Dodaj do ulubionych

jak odbarwic włosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:34
do naturalnego koloru? czy jest to możliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 12:51
      najlepiej kupić sobie dekoloryzarot np.Garnier albo L'oreal i kupić farbę
      najbardziej zbliżoną odcieniem do Twojego naturalnego koloru włosów.Jak włosy
      będą rosły nie będzie widać odrostów!
      • Gość: Ch. Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:58
        Dzięki and
      • ad_s Re: jak odbarwic włosy 05.11.03, 13:07
        Gość portalu: and napisał(a):

> najlepiej kupić sobie dekoloryzarot np.Garnier albo L'oreal i kupić farbę
        > najbardziej zbliżoną odcieniem do Twojego naturalnego koloru włosów.

Czy dekoloryzatory działają na wszystkie farby? Bo przecież np. blond zmienia
        strukturę włosa. Więc czy blond też można "ściagnąć"? Hm?
        • Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 13:14
          każda farba z amoniakiem wnika głęboko w strukture włosa ale z tego co ja wiem
          na blond też działa dekoloryzator.widziałam jak fryzjerki w salonie Welli w
          Warszawie robiły takie rzeczy!!a Więc i upiornego koloru blond mozna się
          pozbyć!! a od razu po dekoloryzatorze można się zrobić na brunetkę:):)
          • ad_s Re: jak odbarwic włosy 05.11.03, 13:24
            Dzięki and ;-)
        • Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:49
          z tego co wiem nie.
          wlosy w srodku maja pusta przestrzen, im mniejsza tym wlos ciemniejszy.
          rozjasniacze [ktore sa w farbach blond] po prostu 'robia wieksze dziury' we
          wlosie ;) a nastepnie zaleznie na jaki blond chcecie byc pofarbowane w owe
          dziury wlazi barwnik. tak ze mozna dekoloryzowac ten blond [zloty, platynowy
          czy jaki tam] ale wlosy pozostana wam jasne, takie jak po samym tylko
          rozjasniaczu.
          • Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:50
            acha, i sens dekoloryzowania widze taki ze zostana wam te jasne wlosy ale z
            wolnym miejscem na inna farbe :)
          • Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 16:08
            Gość portalu: cinka napisał(a):

> z tego co wiem nie.
            > wlosy w srodku maja pusta przestrzen, im mniejsza tym wlos ciemniejszy.
            >
            Ciekawe rzeczy wiesz na temat włosów!!Ale wcale nie znasz się na ich budowie!!!
            Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3.
            kory!!

rozjasniacze [ktore sa w farbach blond] po prostu 'robia wieksze dziury' we
            > wlosie ;) a nastepnie zaleznie na jaki blond chcecie byc pofarbowane w owe
            > dziury wlazi barwnik. tak ze mozna dekoloryzowac ten blond [zloty, platynowy
            > czy jaki tam] ale wlosy pozostana wam jasne, takie jak po samym tylko
            > rozjasniaczu.

A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbujemy
            farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść
            barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!!
            Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika w
            głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!!
            • Gość: Mijka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:55
              Ja miałam kiedyś dekoloryzator Garnier i wcale nie "ściągnął" mi farby, zostały
              tak ciemne jak były:(
            • Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:50
              > Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3.
              > kory!!
              wolna przestrzen? pecherzyki powietrza? o to mi chodzilo.

> A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbujemy
              > farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść
              > barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!!
              a samo utlenianie amoniakiem, bez farby? czemu zmieniaja kolor?

> Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika w
              > głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!!
              skoro moze wniknac w glab to musi byc tam miejsce na to, prawda?

• Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 09.11.03, 10:26
                Gość portalu: cinka napisał(a):

> > Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3
                > .
                > > kory!!
                > wolna przestrzen? pecherzyki powietrza? o to mi chodzilo.
                >
                > > A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbuje
                > my
                > > farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść
                > > barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!!
                > a samo utlenianie amoniakiem, bez farby? czemu zmieniaja kolor?
                >
                > > Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika
                > w
                > > głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!!
                > skoro moze wniknac w glab to musi byc tam miejsce na to, prawda?
                >

jakbyś czytała dokładniej to byś wiedziała!!!Włos pęcznieje i dlatego farba
                wnika we włos i nadaje mu inny odcień.Bzdurą jest że włos ma w środku pustą
                przestrzeń!!!
    • Gość: SILK Re: jak odbarwic włosy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 12:31
      NAPRAWDE DROGIE PANIE FARBOWANIE WLOSOW ROZJASNIANIE , DEKOLORYZACJA , NIE JEST
      TAKA PROSTA ! WIELCY FRYZJERZY TEGO SWIATA UCZA SIE CALE ZYCIE ABY LEPIEJ
      POZNAC WLOSY I CO MOZNA Z NIMI ZROBIC . ABSOLUTNIE ODRADZAM SAMEMU PODEJMOWAC
      KROKOW DEKOLORYZACJI! JESLI TAK BARDZ LUBICIE DBAC O WLOSY ,TO POLECAM
      KOSMETYKI AMERYKANSKIEJ FIRMY FAROUK SYSTEM USA , 100% BEZ AMONIKU !!! OD 3 LAT
      JUZ SA W POLSCE. PYTAJCIE W SALONACH , KONICZNIE !
      POZDRAWIAM CIEPLO 3MAJCIE SIE !
      • Gość: graid Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:12
        zgadzam sie, ja tez chcialam sciagnac farbe... Efekt byl taki, ze nic z tego
        nie wyszlo. Oczywiscie nie robilam tego w domu tylko u fryzjera. Podzialalo
        rozjasnianie a potem nalozenie farby. Fryzjer powiedzial, ze najlepiej zrobic
        balejaz a potem stopniowo probowac wrocic do naturalnego koloru.

Hmm, powiedz cos wiecej o tych kosmetykach, jaka cena?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka