Dodaj do ulubionych

Internet w gdansku

18.10.03, 23:05
Wiem, ze jest tu sporo osob z gdanska. Prosze o pomoc! Czy ktos wie, czt na
ul. Kartuskiej, nr 31 jest mozliwosc zalozenia stalego lacza? Moze ktos tam
wlasnie mieszka. Szukalam pomocy na innych forach, ale wiem, ze tylko tu
moge liczyc na pomoc, pomimo tego, ze temat "nie bałdzo" urodowy...
Obserwuj wątek
    • kasia.lomanczyk Re: Internet w gdansku 19.10.03, 10:06
      Dorota, najlepiej napisz na grupę dyskusyjną pl.regionalne.trojmiasto - tylko
      przejrzyj najpierw archiwum grupy na Google Groups bo jest tam paru
      maniakow "czystosci grupowej".
      Pozdrowienia dla Gdańszczanki :)
      • elve Re: Internet w gdansku 19.10.03, 14:28
        o widzę, że mamy podobne spostrzeżenia - co do tych maniaków.
        a jeśli chodzi o internet, to chyba najlpeiej podzwoń do providerów i się
        popytaj, co Ci są w stanie zaoferować - konkurencja jest bardzo duża, mi
        internet (na moim zadupiu) założyli od ręki. No i na przykład Chello bardzo
        się ostatnio reklamowało.
        A tak BTW, jakie regiony Kartuskiej masz na myśli (bo nie mam pojęcia, czy ten
        numer to góra, dół czy jeszcze inaczej)?
        • dziuunia Re: Internet w gdansku 19.10.03, 14:35
          Na Chello uważaj bo okazuje się że mają limit transferu o którym oczywiście w
          reklamach nie wspominają.Zresztą poczytaj na f.komputery.U mnie niestety
          jedyną możliwością jest Neostrada,ale wydaje mi się że na Kartuskiej powinno
          być coś jeszcze.
          POZDR
          • elve Re: Internet w gdansku 19.10.03, 17:02
            limit transferu przy tak wysokiej popularności programów p2p jest niestety
            koniecznością i stosuje go większość dostawców internetowych. jest zdejmowany
            na noc - i wtedy potrafią dopiero dziać się sceny dantejskie - transfer przez
            pierwszy miesiac siadał mi o 22 do zera! teraz jest lepiej, nie wiem, może
            dostałam jakieś preferencje ;)
        • kasia.lomanczyk Re: Internet w gdansku 19.10.03, 14:55
          Jesli chodzi o maniaków, to zauważ, że jak ktokolwiek "spoza towarzystwa" na
          przykład wyśle ogłoszenie, to natychmiast rzuca się na niego banda sępów z
          upomnieniami że spam, nie ta grupa itepe. Natomiast jeśli to samo zrobi ich
          kolega, to ciiiiisza, ewentualnie dyskretnie upomną. Obejrzyj np. teraz wątek o
          działkach nad morzem. Do tego jeszcze w każdym wątku pokazują, jakimi to oni są
          wszechwiedzącymi miszczami netykiety i specjalistami na każdy temat.
          Kiedyś jednego takiego (mojego osobistego "ulubieńca") przyłapałam jednak na
          temacie na który wypowiadał się bardzo kategorycznie jako autorytet a o którym
          pojęcie miał, delikatnie mówiąc, mikre (chodziło o ratownictwo śmigłowcowe).
          Skończyło się na krótkim spięciu i teraz się omijamy. Jednak te osoby powodują,
          że coraz rzadziej czytam tę grupę, kiedyś tak sympatyczną. Po prostu zrobiła
          się tam naprawdę nieciekawa atmosfera właśnie dzięki tym panom i co fajniejsze
          osoby przestały tę grupę czytać.
          Ale mniejsza z tym, przecież to NTG ;)
          Pozdrawiam serdecznie wszystkie Gdańszczanki i nie tylko :)
          (PS. Zauważ, że na tym forum nikt nie rzucił się na Dorotę, że NTG ;))
          • elve maniacy ntg ;) (ntg, ot i pewnie jezcze coś ;) ) 19.10.03, 17:08
            zaraz sobie sprawdzę te wątki, ja jeszcze się nie orientuję kto jest w kółku
            wzajemnej adoracji, a kto poza... ale to ciekawe zjawisko w ogóle,
            to "pogarszanie się" forów, list i w ogóle towarzystw. mam wrażenie, że
            wszystko, choćby na początku było wspaniałe, prędzej czy później wchodzi w
            fazę kryzysu totalnego. tak było też z tym forum i ono z niego wyszło, jest
            znowu w miarę w porządku, a w każdym razie da się czytać. ciekawe, czy tak
            będzie z trójmiejską grupą - chyba musiałby nastąpić duży napływ "nowych",
            którzy nie daliby się zakrzyczeć tym osiadnietym na laurach, pławiących się w
            sosiku "starym". ja szła ta szanta? "ojczyźnie trzeba dziś świeżej krwi..." :)
    • Gość: balbina_alexandra Re: Internet w gdansku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 16:56
      Najlepiej zadzwonić do wspólnoty albno spółdzielni i tam zaczerpnąć języka.
      Kiedy instalowałam sobie stałe łącze, okazało się że na moim osiedlu działa 5
      providerów! Ale tylko dwóch dotarło do mojego bloku, i właściwie był to wtbór
      między mniejszym złem, obiue firmy były uwazane za niezbyt solidne... Ci u
      których załozyłam łącze wydawali się nieco lepsi, ale po paru miesiącach
      dzikich awantur byłam bliska wysłania im pozwu.. siec chodziła tragicznie a
      admin? Cholera go wie co robił... Teraz jest już lepiej, ale do ideału nadal
      daleko, co jest czasami tragiczne jak muszę coś pilnie wysłac albo odebrać.
      Kiedy juz miałam ich dość wymyśliłam sobie że założę sobie chello - neostrada
      wtedy mnie przeraziła swoją ceną. No i okzałao się że chello w moim bloku nie
      ma... a mieszkam na chełmie, tuż obok cmentarza... na Morenie jest, u nas nie
      ma... No i pozostalam przy lokalnych, nie są aż tacy tragiczni, teraz już
      chodzi dużo lepiej po scysjach jakie urzadziliśmy, ostatnio nawet w ramach
      satysfakcji - wysłałam im oficjalne pisemko jak dyszałam chęcią zemsty bo
      zawaliłam jeden termin - dostałam miesiąc gatis :)))

Co do grup dyskusyjnych - podczytuję od dawna ale daleka jestem od udzielania
      się na jakiejkolwiek... to co się tam dzieje, napawa mnie przerażeniem,
      naprawdę... Trzymam się z dala od takich pyskówek, nawet na takiej niewinnej
      zdawałoby się grupie jak pl.rec.uroda dzieją sceny mało przyjemne. niektóre
      grupowiczki sa chyba strasznie sfrustrowane i tylko czekają na coś na co będą
      się mogło rzucic niczym sęp na świeżą padlinę (zwłaszcza jeśli sa jakies
      młodsze i niedoświadczone grupowiczki). Smutne...

Pozdrawiam lokalnie, trójmiejsko!
      • kasia.lomanczyk Re: Internet w gdansku 19.10.03, 18:05
        Aaaaa, to Ty pewnie masz osławiony ChełmNet ("ujemny transfer to nasz
        wynalazek" ;))
        Jeśli chodzi o neostradę, to nie jest to już takie drogie, abo 150 zł,
        instalacja w promocji chyba niemal za darmo. Można dokonać tzw. ściepki z
        sąsiadami i założyć sobie wspólnie. A transfery mają nie do pobicia - u moich
        rodziców w domu jest neo i czasem korzystam. Natomiast wiem że na chello ludzie
        narzekają - słabe transfery są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka