Dodaj do ulubionych

Kerastase- Densitive

23.05.09, 12:52
Loreal Kerastase ma jakieś tabletki na wzmocnienie włosów DENSITIVE. Wczoraj
fryzjerka zachwalała, że są super, włosy sa po prostu "inne" i taki pic na
wode, żeby Mi wcisnąć. Czy ktoś stosuje taką kurację i wypowie się szczerze?
Obserwuj wątek
    • eliszon Re: Kerastase- Densitive 24.05.09, 22:27
      hotally napisała:

> Loreal Kerastase ma jakieś tabletki na wzmocnienie włosów DENSITIVE. Wczoraj
      > fryzjerka zachwalała, że są super, włosy sa po prostu "inne" i taki pic na
      > wode, żeby Mi wcisnąć. Czy ktoś stosuje taką kurację i wypowie się szczerze?

Szczerze, identyczny skład mają Inneov Gęstość Wlosów (Inneov jest również marką
      L'Oreal, tylko inny segment klientów); kilka dych tańsze, efekty można zobaczyć
      po min. 3 miesiącach kuracji (czyli 3 zużyte opakowania brane REGULARNIE).
      Oprócz tego, wiadomo : zdrowa dieta i w ogóle zdrowy styl życia to podstawa,
      nawet najlepszy suplement możesz wywalić do toalety, jeśli będziesz "źle się
      prowadzić".
      >
      • hotally Re: Kerastase- Densitive 25.05.09, 12:59
        Czyli nie oplaca sie w tym przypadku przeplacic?
        • sankanda Re: Kerastase- Densitive 25.05.09, 17:39
          tak, ally, l'oréal jest znany z licznych dzialalnosci charytatywnych
          i dlatego sprzedaje kosmetyki o IDENTYCZNYM skladzie pod inna nazwa,
          po to, zeby bylo dla wszystkich :);)
          a jesli chodzi o dzialanie tego rodzaju preparatow, to zwyczajnie
          nie wierze w faktyczna skutecznosc, bez wzgledu na cene. jak ma
          zadzialac w ogole, to zadziala najbardziej podstawowy sklad.
          • sniegotka Re: Kerastase- Densitive 26.05.09, 18:16
            Nie znam tabletek Kerastase - jesli tak skuteczne jak ich szampony i
            odzywki to podziekuje.
            Co do Inneov Gestosc Wlosow - to zazywalam pol roku, prowadzilam sie
            nienajgorzej ;-) - i nic nie zadzialaly. Juz lepszy efekt mam po
            Silice.
            • eliszon Re: Kerastase- Densitive 26.05.09, 22:14
              Co do kosmetyków Kerastase, to są bardzo skuteczne i przyjemnie się je stosuje,
              ale trzeba naprawdę dobrego fryzjera, który dobierze odpowiednią serię lub nawet
              je pomiesza, wtedy efekty są super. Co do L'Oreala, zobacz np. ampułki Vichy z
              aminexilem, ma je Kerastase, L'Oreal Professionnel, Matrix, a we Francji
              widziałam już u Garniera.Tak samo sławny składnik przeciwzmarszczkowy Proxylane,
              jest w kremach Heleny Rubinstein, Lancome, Biotherm (nie wiem, czy już u nas),
              Vichy (Neovadiol), Laroche Posay (albo Substiane albo Redermic, nie wiem do
              końca, jeszcze nie używam przeciwzmarszczkowych) L'Oreal Paris (Derma Genesis)no
              i na końcu Garnier Lift reklamowany bodajże przez Stenkę.

Wynika to z tego, że niektóre klientki ani myślą dawać 40 zeta za krem, chcą
              luksusu i są gotowe wydać sporo więcej za piękne opakowanie, konsystencję,
              zapach, kolor i np. Demi Moore czy Juliette Binoche, które reklamują specyfiki.
              Tak samo klientka Kerastase nie będzie stała w kolejce w aptece po to, żeby przy
              wszystkich powiedzieć, że ma problem z wypadającymi włosami.
              • sniegotka Re: Kerastase- Densitive 27.05.09, 10:46
                Co do kosmetyków Kerastase, to są bardzo skuteczne i przyjemnie się
                je stosuje,
                ale trzeba naprawdę dobrego fryzjera

Trzeba chyba wrozki a nie fryzjera...Mialam kilka serii i klapa.
                Moze powinnam je pomieszac??? Nie zaprzeczam, ze komus mogly
                podpasowac - dla mnie dno. W dodatku smierdzace. Z profesjonalnych
                polecam Joico (wlosy cienkie, delikatne, podatne).
                • eliszon Re: Kerastase- Densitive 27.05.09, 22:07
                  Mi z kolei Joico nie pasuje:) Kerastase za to bardzo, teraz się skończyło i
                  przeszłam na Matrix, nie widać różnicy :)
          • black-emissary Re: Kerastase- Densitive 26.05.09, 23:28
            sankanda napisała:
            > tak, ally, l'oréal jest znany z licznych dzialalnosci charytatywnych
            > i dlatego sprzedaje kosmetyki o IDENTYCZNYM skladzie pod inna nazwa,
            > po to, zeby bylo dla wszystkich :);)

W drugą stronę - sprzedaje kosmetyki o zbliżonym składzie pod inną nazwą i w
            droższej cenie, żeby niektórym wydawało się, że są wyjątkowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka