Gość: Christiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:34 do naturalnego koloru? czy jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 12:51 najlepiej kupić sobie dekoloryzarot np.Garnier albo L'oreal i kupić farbę najbardziej zbliżoną odcieniem do Twojego naturalnego koloru włosów.Jak włosy będą rosły nie będzie widać odrostów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch. Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:58 Dzięki and Odpowiedz Link Zgłoś
ad_s Re: jak odbarwic włosy 05.11.03, 13:07 Gość portalu: and napisał(a): > najlepiej kupić sobie dekoloryzarot np.Garnier albo L'oreal i kupić farbę > najbardziej zbliżoną odcieniem do Twojego naturalnego koloru włosów. Czy dekoloryzatory działają na wszystkie farby? Bo przecież np. blond zmienia strukturę włosa. Więc czy blond też można "ściagnąć"? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 13:14 każda farba z amoniakiem wnika głęboko w strukture włosa ale z tego co ja wiem na blond też działa dekoloryzator.widziałam jak fryzjerki w salonie Welli w Warszawie robiły takie rzeczy!!a Więc i upiornego koloru blond mozna się pozbyć!! a od razu po dekoloryzatorze można się zrobić na brunetkę:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:49 z tego co wiem nie. wlosy w srodku maja pusta przestrzen, im mniejsza tym wlos ciemniejszy. rozjasniacze [ktore sa w farbach blond] po prostu 'robia wieksze dziury' we wlosie ;) a nastepnie zaleznie na jaki blond chcecie byc pofarbowane w owe dziury wlazi barwnik. tak ze mozna dekoloryzowac ten blond [zloty, platynowy czy jaki tam] ale wlosy pozostana wam jasne, takie jak po samym tylko rozjasniaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:50 acha, i sens dekoloryzowania widze taki ze zostana wam te jasne wlosy ale z wolnym miejscem na inna farbe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 05.11.03, 16:08 Gość portalu: cinka napisał(a): > z tego co wiem nie. > wlosy w srodku maja pusta przestrzen, im mniejsza tym wlos ciemniejszy. > Ciekawe rzeczy wiesz na temat włosów!!Ale wcale nie znasz się na ich budowie!!! Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3. kory!! rozjasniacze [ktore sa w farbach blond] po prostu 'robia wieksze dziury' we > wlosie ;) a nastepnie zaleznie na jaki blond chcecie byc pofarbowane w owe > dziury wlazi barwnik. tak ze mozna dekoloryzowac ten blond [zloty, platynowy > czy jaki tam] ale wlosy pozostana wam jasne, takie jak po samym tylko > rozjasniaczu. A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbujemy farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!! Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika w głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:55 Ja miałam kiedyś dekoloryzator Garnier i wcale nie "ściągnął" mi farby, zostały tak ciemne jak były:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:50 > Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3. > kory!! wolna przestrzen? pecherzyki powietrza? o to mi chodzilo. > A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbujemy > farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść > barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!! a samo utlenianie amoniakiem, bez farby? czemu zmieniaja kolor? > Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika w > głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!! skoro moze wniknac w glab to musi byc tam miejsce na to, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: jak odbarwic włosy IP: 62.233.164.* 09.11.03, 10:26 Gość portalu: cinka napisał(a): > > Włos w środku nie jest pusty! składa się on z 1.łuski włosowej 2.rdzenia 3 > . > > kory!! > wolna przestrzen? pecherzyki powietrza? o to mi chodzilo. > > > A jeżeli chodzi o proces farbowania to jest następujący!!!: jeżeli farbuje > my > > farba z amoniakiem to amoniak powoduje że włos pęcznieje i pozwala wejść > > barwnikowi w głąb i powoduje jego koloryzacje!!! > a samo utlenianie amoniakiem, bez farby? czemu zmieniaja kolor? > > > Jeżeli używamy kremów koloryzujących tj.do 20 myć taka substacja nie wnika > w > > głąb włosa tylko osadza się na jego luskach!! > skoro moze wniknac w glab to musi byc tam miejsce na to, prawda? > jakbyś czytała dokładniej to byś wiedziała!!!Włos pęcznieje i dlatego farba wnika we włos i nadaje mu inny odcień.Bzdurą jest że włos ma w środku pustą przestrzeń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SILK Re: jak odbarwic włosy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 12:31 NAPRAWDE DROGIE PANIE FARBOWANIE WLOSOW ROZJASNIANIE , DEKOLORYZACJA , NIE JEST TAKA PROSTA ! WIELCY FRYZJERZY TEGO SWIATA UCZA SIE CALE ZYCIE ABY LEPIEJ POZNAC WLOSY I CO MOZNA Z NIMI ZROBIC . ABSOLUTNIE ODRADZAM SAMEMU PODEJMOWAC KROKOW DEKOLORYZACJI! JESLI TAK BARDZ LUBICIE DBAC O WLOSY ,TO POLECAM KOSMETYKI AMERYKANSKIEJ FIRMY FAROUK SYSTEM USA , 100% BEZ AMONIKU !!! OD 3 LAT JUZ SA W POLSCE. PYTAJCIE W SALONACH , KONICZNIE ! POZDRAWIAM CIEPLO 3MAJCIE SIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graid Re: jak odbarwic włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:12 zgadzam sie, ja tez chcialam sciagnac farbe... Efekt byl taki, ze nic z tego nie wyszlo. Oczywiscie nie robilam tego w domu tylko u fryzjera. Podzialalo rozjasnianie a potem nalozenie farby. Fryzjer powiedzial, ze najlepiej zrobic balejaz a potem stopniowo probowac wrocic do naturalnego koloru. Hmm, powiedz cos wiecej o tych kosmetykach, jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś