Gość: ARA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 13:32 Mój mąż ma łupież. Nie pomógł mu szmpon przeciwłupiżowy z supermarketu, ani nizoral z apteki. Co radzicie? ( bo do lekarza nie pójdzie za nic na świecie!) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Mąż i łupież 10.12.03, 13:48 w aptekach sprzedawane sa tableki zwalczające łupież, ale niestety musi je przepisać lekarz :( w mojej rodzinie sprawdził się nizoral, więc nic innego polecić nie mogę :( a próbowaliście szamponów Vichy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARA Re: Mąż i łupież IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 13:51 Vichy jeszcze nie próbowaliśmy, może trzeba będzie kupić. A może te tabletki na łupież, o tym nie słyszałam. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opa Re: Mąż i łupież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:33 kup w aptece szampon przeciwłupieżowy SELSUN BLUE do włosów normalnych wiem, ze prawie nikt o nim nie slyszal i nie jest to znana nazwa jak np nizoral, ale pomaga, przynajmniej wszytskim z mojego otoczenia, ktorzy mieli problem z łupiezem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Mąż i łupież IP: *.toya.net.pl 11.12.03, 00:29 Sprobuj z szamponami firmy Ducray-dostepne w aptekach.Byla to jedyna rzecz,ktora pomogla mojemu mezowi walczacemu z lupiezem dlugie lata. Selsun zas jest zblizony do nizoralu,jesli lupiez jest tak uporczywy,to nikle szanse,ze pomoze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia36 Re: Mąż i łupież 10.12.03, 21:14 A ja właśnie po kilku latach walki z łupieżem pozbyłam sie go. Na forum "piękne włosy" polecono mi szampon AA PZ. Kosztuje ok. 7-8 zł. Tylko w aptekach. Pomóg mnie, mojemu męzowi i teraz używa go moja mama. Pozdrawiam papapapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu Re: Mąż i łupież 11.12.03, 07:22 mojemu koledze, który ciągle walczy z łupieżem pomaga Healing Shampoon do kupienia w aptekach.Jest niedrogi ok 10-11 zł. chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: Mąż i łupież 11.12.03, 08:35 jkobuu napisała: > mojemu koledze, który ciągle walczy z łupieżem pomaga Healing Shampoon do > kupienia w aptekach.Jest niedrogi ok 10-11 zł. chyba. Chyba nie bardzo mu pomaga, skoro piszesz, że CIĄGLE WALCZY Z ŁUPIEŻEM... Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu Re: Mąż i łupież 12.12.03, 07:15 napisałam ciągle walczy,bo po każdym innym szamponie ma łupież,a po tym ten łupiez znika- więc chyba pomaga, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: Mąż i łupież 12.12.03, 09:08 jkobuu napisała: > napisałam ciągle walczy,bo po każdym innym szamponie ma łupież,a po tym ten > łupiez znika- więc chyba pomaga, nie sądzisz? nie, nie sądzę o tym czy coś pomaga na łupież można się przekonać naprawdę kiedy już przestanie się stosować dany specyfik Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu Re: Mąż i łupież 12.12.03, 13:14 pomaga na jakis czas, ale stosowanie innego szamponu powoduje powrót łupieżu po jakimś czasie. a co do tego czy pomaga kiedy przestanie się cos stosować, to ja osobiście jeszcze nie spotkałam sie z takim szamponem (odnośnie łupieżu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Mąż i łupież IP: 62.233.204.* 11.12.03, 10:57 szampon Sebamed do nabycia w aptece, 200 ml ok 22 zl, mnie i mezowi pomogl, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARA Re: Mąż i łupież IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 11:14 Dzięki - spisałam sobie wszystkie nazwy, coś kupię i będziemy próbować. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Mąż i łupież IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 01:19 zależy, jaki to rodzaj łupieżu. ogólnie mówiąc dobre szampony to np. Selsun, vichy, squa-med, mediket plus Odpowiedz Link Zgłoś
katka16 Re: Mąż i łupież 12.12.03, 10:53 Polecam Ocerin Oceanica. W aptece mozesz poprosić o próbki. Mojemu narzeczonemu pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Mąż i łupież 12.12.03, 13:27 zmień męża ;D, żartuje oczywiście, Vichy zdecydowanie i nieprzerwanie, to ważne Odpowiedz Link Zgłoś