Dodaj do ulubionych

Hydrance AVENE

29.11.03, 14:16
Szukam dobrze nawilżającego kremu, do cery mieszanej, który jest lekki i nie
zanieczyszcza porów. Pomyślałam o Hydrance Legere Avene. Pytanie do
dziewczyn, któe go używają lub używały: jaki skutek, czy rzeczywiście dobrze
nawilża i czy nadaje się do stosowania razem z effaclarem (tzn. na noc
najpierw kwasy a po 30 min krem nawilżający - Hydrance). Po samodzilnym
stosowaniu kwasów mam trochę przesuszoną skórę na nosie i szukam czegoś co to
złagodzi. Dzięki za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam, Joanna
Obserwuj wątek
    • nana76 Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 14:41
      joasiu, uzywalam go dawno temu i mnie okropnie uczulil.A poza tym, ma taka
      dziwna konstystencje.A moze dermedic hydrain2? Mialam pare probek i chyba go
      kupie jak wykoncze to co mam.Jak wiesw ja tez jestem kwasomaniaczka...Jesli
      chodzi o kremy Avene, to plecam dwa,ktorych nie pamietam dokladnie nazwy:
      jeden do cery nadwrazliwe(intolerance extreme?) drugi regulujacy (emultion
      fluide equilibrante?).
      pozdrawiam
      nana
      • joan1973 Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 14:59
        Agata, myślałam o dermedic hydrain2 ale ostatnio zbzikowałam na punkcie składu
        kosm. i doczytałam się, że dermedic na na 2, czy 3 miejscu zatykacza porów.
        więc odpada. a po drugie miałam próbke tego kremu i nie zrobił na mnie dobrego
        wrażenia, tzn jakiś taki tępy był i nie czułam, żeby dobrze nawilżał.
        mówisz, że Avene cię uczulił... to co innego o podobnch właściwościach
        polecisz/poleciacie?????
        i ja też pozdrawiam:))Asia
        • trinka hydraphase:) 29.11.03, 15:25
          Ja tak skrótowo, bo dziś kompletnie zawalona obowiązkami. Właśnie musze
          polędwiczki piec:)
          Hydrance - dla mnie nic specjalnego. Nie uczucił, ale specjalnego nawilżeia,
          też nie odczułam
          Hydrain 2 - dla mnie kompletne badziewie. Kupiłam go po tylu pozytywnych
          opiniach na forum i nie dość, że strasznie mi mordkę uczulił, nie wchłaniał się
          dostatecznie, to do tego zostawiał film na buzi:/ Moja mama próbowała i również
          nie była zadowolona - nie czuła nawilżenia, a raczej tłstą powłoke:/ Teraz jako
          królika doświadczalneo zamierzam potraktować przyjaciółkę - jeśli zechce [mamy
          system oddawania sobie kosmetyków, które nam nie pasują - barter;)], jednak
          jeśli nie będzie zainteresowana, to mogę ci go oddać, Nanuś. Nakładałam
          patyczkiem, nie paluchami:)
          Hydraphase LEGERE LRP - dla mnie jest bez konkurencyjny. Ja mam mordę
          przesuszoną kwasami i antybiotykami i dla mnie doskonale nawilże, wchłania się,
          zwyczajnie czuję, jak skóra pije:) Dla mnie numer 1 od lat i zawsze do niego
          wracam. Wersja legere jest bez fltrów [ja nie potrzebuję, bo mam takowe w
          podkładzie], możesz jednak na być wersję XL z filtrami - jest bardziej tłusta.

pozdr:)
          • trinka Re: hydraphase:) 29.11.03, 15:27
            aha, kosztuje ok80zł za 40ml,

buziaki!
        • nana76 Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 15:25
          Asiu, ja sie ratuje po kwasach własnie tym regulującym Avene-nie jest ani
          troche tepy, raczej troszke tlustawy w konsystencji,ale na twarzy jest ok. Ale
          bardzo długo uzywałam tego Avene do cery nadwrazilwej i ten ci najbardziej
          polecam.
          Mowisz ze hydrain ma zatykacz? To dla mnie tez odpada! Cholibcia, szkoda, bo
          mi sie podoba....A nie wiesz jak ten dugi-prosensiv? Tez zatykacz?
          A moze którys z kremów LRP? Te najlepsze sa dosyć drogie,ale nawilzaja
          super.Mam tu głównie na mysli Hydraphase XL.
          O matko! Zapomniałam zupełnie jakim kremem "pokwasowym" sie ostatnio
          zachwycam! Uzywam go własnie na noc, albo na kwas albo brevoxyl.to krem z
          serii pomaranczowej AA-" półtłusty".Na noc rewelka! Nawet na dzień mogłabym
          zaryzykowac mimo,że mam cere tłustą tłustą.Warto spróbować, kosztuje ok.11 zł.
          Szkoda Joasiu ,ze tak daleko mieszkasz-mogłabym ci zrobic testerki z LRP i
          tego AA....:-((
          pozdrawiam
          nana
          • nana76 Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 15:27
            no widze trinka,że mamy podobne zdanie o hydraphase.ale ja miałam tylko XL.
            cmoki
            nana
            • trinka Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 15:31
              nana76 napisała:

> no widze trinka,że mamy podobne zdanie o hydraphase.ale ja miałam tylko XL.
              > cmoki
              > nana

Dla mnie od jes naprawdę genialny, szczerze go polecam. Co do kosmetyków AA, to
              mnie uczulają:( Pamiętam, że ze dwa lata temu w przebojach za grosik ktoś
              polecał nawilżacz pod krem Inter fragnans [czy jakoś tak] - cena ok10zł.
              Niestety nie mogłam go nigdzie upolować.
          • joan1973 Re: Hydrance AVENE 29.11.03, 17:05
            Nana i Trinka na Was to ja zawsze moge liczyc :))) Tak jak mówi Trinka, że
            hydraphase bezkonkurencyjny to chyba na niego się zdecyduję. Ale na tego bez
            filtrów, bo potrzeba mi czegos na noc.
            A co do Dermedica Prosensiv to też ma zatykacz na jednym z pierwszych miejsc,
            niestety:(( Ja na Dermedic napaliłam się jakiś czas temu. Mam apteke pod samym
            domem a tam zaprzyjźnioną Panią farmaceutkę, która zrobiła mi analize składu
            tych kremów. I niestety nie są odpowiednie dla tych co mają skłonnosci do
            zanieczyszczania cery. To samo się tyczy Acne Expert C. wiadomo, że to są
            indywidualne predyspozycję ale znając moje "szczęscie" to mnie napewno
            zanieczyści i bedę cała w czarnych kropkach:((.
            Dzięki dziewczyny za podpowiedzi!!
            Pozdrawiam, Joanna
            • Gość: iga Re: Hydraphase IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 30.11.03, 15:42
              "Hydraphase LEGERE LRP - dla mnie jest bez konkurencyjny". - podpisuje sie i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka