Dodaj do ulubionych

plaski brzuch

05.11.03, 14:54
hej
moze wiecie jakie cwiczenia sa dobre na plaski brzuszek? jesli
tzw 'brzuszki' to w jaki sposob je wykonywac? z podgietymi nogami czy
inaczej?
krakow pozdr.:)
Obserwuj wątek
    • marghot Re: plaski brzuch 05.11.03, 14:56
      najlepiej z podciagnietymi nogami lub jeszcze lepiej z uniesionymi (kat
      90stopni), przy "opadzie" nie klasc sie na ziemi, a zatrzymywac kilka cm od
      podloza
      mozna tez robic brzuszki na skos (raz do prawej nogi, raz do lewej)
      • Gość: ElisaDay taniec:) IP: *.tele2.pl 05.11.03, 15:01
        no jak brzuszki robic to ci powiedza, ale ja tylko tancze tak zeby pracował
        brzuch :))
        a kocham tanczyc wiec dla mnie to sama przyjemnosc.
    • dzika_roza Re: plaski brzuch 05.11.03, 16:05
      no ja tez tancze:) w ogole to chodze na silownie 3x w tygodniu (bieznia i
      arbitrek czy jakos tak;) ale pomyslalam ze w domciu tez popracuje troszeczke:)
      • Gość: maggie-c Re: plaski brzuch IP: *.27-151.libero.it 05.11.03, 18:11
        cwiczenia na brzuch (tzw. brzuszki w wielu ich wersjach) sprawiaja ze miesnie
        brzucha tonuja sie, ksztaltuja, wzmacniaja i/lub rosna. Problem polega na tym
        ze najczesciej te miesnie pokryte sa warstwa tluszczu. Wykonywanie cwiczen nie
        przemieni tluszczu w miesnie i nie istnieje nic takiego jak miejscowe spalenie
        tluszczu (fajnie by bylo). Wiec rada na plaski brzuch sklada sie z paru
        punktow, kazdy tak samo wazny:
        - przynajmniej 3-4 razy w tygodniu trening aerobowy przy 70-80 % maksymalnej
        pracy serca przynajmiej 30 minut
        - trening silowy co drugi dzien na wszystkie czesci ciala (wraz ze wzrostem
        tkanki miesniowej wzrasta ilosc spalanych kalorii, nawet w bezruchu) poza tym
        modeluje cale cialo w niesamowity sposob
        - lekka, roznorodna i dieta rozlozona na czeste ale nie za duze posilki (co 3
        godziny jest ok) - to przyspiesza przemiane materii i zwieksza ilosc spalanych
        kalorii
        - duzo wody przez caly dzien

• dzika_roza Re: plaski brzuch 05.11.03, 18:23
          dzieki za rady. postaram sie je jakos w zycie wprowadzic, musze nawet
          przyznac, ze jestem na dobrej drodze:)
          • Gość: maggie-c Re: plaski brzuch IP: *.27-151.libero.it 05.11.03, 18:48
            tez tak mysle!
            powodzenia!
    • Gość: Ethlinn Re: plaski brzuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:50
      Pochwalę się, ze mam ładny, płaski brzuch, i długo nie miałam pojęcia dlaczego
      tak właściwie jest; bo praktycznie w ogóle się nie gimnastykowałam i miałam
      dość mało ruchu. Ale któregoś dnia czytając jak co wieczór książkę w łóżku,
      doznałam olśnienia. Zdałam sobie sprawę z dziwnej pozycji w jakiej zawsze
      czytam - a mianowicie, podczas gdy nogi swobodnie leżą sobie na łóżku, tułów
      jest dosłownie zawieszony (jak w pozycji do nożyc). Robię tak od kiedy tylko
      pamietam, tylko nie wiem skąd mi się to wzięło;-)) Niesamowite jest jednak to,
      jak długo jestem w stanie wytrwać w takiej pozycji (zależy jak interesująca
      jest książka;-)))
    • Gość: Artur Polecam urozmaicić "brzuszki" IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 23:51
      Kobieta kładzie się na podłodze na plecach,facet klęka obok jej twarzy,a ona
      robi mu laskę.
      • dzika_roza Re: Polecam urozmaicić "brzuszki" 06.11.03, 09:41
        bardzo inteligenta odpowiedz. moze lepiej w ogole sie nie wypowiadaj bo
        zabijasz nas swoja elokwecja i tworczoscia, co?
        krakow nie-pozdr.
    • fitnik Re: plaski brzuch 06.11.03, 10:23
      Czesc!
      Racje maja dziewczyny piszac, ze aby uwidocznic miesnie brzucha - najpierw
      trzeba pozbyc sie warstwy tluszczyku ja okrywajacej (aeroby). Ja jednak
      nienawidze aerobow ( czyli rowerka, biegania, stepu etc) a udalo mi sie
      osiagnac ładny szczupły brzuszek (oj, a był jeszcze rok temu f-a-t-a-l-n-y)
      cwiczac brzuch na 3 sposoby: pilates, cwiczenia na piłce fitball
      (najefektywniejsze cwiczenie na brzuch wg. badania ACE (american council of
      exercise - dlatego ze działa na caly CORE - czyli korpus ciała - zarówno na
      rectus abdominus jak i na miesnie głebiej położone, przuzebrowe, mięśni pleców
      itd itd.), kickboxing (bardzo, bardzo wyszczuplił mi talię! ). Wszystko to
      wykonuje w domu, z kasetami, cwiczac 20 minut dziennie 3 razy w tygodniu.

Fitnik
      • Gość: maggie-c Re: plaski brzuch IP: *.27-151.libero.it 06.11.03, 12:28
        to prawda ze fitball daje bardzo wiele, po twoim poscie sama zamierzam ja sobie
        podarowac!
        • Gość: bubu Re: plaski brzuch IP: *.wp-sa.pl 06.11.03, 16:06
          A ja polecam pilatesa, cwicze od jakiegos czasu i brzuch mam plaski i twardy jak
          deska :-))
      • Gość: maggie-c Re: plaski brzuch IP: *.27-151.libero.it 06.11.03, 12:32
        aha i jeszce dodam podazajac Twoim sladem ze wlasnie wszystkie miesnie 'core'
        sa najwazniejszymi w calym ciele zwlaszcza u kobiety, jesli sa mocne i silne
        podtrzymuja caly kregoslup, pomagaja mozna uniknac wiekszosci problemow z bolem
        plecow wynikajacych wlasnie najczesciej z braku rownowagi tych miesni.
    • Gość: ursi Re: plaski brzuch IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 11:46
      Wejdź na WOLNY CZAS - fitness. Tam jest dużo fachowych rad.
      • Gość: maggie-c Re: plaski brzuch IP: *.27-151.libero.it 06.11.03, 12:35
        na forum fitness niestety wiecej jest bzdur o dietach i odchudzaniu......
        • fitnik Re: plaski brzuch 06.11.03, 14:06
          ja tez nie lubie forum fitness... tzrzywiscie za duzo o dietach
          przedziwnych... i wiecej pytan niz odpowiedzi :)

Maggie, ja fotbal kupiłam w decathloniei to był najlepszy moj fitnessowy zakup
          (poza mini-trampolinką i kasetami)

Fitnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka