wojtow 18.12.03, 21:53 Czy chodzicie na saunę, solarium lub siłownię ? Długo już ? Jakie efekty ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtow cisza jak makiem zasial :) 20.12.03, 22:19 nie moze byc, chyba sama z soba pogadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: cisza jak makiem zasial :) IP: *.chello.pl 21.12.03, 10:35 Ja chodzę na siłownie, już 5 lat , 3 razy w tygodniu. A teraz efekt...na początku (pierwsze dwa lata) był dośc marny, w każdym razie byłam wściekła, że tyle wysiłku a efekt taki nikły...Chodziło o to, że nie miałam rozpisanego planu treningowego, ćwiczyłam na takim sprzęcie, jaki był akurat wolny, bez żadnej systematyczności w trenowaniu danej grupy mięśni. Bałam się również ciężarów, od razu zakładając, że tyle kilogramów to ja nie udźwignę. Na pewno po tych dwóch latach miałam więcej siły i ciało było bardziej "zbite", jędrne, ale to nie było to...Po tymokresie mąż sporządził dla mnie plan treningowy, każdy dzień ćwiczeń poświęcałam na inne partie mięśni, no i wypowiedziałm walkę ciężarom ;) Okazało się, że dają radę i im większy obciążnik tym łatwiej mi zwiększać później poziom trudności. Teraz po 5 latach mogę powiedzieć, że siłownia jest to niesamowita sprawa! Cudownie kształtuje sylwetkę, poprawia samopoczucie, ułatwia samozadowolenie z ciała i przede wszystkiem wzmaga wytrzymałość i potęguje siłę. Jak to miło, gdy znajomi mówią, że mam ładnie wyrzeźbione ciało :) Jeśli chodzi o saunę - 2 razy w miesiącu. Solarium - sporadycznie, przed większym wyjściem. Trzeba chronić się przed zmarszczkami :-o Odpowiedz Link Zgłoś