sandraa3 22.09.08, 17:36 Mąż się denerwuje, że po tych moich naturalnych proszkach ma szare rzeczy a nie białe i chce sobie prać w vizirze ;) Jest jakiś inny sposób? Uzywam płynu sonnet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: szare pranie... 22.09.08, 19:10 Nie wypróbowałam, ale Anthea Turner radziła w telewizji łyżeczkę (a może łyżkę?) sody oczyszczonej dosypać do pojemnika na proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: szare pranie... 03.10.08, 22:10 spróbuję z sodą, u mnie tez szarzyzna:/ dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: szare pranie... 20.10.08, 09:25 Mam białe (!:) rzeczy dzięki mydlanym płatkom do prania. Rozpuszczam je i niewielką ilość płynu wlewam bezpośrednio do bębna. Może spróbuj w połączeniu ze stosowanymi środkami do prania. ;) szara mysza Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 Re: szare pranie... 22.10.08, 09:48 Ja sode dosypuje od dawna do kazdego prania bialego, bo wybiela i dodatkowo dba o pralke (zamiast Calgonu). Soda jest tez wspaniala do zapierania pieluszek ekologicznych, ktore od pewnego czasu stosuje u mojego brzdaca. Odpowiedz Link Zgłoś