super-angel 14.12.08, 21:15 jakie uzywacie kosmetyki w celu "zabezpieczenia" wlosow przed niekorzystnym działaniem prostowania wlosow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garraretka Jedwab. 14.12.08, 21:46 Obecnie używam jedwabiu. Dokładnie tego: wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=15166 Wcześniej używałam różnego rodzaju sprayów ochronnych, m. in. www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=52536&callingViewName=&langId=-1&catalogId=11051 www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=38678&callingViewName=&langId=-1&catalogId=10552 www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=8799&callingViewName=&langId=-1&catalogId=10552 Pierwszy - ładnie pachnie i to tyle. Drugi zlepia włosy. Trzeci - pachnie ale mnie ten zapach męczył. I włosy były sztywne i szorstkie. Po jedwabiu przynajmniej ładnie błyszczą. Czy są ochronione? Nie wiem - ale nie widzę na nich śladów zniszczeń. Tyle, że mam włosy zdrowe a w dodatku obcinam je dość często - średnio co 2 miesiące. (Bo rosną jak szalone ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: co "pod" prostownice? 14.12.08, 22:17 cos ala wosk Keune'a... produkt wlasnie pod prostownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 09:24 różnych, jednak zawsze kończy się powrotem do balsamu Kallos Relax. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_monika Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 09:31 www.monstermarketplace.com/Health/Landing2541a1392.html Polecam Kerastase Resistance Ciment Termique. Specjalny produkt "pod" prostownice i suszarke. Wazne jest, zeby nie nakladac na koncowki tylko na srodkowa czesc wilgotnych wlosow i dobrze rozczesac. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 18:32 Jedwab do włosów. Wcześniej Faruok, a teraz Joanny, który moim zdaniem jest o wiele lepszy. Ten: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21415 Odpowiedz Link Zgłoś
your.sugar Re: co "pod" prostownice? 15.12.08, 20:20 mi jedwab Joanny nie służy :) Faruok - jak najbardziej, więc to trzeba chyba jedwab dobrać metodą prób i błędów :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilubeauty Re: co "pod" prostownice? 17.12.08, 19:13 Jedwab do włosów jest bardzo dobry ale nie zabezpiecza włosów przed działanie prostownicy. Polecam Cement termoaktywny Kerastase lub trochę tańszą wersję mleczko termoaktywne L'Oréal Professionnel Hot Style Iron finish. Włosy prostuję od 7 lat, więc zdążyłam przetestować "kilka" produktów i poznać na własnej skórze kilkuletnie efekty używania prostownicy. Bez odpowiednich produktów termoaktywnych włoski mogą się po prostu pokruszyć. Kerastase kosztuje ok.100 zł,a L'Oréal można kupić w salonach fryzjerskich za ok. 65zł albo taniej na allegro. To mleczko wystarcza mi na bardzo długo ok.4-5 m-cy stosowania, a mam bardzo gęste włosy:) Odpowiedz Link Zgłoś