylo. wielkoludem nie jestem, a Ty sie na
            żartach nie znasz? czy małym brak poczucia humoru?
            • Gość: choco Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni IP: *.go.net.pl / *.net.pl 13.10.03, 18:44
              to nie jest kwestia poczucia humoru, wiesz? żarty z cudzych kompleksów nie są
              śmieszne
              • Gość: Marta Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.10.03, 21:33
                to nie miej kompleksów i problem z głowy. nie cierpię zakompleksionych ludzi...
                • sanis Re: Słyszałam że mali ludzie ... 13.10.03, 22:30
                  Oj Marta, Marta :)
                  Najlepiej załóż nowy wątek, moze znajdziesz kogoś, kto podziela Twoje poczucie
                  humoru.
                  Dziewczyna szuka wsparcia, a Ty......wyładowujesz swoje frustracje na formum.
                • Gość: choco Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni IP: *.go.net.pl / *.net.pl 14.10.03, 09:47
                  nawet nie chce mi się z Tobą dyskutować, idę spać.
                  • Gość: choco Re: Słyszałam że mali ludzie są wredni bo mają ni IP: *.go.net.pl / *.net.pl 14.10.03, 09:48
                    to było do Marty, nie do Ciebie, sorry.
    • Gość: kamila Re:POKOCHAJ SIEBIE IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.03, 14:42
      ja mam nadwage i 170 cm wzrostu, myslisz ze to lepiej, zawsze chcialam byc
      mala i drobna, a jestem po prostu DUZA, ale co z tego? taka jestem, ludzie
      maja wieksze zmartwienia, są chorzy, kalecy, bez pracy, mają anoreksje albo
      bulimie.
      mam kolezanke 153 cm. lepiej Ci? ma 23 lata.
      pokochaj sie! jestes wyjątkowa!
    • harry1969 Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! 14.10.03, 08:55
      Myślę, że 160 cm to nie jest wcale aż tak bardzo niski wzrost. Wręcz można napisać idealny dla kobiety. Nie przejmuj się, choco, cały konsumpcyjny świat usiłuje nasze kompleksy rozdmuchać i zbić na nich interes. Jesteśmy za niscy, za wysocy, za grubi, za chudzi... Najważniejsze by nie dać się wciągnąć w taki tok rozumowania. Najważniejsza jesteś TY i tylko TY.
      A co do "biegania w 10 centymetrowych szpilach" - po prostu szkoda stóp. Zresztą sama zobacz stopy weteranek wysokich obcasów:
      www.ifrance.com/fruityfoot/go3/Carmen_Electra/Carmen.jpg
      www.ifrance.com/fruityfoot/go3/Anastacia/Anastacia.jpg
      m.lordlucan.b-h-e.com/galleries/supermodels50/inessasrebohem02.jpg
      Czy warto?!

Pozdrawiam
      Harry
      • Gość: kiwi Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! o stópkach IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 14.10.03, 12:45
        Straszne zdjęcia?
        Jakbyś widziała moje stopy przed operacją halluksów, to spadłabyś z krzesła.
        Staw odstawał mi na 1, 5 cm. Boże, jak ja byłam głupia nosząc szpile. Niech
        wszystkie amatorki czubów sienad tym zastanowią. Teraz nie wolno mi obciążać
        stóp, jeździć na nartach, łyżwach, biegać itp.
      • Gość: anni Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: 217.11.141.* 14.10.03, 12:48
        a te zdjecia sa straszne? te kobiety raczej nie maja znieksztalconych stop ...
        • harry1969 Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! 15.10.03, 19:40
          No, dobrze, może nie są straszne. A te:
          www.raydff.freeweb-hosting.com/fff/actress/jenniferh/cute6.jpg
          m.lordlucan.b-h-e.com/bonusscans/bonus85/spicegirls6ll.jpg
          m.lordlucan.b-h-e.com/bonusscans/bonus380/emmasjoberg.jpg
          m.lordlucan.b-h-e.com/galleries/celebrities21/victoriabeckham5ll.jpg
          Czyż nie są straszne?

Pozdrawiam
          Harry
    • Gość: Nika Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: 195.187.102.* 14.10.03, 12:36
      No co ty - 160 cm to moim zdaniem dla kobiety zupełnie normalny wzrost. Może mam
      spaczoną perspektywę, z wysokości moich 175 cm, ale wydaje mi się, że mniej
      więcej przeciętny wzrost oscyluje koło sto sześćdziesiąt parę cm. Sporo
      dziewczyn coś koło tego ma, daj sobie spokój z kompleksami i nie dołuj tych co
      mają mniej. A młody wygląd to zaleta, nie wada. Ja jak włożę buty na obcasie to
      wyższa jestem od mojego dyrektora - to jest dopiero problem! ;-)
      • nauma Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! 14.10.03, 13:02
        moja była miała 180 cm i płakała, że jest taka wielka
        moja aktualna i najukochańsza na świecie ma 162 cm i gdyby była jeszcze niższa,
        nie byłoby żadnego problemu; taka jaka jest - jest śliczna i na dodatek ma
        cudowną osobowość!
    • Gość: bibia Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 14.10.03, 14:02
      ja też całe życie marzyłam... żeby mieć 160 cm!!! Mam 152, lat juz 40, a nadal
      nie wyglądam najgorzej, pocieszam się tym właśnie że małe jest piękne, że mogę
      mieć każdego faceta, bo żaden nie jest niższy ode mnie, a poza tym mam numer
      nogi 33( 20) i to dopiero jest problem. Kompleksy? No cóż niby sie nie
      przejmuję, ale bycie najmniejszą zawsze i wszędzie bywa czasem męczące, ale
      nic nie mogę przecież zrobić, więc należy z tego uczynić atut- to prawda, że
      faceci uwielbiają takie jak my maleństwa.
      • Gość: dino Re: ja chcę urosnąć!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 20:14
        Mi na widok żadnej tak nie staje,jak takiej małej,zwinnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka