Dodaj do ulubionych

sauna, solarium, siłownia

18.12.03, 21:53
Czy chodzicie na saunę, solarium lub siłownię ?

Długo już ? Jakie efekty ?
Obserwuj wątek
    • wojtow cisza jak makiem zasial :) 20.12.03, 22:19
      nie moze byc, chyba sama z soba pogadam :)
      • Gość: www Re: cisza jak makiem zasial :) IP: *.chello.pl 21.12.03, 10:35
        Ja chodzę na siłownie, już 5 lat , 3 razy w tygodniu. A teraz efekt...na
        początku (pierwsze dwa lata) był dośc marny, w każdym razie byłam wściekła, że
        tyle wysiłku a efekt taki nikły...Chodziło o to, że nie miałam rozpisanego
        planu treningowego, ćwiczyłam na takim sprzęcie, jaki był akurat wolny, bez
        żadnej systematyczności w trenowaniu danej grupy mięśni. Bałam się również
        ciężarów, od razu zakładając, że tyle kilogramów to ja nie udźwignę. Na pewno
        po tych dwóch latach miałam więcej siły i ciało było bardziej "zbite", jędrne,
        ale to nie było to...Po tymokresie mąż sporządził dla mnie plan treningowy,
        każdy dzień ćwiczeń poświęcałam na inne partie mięśni, no i wypowiedziałm
        walkę ciężarom ;) Okazało się, że dają radę i im większy obciążnik tym łatwiej
        mi zwiększać później poziom trudności. Teraz po 5 latach mogę powiedzieć, że
        siłownia jest to niesamowita sprawa! Cudownie kształtuje sylwetkę, poprawia
        samopoczucie, ułatwia samozadowolenie z ciała i przede wszystkiem wzmaga
        wytrzymałość i potęguje siłę. Jak to miło, gdy znajomi mówią, że mam ładnie
        wyrzeźbione ciało :)

Jeśli chodzi o saunę - 2 razy w miesiącu. Solarium - sporadycznie, przed
        większym wyjściem. Trzeba chronić się przed zmarszczkami :-o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka