krzepka.rzepka 15.09.08, 10:50 czy któraś z Was stosowała? jakiej firmy? Z jakim skutkiem? Dziewczyny piszcie, please.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkabugaj Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 15:34 Stosowałam - zestaw z Bielendy. Mam tłustą cerę, ale też ze skłonnościami do podrażnień. Śmiało mogę Bielendę polecić, efekt widoczny juz po 2 zabiegach - całość 2x w tygodniu przez miesiąc, ale też trochę słabszy niż po zabiegu "profesjonalnym" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa_27 Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 15:47 Kupiłam zestaw z Oriflame, peeling i serum, do stosowania przez miesiac 2 razy w tygodniu. Skóra jest zdecydowanie gładsza i jakby "wyrównana" widac to juz po pierwszym uzyciu, ja jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena85 Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 20:40 stosowałam z dr ireny eris i ziaji, pierwszy zakup uważam za bardziej udany w obu przypadkach bez spektakularnych efektów Odpowiedz Link Zgłoś
una_gemma Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 20:44 Mary Kay. Bez szału. A już na pewno nie w tej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 21:23 Ja miałam L'Oreala i nie mam pojęcia czym się to cudo miało od zwykłego gruboziarnistego peelingu różnić:/. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: domowa mikrodermbrazja 15.09.08, 23:44 ""Ja miałam L'Oreala i nie mam pojęcia czym się to cudo miało od zwykłego gruboziarnistego peelingu różnić:/"" oj sporo. na poczatek ten z L'Oreala jest z krysztalkow aluminium i drapie jak chole^a. o wiele mocniej sciera. zalaczony krem zawiera polisacharydy ktore lagodza skore i maja wlasciwosci bakteriobojcze a wiec chronia przed zakazeniem. gruboziarnisty jest co najwyzej z jakis mielonych pestek. nie ta ostrosc. tez polecam, uzywalam, efekty byly widoczne po pierwszym razie ale trzeba uwazac na pekanie naczyniek. regularne uzywanie -2 x w tygodniu - rzeczywscie bardzo wygladza i wyrownuje koloryt. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: domowa mikrodermbrazja 16.09.08, 11:48 No cóż, ja i tak nadal twierdze, że żadnej specjalnej różnicy nie zauważyłam:D. Krem może i ma jakieś specjalne funkcje, ale jest na mój gust za rzadki i za słabo nawilża. Ot, takie moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: domowa mikrodermbrazja 16.09.08, 13:12 dobry jest z bielendy - sama miałam z erisa ale wolę peeling z kwasem glikolowym lubex (ok. 35zł.) - polecam albo z biodermy peeling złuszczający Odpowiedz Link Zgłoś
nelly87 Re: domowa mikrodermbrazja 16.09.08, 14:45 Mam tego Lubexa, jest tak wydajny, że chyba do końca życia go nie skończę :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: domowa mikrodermbrazja 17.09.08, 09:54 po lubexie krem humektan i buźka jak marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: domowa mikrodermbrazja 16.09.08, 23:11 ""Krem może i ma jakieś specjalne funkcje, ale jest na mój gust za rzadki i za słabo nawilża. Ot, takie moje zdanie."" bo to jest specjalny krem po zabiegu, nie na co dzien. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: domowa mikrodermbrazja 17.09.08, 11:41 Domyśliłam się tego i przeczytałam nawet instrukcję obsługi tej mikrodermabrazji. Pff... Widzę, że nie może do Ciebie dotrzeć, że mi ten zabieg po prostu nie podpasował i się doszukujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: domowa mikrodermbrazja 16.09.08, 14:34 Ja stosowałam mikrodermablazję z loreala, neutrogena,the sanctuary i efektów nie było żadnych. Wywaliłam 30 funtów na nic. Teraz stosuję zwykły peeling st.Ives, serum z wit C z body shopu i emulsji- matująco nawilżającj Arden i mam gładką skórę, oczywiście w porównaniu z tym co działo się na mojej twarzy wcześniej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: domowa mikrodermbrazja 17.09.08, 12:07 Miałam zestaw Bielendy- był super. Erisa zestaw z lini Lirene to koszmarna pomyłka- dobrze że nie kosztował wiele. Teraz na jesień kupie znowu Bielende jesli tylko jest w sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: domowa mikrodermbrazja 17.09.08, 13:10 Używałam Ziaji i Mary Kay - po obydwóch widać efekt, aczkolwiek w przypadku Mary Kay to bardzo ostre kryształki, nie dla wrażliwej i z silnie rozszerzonymi naczynkami. Z Ziaji bardzo łagodny. Świetny do wrażliwej, alergicznej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś