Dodaj do ulubionych

krem brązujący-jaki?!?!

21.10.03, 18:05
Hej, mam cere trądzikową (choc juz moze nie tak bardzo, bo biore diane),
ogolnie na ciele to mam karnacje sniada, ale na twarzy, pech chcial, jestm
dosc blada (zreszta an dekolcie tez, qrde czemu?:), nie chce biegac na
solarium (nie mam aksy zazbytnio), ael chcialabym ciut lepiej wygladac na
twarzy 9przyznajcie ze pryszcze sie tak nie rzucaja w oczy przy choc troszke
opalonej twarzy, jak to ma miejsce przy bladej:)
No wiec ostatnio kupilam sobie balsam brązujący Bielendy (w takim smiesznym
opakowaniu,w pudelku, ale o takich pofalowanych krawedziach), maziam sie juz
nim chyba z 6 raz (rano, wieczor, rano, wieczor itd) a nic nie widac.
Zatem macie moze jakies propozycje dobrych kremow brązujacych, tylko
przypomianm ze mam cere tlusta wiec nie kazdy sie nada (bo np. widzialam
jeszcze z Ziaji Sopot, ale on byl jakis taki nawilzajacy, ze stwierdzilam ze
sie nie nada, ale moze sie mylilam:)
za wszelka pomoc zgroy dziekuje:*
Kama
Obserwuj wątek
    • ad_s Re: krem brązujący-jaki?!?! 21.10.03, 21:29
      Krem z Ziaji jest - dla mnie - tłusty. Po nałożeniu zostawia grubą tłustą
      warstwę. Używam go okazyjnie (dostałam i czekam, aż się zużyje:-)Ale nie
      zauważyłam, by zatykał pory. Już po jednym smarowaniu delikatnie barwi skórę. Z
      tej serii jest też tonik. Działa słabiej, ale efekty są widocznie. Więc może
      spróbujesz z tonikiem?
      • kamaoka Re: krem brązujący-jaki?!?! 21.10.03, 21:32
        hmm...tonik... nigdy nie widzialam czegos takiego, ale slyszalam na tym wlasnie
        forum o brazujacyhc tonikach, ale co to jest i na jakiej zasadzie to dziala?
        • ad_s tonik brązujący 22.10.03, 12:15
          kamaoka napisała:

> hmm...tonik... nigdy nie widzialam czegos takiego, ale slyszalam na tym
          wlasnie forum o brazujacyhc tonikach, ale co to jest i na jakiej zasadzie to
          dziala?

To jest zwykły tonik... Zwykły niedrogi, ale brązujący. Na etykiecie
          napisali:"Bezalkoholowy tonik do pielęgnacji twarzy i szyi. Zawiera bogaty w
          mikroelementy wyciąg z bursztynu i prowitaminę B5 (D-Panthenol). Intensywnie
          nawilża skórę oraz łagodzi podrażnienia. Zmiękcza, wygładza oraz zapewnia
          uczucie świeżości. Ożywia koloryt i dodaje skórze blasku. Przywraca jej
          naturalne pH i przygotowuje do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych.

Wskazania:
          polecany do każdego rodzaju cery potrzebującej odprężenia.

Substancje aktywne:
          Wyciąg z bursztynu, prowitamina B5 (D-Panthenol). " www.ziaja.pl

I co ważne: nie ma tego dziwnego zapachu (jak krem i balsam)!
          • Gość: justa Re: tonik brązujący IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:30
            też byłam przekonana, że to tonik brązujący i dlatego go kupiłam. ale okazało
            się, że na nim NIGDZIE nie ma napisane, że jest brązujący! jedynie, że
            relaksujący. zdziwiło mnie to bardzo, bo pozostałe produkty z tej serii Sopot
            Ziaji, czyli krem i balsam, sa brązujące. Ty naprawdę widzisz u siebie jakieś
            efekty brązujące po samym toniku? bo ja nie.
            • ad_s Re: tonik brązujący 22.10.03, 13:50
              Gość portalu: justa napisał(a):

> Ty naprawdę widzisz u siebie jakieś
              > efekty brązujące po samym toniku? bo ja nie.
              Widzę. Ale dodać muszę, że mam jasną karnację i niesamowicie szybko się opalam
              (na brąz). Równie szybko jaśnieją mi włosy. Jeśli użyję toniku 3-4 razy
              (wieczorami)to widzę delikatną zmianę kolorytu i zawsze jasne włosy przy
              nasadzie (już wolę to, niż biały pasek wokół twarzy). Ale nie powalia mnie ten
              tonik na kolana. Raczej przeciętny.
    • Gość: ap Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: skarpa:* / 192.168.1.* 21.10.03, 21:40
      Ja stosowałam różne kremy samoopalające, brązujące itp. z żadnego tak do końca
      nie byłam zadowolona. Na forum przeczytałam pozytywne opinie o kremie
      brązującym Sopot, kupiłam , spróbowałam i uważam że jest super. Mam cerę
      mieszaną ale ten krem sprawdza się naprawdę dobrze. Wystarczy się posmarować na
      noc raz na dwa trzy dni i można się cieszyć delikatnie opaloną twarzą.
      • kamaoka Re: krem brązujący-jaki?!?! 21.10.03, 21:46
        Hmm... a mi tak go odradzano w sklepach ze wzgledu an moja tlusta cere, ale
        chyba go sprobuje (tym bardziej, ze w Suwalkach nie widzialam jeszcze
        innego:), ale ta oja Bielenda ma takie wielkie opakowanie, ale nic, sprobuje
        tego Sopotu chyba jednak, a moze ktos ma jeszcze jakies dobre dowsiadczenia z
        jakims kremem, czekam z niecierpliwoscia:)
        • Gość: Trishna Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 10:15
          Uważaj, kremy tego typu mogą zaostrzyć stan zapalny. Sopot jest bardzo ciężki,
          z pewnością tłustej cerze z krostkami dobrze nie posłuży.
          • Gość: Jagna Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 10:55
            Zgadzam się, przy cerze trądzikowej może spowodować pogorszenie wyglądu buzi -
            u mnie to nastąpiło. Poza tym Ziajowy Sopot, miał jak dla mnie bardzo
            nieprzyjemny zapach.
            • Gość: kiwi Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 22.10.03, 12:25
              Rzeczywiście seria Sopot śmierdzi niesamowicie. Ja też szukam czegoś
              delikatnego brązującego do twarzy - może w formie emulsji, lekkiej, nie
              zostawiającej filmu na twarzy? MOże coś z kosmetyków aptecznych?
          • Gość: ewulka_zielonooka Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.radiores.pl 22.10.03, 12:48
            dopisuję się. Uważam, że przy cerze trądzikowej najlepiej raz na jakiś czas
            skoczyć na solarium. Wydatek może troszkę większy niż krem, ale solarium
            (dawkowane z umiarem) przy okazji poprawia stan cery
            • Gość: Trishna Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 15:34
              Poprawia skórę pozornie, bo ją podsusza, wystarczy przestać chodzić do
              solarium żeby przeżyc nasilenie łojotoku i pogorszenie stanu skóry.
      • brita5 Re: krem brązujący-jaki?!?! 24.10.03, 15:33
        Hej! Tez uwazam ze Sopot jest fantastyczny. Po 2 tygodniach uzywania nagle w
        pracy zaczeli mnie sie pytac czy bylam niedawno na wakacjach bo wygladam na
        taka wypoczeta... Czyli krem dziala.
        Poza tym proponuje serie St-Tropez- piekny odcien opalenizny (i nie takiej
        zoltej), troche wysusza skore wiec akurat moze byc dla ciebie.
        Powodzenia!

Gość portalu: ap napisał(a):

> Ja stosowałam różne kremy samoopalające, brązujące itp. z żadnego tak do
        końca
        > nie byłam zadowolona. Na forum przeczytałam pozytywne opinie o kremie
        > brązującym Sopot, kupiłam , spróbowałam i uważam że jest super. Mam cerę
        > mieszaną ale ten krem sprawdza się naprawdę dobrze. Wystarczy się posmarować
        na
        >
        > noc raz na dwa trzy dni i można się cieszyć delikatnie opaloną twarzą.
        • kamaoka Re: krem brązujący-jaki?!?! 26.10.03, 15:41
          mozesz mi powiedzuiec dokladnie co to za seria, jaka firma, cena itp, bo u mnie
          na tym biegunie (czy wiecie ze unas od srody czy wt lezy snieg i wszystko
          wyglada jak na gleboki grudzien - szok!!) to tak srednio z nowosciami itp.:)
          Kama
    • Gość: justa Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:35
      niedawno kupiłam na targach medycyny naturalnej taki kremożel samoopalający
      firmy LF, polska firma z Łodzi, co do nazwy nie jestem pewna, to chyba skrót od
      jakichś wyrazów. ten krem jest bardzo lekki, nie zostawia tłustej warstwy, a
      nawet trochę wysusza, po 3-4 dniach mam super opaleniznę. niedrogi, 10 zł za 50
      ml.
      • Gość: kali Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: 62.233.243.* 22.10.03, 15:59
        ja uzywalam sopotu- efekty tkaie sobie, robily mi sie zacieki na twarzy
        pomimo,ze rozsamrowywalam go dokladnie. eveleline ma balsam delikatnie
        brazujaco-opalizujacy i nawet dobry jest. teraz mam takie duuuzy z czterech
        por roku, ale jakos nie widze zadnych efektow po nim...macie jakies
        doswiadczenia z tym balsamem?
      • kamaoka Re: krem brązujący-jaki?!?! 22.10.03, 17:15
        a czy mozesz podas jego dokladna nazwe, jak myslisz czy ja to dostane w
        Suwałkach, mioze w jakiejs aptece, jesli nie, to jakbys tak jeszcze podala dane
        producenta, to moze ktos mi go sprowadzi....
        • Gość: justa Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 11:18
          kamaoka, sprawdzę w domu i napiszę dokładnie, co na nim jest.
        • Gość: justa Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 10:48
          namiary na producenta kremożelu samoopalającego:
          Gulivere Polska
          94-046 Łódź ul. Armii Krajowej 6/50
          tel. (042) 6872862 , tel. Kom (0502) 282764
          e-mail : info@gulivere-polska.pl
          www.gulivere-polska.pl/
          na stronie internetowej nic nie ma, firma jest jeszcze mało znana. mają też
          jakiś oddział w Gdyni. najlepiej skontaktować się z producentem i dowiedzieć
          się, gdzie w swoich okolicach możesz kupić te produkty. mają też tarki
          weglikowe do stóp i kremy do stóp, bardzo polecane.
          jeśli chodzi o efekty po tym kremie samoopalającym, to powiem, że po uzyciu go
          przez 4 dni z rzędu kumpel zapytał mnie, czy chodzę na solarium. a dodam, że
          samoopalaczy innych firm używałam zawsze przez całą zimę i nigdy mi nikt nie
          zadał takiego pytania :)
          • kamaoka Re: krem brązujący-jaki?!?! 26.10.03, 15:46
            dzieki serdeczne za namiary!!!
    • Gość: gwiazdka Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:21
      kamaoka napisała:

> Hej, mam cere trądzikową (choc juz moze nie tak bardzo, bo biore diane),
      > ogolnie na ciele to mam karnacje sniada, ale na twarzy, pech chcial, jestm
      > dosc blada (zreszta an dekolcie tez, qrde czemu?:),

ja tez mam ten krem z b.. cos tam i jest beznadziejny!!!!!! tlusty i nie daje
      zadnego efektu! polecam Ci Sopot tylko ostrzegam ze po kilkukrotnym
      zastosowaniu efekt jest Bardzo widoczny a w miejscach zagiecia skory sie
      wyciera (szczegolnie szyja) i wychodza biale "łaty" i potem ciezko jest sie
      doprowadzic do normalnego "jednolitego" koloru!!!
      • sanis Re: krem brązujący-jaki?!?! 22.10.03, 19:38
        Kamaoka, nie korzystaj z solarium jesli bierzesz tabletki hormonalne.
        Zaszkodzisz skórze - wyjdą ci brzydkie plamy, które będą trudne do usuniecia.

Z natury jestem blada i próbowałam różnistych samoopalaczy. Ostatnio wpadł mi
        do reki samoopalacz z Kolastyny. Wzięłam ten do jasnej karnacji. Dosyć miły
        zapach ale jak dla mnie słabo opala. Trzeba sie smarowac ze 3 razy, żeby
        uzyskać kolor. Moze powinnaś spróbować samoopalacza specjalnie do ciemnej
        karnacji, moze wtedy wszystko sie wyrówna.

Pozdrawiam.
    • Gość: hosia Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 22.10.03, 20:21
      tonik Bielenda orzechowy +krem masło orzechowe -sprawdzone i działa na
      problemy z trądzikiem dobrze jest zrobić peeling delikatny i parówki z
      rumianku polecam:)
    • Gość: as Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: 213.134.139.* 24.10.03, 12:44
      A czy któraś z Was próbowała kremu brązującego z Idea 25? Widziałam w ich
      ofercie taką pozycję. Kosztuje 18 zł. Zastanawiam się czy go nie kupić?
    • Gość: małgo Re: krem brązujący-jaki?!?! IP: *.compower.pl 24.10.03, 18:21
      Ja używam emulsji brązującej clinique ( w ktorą hurtowo zaopatruje sie na
      allegro )mieszam ze swoim ulubionym kremem i nakładam na buzke , efekt jest
      swietny, jedyny minus to to ze niestety jest zmywalna ,wystarczy demakijaz ale
      mi akurat nie zalezy na mega trwałym efekcie pooooolecam:)
    • mandalay00 Re: krem brązujący-jaki?!?! 24.10.03, 18:44
      Uzywam samoopalacza Oriflame, w brazowej tubce, ladnie pachnie, jest
      brazowy,wiec widac jak sie naklada i nie daje zoltego odcienia. Kosztuje chyba
      36 zl, ale jak jest w promocji mozna dostac taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka