Dodaj do ulubionych

krem pod oczy

IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 08:40
Nadszedł dla mnie już czas na jakiś krem pod oczy :( Niestety pooglądałam
sobie i jest tego taka masa, że zupełnie nie wiem co wybrać. Do tego mam dość
wrażliwe oczy i boję się że "utopię" kilkadziesiąt złotych. Czy możecie coś
polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 08:46
      ja polecam żele pod oczy Flos Lek, są naprawdę dobre, a kosztują w okolicach
      5zl. Można spróbować... www.floslek.com.pl
      • fuerstathos Re: krem pod oczy 19.11.03, 08:48
        Gość portalu: misia napisał(a):

> ja polecam żele pod oczy Flos Lek, są naprawdę dobre, a kosztują w okolicach
        > 5zl. Można spróbować... www.floslek.com.pl

Kupuje się w aptece, czy w sklepie? "Lek" na końcu sugeruje chyba aptekę, ale
        wolę się upewnić.
        • Gość: justy Re: krem pod oczy IP: *.visp.energis.pl 19.11.03, 09:18
          owszem- zazwyczaj ta firma jest w aptekach
    • Gość: justy Re: krem pod oczy IP: *.visp.energis.pl 19.11.03, 09:19
      napisz, co ten krem ma robić, jaką masz skórę, jak ją pielęgnujesz, czy palisz
      i opalasz się itd. dopiero wtedy można w ogóle coś doradzać.
      • mandra Re: krem pod oczy 19.11.03, 09:45
        Gość portalu: justy napisał(a):

> napisz, co ten krem ma robić, jaką masz skórę, jak ją
        pielęgnujesz, czy palisz
        > i opalasz się itd. dopiero wtedy można w ogóle coś
        doradzać.

no dobra, to ja sie wtranzole.

- 29 lat
        - duzo przed komputerem
        - cera tlusta, ale pierwsze zm.mimiczne sa, pod oczami lekkie
        - zeby nawilzal dobrze ale i wiecej cos robil, moze byc
        gesty i tresciwy
        - pale okazyjnie
        - nie musi miec filtrow, na ten spodziewany cud moge
        nalozyc filtrzasty krem dzienny

mandra z zamiarem
      • Gość: fuerstathos Re: krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 10:24
        lat 26, nie palę (no zdarza się sporadycznie jeden papieros w sylwestra, ale to
        wszystko), za to cały dzięń przed komputerem
        cera mieszana, ale ze skłonnością do przesuszania; używam kremów nawilżających
        z filtrami
        z jakiejś gazety dowiedziałam się, że w tym wieku krem pod oczy to już
        konieczność; no i widzę pierwsze zmarszczki wokół oczu, więc szukam kremu,
        który pomógłby to przystopować
        • Gość: Misia Re: krem pod oczy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 19.11.03, 11:04
          lat 29, non-stop komputer, cera mieszana, uczulenie na : Soraya, dr Eris,
          wszystko z salicylanami - przepięknie załatwiłam się tonikiem matującym Avene -
          nie sprawdziłam - bo właściwie nie przypuszczałam - że w Avene może być kwas
          salicylowy,
          nowy w białym słoiczku krem AA pod oczy - uczula, floslek z rumiankiem -
          puchnę, Dax z bioplazmą - puchnę,
          Ale jasno- zielona seria AA z limonką no to jest to - tylko ta cena 30 z
          kawałkiem - brrr
          • Gość: fuerstathos Re: krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 15:33
            dobrze, że napisałaś o tych salicylanach, nawet do głowy nie przyszłoby mi
            sprawdzać, a miałabym problem - teraz wiem, że uważnie muszę poczytać skład
    • Gość: Gość Re: krem pod oczy IP: *.man.poznan.pl 19.11.03, 15:51
      Cześć. Jeżeli chcesz coś droższego, to POLECAM All about eyes CLINICQUE
      • Gość: fuerstathos Re: krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 15:55
        a ile to kosztuje?
    • Gość: madusiak Re: krem pod oczy IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 19.11.03, 15:55
      polecam też flos lek- ja mam ten do cery wrazliwej-bo mam cholernie wrzliwa
      skorke pod oczami i wszystkie kremy nie szczypia procz tego
    • ushi81 Re: krem pod oczy 19.11.03, 20:09
      zdecydowanie nivea visage z wyciągiem z ogórka mnie też dużo kremów uczulało
      ale ten jest rewelacyjny
      • mar_ciocha Re: krem pod oczy 20.11.03, 09:17
        Fuerstathos.. mam identyczne "parametry", mogę Ci napisać, czego używałam (a
        używam kremów pod oczy od paru ładnych lat. Obecnie jest to AA seria do oczu
        (krem na dzien), była Helena Rubinstein Force C, Eris 25+, dawniej żele bodajże
        Erisu, Dermiki, świetliki itp.. I niestety, mimo że juz od kilku lat, to
        zmarszczki sie pojawiają, mimiczne, a na nie najlepszy krem nie pomoże. Żaden
        ze stosowanych przeze mnie kremów cudów nie zdziałał, niezależnie od ceny. Ale
        moze ktoś tu cudowny krem zaproponuje:). Liczę tylko na to, że moze choć
        powstawanie zmarszczek związanych ze starzeniem się (słońce, grawitacja,
        hormony) spowolnię. Przepraszam za chaotyczność odpowiedzi,
        pozdrawiam:)
        PS. Uważam, że trzeba polubić zmarszczki wynikające z częstego uśmiechania się:)
    • ula_s Re: krem pod oczy 20.11.03, 10:17
      Ok dla tych ktore nie maja zamiaru polubic zmarszczek :)
      Antigravity Clinique - Nawilza i prasuje zmarszczki. No i mnie nie uczulil a
      jestem uczulona na wiekszosc kremow pod oczy.
      • Gość: dixi Re: krem pod oczy IP: *.net / *.myszkow.info 20.11.03, 10:51
        a mnie Antygravity uczulił - ryczałam jak bóbr po nim, znaczy było
        standardowo; przwetestowałam mnóstwo kremów pod oczy (staram się o próbki),
        najbardziej ok dla mnie są na razie dwa: Polleny Ewy z serii Len& Retinol, i
        aktualnie używany Daxa Model Bioenergia;
        • Gość: neska Re: krem pod oczy IP: *.devs.ac-net.pl 21.11.03, 20:49
          Ja polecam kremo-żel HYDRA ZEN -LANCOME.Jest to dość drogi kosmetyk(ponad100
          zł)ale bardzo wydajny(mam go od stycznia).Jest przeznaczony dla młodych
          kobiet, które nie mają jeszcze większych problemów ze zmarszczkami ale
          potrzebują nawilżenia,złagodzenia opuchnięć i zmęczenia oczu.
          Lubię także ALL ABOUT EYES-CLINIQUE,który ma także konsystencję kremo-
          żelu.Warto zainwestować.
          • Gość: Mikka Re: krem pod oczy IP: 80.48.129.* 21.11.03, 22:12
            Dax Bioenergia - bardzo polecam. Mam co prawda dopiero 24 lata (producent
            sugeruje, ze to krem po 30), ale bardzo mi on odpowiada. Po raz pierwszy mam
            wrażenie, ze krem rzeczywiscie działa. Skóra jest wypoczęta i miękka. Do tego
            miły zapach, kolor i konsystencja.
          • Gość: fuerstathos Re: krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 22.11.03, 13:20
            zapytałam mego lubego, czy kupi mi na gwiazdkę - zaproponował mi okłady z
            rumianku ;D
    • Gość: Kobitka Re: krem pod oczy IP: *.chello.pl 22.11.03, 12:31
      A dla kobitki, która ma 34 lata i dość widoczne zmarszczki mimiczne, które nie
      dają jej spokojnie zasnąć! Obsesja na tym punkcie, który krem polecacie? Kiedyś
      paliłam papierosy, od trzech lat już nie! Dużo się opalałam, czego bardzo
      żałuję!
      • Gość: tania Re: krem pod oczy IP: www.BLOK* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 14:10
        ja na sobie wyprobowalam Anew Clinical. On jest co prawda do twarzy, ale
        slyszalam opinie, ze kremy do twarzy mozna stosowac pod oczy. Po tygodniu
        calkowicie wyprasowal mi zmarszczki pod oczami, po skonczeniu sloiczka i
        jakiejs miesiecznej przerwie zmarszczki, w wiekszosci mimiczne, wrocily, wiec
        znowu kupilam sobie nastepny sloik. Nie wiem, czy to dobra strategia na dluga
        mete, ale efekty sa.
    • Gość: iwona Re: krem pod oczy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 13:26
      A krem pod oczy na since po oczami? Mam 26 lat.

Pozdr.
      iwona
    • balbina_alexandra Re: krem pod oczy 22.11.03, 15:25
      Mam tyle samo latek, a zmarszki mimiczne zaczeły mi się już robic w
      dziecinstwie, bo sie często śmieję i zresztą nie mam zamiaru przestawać!
      Wypróbowałam kopę kremików pod oczy. Odradzam Hydrazen, bo choć to bardzo
      fajny krem to tylko nawilża, nie ma wląsciwośći wygładzających. Jesli chcesz
      kupić cos droższego i fajnego to zdecydowanie antigravity eye Clinique - to
      świetny krem. Kupiłam pod wpływem opinii dziewczyn i jestem nim zachwycona.
      Znakomicie nawilża, naprawdę wygładza. Z tańszych polecam świetny krem Polleny
      Ewy Len + Retinol - jeden z lepszych jakie miałam w zyciu, nie ustępuje tym
      wysokopółkowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka