Dodaj do ulubionych

co "pod" prostownice?

14.12.08, 21:15
jakie uzywacie kosmetyki w celu "zabezpieczenia" wlosow przed niekorzystnym
działaniem prostowania wlosow?
Obserwuj wątek
    • garraretka Jedwab. 14.12.08, 21:46
      Obecnie używam jedwabiu. Dokładnie tego:
      wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=15166
      Wcześniej używałam różnego rodzaju sprayów ochronnych, m. in.
      www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=52536&callingViewName=&langId=-1&catalogId=11051
      www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=38678&callingViewName=&langId=-1&catalogId=10552
      www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=8799&callingViewName=&langId=-1&catalogId=10552
      Pierwszy - ładnie pachnie i to tyle.
      Drugi zlepia włosy.
      Trzeci - pachnie ale mnie ten zapach męczył. I włosy były sztywne i szorstkie.

Po jedwabiu przynajmniej ładnie błyszczą.

Czy są ochronione? Nie wiem - ale nie widzę na nich śladów zniszczeń. Tyle, że mam włosy zdrowe a w dodatku obcinam je dość często - średnio co 2 miesiące. (Bo rosną jak szalone ;))
    • hotally Re: co "pod" prostownice? 14.12.08, 22:17
      cos ala wosk Keune'a... produkt wlasnie pod prostownicę.
    • littlefrog Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 09:24
      różnych, jednak zawsze kończy się powrotem do balsamu Kallos Relax.
    • marta_monika Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 09:31
      www.monstermarketplace.com/Health/Landing2541a1392.html
      Polecam Kerastase Resistance Ciment Termique. Specjalny produkt "pod"
      prostownice i suszarke. Wazne jest, zeby nie nakladac na koncowki tylko na
      srodkowa czesc wilgotnych wlosow i dobrze rozczesac.
    • happy_time Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 18:32
      Jedwab do włosów. Wcześniej Faruok, a teraz Joanny, który moim zdaniem jest o
      wiele lepszy. Ten:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21415
      • your.sugar Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 20:20
        mi jedwab Joanny nie służy :) Faruok - jak najbardziej, więc to trzeba chyba jedwab dobrać metodą prób i błędów :)
    • lilubeauty Re: co "pod" prostownice? 17.12.08, 19:13
      Jedwab do włosów jest bardzo dobry ale nie zabezpiecza włosów przed działanie
      prostownicy. Polecam Cement termoaktywny Kerastase lub trochę tańszą wersję
      mleczko termoaktywne L'Oréal Professionnel Hot Style Iron finish. Włosy prostuję
      od 7 lat, więc zdążyłam przetestować "kilka" produktów i poznać na własnej
      skórze kilkuletnie efekty używania prostownicy. Bez odpowiednich produktów
      termoaktywnych włoski mogą się po prostu pokruszyć. Kerastase kosztuje ok.100
      zł,a L'Oréal można kupić w salonach fryzjerskich za ok. 65zł albo taniej na
      allegro. To mleczko wystarcza mi na bardzo długo ok.4-5 m-cy stosowania, a mam
      bardzo gęste włosy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka