Dodaj do ulubionych

Ile wydajecie na kosmetyki?

IP: *.govst.edu 24.11.03, 19:36
Zauwazylam, ze duzo Forumowiczek stosuje drozsze kosmetyki, sa jednak tez
taki, ktore nie pogardza tanszymi. Zastanawiam sie wiec, ile przecietnie
wydajecie w miesiacu czy tygodniu na kosmetyki. Czy sa to efekty wyrzeczen
czy raczej bez problemu mozecie sobie pozwolic na takie wydatki?

Sama mieszkam poza Polska i czesto udaje sie do polskich w sklepow w
poszukiwaniu rodzimych kosmetykow. Uwazam, ze za rozsadna cene w wielu
przypadkach dostaje swiatowa jakosc. Najczesciej uzywam kosmetykow
niedrogich i ze sredniej polki, a do moich ulubionych naleza firmy Yves
Rocher, Nivea, The Body Shop, Revlon, z polskich Oceanic i Ziaja. Dla mnie
elementem decydujacym przy zakupie jest skutecznosc (produkty w/w firm
swietnie sprawdzaja sie na mojej skorze doskonale) oraz fakt nietestowania
na zwierzetach (dlatego siegam rozniwez po kosmetyki organiczne, np. Kiss My
Face).
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: Ile wydajecie na kosmetyki? IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 19:46
      myślę, że 200 zł rocznie, nie licząc mydła ani szamponu
    • Gość: Madzia.eR Re: Ile wydajecie na kosmetyki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:55
      Jako osoba długo bezrobotna, nie miałam dla siebie prawie nic i kosmetyki to
      były niepotrzebne fanaberie. Coś na gębę trzeba było jednak kłaść i ratowała
      mnie Ziaja. Linia ich najtańszych kremów jest o niebo lepsza od innych serii w
      tej cenie, i na długo starczała. Teraz gdy mam już pracę staram sie powoli, z
      pewną dozą nieśmiałości, sięgać po lepsze kremy, jednak Ziaja zawsze będzie dla
      mnie hmmm dobrym wspomnieniem i czymś do czego mogę zawsze powrócić. Zresztą,
      pewnych kosmetyków Ziai zawsze będę używać.
    • julia.julia Re: Ile wydajecie na kosmetyki? 24.11.03, 21:44
      Zdecydowanie za duzo, niestety... Wole nie wiedzieć, ile, bo moja skóra jest
      wymagająca, więc i tak nie mogłabym zmniejszyć tej kwoty. Wiekszość to
      kosmetyki pielęgnacyjne, tych do malowania kupuję śladową ilość. No i rujnują
      mnie perfumy...
    • Gość: Madzia.eR Re: Ile wydajecie na kosmetyki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:56
      Ale niech się zastanowię. Krem na gębę, żel na oczy i krem pod oczy. Żele ze
      świetlika, więc grosze, kremy Ziaja ok 5 zł. Z tym na gębe to różnie. Teraz
      Nivea Soft, dałam 13 zł. Szampon i odżywka, po ok 6-9 zł (9 to szaleństwo).
      Choć teraz Shauma 6,99 (odzywka gratis- kocham promocje!!!). Musowo musi być
      balsam do ciała. Balsam to świętość. Wiem że to inwestycja długodystansowa.
      Lubię gładkość swojej skóry. lubię gdy apetycznie pachnie. Balsam to ok 10-15
      zł. Secret Platinum 15 zł, wystarcza na 3 miechy. Tam pasty do zębów nie liczę,
      pod prysznic żel to 6-10 zł. Świetne są te Jonsona dla dzieciaków, zwłaszcza że
      co chwila są w promocji (dwa w cenie jednego). I tyle. Mama kupiła mi tusz i
      kredkę i kazała się malować, więc tak co drugi dzień... Wiąże się to ze
      zmywaczem Ziaja 6zł. Ach i tonic, Ziaja 5 zł. No i balsam na usta. Mam teraz
      Tisane. 6 zł. Świetnie chroni nawet przy Halnym. Malowac się nie lubię. Dla
      Pysiaka i tak jestem piękna. Perfum nie lubię. Rajcuje mnie naturalny zapach
      ciała...
      • diab.lica Re: Ile wydajecie na kosmetyki? 24.11.03, 23:07
        jestes booskaaa :)
        powiedz pysiakowi, ze ma super dziewczyne !
    • dafni Re: Ile wydajecie na kosmetyki? 24.11.03, 22:22
      Nie używam bardzo drogich kosmetyków, bo szkoda byłoby mi pieniędzy na np.
      podkład za 200 zł. Staram się wybierać dobre i stosunkowo tanie kosmetyki -
      L'oreal, Max Factor, Isa Dora. Najmniej wydaję na krem - moja skóra toleruje
      tylko Nivea.
    • Gość: samanta-kowalsky Re: Ile wydajecie na kosmetyki? IP: *.veranet.pl / 62.89.111.* 24.11.03, 22:37
      ja ostatnio szarpnelam sie na krem za 50zl ale planuje jeszcze dokupic zel do
      twarzy tej samej firmy ok 45zl.
      jako studentka nie mam najwiekszych dochodow i staram sie ciułać grosz do
      grosza. ostatnio znalazlam prace na zlecenie i daje troche korkow iwec nieco
      odloze.
      postanowilam jednak nie oszczedzac za bardzo na kosmetykach do twarzy i kupuje
      glownie w aptece.
      a rocznie nie mam pojecia ile wydaje- z pewnoscia wiecej niz powinnam :)
    • Gość: małgo Re: Ile wydajecie na kosmetyki? IP: *.compower.pl 24.11.03, 23:20
      Uwielbiam dobre jakosciowo kosmetyki ale w te selektywne zaopatruje sie na
      allegro , kupuje tylko u zaufanych sprzedawców.Czasami zaszaleje w sephorze
      ale głownie kupujac ich serie do pielegnacji ciała i kolorówke bo po co mam
      przepłacac jesli w necie moge kupic połowe taniej.Lubie tez kosmetyki
      apteczne zdarzają sie fajne promocje na la rocha czy avene.Generalnie stawiam
      na jakosc ale nie przepłacam ;-)
      • Gość: Marta Re: mój przelicznik IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 25.11.03, 08:05
        Ja mam swoją konkretną liczbę kosmetyków i te staram sie zawsze mieć, kupuję je
        w zależności co to jest co miesiąc ,dwa , trzy albo cztery.

od góry:
        szampon do włosów - Bambino, najlepszy, 4 zł.
        odżywka do włosów - Pantene Prov do farbowanych 10-11 zł.
        pianka do włosów- Taft zółty lub zielony 12 zł
        tonik - Rossman, Garnier Czysta Cera, lub Ziaja Ogórek czyli między 5 a 15 zł.
        preparat do demakijażu - Ziaja albo Miraculum 5-8 zł.
        krem do twarzy -Miraclum, owocowy sad 8 zł.
        dezodorant -Nivea Balance nowy- super zapach -10 zł.
        balsam - kupuję od znajomej, niemieckie, duże butle jakieś 8 zł.
        peeling - Nivea z mikrogranulkami 12 zł.
        żel pod prysznic - Palmolive z mlekiem 10zł.
        żel do h.intymnej - Ziaja 7 zł.
        pianka do golenia - Venus z zapachem melona, super wydajny 5zł.
        krem do rąk - różne ok. 3 zł
        krem do stóp - różne ok. 5 zł.
        oraz podkład - 11 zł, puder w kamieniu- Lenthric 15 zł, róż Maybeline 5 zł w
        przecenie ostatnio , tusz - 20 zł Loreal, u złodziei i błyszczyk- Paloma 10 zł.
        No i perfumy, oryginały zawsze 100-200 zł. plus czasem coś z Refana.

Rzadziej farba do włosów,różne cienie do powiek,szminki,lakiery do paznokci i
        pierdołki typu : golarki,waciki...
        Wiadomo że szampon czy balsam zużywa sie szybciej, a np. tusz do rzęs czy
        podkład mam 4 miesiące. Kupuję różne, tanie , drogie, ale ogólnie stawiam na
        jakość.Nie uważam że szaleję, kupuję tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Wiadomo że
        chciałabym więcej, marzy mi się krem pod oczy, krem na noc, preparaty na
        cellulit ale daję sobie spokój z nimi. Miesięcznie wydaje na kosm. ze 100 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka