Dodaj do ulubionych

pomoc w diagnozie

08.02.09, 02:49
mam pytanie, mam 33 lata i zauwazylam ze przez ostatni rok skora
mojej twarzy zmienila sie, nie mam zadnych kurzych lapek ,ale pod
oczami tak bardziej od wewnatrz mam siateczke zmarszczek drobnych ,
do tego jakby zrobily mi sie doly po oczami, wydaje mi sie ze to
wyglada jakby tam mniej pod skora tkanki bylo. nawet nie umiem tego
opisac. czy istnieje jakis zabieg na skorygowanie tego? podejrzewam
ze nie botox bo nie mam tych kurzych lapek? bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: pomoc w diagnozie 08.02.09, 10:12
      To najprawdopodobniej zwiotczenie skóry.
    • big.rabarbar8 Re: pomoc w diagnozie 08.02.09, 16:23
      Nie, to nie zwiotczenie a pojawiajacy sie z wiekiem spadek ilosci substancji
      miedzykomorkowej, zwlaszcza kwasu hailuronowego. Jedni maja to wczesniej, inni
      pozniej, efekt powieksza wiotczenie tkanki podskornej (tluszczyku, miesni), ale
      to pozniej, nie w wieku 33 lat. Wiotczenie skory tez raczej ma szanse pojawic
      sie, ale pozniej. I na nie pomoze thermage, albo lifting dolnych powiek (na
      wiotczenie tluszczyku i miesnia-tylko soof lift i kantoplastyka).
      Ale wracajac do pytania: na defekt w postaci "zapadania sie" dolnej powieki i
      pojawiania sie tzw "doliny lez" pomaga wypelnienie wlasnie kwasem hialuronowym,
      ale nie powierzchowne, tak, jak sie to robi w przypadku zmarszczek, a glebokie.
      Lekarz wprowadza preparat na graniczy kosci oczodolu, formujac blisko okostnej
      tzw. depozyt i nastepnie masazem rozprowadza tak, ze ulega wyplyceniu
      zaglebienie. Dodatkowym plusem jest rozjasnienie tej okolicy, zmniejszeniu
      ulegaja since.
      Trzeba dobrze dobrac sobie specjaliste, ktory ma reke do takich zabiegow, zeby
      niewprawna korekcja nie wywolal pojawienia sie "niby" workow pod oczami. Bo jak
      pisalam wyzej-wypelniacz wprowadza sie b gleboko, blisko okostnej i rozmieszcza
      tak, ze podniesione zostaje "zapadlisko", bez powstania poduszeczki jak przy
      workach. Powodzenia! Szybka i fachowa korekta zachamuje to niekorzystne zjawisko.
      rabarbar
    • nessie-jp Re: pomoc w diagnozie 08.02.09, 16:46
      A nie nosisz przypadkiem okularów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka