Dodaj do ulubionych

pomozcie,odrosty u blondyny

03.07.09, 09:16
od 2lat farbuje wlosy na blond,rozjasnaczem.moj naturalny kolor to mysi,ciemny
blond. w te chwili mam juz spore odrosty i chce cos z tym zrobic,jednak nie
stac mnie na fryzjera(pierwszy raz w zyciu) wiec musze sama sobie poradzic z
odrostem.poczytalam troche na forach na ten temat ale nadal niewiem jakich
farb uzyc, czy moze rozjasniaczy?czy farbowac calosc czy tylko odrost?
z gory przepraszam jesli taki temat juz byl.
prosze o podpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zawszezabulinka Re: pomozcie,odrosty u blondyny 03.07.09, 14:46
      ja mam odrosty (chyba) w odcieniu ciemny blond i u mnie wystarczy sama farba.
      nie potrzebuje rozjasniacza i nigdy nie uzylam do farbowania (fryzjerka tylko
      robila pasemka, nie wiem czego uzyla). odrosty robie tak co 1-1,5 miesiaca.
      farbe naklada sie na odrost -20 minut i na cale wlosy -10 min. zalezy od farby,
      instrukcja wszystko mowi. gdy mialam dluzsze nakladalam na odrosty a potem na
      cale wlosy (garnier 100%). teraz mam bardzo krotkie -chlopczyca i uzylam loreal
      recital odc stockholm. mialam 1-1,5 cm odrosty - odrazu polozylam na cale wlosy,
      ladnie mi rozjasnil, bez efektu pomaranczy
      --
      miec ladne, ale nie za szczuple nogi ;)
      na stepperze od 23 kwietnia :)
      • claratrueba Re: pomozcie,odrosty u blondyny 03.07.09, 17:21
        odrosty (obrzydliwy mysi blond+uczciwa ilość siwizny) farbuję co 10 dni góra 2
        tyg. (odrosty mają wtedy ok.1 cm)Używam joanny "gwiezdny pył"- lekko popielaty
        zimny blond lub "szlachetna perła"-podobny nieco cieplejszy. To farby dużo
        lepsze niż znacznie droższe 'zachodnie". Oba te kolory rozjaśniają. Do
        "myszowatego" idealne. Trzeba nałożyć pędzlem do farb, calkiem dobrze sprawdza
        się tez szczoteczka do zębów, w prosty sposób: przy długich włosach można
        najpierw podciąć końce żeby pozbyć się dłuższych "pędzelków", potem włosy (suche
        i niemyte!) dobrze rozczesać, zrobić przedziałek grzebieniem i nałożyc farbę do
        końca odrostów, zrobić przedziałek obok (2-3 cm) i powtórzyć nakładanie itd, itd
        aż nałoży sie farbę na całą głowę. po 10-15 minutach trzeba rękami( w sposób
        taki jak szampon przy myciu) rozprowadzić farbę po całych włosach. Po nastepnych
        5-10 max minutach spłukać wlosy i umyc szamponem 1 raz. Odżywka niezbędna- i tu
        lepiej nie oszczędzać- wella ma świetne odżywki w kremie do farbowanych.
        Przynajmniej bezpośrednio po farbowaniu trzeba ja nałożyć i najlepiej na pół
        godziny pod foliową torebką. Po każdym myciu trzeba jakąś odżywkę stosować ale
        juz niekoniecznie "maskę'.
        • julitka33 Re: pomozcie,odrosty u blondyny 05.07.09, 10:54
          hmm to juz sama niewiem.naczytalam sie sporo dobrego o wellatonie ale ta joanna
          tez mnie zacheca.
    • hotally Re: pomozcie,odrosty u blondyny 05.07.09, 11:47
      na Twoim miejscu wróciłabym do naturalnego koloru włosu. Mysi blond jest teraz
      najmodniejszy
      • lonely.stoner Re: pomozcie,odrosty u blondyny 05.07.09, 14:56
        hotally napisała:

> na Twoim miejscu wróciłabym do naturalnego koloru włosu. Mysi blond jest teraz
        > najmodniejszy
        >

hahah, mysi blond? to dlaczego zaden producent nie ma tego koloru w swojej ofercie??
        • kam-ka Re: pomozcie,odrosty u blondyny 05.07.09, 15:32
          Oj, modny - niemodny, to nie ważne. Istotne, czy komuś jest w danym kolorze ładnie.

A farby w kolorze mysiego blondu są. Tylko inaczej sie nazywają.
          Np. 'Perłowy Blond"
          www.bazarek.pl/produkt/0/234224/loreal-casting-perlowy-blond-nr810.html
          • julitka33 Re: pomozcie,odrosty u blondyny 06.07.09, 10:06
            oj nie nie,nie mam zamiaru wracac do naturalnego koloru,moze mysi blond jest
            modny ale nie dla mnie.najlepiej czuje sie w bardzo jasnym blondzie i takie chce
            miec wloski.
    • biedronka2only Re: pomozcie,odrosty u blondyny 13.07.09, 16:39
      ach te problemy z
      odrostem włosów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka