Dodaj do ulubionych

CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!!

IP: 195.117.38.* 21.10.03, 17:25
Witam ! mam pytanie czy podczas ciąży mogę rozjaśniac odrosty ktore no
niestety ale sie pojawiają (wiadomo), czy są jakies przeciwwskazania ?, czy
kobieta w ciązy musi wyglądać malo atrakcyjnie ?, co wlaściwie ma farbowanie
odrostow do bycia w ciązy, jak sobie WY z tym radzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: MAJKA Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: 195.117.38.* 22.10.03, 22:10
      Zadna z was nie farbowala wlosow bedąc w ciąży ?????????????
      • Gość: Megan Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 11:23
        Kobieto!!! Ostrzegam Cię póki jeszcze mogę!!! w 90 % kobiety w ciąży, które
        farbują włosy, które w ogole nakładają na nie coś "chemicznego" rodzą rude
        dzieci. Na serio-sprawdzało się zawsze u moich koleżanek, a ponadto czytałam o
        tym w piśmie medycznym. Tyle wiem na ten temat.
        • marghot Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! 30.10.03, 11:38
          Gość portalu: Megan napisał(a):

> Kobieto!!! Ostrzegam Cię póki jeszcze mogę!!! w 90 % kobiety w ciąży, które
          > farbują włosy, które w ogole nakładają na nie coś "chemicznego" rodzą rude
          > dzieci. Na serio-sprawdzało się zawsze u moich koleżanek, a ponadto czytałam
          o
          > tym w piśmie medycznym. Tyle wiem na ten temat.

A czym to jest spowodowane???
        • Gość: justa Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 12:11
          dla mnie to brzmi jak przesąd. a czy do tych "chemicznych" rzeczy zaliczają się
          także szampony i odżywki? czy w ziółkach trzeba myć włosy przez 9 miesięcy?
          • Gość: Aga* Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:25
            Ale ciemnogród :) Ja rozumiem, że to żart ?! Farbowałam włosy w ciąży i jakoś
            nie zauważyłam aby moja córka była ruda hi, hi. Z Waszego punktu widzenia
            pewnie cośnie tak bo farba ruda przecież. A poważnie nie zauważyłamm żadnej
            różnicy pomiędzy farbowaniem włosów w ciąży czy poza nią.
            • Gość: justa Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 12:35
              Aga*, widocznie masz to szczęście, że zaliczasz się do pozostałych 10% ;)

a co na to justy?

i w jakim czasopiśmie medycznym jest coś takiego, który numer? chcę zobaczyć na
              własne oczy...
              • Gość: Ola Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 13:34
                Ręce opadją. Bzdura i ciemnogród. Też farbowałam włosy przez całą ciążę, bo
                zaczęłam siwieć kiedy miałam 25 lat. Moja córka ma dziś 7 lat, jest brunetką
                jak ja, zdrowa, mądra i piękna dziewczynka.
                W jaki sposób farba do włosów miałaby przejśc do krwiobiegu? To może lakier do
                paznokci też? I może nie powinnam nosić łańcuszka z wisiorkiem, bo mi sie
                dziecko w pępowinę zaplącze?
                Wierzyć się nie chce, że ktoś to na serio...
    • Gość: Iza Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 08:56
      A skąd się brały rude dzieci np w średniowieczu...?
      • Gość: justa Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 11:58
        Iza, może też od jakichś chemikaliów? ;) to tak żartem, ale na poważnie, to
        kosmetyki stosuje się od starożytności i były kiedyś o wiele bardziej szkodliwe
        niż teraz, bo smarowano się np. metalami ciężkimi!
        • Gość: Iza Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:36
          Zioła też mogą być trujące.
          Podobno kolejni rzymscy Cezarzy ( czy Cezarowie...?) byli coraz bardziej
          szurnięci, bo jadali i pijali z naczyń zrobionych z jakiegos świństwa i to im
          sie osadzało w organiźmie z pokolenia na pokolenie coraz bardziej.
          Wiem też, że np rtęć była stosowana jako lekarstwo. Z tego co sie orientuję,
          rtęć w każdym związku jest silnie trująca.
          To by wyjaśniało rudowłosych ;-)
          Poza tym, mam wrażenie że dla współczesnej mieszkanki wielkiego miasta, pewien
          stopień nasączenia chemikaliami jest naturalny.
          ;-)
    • Gość: MAJKA Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: 195.117.38.* 31.10.03, 13:57
      o ludzie, jestem przerazona, chemikalia, rude dzieci, i co jeszcze/????
      czy kobieta w ciązy nie moze o siebie zadbac ?, ma wygladac jak "flyja", np.
      chodząc z odrostami ??
      • Gość: Iza Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 14:19
        To też właśnie mówię!
        Owszem, farba do włosów jest produktem chemicznym - ale np lycra w rajstopach,
        pasta do zębów, ba! sól kuchenna! itd - to niby co?
        Farbuj sie na zdrowie i nie zwracaj uwagi na zabobony.
        Zdrowia życzę obojgu Tobie!
        Iza
        • Gość: . Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 14:36
          Przecież post Megan to żart i prowokacja :).
          Majko, farbuj włosy, dbaj o wygląd, wyglądaj pięknie, żeby dziecko miało ładną
          mamusię. Pozdrawiam. :))
          • Gość: dolores Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 31.10.03, 14:54
            Ja w 3 miesiacu ciazy nie tylko zrobilam balejaz ale tez Headlines. Wczesniej
            jako argument przeciw farbowaniu slyszalam, ze wlosy moga sie nie umalowac lub
            zrobic np. zielone. Oczywiscie nie uwierzylam w te brednie i teraz mam na
            glowie ladna fryzurke i czuje sie atrakcyjna mimo rosnacego brzuszka. Wiadomo,
            ze kobitki w ciazy przechodza stala hustawke emocjonalna. Po co to poglebiac
            niechlujnym wygladem?
            • Gość: Megan Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 15:20
              zatem życzę powodzenia, a tymczasem ja i tak wiem swoje
    • Gość: MAJKA Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: 195.117.38.* 01.11.03, 19:59
      DZIEKI ZA ODPOWIEDZI , JAK WIDZE ZDANIA SĄ PODZIELONE, ALE CHYBA JEDNAK BĘDĘ
      DBALA O SIEBIE I TE OKROPNE ODROSTY ZAFARBUJE, NO CHYBA ZE NAPRAWDE KTOS TUTAJ
      MNIE PRZEKONA , ZE JEST TO NIEWSKAZANA, I JAKOS W LOGICZNY SPOSOB TO
      UARGUMENTUJE
      • Gość: Megan Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 14:41
        Rób co chcesz-w końcu to Twoje włosy i Twoje dziecko. Zresztą-co mnie to
        obchodzi...Ja tylko napisałam co o tym wiem i na pewno będąc w ciąży nie
        ofarbuję włosów.
    • Gość: MAJKA Re: CIĄŻA A FARBOWANIE WŁOSÓW !!!! IP: 195.117.38.* 03.11.03, 12:59
      podciągam wątek, moze jeszcze ktos podzieli sie uwagami ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka