sankanda Re: sankanda 11.01.09, 12:16 Rhode, twoje posty nie maja na mnie zadnego impaktu, wiec spokojnie moge je czytac i nawet niezle sie rozerwac - chwala ci za zakladanie kontrowersyjnych watkow. Ale przy tym wszystkim dobrze by bylo gdybys zachowala troche umiaru, bo zyskasz na wiarygodnosci. nie chodzi tu o stosowanie botoksu, bo to jest twoja prywatna sprawa, w ktora nie mam zamiaru ingerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Ogolnie i do princesswolf 11.01.09, 18:34 Chcecie sie starzec bez ingerencji dermatologicznej, czy chirurgicznej, to oczywiscie mozecie, ale gdy np. 36 letnia princesswolf pisze, ze ona z zadnych zabiegow nie korzysta, to po pierwsze nie musze jej wierzyc, po drugie ja mam 44 lata i w jej wieku tez nie korzystalam. Jak na osobe nie skoncentrowana na wygladzie zewnetrznym zamiescila duzo swoich zdjec na naszej klasie. Ciekawe dlaczego uniemozliwila ludziom komentowanie ich, piszac jednoczesnie pod jednym ze zdjec cos, co nie jest prawda, tzn. ze sie jej sugeruje botoks, podczas gdy dobrze wie, ze tak nie jest, ze po prostu uwazam, ze mozna powiedziec, iz z niego korzystala. Zalozylam ten watek, bo denerwuje mnie tabu jakim ciagle jest ingerencja w proces starzenia. Pokazalam osoby, ktore to zrobily z dobrym efektem, jak i takie, ktore sie zaniedbaly. Wiadomo, ze znajdzie sie sporo ofiar nieumiejetnego korzystania z osiagniec medycyny estetycznej. A wiecie skad sie czesto biora te zle efekty ? Wlasnie z poczucia, ze trzeba sie kryc z zabiegami, wiec znana osoba idzie do mniej wykwalifikowanego lekarza, bo pod jego gabinetem nie stoja fotografowie. Podziwiam aktorki takie jak Virginia Madsen, ktora nie ukrywa, ze korzysta z botoksu i wypelniacza. Na tym forum czesto pojawiaja sie pytania o rozne zabiegi, czasem tez ktos przyzna, ze z nich korzysta, ale zadnych zdjec nie widzialam, nie sadze ze powodem jest to, ze ktos wyglada gorzej, niz pisze. Ludzie cenia sobie po prostu prywatnosc. Najzabawniejsze (chociaz co w nich smiesznego?) sa posty probujace dowiesc, ze zadne zabiegi nie dzialaja, pochodzace oczywiscie od osob, ktore pojecia nie maja o czym pisza. Produkuja post za postem, a nie chce im sie przeczytac jak dziala np. botoks, ktory tak krytykuja, co potrafi zrobic Fraxel, Thermage, czy IPL. Szkoda, ze ten watek przerodzil sie w moja wymiane slow z kilkoma osobami, ktore czesto udaja, ze nie rozumieja tego, co ja pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Ogolnie i do princesswolf 11.01.09, 20:35 Alez Rhode, ja nie watpie, ze te zabiegi dzialaja. Nie watpie, ze moglabym w pewnym wieku z nich skorzystac i wygladac nieco mlodziej. Ale Ty nie jestes w stanie zrozumiec, ze nie dla wszystkich jest to priorytetem. Wydaje mi sie, ze kompletnie w glowie Ci sie nie miesci, ze dla kogos moze nie byc to wazne i posadzasz taka osobe o klamstwo; bo TOBIE nie wydaje sie to mozliwe, by na takiej rzeczy komus nie zalezalo. Po drugie, nie wszyscy uwazaja NIE korzystanie z zabiegow za zaniedbanie. Rhode, masz doktorat? Bo ja jego brak uwazam za zaniedbanie edukacyjne :-P Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland croyance 11.01.09, 21:32 Dla Ciebie moja obsesja starzeniem jest strata czasu, dla mnie kariera naukowa. Chyba zartujesz z tym doktoratem. Moze ja pracuje w gabinecie dermatologicznym i poprawianie wygladu, a tym samym samopoczucia ludzi sprawia mi satysfakcje taka, jak Tobie kariera naukowa, co dla mnie z kolei byloby baaaardzo nudnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: croyance 11.01.09, 21:49 Oczywiscie, ze zartuje. Bo rozumiem, ze rozne rzeczy sa innych wazne. Ty tez zrozum, ze nie wszyscy dziela Twoje priorytety - i nie dlatego, ze klamia :-D Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 11.01.09, 19:55 rhodeisland nie szkoda ci czasu na siedzenie i porównywanie się z aktorkami,która z was ładniej się starzeje???? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 11.01.09, 20:04 Nie, nie szkoda. Fascynuje mnie starzenie sie skory, jak roznie wygladaja ludzie w tym samym wieku. Nie trzeba mowic o aktorkach, ktore zreszta wcale nie musza wygladac lepiej od zwyklego smiertelnika. Zajrzyjcie na nasza klase. Raza mnie nieprawdziwe zachwyty typu "nic sie nie zmienilas" wobec naprawde zaniedbanych osob. Ja wielu znajomych nie moge poznac, powodem jest glownie otylosc. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 11.01.09, 20:37 Czym innym jest otylosc, a czym innym zdrowa, zadbana, uprawiajaca sport i dobrze odzywiajaca sie osoba, ktora nie chce wypelniac sobie zmarszczek albo pilowac zdrowych, silnych zebow, tylko dlatego, ze maja nieco inny kolor niz hollywoodzka biel. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland zeby 11.01.09, 21:28 Ale gdy te zdrowe zeby sa ciemne i krzywe, to chyba nie dziwi Cie, ze ktos chce to zmienic i nie musi to byc wcale hollywodzka biel. Brzydkie zeby najpiekniejszej kobiecie odbiora urode, no chyba, ze bedzie usmiechala sie ich nie pokazujac. Krzywe zeby to zreszta nie tylko problem estetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: zeby 11.01.09, 21:51 Nie, nie dziwi mnie; ale i mnie tez nie dziwi, jesli ktos zmieniac ich nie chce. Nie mowie przy tym o zebach czarnych :-) ale zdrowych o ladnych zebach, ktore nie sa snieznobiale. Swiat jest roznorodnym miejscem i naprawde nie powinnismy wszyscy dazyc do tego, zeby wygladac jak klony. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sport 11.01.09, 21:35 Otyli ludzie czesto dopiero ok. 30 lat, ktorych zdjecia ogladam na naszej klasie najwyrazniej sportu nie uprawiaja, jedza byle co, podczas gdy wiele ludzi starszych od nich o kilkanascie lat wyglada duzo mlodziej. Wiek to tylko cyfra. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: sport 11.01.09, 21:51 I to jest najwazniejsze - zdrowie. IMHO wyglad to jego produkt uboczny. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 11.01.09, 20:36 Caly Wszechswiat naokolo nas, tyle rzeczy do zbadania, odkrycia, tyle przygod do przezycia - a Rhode spedzi zycie przed lustrem wypatrujac zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Mnie skora bardziej fascynuje, niz wszechswia 11.01.09, 21:52 No przestan, Rhode - cokolwiek bys nie zrobila z twarza, i tak nie bedziesz bardziej interesujaca od wybuchajacej supernovy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Mnie skora bardziej fascynuje, niz wszechswia 11.01.09, 21:54 Dla kogo mam byc interesujaca? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: ile ludzi interesuje supernova? 14.01.09, 14:37 WSzystkich tych, ktorych obchodzi cos wiecej poza czubkiem wlasnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Ty badaj twarz, ja skore 11.01.09, 22:02 Jesli ma to zwiazek z moja praca, to jest rownie interesujace, a na pewno bardziej oplacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Ty badaj twarz, ja skore 11.01.09, 22:17 gdyby to mialo zwiazek z twoja praca, zalozylabys blog jak wiekszosc twoich ewentualnych kolegow i kolezanek po fachu, na ktorym i tak nie porwadzilabys agresywnej (w sensie marketingowym) kampanii, bo z punktu widzenia etyki zawodowej nie wygladaloby to najciekawiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: skad wiesz, ze nie mam bloga? 12.01.09, 00:35 masz? podaj adres, chetnie poczytam. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 12.01.09, 00:40 hej gdzies wcielo moj post - pisalam ze chetnie przejrze twojego bloga Rhode - a podaj adres plz, nie boj sie nie zjem cie :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 12.01.09, 00:54 jestem autorem. Nie jest to fascynujace? Tak samo, jak princesswolf zapraszala mnie na kawe, a przeciez moze juz mnie znac (nie mieszkam w Rhode Island). Dodam, specjalnie dla magdziuss, ze mowie innym stylem, niz pisze na forum (na blogu tez inaczej, bo moze w innym jezyku), wiec nie jestescie w stanie skojarzyc mnie z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 12.01.09, 09:43 Oj, będziemy w stanie. Twój wzrok będzie nerwowo wodził po twarzy rozmówczyni w poszukiwaniu zmarszczek, a po wstępnym oglądzie zaproponujesz botoks tu i ówdzie. Dokładnie sprawdzisz stan skóry doszukując się przebarwień, niedoskonałości i polecisz najlepsze metody usuwania ich. Na koniec zapytasz czy jest zadowolona z wyglądu swojego nosa, a przecież nie może być bardzo zadowolona(!), może go tylko akceptować... Sama widzisz, że to już obsesja. Jeśli Twoje życie kręci się wokół tego tematu, warto się zastanowić czy na pewno wszystko jest w porządku. Jeśli myśl o zmarszczkach spędza Ci sen z powiek, to już jest pierwszy sygnał, że nie boisz się samych zmarszczek, ale problem ma jakieś głębsze podłoże. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 12.01.09, 18:24 Nigdy nie sugerowalam w realu zabiegow, ale jesli ktos mnie pytal jak dbam o swoja skore, to mowie. Princess nie przywiazujaca rzekomo uwagi do wygladu pokazuje swoje zdjecia, wiec je komentuje, ze jej twarz wyglada na zamrozona i nos jakby byl ofiara zlej operacji, zwlaszcza w porownaniu ze zdjeciami z dziecinstwa. Jest dziwnie waski na gorze, a potem sie rozszerza i koncowka podnosi do gory. Sen z powiek nic mi nie spedza, mieszkam w innej strefie czasowej, niz Rodaczki w Europie, stad moze Ci sie wydawac patrzac na moje posty, ze nie spie. Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 12.01.09, 19:20 Mimo wszystko nie na miejscu jest sugerować komuś, że ma brzydki nos. Dobrowolne wklejenie przez kogoś zdjęcia wcale do tego nie upoważnia. Princess pokazała się po to, żeby udowodnić jak dobrze można się starzeć bez korzystania z zabiegów medycyny estetycznej. A nos z biegiem lat się zmienia, więc różnica w zdjęciach z dzieciństwa i obecnych nie jest żadnym argumentem potwierdzającym operację plastyczną. Nie rozumiesz. Nie mam na myśli tego o jakiej porze dnia czy nocy piszesz. Chodzi mi o to, że ciągłe zajmowanie się tą tematyką i obawa przed zmarszczkami mogą świadczyć o jakimś głębszym problemie, wypieranym ze świadomości. Zerknij na to: www.changethatsrightnow.com/problem_detail.asp?SDID=619:1819 Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Moze masz racje estaq. Pomysle o tym. 12.01.09, 19:31 To o nosie napisalam w kontekscie, nie chodzilo tylko o krytykowanie wygladu nosa, ale udowodnienie, ze osoba odrzucajaca pewne zabiegi sama sie przynajmniej jednemu poddala. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Moze masz racje estaq. Pomysle o tym. 12.01.09, 20:22 rhodeisland napisała: >To o nosie napisalam w kontekscie, nie chodzilo tylko o krytykowanie >wygladu nosa, ale udowodnienie, ze osoba odrzucajaca pewne zabiegi >sama sie przynajmniej jednemu poddala. Nie poddalam sie dzieki Bogu ( odpukac) ani jednej operacji w zyciu jeszcze. Zdrowie szanuje i unikam narkoz i znieczulen jak diabla... Jesli Rhode szukasz niedoskonalosci to dodam ze mam pecherzyk zolciowy dwudzielny. Dziwna uroda no nie??? Czy to sie liczy na forum Uroda czy nie?? lol he he Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Biografia Mojego Zasmarkanego Nosa. 12.01.09, 20:18 oo matko widze ze dziewczyny nadal tu dyskutuja i to nawet o moim nosie he he Spoko estraq ;) Od 2 dni nie jem, nie pije, nie smarkam, jest czerwony bo placze i placze no i oczywiscie... i piluje sobie ten nos, BA!!! juz zarezerwowalam operacje plastyczna za bagatela 2 tys funciakow, narazie przykleilam plaster aby nosa nie bylo widac... lol...<zarcik> Nasza rhodeisland jest niezmordowana! Prawda jest taka ze Ms.Rhodeisland jest pierwsza osoba w zyciu jaka zwrocila uwage na moj nos. Popatrz estaq na to tak::::::::::::::: Nagle moj NOS wylonil sie, ma swoje 5 min w zyciu jakiego wczesniej nie mial i swiatla reflektorow padly na niego. Slawa na jakims chocby watku, prestiz, rzucanie pomidorem i kwiatami i oklaski na przemian. Dzieki Rhode moj nos czuje ze ZYJE. Nastapila dla niego nowa Dojrzala ERA SamoSwiadomosci na zasadzie: Uwierz ze maszbrzydki nos to takim w twych oczach sie stanie. Lub Uwierz ze wygladasz staro to takim sie stajesz... lol W dodatku nie jest to TEN MOJ tylko WIRTUALNY NOS, jakis ze zdjec.Ja w ogole mam to do siebie ze na kazdym zdjeciu wychodze inaczej. Rozczlonkowywanie i analiza kazdej partii ciala jest dla rhode jej stylem bycia. Wyzwanie perfekcji fizycznej jako substytutu odczucia niedoskonalosci psychicznej. Projekcja ego na powierzchnie ciala.(a czemu nie, takie hobby a nie inne ma ta dziewczyna, i jak lubi to czemu, to nie jest latwy program na zycie w koncu wiec podziwiac nalezy...) Ja dzieki Rhode uswiadamiam sobie ze taka perspektywa widzenia swiata przez pryzmat fizycznych czesci i ich doskonalosci istnieje, a ona zapewne dzieki nam czyta o tym ze istnieja i inne sposoby na zycie choc i tak w to nie uwierzy, bo zapewne nr 1 zajecie dla niej od dziecinstwa i sadzi ze kazda z nas tak samo ma, i to dla niej standard. Kazdy ocenia wg wlasnych kryteriow i tak np. krotkowlosej szatynce z prostym waskim nosem nie podobaja sie dlugowlose blondyny o zadartym perkaczu. Piekno jest w oku patrzacego: The beauty is in the eye of beholder jak rzekl niegdys Oscar Wilde Mysle ze moj niebanalny nos odzwierciedla moja osobowosc i jest on niewatpliwie lubiany, jego specyfika nie jest zagrazajaca i kontrastujac z osobowoscia lagodzi moj wizerunek. Idealy sa takie w koncu;) nieprzystepne i nudne...:\ Rhode, jestem pewna ze nie znamy sie osobiscie:) byc moze masz inne nicki jedynie mozemy sie znac wirtualnie. Jezus... Moj nos ma teraz wlasny esej jak widac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Biografia Mojego Zasmarkanego Nosa. 14.01.09, 21:06 Odpisalam Co gdzies tam w watku, ale pewnie sie nie dokopalas: masz normalny nos, fajnie wygladasz, na ciekawa osobe. Szkoda, ze nie znam Cie na zywo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess o nosie znowu 14.01.09, 22:16 To, ze moze jestem pierwsza osoba, ktora o nim cos powiedziala nie znaczy, ze jestem pierwsza, ktora zauwazyla jego dziwny wyglad. Nie martw sie, da sie go naprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: princess o nosie znowu 15.01.09, 09:43 Nie, Rhode, to Ty znowu zaczynasz ten temat, zauważ kiedy princess napisała tamten post... Jest ładna, ma NORMALNY nos i wydaje się bardzo sympatyczna. I tak, masz rację, nos można poprawić, tylko jeśli ktokolwiek miałby coś tutaj poprawiać, to nie ona, ale Ty - swoje podejście do drugiego człowieka, bo posty piszesz coraz bardziej żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland estraq 13.01.09, 01:29 Nos z wiekiem nie robi sie bardziej zadarty. Jej zdjecia niczego nie dowodza. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 12.01.09, 20:31 rhodeisland napisała: >Princess nie przywiazujaca rzekomo uwagi do wygladu pokazuje swoje zdjecia, wiec je komentuje, A cos ty co to za wymysl ze nie przywiazuje??? Skad ta teoria?? jak kazda baba maluje sie i stroje. Z jakiegos powodu bywam na forach o urodzie i modzie. Tyle ze jak narazie nie uwierzylam w inne efekty odmladzajace niz skalpel za jaki dziekuje... >ze jej twarz wyglada na zamrozona No niestety to nie jest film ale zdjecie wiec z natury rzeczy jest nieruchome. Zapraszam na kawe i bede stroic miny. Dam sie podrapac po tym nosie! A swoja droga botox daje beznadziejne efekty zamrozenia i widac to az na zdjeciach??? Po co to zatem jak widac??? >nos jakby byl ofiara zlej operacji, zwlaszcza w porownaniu ze zdjeciami z dziecinstwa. Jest dziwnie waski na gorze, a potem sie rozszerza i koncowka podnosi do gory. Zatem jest urocza osobliwoscia:))) lol Mam cala zenska linie w rodzinie takich czarodziejskich noskow! Nosy maja to do siebie ze na dole sa szersze i waskie u gory i te perkate unosza sie do gory:) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze 13.01.09, 00:57 Nadmiar botoksu daje efekt zamrozonej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 13.01.09, 01:10 Porozmawiajmy gdy bedziesz w moim wieku. Moze do tego czasu zdobedziesz dosc wiedzy na temat zabiegow zeby nawet sie na jakis zdecydowac, bo dojdziesz do wniosku, ze chcesz wygladac mlodziej. U mnie odleglosc miedzy zastrzykami botoksu sie wydluza, a Ty chyba co 1-2 miesiace nakladasz na wlosy chemikalia zeby osiagnac kolor, ktory wedlug mnie wcale do Ciebie nie pasuje. Jak godzisz ta chemie przenikajaca w skore glowy z naturalnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: princess 13.01.09, 01:27 Mozesz sie obrazic, ale to nie jest moja intencja. Znam osoby, ktore mialy poprawiane nieudane nos jobs, czyli mialy "revision rhinoplasty". Naprawde myslalam, ze Twoj nos jest efektem takiej nieudanej operacji. Jestes ladna, a moglabys byc naprawde zjawiskowa (bo skore i reszte twarzy masz flawless) z mniej zadartym i troche wezszym na dole nosem. Rozumiem jednak, ze narkoza jest zbyt duzym ryzykiem dla niektorych i nie chcesz go podejmowac. Krotsze wlosy i pasemka (subtelne, nie chodzi mi efekt skunksa) dalyby Ci bardziej wyrazisty wyglad i mniejszy kontakt z chemia. Skoro tak chetnie pokazujesz zdjecia, to zamiesc jakies gdzie sie usmiechasz pokazujac zeby. Wtedy uwierze, ze ich nie ukrywasz. A co do nosa, to poprosze o zdjecie gdy mialas ok. 20 lat. Zlosliwa baba ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 13.01.09, 01:46 rhodeisland napisała: >Jestes ladna, a moglabys byc naprawde zjawiskowa (bo skore i reszte > twarzy masz flawless) z mniej zadartym i troche wezszym na dole > nosem. Rozumiem jednak, ze narkoza jest zbyt duzym ryzykiem dla > niektorych i nie chcesz go podejmowac. > Krotsze wlosy i pasemka (subtelne, nie chodzi mi efekt skunksa) > dalyby Ci bardziej wyrazisty wyglad i mniejszy kontakt z chemia. > Skoro tak chetnie pokazujesz zdjecia, to zamiesc jakies gdzie sie > usmiechasz pokazujac zeby. Wtedy uwierze, ze ich nie ukrywasz. A co > do nosa, to poprosze o zdjecie gdy mialas ok. 20 lat. > Zlosliwa baba ze mnie. Nie pokazuje zebow na zdjeciach bo nie umiem na zyczenie ladnie sie usmiechac. Chyba tylko spontanicznie wychodza ladnie te zebatkowate zdjecia. Trzeba je robic z zaskoczenia chyba...Te na zamowienie CHEEEESE wychodza zawsze tragicznie malpio. Sama nie polecam bo ta Viginia jaka ponizej zamiescilas to przepiekna kobieta ale na tym zdjeciu gdzie usmiecha sie malpio ze az dziasla pokazuje to ledwo ja poznalam! Dzieki za komplement, ze jestem ladna. Uwazam sie za osobe wygladajaca dosc ladnie, ale bez przesady. Nie aspiruje do zjawiskowosci, bo mam kochajacego bardzo madrutkiego faceta i nie mam zamiaru lowic innego czy lamac komus serca znowu! ;) Zreszta ja nigdy nie lowilam na wyglad bo to nie jest moja najmocniejsza akurat strona... Jest wiele piekniejszych pan;) jakie maja slabsze inne strony:) i im zostawiam tutaj arsenal. Co do pasemek to wsrod Anglikow chodza opowiesci po czym rozpoznac Polke i Polaka. Po krotce to: u facetow ogolona glowa, u Pan stukajace buty i pasemka, jeansy rurki biodrowki, duzo lancuchow przy torebkach (halasliwa wies tanczy i spiewa), wlosy po prostownicy i wlasnie pasemka sa tym rozpoznawalnym znakiem... Wiecej roznorodnosci! Tandeta mnie nie interesuje i nie polecam jej tez Tobie. Z wiekiem trzeba pokazywac jakosc i wyszukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland o tandecie 15.01.09, 08:16 Po pierwsze: nie obchodzi mnie opinia innych narodow o wygladzie Polek. Co do tandety, to spojrz na siebie, na to, jak sie ubierasz (sama joga nie wymodeluje Ci sylwetki i w pewnych ciuchach nie bedziesz wygladac dobrze). Chodzilo mi o piekny, wielowymiarowy kolor Jennifer Aniston, nie sztucznie wygladajace pasemka albo zolty jednolity blond. Ma sie sylwetke do spodni-biodrowek, to dobrze, jesli sadlo sie wylewa bokami, to wtedy wyglada to tandetnie. Nosisz buty weganskie albo z gumowymi podeszwami? Te ze skorzanymi beda stukac. Uwaga o prostownicy zupelnie bez sensu. Przy okazji obrazasz ludzi ze wsi, a przeciez sama z niej pochodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 13.01.09, 01:29 nigdzie nie napisalam ze wierze TYLKO w naturalnosc oraz nigdzie nie napisalam, ze nie interesuje mnie moj wyglad. Nie bzdurz, please bo widze ze forumowiczki sie zaczynaja ci mylic. Napisalam (po raz 10ty to powtorze do znudzenia) ze w moim zakresie nie interesuje mnie ani botox ani operacje plastyczne + ze nie wierze ze cokolwiek poza tymi dziala odmladzajaco bo zmiana kolorytu to nie eliminacja zmarszek. Tak tak wiem masz inna teorie. Blagam, nie powtarzaj bo juz to slyszalam. Absolutnie akceptuje babki jakie sie botoskuja czy robia sobie nawet silikonowy biust. Nie kradna nie zabijaja wiec wiec maja nieszkodliwe hobby. Ja wyrazilam SWOJ poglad odnosnie mojego zycia. Farbowanie wlosa jaki z natury rzeczy jest martwy tudziez makijaz dla nie nie jest gleboka ingerencja.Twoj gust jest bez znaczenia jesli chodzi o kolor moich wlosow. Co do kwestii ze w wieku 44 lat oszaleje i bede sie botoksowac i operowac nos: W moim domu mam wiele lat starsza siostre, ciotki, matke. Starzejemy sie ze spokojem, wazniejsze dla nas jest zdrowie. Z czasem pomimo dlugo mlodego wygladu pojawila sie u mojej mamy( dzis 67 lat!) utrata jedrnosci skory i oczywiscie jakies tam zmarszczki nad jakimi ani ona ani moj ojciec niespecjalnie boleli czy biadowali. Nawet nie bylo to kiedykolwiek przedmiotem dyskusji. Moja siostra z pewnoscia tez nie wyglada juz tak jak kiedy miala 20 lat, jednak nie planuje byc modelka, ma niesamowity i rzadki skarb: szczesliwe malzenstwo i fajne dzieciaki. Natura jest tak zorganizowana ze w okresie godowym i plodnym, ze jestesmy uwodzicielkami, z wiekiem nie mamy jakkolwiek straszyc wygladem i nalezy i dbac o siebie, ale priorytet sie zmienia i pewne aspekty mniej egocentryczne czyli opiekunki, nauczyciela, kogos kto cos robi dla spoleczenstwa lokalnego czy wiekszego staja sie istotniejsze. Naprawde kobiety sie w tym potrafia realizowac. Kazdy wiek ma swoj urok:) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princes mozna bez operacji zlikwidowac 15.01.09, 08:05 zmarszczki botoksem lub odnawiajac skore zabiegami, o ktorych nie chcesz poczytac, nawet stara dermabrazja moze to zrobic. A fillers i wypelnianie bruzd nosowo-wargowych, i innych glebokich zmarszczek nie likwiduje ich? Dzisiaj mamy inne opcje poza operacyjnym naciaganiem skory ( i miesni pod nia, kiedys naciagano tylko skore) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Ktos oprocz madziuss uwaza ze nie jestem kobieta? 12.01.09, 19:42 Powyzej mozecie znalezc analizy madziusiowe. Od razu zaznaczam, ze w tytule postu nie napisalam "czy" (wedlug m. kobiety zawsze zaczynaja pytania od "czy") zeby sie zmiescil. Jak napisalam pod adresem forumowiczki m., styl pisania ma zwiazek z osobowoscia, nie plcia. Przypisywanie komus plci na podstawia tego, co i jak pisze swiadczy, ze osoba oceniajaca ma bardzo ograniczone podejscie do tego, co jest meskie, co kobiece. Mozna by przypuszczac, ze to madziuss jest mezczyzna, bo niektorzy panowie bardzo lubia mowic kobietom gdzie jest ich miejsce, jak powinny sie zachowywac, wygladac, wyslawiac. Jesli te zasady naruszaja, to w pojeciu tych mezczyzn nie sa kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Ktos oprocz madziuss uwaza ze nie jestem kobi 13.01.09, 01:04 Trenuj empatię,to cecha charakteryzująca kobiety.Dobrym przykładem jest dyskusja o zdjęciach na naszej klasie.Skrytykowałeś nos,włosy, twarz i image osoby i to do niej.Prawdziwa kobieta wyczułaby,że trzeba albo pochwalić albo przemilczeć.Dlatego piszesz :” Rażą mnie nieprawdziwe zachwyty typu "nic sie nie zmienilas" wobec naprawde zaniedbanych osob.” Poza tym kobiety często się kłócą i słodko przezywają.Na moje stwierdzenie,ze jesteś mężczyzną trzeba było napisać „Ale z Ciebie idiotka,nie wytrzymam” :) Ty jesteś jak automat na Błękitnej Linii. Zmieniaj ”moze juz czytasz nie zdajac sobie sprawy, ze jestem autorem”, na „jestem autorką”.Zawodowo natomiast zaintrygowała mnie Twoja autodyskusja na temat epoletów przy płaszczu burberry na forum moda :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziusiuss 13.01.09, 01:19 Kolejne stereotypy o kobietach. Dziwi Cie to, ze sie nie wkurzam, nie obrazam? Moze dlatego, ze nie przywiazuje tak wielkiej wagi do swojej kobiecosci, ja Ty? Mam szczescie mieszkac w kraju, gdzie kobiety moga byc takie jakie chca nie czujac ciaglej presji by zachowywac sie i wygladac w sposob jaki kobieta wedlug Ciebie powinna sie zachowywac. Lubie popatrzec na ciuchy, buty, ale nigdy moda mnie nie fascynowala. Uwielbialam uprawiac rozne sporty, a od pewnego czasu zafascynowal mnie temat starzenia sie skory, bo od ok. 10 lat nastaly czasy gdy tak wiele mozemy zrobic by poprawic jej stan nie uciekajac sie do drastycznych srodkow jak operacje pod narkoza. Im bardziej Twoje zdanie na temat mojej plci odbiera od prawdy, tym bardziej mnie to bawi i szczerze mowiac jest mi na reke. Nigdy bys nie zgadla, ze ja to jak gdybys mnie spotkala. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: madziusiuss 13.01.09, 01:56 rhodeisland napisała: >Mam szczescie mieszkac w kraju, gdzie kobiety moga byc takie jakie >chca nie czujac ciaglej presji by zachowywac sie i wygladac w sposob >jaki kobieta wedlug Ciebie powinna sie zachowywac. No nie wiem... USA to nie Holandia jednak, gdzie faktycznie kobiety maja jakis dystans do tego kim powinny byc i jak wygladac. W zyciu nie spotkalam takiej ilosci kobiet z zaburzeniami odzywiania itp jak mieszkajac w USA. Mass medialna presja wygladu versus ogromne porcje na kazdym krokuw restauracjach to w USA problem masowy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziusiuss 15.01.09, 07:58 W Stanach wiele pisarzy, czy aktorow niezaleznie od plci mowi o sobie uzywajac formy meskiej(actor, author) Powstaly wiele lat temu okreslenia jak mail carrier (zamiast postman), police officer (nie policeman, policewoman), air attendant zamiast stewardess. Nie zwracam uwagi na to, czy pisze uzywajac formy meskiej, czy kobiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 13.01.09, 18:41 Princess czuje potrzebe tlumaczenia sie, nie wiem wlasciwie z czego, mysle jednak, ze jej posty sa dowodem na zapatrzenie w siebie. Porownanie wygladu rowiesniczek (rok lub mniej roznicy miedzy nimi) Sarah Jessica Parker twierdzi (i to widac), ze nie korzysta z zadnych osiagniec dermatologii, uzywa kremow (nic nie daja) inyourface.freedomblogging.com/2008/05/27/anti-botox-star-sarah-jessica-parker-rebuffs-men%e2%80%99s-scorn/ Kriston Davis nie przyznaje sie, ale mysle, ze korzysta z botoksu inyourface.freedomblogging.com/2008/05/29/kristin-davis-differs-on-body-care-from-other-sex-and-the-city-stars/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: 13.01.09, 19:27 rhodeisland napisała: > Princess czuje potrzebe tlumaczenia sie, nie wiem wlasciwie z czego, > mysle jednak, ze jej posty sa dowodem na zapatrzenie w siebie. ahahahahaaa i kto to mowi:)))) Rodeisland ktora bije rekordy gadulstwa na forum i wciaz tlumaczy sie z zabiegow upiekszajacych i jest masowo oglaszana przez dziesiatki forumowiczek jako zapatrzona w siebie lol... O tobie cale watki sa przeciez... Roznica pomiedzy nami polega na tym ze ja jeszcze nigdy na forum nie rozmawialam o wygladzie wlasnym,...a ty non stop od lat. Moja bytnosc na Uroda tutaj to zaledwie pare tygodni i z pewnoscia szybko mi to znudzi...bo w gruncie rzeczy jakkolwiek zabawna jest rozmowa z szalencem na poczatku, to z czasem staje sie zwyczajnie nudna, bo jak zdarta plyta sie powtarzasz. Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess zabawna jestes 14.01.09, 04:14 Ja nie udaje, ze dla mnie mlody wyglad jest wazny.... Dla mnie zamieszczanie swoich zdjec w takim miejscu jak nasza klasa swiadczy o zapatrzeniu w siebie. Najzabawniejsza jest ta pozycja z jogi (?) na zdjeciu. To, ze zablokowalas mozliwosc dodawania komentarzy wiele mowi. Sporo o swoim wygladzie napisalas, probowalas byc zabawna piszac o nosie. W ogole starasz sie stworzyc wrazenie, ze na pewnych rzeczach Ci nie zalezy, ze jestes ponad nie. Sama siebie tez oszukalas? Napisalas duzo w tym watku glownie o tym, ze nie wierzysz w pewne rzeczy. W tym czasie moglabys o tych wedlug Ciebie nic nie dajacych zabiegach poczytac. Poziom Twoich wypowiedzi zupelnie nie pasuje mi do tego, co napisalas o swoim wyksztalceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: rhodeisland pokochaj w koncu siebie. 14.01.09, 10:38 "nie walcz a idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" <=to moje motto wobec Twojej osoby jakie przeslal mi pewien madry czlowiek. Wszelkie Twoje wypowiedzi dla mnie sa popiskiwaniem psychicznie chorej osoby jaka projektuje swoje neurozy, kompleksy na innych ludzi na rozmaitych nickach. Szkoda ze inne forumowiczki mnie wczesniej nie ostrzegly. Z wariatami nie dyskutuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess pokazala w koncu swoj poziom 15.01.09, 08:09 Wkurzyly Cie moje uwagi o nosie, prawdziwym lub nie. Uwazaj, bo tak sie tu rozpiszesz, ze zapomnisz o nalozeniu chemii na odrosty. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 jestem in wdzieczna za to 13.01.09, 20:06 w zalewie wyprasowanych, nawstrzykiwanych toksynami i ponaciaganych twarzy te aktorki maja odwage przeciwstawic sie presji i pokazywac swiatu jakie sa sygnalizuja ze mamy prawo sie starzec, ze to nie tragedia czy wstyd i nie stawialabym znaku rownosci miedzy zdrowym trybem zycia a *interwencjami* chirurga badz dermatologa. pierwsze - jak najbardziej tak. drugie - niekoniecznie. jesli sie pije/pali i nie dba o tusze to nawer z bateria kremow i chirurgow mozna skonczyc jak Liza Minelli Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: jestem in wdzieczna za to 14.01.09, 04:33 Mysle, ze Kristin Davis umiejetnie korzysta z zabiegow. Parker zagapila sie, efekt widoczny, zaden krem (czy krem nie jest pelen chemii?) juz jej nie pomoze. Wyglada najgorzej z calej czworki aktorek "Sex and the City". Co z tego, ze ma wysportowana sylwetke, idealne zeby, dobrze obciete i ufarbowane wlosy, ze stac ja na kazdy ciuch i potrafi ubrac sie z fantazja. Wygladu skory zadna z tych rzeczy nie poprawi. Bo to taki wstyd starac sie wygladac mlodziej korzystajac z tego, co oferuje nam dermatologia, chirurgia plastyczna. Ja szanuje osoby, ktore sie do tego przyznaja, bo dzieki temu zwykli smierlelnicy dowiaduja sie, ze oni tez moga poprawic swoj wyglad, ze moga cofnac czas. Niedobrze mi sie robi gdy aktorki klamia na temat tego, jak dbaja o swoj wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland K1k2 14.01.09, 21:42 Gdy sie umiejetniej korzysta z zabiegow, to efekt nie bedzie taki, jaki opisalas w pierwszym zdaniu. Nie istnieje tylko to albo wyglad staruszki w wieku 40 paru lat. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: jestem in wdzieczna za to 15.01.09, 12:46 Bo wstrzykiwanie botoksu ma sie tak do dbania o skore, jak wkladanie implantow do dbania o zdrowie piersi, albo anoreksja do zdrowej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Nie sztuka droga Rhode wygladac super... 15.01.09, 14:33 korzystajac ze wszystkich dostepnych dobrodziejstw medycyny estetycznej(chirurgia plastyczna,zabiegi odmladzajace,etc.).Sztuka jest wygladac podobnie stosujac tylko wode,mydlo plus jakis tam x krem,czyli standard dla wiekszosci z nas.Nie wszystkie kobiety stac na takie ekstrawagancje, moze maja to najnormalniej gdzies, maja inne priorytety w zyciu,nie ubolewaja nad kolejna najmniejsza zmiana na twarzy...To nie gladka buzia decyduje czy czujemy sie mlodo czy nie,jest cos wiecej...A Ty przypuszczam nie masz bladego pojecia,co...Czasem tak sobie patrze na ponaciagane,nadmuchane do granic wytrzymalosci botoxem,kolagenem panie.Faktycznie buzie maja wyprasowane jak posciel po maglu,ale nie wiem czy zwrocilas uwage na ich szyje? W moim odczuciu wyglada to na mala masakre,wiszace gardziele i te plaskie twarze,fuj. Chyba raczej z ta czescia ciala nie da sie wiele zrobic.Tak mi przykro Rhode,nie chce Cie dolowac,ale szyja czlowiecza to bardzo wredna czesc ciala,i nawet Twoje usilne starania przy utrzymaniu wiecznej mlodosci,nie powstrzymaja uplywajacego czasu...tyk,tyk,tyk... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland mikka nie masz racji z szyja 15.01.09, 23:27 Obecnie duzo z nia mozna zrobic. Ja zaczelam uzywac botoksu wlasnie dlatego, ze moja szyja wyglada dobrze, wiec wiedzialam, ze nie bedzie kontrastu miedzy gladkim czolem, a zwiotczala szyja. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: croy znasz alternatywe dla zmarszczek mimicz 16.01.09, 12:07 Znam. Nie zawracac sobie nimi glowy i zyc normalnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Mezczyzni tez chca wygladac lepiej 14.01.09, 04:22 Criss Noth pozbyl sie worow pod oczami, jego nos tez wyglada inaczej, to akurat nie bylo potrzebne, ale oczy wygladaja lepiej. 53 aktor wyglada o niebo lepiej, niz o 10 lat mlodsza Sarah Jessica Parker i jego uwielbienie dla niej (w filmie) jest rownie niewiarygodne jak Colin'a Firth dla Helen Hunt. Colin jest starszy od Helen tylko o 3 lata, a moglby grac jej syna www.goodplasticsurgery.com/2008/07/03/chris-noth-is-sexy-in-the-city/ Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland O pieknym kolorze wlosow J Aniston 14.01.09, 04:37 Mialam na mysli taki, jaki zawsze miala Jennifer Aniston, czyli rozne odcienie blondu, brazu. O to mi chodzilo gdy pisalam pod adresem princess o pasemkach jako alternatywie do nienaturalnie wygladajacego i nie dodajacego wedlug mnie urody jednokolorowego bardzo jasnego blondu. www.celebrity-hair-styles-magazine.com/jennifer-aniston-gallery-1.html Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Rhodeisland OPANUJ SIĘ! 14.01.09, 15:43 Siedzę w domu chora i czytam sobie ten długaśny wątek i nie mogę, no nie mogę wprost wyjść z podziwu!!!! Rhodeisland! Co z Tobą? Miej sobie jakie chcesz podejście do tematu starzenia. Na ten temat nie będę dyskutować, bo mam gdzieś jak się starzeją nieznane mi osoby i szkoda mi czasu na myślenie o tym. Chciałam Ci tylko napisać ,ze Twoje komentarze na temat bardzo, bardzo FAJNEJ (i do tego ŁADNEJ) kobiety jaka zamieściła swoje zdjęcie są po prostu CHAMSKIE! W tym swoim maniackim przekonywaniu i uświadamianiu forumowiczek chyba zapomniałaś o kulturze. Zastanów się, bo naprawdę aż przykro jest to czytać. Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej życzliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Rhodeisland OPANUJ SIĘ! 14.01.09, 17:42 tak, ale to twoj post zostanie najprawdopodobniej wyciety, a nie te, w ktorych autorka watku przekracza granice ludzkiej przyzwoitosci i podstawowego taktu. we francji zatrudnia sie na specjalnych warunkach ludzi psychicznie chorych...no ,nie wiem....widze tutaj pewna analogie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankanda 14.01.09, 21:40 A Ty cos o tym wiesz, bo wlasnie z tych powodow Twoje posty sa wycinane. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankanda 14.01.09, 22:16 oczywiscie interpretacja na opak (kompletny brak zrozumienia z proba przekretu w swoja strone :))) ale jesli dobrze sie z tym czujesz, to ok, my tu juz sie przyzwyczailysmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankando Twoje uwagi o Tomei 14.01.09, 22:22 Przeczytaj jeszcze raz to, co napisalas o wygladzie Marisy Tomei. Czy jest w tych uwagach wiecej taktu, niz w moich na temat wlosow i nosa princess? Zwrocilam uwage na elementy jej wygladu, ktore sadze, ze nie dodaja jej urody jak dlugosc i kolor wlosow, ksztalt nosa. To, co napisalas o Marisie jest naprawde na niskim poziomie i wydaje Ci sie, ze jest w porzadku, bo Marisa nie czyta tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankando Twoje uwagi o Tomei 15.01.09, 08:39 ty naprawde masz problem z niuansowaniem charakteru wypowiedzi i osoby, do ktorej sie ona odnosi. ale, dostosowujac sie do twojego toku rozumowania, proponuje ci zastanowienie sie nad sensem poslugiwania sie niepochlebnymi - z technicznego puntku widzenia - zdjeciami np. Helen Hunt. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankanda obejrz ostatni film z Hunt i 15.01.09, 23:23 wtedy pogadamy o "niepochlebnych zdjeciach". One mowia prawde. Nie jej wyglad na telewizyjnych wywiadach gdzie jest oswietlona tak, ze nie widac jak naprawde wyglada (opadajacych gornych powiek nadal jednak nie da sie ukryc) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankada tez odnosze wrazenie ze przekrecasz 15.01.09, 23:31 w swoja strone. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankada tez odnosze wrazenie ze przekrecasz 16.01.09, 10:31 prawdopodobnie tak, dlatego - jak byc moze zauwazylas - juz nie pisze w tym watku, bo dyskusje, ktore nie ewoluuja w sensie pozytywnym , nie sa moja specjalnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland bye-bye 14.01.09, 21:39 Moze komentarze byly adekwatne, do tego, co ta osoba napisala. Skad wiesz, ze jest fajna? Twoje ostatnie zdanie kontrastuje z trescia reszty Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: bye-bye 14.01.09, 21:46 oczywiście przemyslę to co napisałaś ale już dam sobie spokój z pisaniem o tym w tym wątku:-) w końcu ma być o urodzie a nie o rzeczach całkiem z nią nie związanych. jeszcze raz pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Debra Messing 40 lat. 14.01.09, 22:29 Piekna. Ma specyficzna urode, mnie sie akurat taki typ podoba. Ale popatrzcie na jej skore i porownajcie z innymi wspomnianymi przeze mnie wczesniej aktorkami, ktore starzeja sie naturalnie. Nie wierze, ze zadna z Was wolalaby wygladac tak jak te przedwczesnie postarzone kobiety, ktore moglyby grac wlasne matki evilbeetgossip.film.com/category/debra-messing/ Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Debra Messing 40 lat. 15.01.09, 07:20 A Rhode nadal, z uporem, maniacko, rozbudowuje swoj watek... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Twoja odpowiedz tez sie do tego przyczynia 15.01.09, 07:51 W tym watku nie bierze udzialu wiele osob, choc postow tu sporo, m.in. moich. Jest wiece nie zgadzajacych sie ze mna, niz pochodzacych od osob myslacych podobnie. To nie znaczy, ze osob nie zgadzajacych sie ze mna jest wiecej, po prostu pisaly wielokrotnie, te, zgadzajace sie ze mna mialy pojedyncze posty. Ja sie ciesze, ze wygladam o wiele lepiej, niz tyle moich rowiesniczek, jak i mlodszych ode mnie kobiet. Zwracam uwage na diete, cwicze, dbam o skore polegajac na sprawdzonych zabiegach. Nie smaruje sie od stop do glow pelnymi chemii kremami. Zauwazcie, ze zabiegi, ktore polecam nie zawieraja chemii, Czy botoks nie jest substancja naturalna, bardzo rozcienczon? Dlatego wzbudza emocje, ale nie powinno nikogo myslacego logicznie dziwic, ze ta sama rzecz w zaleznosci od rozcienczenia moze miec bardzo rozne dzialanie. IPL, czy Fraxel albo Thermage tez nie powoduja, ze jakakolwiek substancja chemiczna przenika przez skore. Dla mnie zmarszczki, zwiotczala skora i przebarwienia sa brzydkie. W starym wygladzie nie ma nic pieknego. Kiedys sie z nim godzilismy, bo nie bylo alternatyw (oprocz drastycznych). Dzisiaj mamy wybor i nie powinnismy sie wstydzic, gdy wybieramy mlodszy wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 15.01.09, 10:55 Abstrahujac od tysiaca innych rzeczy IMHO slowo naturalnie nie pasuje w tym kontekscie. Nie tak IMHO wyglada naturalne starzenie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 15.01.09, 23:20 Dla mnie to tez jest przedwczesne starzenie, ale wiele osob powie "naturalne". Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie da 15.01.09, 23:41 www.polki.pl/medycyna_estetyczna_wiadomosci_artykul,10009734.html www.drmed.pl/001DrMed.StartAktuaRadiage.htmThermage www.skin-laser.pl/un/thermage.htm Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 16.01.09, 03:08 Zapomniałeś dodac,że w USA wszyscy zdrowo nabijają się z botoxu i z nabotoxowanych :) pl.youtube.com/watch?v=g1D666k0nvA pl.youtube.com/watch?v=8tgBgg_wasE pl.youtube.com/watch?v=kg0BisCTtec&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 16.01.09, 06:33 Nie tylko w USA. Nabijac sie latwo, bo niektorzy przesadzaja i wygladaja nienaturalnie. Dobrze zrobionego zabiegu nie bedzie widac. Nadal jest to temat tabu i osoby nabijajace sie, same z botoksu korzystaja, niektore z nich nie maja o nim pojecia albo ich na niego po prostu nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 17.01.09, 11:34 rhodeisland napisała: > Dobrze zrobionego zabiegu nie bedzie widac. Czytałeś na pewno o przeciwbólowym leku Talidomid wprowadzonym na rynek USA i Euriopy w latach 60 portalwiedzy.onet.pl/123639,,,,talidomid,haslo.html Obawiam się,ze botox wywola podobną falę zaburzeń neurologicznych u osób dorosłych i nową falę wad wrodzonych u noworodków,to kwestia najbliższych 10 lat. Botox stosują coraz czesciej osoby młode,kobiety i mężczyźni :), coraz częstsze są "botox party",impreza połaczona z zastrzykami.Czy masz dzieci rhodeisland?jesli tak,nie musisz się kłopotać o jakość nasienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 17.01.09, 22:54 ""Obawiam się,ze botox wywola podobną falę zaburzeń neurologicznych u > osób dorosłych i nową falę wad wrodzonych u noworodków,to kwestia > najbliższych 10 lat."" botox stosuje sie juz od 30 lat. TRZYDZIESTU. badania nad uzyciem botoxu w medycnie zaczely sie juz nawet w latach 1960. a na zmarszczki oficjalnie uzywa sie wlasnie od ok 10 lat. gdyby cos to "fala" juz by byla. Botox i Thalidomid to sa dwie kompletnie rozne rzeczy i inaczej dzialaja. co wiecej, Thalidomid szkodzil brany ALE w czasie CIAZY lub brany krotko przed zajsciem. leki nie zostaja wiecznie w organizmie, po jakims czasie zostaja wydalone. jedne 'uchodza' szybciej, drugie wolniej. I trzeba by byc idiota zeby aplikowac jakies w ciazy bez potrzeby. dotyczy to nie tylko botoxu ale w ogole lekow i wszelkich chemikaliow. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 18.01.09, 00:50 Ale zmieniają się zachowania społeczne i to będzie miało wpływ na falę.Podobnie było z AIDS,w Europie zaczął się od jednego homoseksualnego stewarda linii lotniczej,a teraz mamy rok 2009 i możesz zarazić się u swojego stomatologa. Botulinę zaczynają masowo stosować ludzie młodzi.Wpisz do googla ten tekst,mnie to przeraża " Botox zastosowany przed 25. rokiem życia zapobiegnie tworzeniu się zmarszczek, zaś później - skutecznie je wygładzi. Na wielką galę Botox jest świetny, bo wyraźnie odmładza i daje bardziej zrelaksowany, świeży wygląd." Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 18.01.09, 01:22 ""Botulinę zaczynają masowo stosować ludzie młodzi."" no to co z tego? sa gorsze rzeczy ktore mlodzi ludzie 'stosuja' - narkotyki, alkohol, accutane, sex bez zabezpieczenia.... Minnie Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 18.01.09, 10:07 minniemouse napisała: >to co z tego? sa gorsze rzeczy ktore mlodzi ludzie 'stosuja' - > narkotyki, alkohol, accutane, sex bez zabezpieczenia.... Jak laska nauczy się brac botox w wieku 20 lat na impreze jako uzupełnienie solarium,potem co pol roku 5-7 zastrzyków,i tak będzie sie podtruwać kiełbasianym jadem przez 30 lat życia,pomyśl sama.W miedzyczasie laska zajdzie w nieplanowaną ciążę i zorientuje sie o ciązy po 2 miesiącach.Takich lasek będzie więcej/pewnie ze nie 100%,wystarczy 1000 rocznie/,stąd będzie więcej wad wrodzonych u noworodków i zaburzeń nerologicznych u osob starszych.Rhodeisland zaczął brac botox po 40 roku życia,już mu nie powinien zaszkodzić,skoro jest zadowolony to w porządku. Globalizacja swiata ma wpływ za zachowanie ludzi,a przez to na zdrowie.Za kilkanascie lat ujawnią sie zdrowotne skutki reklam TV srodków przeciwgoraczkowych u dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Masowosc botoksu 18.01.09, 06:53 Mlodzi ludzie chca jak najdluzej wygladac mlodo, maja do dyspozycji zabiegi, ktore nie byly dostepne ich matkom. Jesli ktos ma mocna mimike twarzy i juz ok. 20 roku zycia pojawiaja sie szpecace lwie zmarszczki, to Ci do tego, ze chce ja wygladzic? Bedzie zwlekac, to zmarszczka na tyle sie poglebi, ze botoks nie pomoze, potrzebny bedzie wypelniacz bruzdy. Wpisz w googla zastosowanie botoksu w medycynie nie estetycznej. Umozliwia wielu ludziom normalne zycie. Botoks znajduje coraz wiecej zastosowan, jest wielkim odkryciem, a jednoczesnie rozcienczona naturalna substancja. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Masowosc botoksu 18.01.09, 10:27 > zastosowan, jest wielkim odkryciem, a jednoczesnie rozcienczona > naturalna substancja. Tak samo jak morfina,heroina,marihuana,jad pszczoły,jad żmii,jad kobry,trujące rosliny lecznicze itd.Jutro mogą wymyslic stosowanie na zmarszczki zastrzykow z konwalii,ktora jest trująca.Wymyślą ładną nazwe handlową i sie zacznie Nie chodzi mi o to,aby w ogole nie stosować botoxu,tylko aby stosować z umiarem i z rozwagą,jak wszystko w zyciu.Twoj sposob jest dobry,bierzesz zastrzyki w duzym odstepie,żądasz delikatnego sparalizowania mięśni,a nie woskowej maski,dbasz o siebie,wiec bedziesz dbac o swoje zdrowie.Ja boje sie o mlodych,bo naczytaja i naogladają sie o botoxie i beda brac bez umiaru.Ta babka na filmie jest calkiem mloda,marszczy sie na siłę pl.youtube.com/watch?v=bLork5-Tan4&feature=PlayList&p=FA4A34829F107482&playnext=1&index=69 Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland chemikalia a ciaza 18.01.09, 06:57 Co powiecie o kobietach farbujacych wlosy w trakcie ciazy? Nie mowie o kiku pasemkach, ale farbie na odrosty na cale wlosy co pare tygodni. Utrzymanie koloru jest dla nich wazniejsze od zdrowia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Odmladzanie szyi (bo ktos napisal, ze sie nie 16.01.09, 06:53 Zaliczanie botoksu do kategorii operacji plastycznych jest nieporozumieniem. Jesli ktos chce zobaczyc jak wygladaja rozne zabiegi, sa filmiki na youtube Odpowiedz Link Zgłoś
zoe.zoe Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 16.01.09, 09:11 estraq napisała: > Nie, Rhode, to Ty znowu zaczynasz ten temat, zauważ kiedy princess napisała > tamten post... Jest ładna, ma NORMALNY nos i wydaje się bardzo sympatyczna. To prawda ale wyglada na swoje lata a nie duzo mlodziej jak sama pisze o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland zoe.zoe 18.01.09, 06:47 Zdjecia niczego nie udowadniaja, bo niektore nie sa ostre, nie wiesz, czy nie byly retuszowane, co osoba na zdjeciu ma na twarzy (baza pod podklad chociazby), nie wiesz jak stare sa te zdjecia. Przede wszystkim jak zdjecie ma udowodnic, jak dana osoba dba o skore, czy rzeczywiscie nie korzysta z zadnych zabiegow? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: zoe.zoe 19.01.09, 08:57 """Zdjecia niczego nie udowadniaja, bo niektore nie sa ostre, nie wiesz, czy nie byly retuszowane, co osoba na zdjeciu ma na twarzy (baza pod podklad chociazby), nie wiesz jak stare sa te zdjecia. Przede wszystkim jak zdjecie ma udowodnic, jak dana osoba dba o skore, czy rzeczywiscie nie korzysta z zadnych zabiegow?""" no wlasnie!, a ty z uporem manaiaka wstawiasz coraz to nowe linki. a teraz taki text. to swiadczy o tobie i twojej inteligencji. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: zoe.zoe 19.01.09, 10:14 minniemouse napisała: > """Zdjecia niczego nie udowadniaja, bo niektore nie sa ostre, nie > wiesz, czy nie byly retuszowane, co osoba na zdjeciu ma na twarzy > (baza pod podklad chociazby), nie wiesz jak stare sa te zdjecia. > Przede wszystkim jak zdjecie ma udowodnic, jak dana osoba dba o > skore, czy rzeczywiscie nie korzysta z zadnych zabiegow?""" > > no wlasnie!, a ty z uporem manaiaka wstawiasz coraz to nowe linki. > a teraz taki text. > > to swiadczy o tobie i twojej inteligencji. > > Minnie Idealne podsumowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Inteligentne minie i estraq 20.01.09, 05:18 Nie bede pisala o Waszej inteligencji, uznam, ze nie zrozumialyscie Chodzilo mi o zdjecia princesswolf. Zaklina sie, ze z zadnych zabiegow nie korzystala, ja na to, ze nie moze mi tego udowodnic zdjeciami. Ja widze na nich cos odwrotnego i niestety ze zlym efektem. Z kolei zdjecia przedwczesnie postarzalych aktorek pokazuja swietnie jak wyglada tzw. "starzenie naturalne", bo mozna znalezc potwierdzenie prawdziwosci tych zdjec widzac te panie w ich najnowszych filmach, zwlaszcza na Blue Ray'u (moze lepiej nie ogladac ich w takiej rozdzielczosci?) Gdy sie widzi np. film Sex and the City w Blue Ray'u zwlaszcza, to potwierdza sie to, co widzimy na zdjeciach czterech aktorek: Parker wyglada najgorzej. Gdy zamieszczam zdjecia pan starzejacych sie dobrze, to dlatego, ze widzialam je na wielu innych zdjeciach jak i w filmach. W dziesiejszych czasach, przy tak wysokiej rozdzielczosci obrazu (zdjecia, film) nie da sie ukryc prawdy o stanie skory znanych osob. No, chyba, ze sie wierzy w teorie spiskowe pt. "niekorzystny photoshop wszystkich zdjec tej samej osoby" Czy inteligentne panie zrozumialy? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Inteligentne minie i estraq 20.01.09, 06:58 a jaka ty masz gwarancje ze zdjecia przedstawiajace aktorki nie sa manipulowane? a propos filmow i BRay - czy do ciebie nie dotarlo to co kiedys pisalam o oswietleniu??? zwlaszcza sztucznym? powiedz me ile znasz kobiet (z wyjatkiem dlugo i ciezko pracujacych na zewnatrz robotnic) w wieku Julii ktore tak wygladaja? bo ja nawet kobiety ciezko chorej kobiety w wieku 55 lat takiej pomarszczonej nie widzialam. to co oni zrobili z Julii to kompletna lipa a ty w to wierzysz. to samo Parker i wszyscy inni, jesli wygladaja to na najwyzej na swoj wiek no chyba ze prowadzili ostre zycie (party, drugsy itd) a ty w koncu przestan wierzyc ze Blue Ray disc prawde ci pokaze. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Inteligentne minie i estraq 20.01.09, 19:41 Jesli aktorka w filmie wyglada duzo starzej, niz wiele jej rowiesniczek, czy starszych kobiet, to mozna raczej przypuscic, ze zawiodly proby odmlodzenia jej (makijaz, oswietlenie), a nie ze zostala celowo postarzona. Zobacz najnowszy film z Helen Hunt. Postac przez nia grana ma 39 lat. 50 byloby bardziej realistycznie. No a "Sex and the City?" Jest wiele momentow gdy wszystkie aktorki sa razem, wiec mozna je porownac i chyba to, co piszesz o oswietleniu nie bardzo sie zgadza, bo to by znaczylo, ze Parker oswietlili gorzej, niz reszte? Dlaczego? Zagadka stanu jej skory wyjasnia sie gdy spojrzymy jak zniszczony przez slonce jest jej dekold. Opalenizna Kim jest raczej sztuczna, bo jej skora nie ma przebarwien, Cynthia jest blada, nie probuje tego zmieniac i wyglada rownie dobrze jak zadbana Kristin. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Inteligentne minie i estraq 21.01.09, 09:55 masz tu zdjecie Kim Cattrall at 50 a w tym roku juz 53: cosmetic-makeovers.com/2006/10/25/kim-cattrall-at-fifty a tu sarah Jessica at 44 inyourface.freedomblogging.com/files/2008/05/sarah-jessica-parker-051508-032565.jpg ktora wyglada starzej ? nawiasem mowiac u Kim po bialych plamach z prawej strony twarzy widac pod jakim jest niemilosiernym swiatlem. lewa strona wyglada troche lepiej, "softer". Cynthia Nixon, mlodsza o rok od SJP, jak sie uwaznie przyjrzec widac siateczke zmarszczek podobnych jak u Sary na brodzie, wokol oczu, nad brwiami, wokol ust ktore sa tak zakamuflowane makijazem i oswietleniem i byc moze image airbrush ze w rzeczywistosci wygladaja NA PEWNO znacznie gorzej: www.nypost.com/seven/08212008/photos/cynthia_nixon.jpg to samo widac na szyi: www.babble.com/CS/blogs/famecrawler/2008/04/16-22/cynthia-nixon.jpg www.makemeheal.com/news/images/cynthia-nixon-plastic-surgery.jpg Kristen Davis - jak sie uwaznie przyjrzec wiedzac czego szukac - to samo entimg.msn.com/i/gal/2004_Emmy_Arrivals/KristinDavis_300x435.jpg zobacz wokol oczu i ust: evilbeetgossip.film.com/wp-content/uploads/2008/03/kristen_davis.jpg a wiec SJP, CN i KD wygladaja podobnie, nie ma zadnych drastycznych roznic pomiedzy nimi, poza tym zwroc uwage ze SJP ma zdjecie a z bliska a tamte juz nie. Kim Cattrall jakby nie bylo jest od nich sporo starsza. ""zostala celowo postarzona."" nie przypominam sobie abym mowila "celowo". mowilam ze w zaleznosci od oswietlenia mozna wygladac mlodziej lub starzej. jezeli rezyser sobie zyczy taki a nie inny klimat w danej scenie oswietlenie moze byc dla aktora/ki bardzo niekorzystne. inaczej tez moze wygladac osoba stojaca z lewej strony inaczej z prawej, inaczej stojaca z boku itd. tak ze tak akurat moglo sie zdarzyc ze w niektorych scenach ktos wyglada w danym momencie starzej. A Cynthia z tak jasna skora i naturalnymi rudymi wlosami moze zwyczajnie nie moc sie opalac bo sie latwo parzy i dostaje wysypki, wcale nie dlatego bo pilnuje zeby nie miec zmarszczek. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Inteligentne minie i estraq 21.01.09, 09:56 masz tu zdjecie Kim Cattrall at 50 a w tym roku juz 53: cosmetic-makeovers.com/2006/10/25/kim-cattrall-at-fifty a tu sarah Jessica at 44 inyourface.freedomblogging.com/files/2008/05/sarah-jessica-parker-051508-032565.jpg ktora wyglada starzej ? nawiasem mowiac u Kim po bialych plamach z prawej strony twarzy widac pod jakim jest niemilosiernym swiatlem. lewa strona wyglada troche lepiej, "softer". Cynthia Nixon, mlodsza o rok od SJP, jak sie uwaznie przyjrzec widac siateczke zmarszczek podobnych jak u Sary na brodzie, wokol oczu, nad brwiami, wokol ust ktore sa tak zakamuflowane makijazem i oswietleniem i byc moze image airbrush ze w rzeczywistosci wygladaja NA PEWNO znacznie gorzej: www.nypost.com/seven/08212008/photos/cynthia_nixon.jpg to samo widac na szyi: www.babble.com/CS/blogs/famecrawler/2008/04/16-22/cynthia-nixon.jpg www.makemeheal.com/news/images/cynthia-nixon-plastic-surgery.jpg Kristen Davis - jak sie uwaznie przyjrzec wiedzac czego szukac - to samo entimg.msn.com/i/gal/2004_Emmy_Arrivals/KristinDavis_300x435.jpg zobacz wokol oczu i ust: evilbeetgossip.film.com/wp-content/uploads/2008/03/kristen_davis.jpg a wiec SJP, CN i KD wygladaja podobnie, nie ma zadnych drastycznych roznic pomiedzy nimi, poza tym zwroc uwage ze SJP ma zdjecie a z bliska a tamte juz nie. Kim Cattrall jakby nie bylo jest od nich sporo starsza. ""zostala celowo postarzona."" nie przypominam sobie abym mowila "celowo". mowilam ze w zaleznosci od oswietlenia mozna wygladac mlodziej lub starzej. jezeli rezyser sobie zyczy taki a nie inny klimat w danej scenie oswietlenie moze byc dla aktora/ki bardzo niekorzystne. inaczej moze wygladac osoba stojaca z lewej strony inaczej z prawej, inaczej stojaca z boku itd. tak ze tak akurat moglo sie zdarzyc ze w niektorych scenach wyglada starzej. A Cynthia z tak jasna skora i naturalnymi rudymi wlosami moze zwyczajnie nie moc sie opalac bo sie latwo parzy i dostaje wysypki, wcale nie dlatego zeby nie miec zmarszczek. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś