Dodaj do ulubionych

krem dla 30-latki

17.12.03, 12:44
witam,
mam owe 30 lat i cerę wrażliwą (mieszaną) prosze o sugestie co do kremu na
dzień. Miałam i Vichy nawilżający, i Biotherm Hydradetox a teraz stoje przed
wyborem nowego. Musi byc dobry pod makijaż Może (ale nie musi - nie jestem
maniaczką marek) być z wyższej półki.
Impactive? La Roche Posay?
Poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • marghot Re: krem dla 30-latki 17.12.03, 12:49
      Polecam kremik re-lipid, ale to Dax Cosmetics, więc nie wiem czy będzi Ci
      odpowiadał ;) seria przeznaczona jest do cery suchej, ale ja mając problemy z
      przesuszającą się zimą skórą bardzo chwalę sobie ten specyfik.

Z markowych, mogę zasugerować kremik na dzień do cery wrażliwej Thalgo (sprawdź
      na stronce, bo nie pamiętam dokładnej nazwy), lub krem z serii silnie
      nawilżającej tej samej firmy.
      Lierac, ma wspaniała serię działającą na podobieństwo Thermal, Vichy.
    • Gość: Madge Re: krem dla 30-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 12:59
      mam taka samą cere jak ty i wiek tez prawie ten sam:). POlecam na dzień pod
      krem hydrożel z wit. A C E Oceanik, a potem (na zimę) Eris Forte +25
      wygładzający zmarszczki 1 stopnia, a na lato np. coś z Oceanica - Oligovital,
      hydraoxygen, lub Termal S1 Vichy. Sama tak stosuję i jestem bardzo zadowolona.
      Pozdrawiam:)
    • Gość: Z Re: krem dla 30-latki IP: *.net.pl 17.12.03, 13:00
      mogę polecić krem loreal nutrissime na dzień i na noc i revitalift slim tej
      samej firmy a jeśli chodzi o DAX też używam i jestem bardzo zadowolona (taka
      firma jak DAX żeby utrzymać się na rynku musi być pod każdym względem
      konkurencyjna, jakościowo też i to im się udaje)
    • Gość: lulu11 Re: krem dla 30-latki IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.12.03, 13:17
      o ile dobrze zrozumiałam to masz cerę wrażliwą-mieszaną? nie wiem dlaczego
      dziewczyny radzą ci kremy do suchej? ;-) polecam gorąco:poprawioną Vitaromę
      Decleora. dlaczego? spełnia twoje wymagania:to krem dla trzydziestolatki-
      wygładza drobne linie, rozjaśnia delikatnie skórę, chroni przed wolnymi
      rodnikami. zawiera bio-retinol czyli składnik roślinny podobny do retinolu, ale
      delikatniejszy. cały Decleor w ogóle nadaje się do cery wrażliwej, bo to tzw.
      biokosmetyki czyli tylko naturalne składniki. formuła lekkiej emulsji doskonała
      do skóry mieszanej. no i koszt...ok 200 zł z tego co pamiętam. to
      rzeczywiście "wyższa półka" ale z Decleorem to jest tak, że zaczynasz używać i
      się uzależniasz. b. dobre kosmetyki moim zdaniem. pozdrawiam
      • marghot Re: krem dla 30-latki 17.12.03, 13:19
        Gość portalu: lulu11 napisał(a):

> o ile dobrze zrozumiałam to masz cerę wrażliwą-mieszaną? nie wiem dlaczego
        > dziewczyny radzą ci kremy do suchej?

Moze dlatego, ze bardzo czesto mieszana cera staje sie wrazliwa, bo jest
        najzwyczajniej w swiecie przesuszona. Mi kuracja Daxem pomogla/pomaga, dlatego
        polecam innym :)
        • Gość: Z Re: krem dla 30-latki IP: *.net.pl 17.12.03, 17:20
          popieram, słuszne stwierdzenie.
          • Gość: lulu11 Re: krem dla 30-latki IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 18.12.03, 10:56
            będę się kłócić jednak...;-)
            seria dax "Re-lipid" jak zresztą sama nazwa wskazuje nie jest serią NAWILŻAJĄCĄ
            ale NATŁUSZCZAJĄCĄ (zawiera aktywator lipidów czyli tłuszczów, które tworzą na
            zdrowej skórze powłokę chroniącą ją przed środowiskiem zewnętrznym).
            rzeczywiście każda skóra (nawet najbardziej tłusta) potrzebuje NAWILŻENIA czyli
            wody, ale skóra mieszana czy tłusta z pewnością nie potrzebuje NATŁUSZCZENIA.
            wyjątek:jeżeli skóra tłusta/mieszana ma "zmasakrowaną" powłokę lipidową w
            wyniku np. agresywnej kuracji przeciwtrądzikowej. wtedy OKRESOWO-KURACYJNIE
            (czyli do poprawienia sytuacji) można sobie stosować taką serię jak re-lipid.
            ale podejrzewam, że trzydziestolatka ma już za sobą problem trądziku
            (statystycznie rzecz ujmując, bo oczywiście można mieć ten problem i później)
            zresztą-nasza forumowiczka, która prosiła o poradę napisała po prostu, że ma
            skórę mieszaną-wrażliwą. to chyba najpierw znaczy, że ma skórę mieszaną-
            wrażliwą, a nie, że "mieszaną, która jest wysuszona i dlatego stała się
            wrażliwa". czasami nie ma żadnych podtekstów...;-) pozdrawiam
            P.S.co nie znaczy, że uważam serię dax za złą (świetna zwłaszcza maseczka),
            ani, że odmawiam jej dobrego działania na twoją skórę.
            • ainer1 zima: krem dla 30-latki 26.12.03, 23:33
              ja z tym samym pytaniem jak autorka tekstu, tylko zalezy mi aby krem nie byl
              natluszczajacy, ale chronil w zimie - mozna go bylo stosowac i pod makijaz i bez
              makijazu na zimno (zima w miescie bez ekstemow :)

Renia
              • Gość: luiza Re: zima: krem dla 30-latki IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.04.04, 10:06
                bardzo dobre są "la roche possay" ale niestety nie pamiętam nazwy.
                "shisheido" też ok.
                luiza
    • Gość: beatka Re: krem dla 30-latki IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.04, 21:41
      wypróbuj Active C do cery mieszanej z LRP działa na pierwsze zmarszczki lub
      Dermika Extremale, niezła jest też dermika Preventi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka