luliczek78 02.02.09, 22:19 Dzisiaj 10 dpt beta 69 ? czy to nie za mało ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gwiazdeczkab Re: Pomocy!!!!!! 02.02.09, 22:55 luliczek78, Nie wiem, dziewczyny na pewno wiedzą.. życzę Ci oby nie było za malo i zeby cały czas rosło !!!!!!!!!!!! Z całego serca ! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Pomocy!!!!!! 02.02.09, 23:08 ja miałam w 9 dpt 11 i w 10 dpt 22, nie za mało, wręcz przeciwnie - pewnie sama dobrze wiesz o tym, ale miło jak ktoś potwierdza. gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Pomocy!!!!!! 02.02.09, 23:09 ach i konicznie spr. czy nie przyrasta, bo wczesne bety mogą jeszcze byc wynikiem podawanych leków, ale wtedy nie przyrastają - powinna min.66% każdego dnia chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 02.02.09, 23:11 Dzięki ale ja naprawdę żyłam ze świadomością że już po maluchu. Boże - daj Go! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 11:15 To straszne!!! Mi od razu lekarz powiedział że wcześniej niż za dwa tygodnie po inseminacji nie ma sensu robic tego testu bo on nic nie pokaże...Dlaczego to tak jest że my kobiety jesteśmy takie niecierpliwe...haha Ja dopiero dzisiaj będę miała robioną inseminację a najlepiej zaraz po wyjściu od lekarza robiłabym test naszczęście mój mąż tzryma mnie w ryzach!!! pozdrowionka dla wszystkich obecnych i przyszłych mamusiek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 11:23 problem jest taki że mam bardzo delikatne brunatne plamienia wiec myślę że ta beta nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 02.02.09, 23:09 W życiu nie byłam w takim szoku. W 5 dpt zrobiłam betę <1, progesteron jeśli dobrze pamiętam 18, spisałam wszystko na straty. Dzisiaj poszłam zrobić betę tylko po to aby dołączyć do dokumentacji w klinice. Robiłam ją wieczorem, no i mąż się uparł że odczyta te mniej niż jeden.To co zobaczyłam to szok, kompletny szok !!!!! O co chodzi ??? wiem, żeto może nic nie znaczyć ale dla mnie ujrzenie bety >1 to cud.Jeśli to dzidziuś to ma trzaśniętą matkę! która w niego zwątpiła. Jutro sprawdzę przyrost bety,jesli będzie rosła. Szok!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.krak Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 05:56 ze tak powiem : a nie mówiłam, ze 5 dpt to za wczesnie na cokolwiek. Gratuluje i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 15:19 no jak w 5dpt robilas bet to co sie dziwisz ze byla mniej niz jeden zrob jutro albo pojutrze jak wytrzymasz... Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 11:28 moim zdaniem wcale nie za mało! ) powtóz betę by sprawdzić przyrost a plamienie zgłoś lekarzowi, może potrzebujesz większej dawki luteiny. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 11:32 ladna betka :0 gratulacje!!!! plamienia obserwuj gdyby cos to do lekarza. Zrob bete co dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 11:57 ale jak mam obserwować, póki co to brunatne plamy są na szyjce. Na wkładce nie widać, biorę 3x2 luteiny.Obawiam się, że nic z tego nie będzie, pobolewa mnie brzuch no i się zdenerwowałam,.Gdybym nie zrobiła bety żyłabym w nieświadomości i bez nerwów. A teraz całe nadzieije które trochę od wczoraj urosły spadają... co za życie! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 12:14 Dziewczyno... Opanuj się! Najprawdopodobniej jesteś w zupełnie zdrowej i pięknej ciąży! Beta jest piękna jak na 10 dpt, plamienia się zdarzają, tym bardziej, że u Ciebie nawet ich nie widać na zewnątrz... A beta w 5 dpt... Przecież zarodek jeszcze nie zdążył się dobrze wtedy rozejrzeć po swoim nowym domku, a co dopiero mówić o zagnieżdżaniu! Twojemu dziecku potrzeba jest spokojna mama, bo ono już zaczyna odczuwać Twoje nerwy... Więc spokój i powtórz betę po 2 dobach, czy ładnie przyrasta. A tu masz kalkulator przyrostu bety: babymed.com/tools/pregnancy/hcg/ Gratuluję i trzymam kciuki za przyrost bety! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 13:48 ona sie nie opanuje: baby w ciazy sa takie marudne Nie grzeb tam dziewczyno, brunatna krew oznacza krew zkoagulowana, byc moze wkladajac luteine skaleczylas sie paznokciem, moze jakis krwiaczek. Bedzie dobrze!!! trzymamy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 14:48 ojjj od razu w ciąży . Mam stresa i tyle, ale chyba już nie ma plamień. Zrtobię dzisiaj progesteron i jeszcze raz betę powinna od wczoraj się podnieść. Co sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 14:53 tylko spokoj kobieto piekna beta ja w 10 mialam 55o ale kochana mam blizniaki i nietylko plamilam na poczatku ale z czasem nawet krwawilam daj znaka wieczorem jak przyrosla beta Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 14:53 Zwariujesz jak będziesz tak codziennie na betę biegać Tak naprawdę pierwszą betę powinnaś zrobić w 14 dpt. Stres i niecierpliwość nie są teraz wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 14:53 jutro , sloneczko, jutro. Wystarczy naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 18:13 Tak mocno trzymam kciuki że bolą łapki Z całego serca życzę pieknej bety, którą szybko się nam pochwalisz ))) Odpowiedz Link Zgłoś
luciola9 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 19:22 Trzymam kciuki! Fajnie,że Ci się udało, to pocieszające. Daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 19:39 BETA 121 !!!!!!!!!!!!!!!!! w ciągu 22godzin. Dziękuję Wam za kciuki ! nadal jestem w szoku a... i dla takich jak ja - cuda się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Pomocy!!!!!! 03.02.09, 20:46 Nie dziękuję aby nie zapeszyć i powiem Wam, że boję się cieszyć bo tyle jeszcze się może wydarzyć. Choć już teraz uważam że to CUD. Ale dziękuję Wam za to że jesteście i piszecie! Wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś